Συνεντεύξεις

Hammercult

Η αναγέννηση του Thrash Metal είναι πλέον παγκόσμιο γεγονός. Ίσως να έχει να κάνει με την παγκόσμια πολιτική και οικονομική κατάσταση η οποία ωθεί περισσότερες μπάντες να παίξουν ακραία και να μας θυμίζουν τις αντίστοιχες καταστάσεις της δεκαετίας του ’80. Ποιος πραγματικά μπορεί να το εξηγήσει; Οι Hummercult με σταθερά βήματα έφτασαν σε ένα δίσκο ο οποίος μπορεί να τους βάλει στο παγκόσμιο χάρτη της Heavy Metal μουσικής σκηνής, κάτι που το αξίζουν και με το παραπάνω. To “Build For War” θα κυκλοφορήσει σύντομα και δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για να μιλήσουμε ξανά με τον Yakir για ότι αφορά τους Hammercult.

Γεια σου Yakir. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που βρήκες το χρόνο να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για τον καινούργιο σας δίσκο,”Built For War”. Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι στιγμής για το δίσκο;

Yakir: Γεια σου Δημήτρη! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι υπέροχο να μας φιλοξενείτε στο Greekrebels και πάλι! Οι ανταπόκριση μέχρι τώρα είναι απίστευτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου στην Ευρώπη και το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ – πολλές κριτικές μέχρι στιγμής έχουν ισχυριστεί ότι είναι ένα «αριστούργημα» και ίσως υποψήφιο για το καλύτερο Thrash άλμπουμ του 2015! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.

Υπήρξε κάποια διαφορά στη διαδικασία ηχογράφησης ή σύνθεσης των τραγουδιών με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας;

Yakir: Η διαδικασία ηχογράφησης είναι και πάλι η ίδια – κάνουμε τα πάντα τρέχοντας με την ταχύτητα του φωτός, με τις ηχογραφήσεις να γίνονται σε λίγες μόνο ημέρες. Σε αντίθεση με τον προηγούμενο δίσκο μας, “Steelcrusher”, οι συνθέσεις γι ‘αυτό το άλμπουμ γράφτηκαν κυρίως από τον εμένα (Yakir Shochat – Φωνητικά) και τον Guy Ben David (σ.σ. Κιθάρες).

Με εξέπληξε το γεγονός ότι το “Build For War” κινείτε πολύ κοντά στο melodic death metal, από οποιαδήποτε προηγούμενη κυκλοφορία σας. Εννοώ ότι τραγούδια σαν το “Rise of the Hammer” , το “I Live for This Shit” ή ακόμη και το “Blackened Blade”, μου έδωσαν αυτή την εντύπωση. Συμφωνείς και αν ναι ήταν κάτι που έγινε συνειδητά;

Yakir: Είναι μια φυσική εξέλιξη, αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαστε «μελωδικό Death Metal». Οι Hammercult παίζουν ακραίο metal, με πολλά στοιχεία να συνδυάζονται σε ένα πολύ μοναδικό πακέτο. Η μουσική είναι πιο μελωδική, τα φωνητικά είναι πιο πλούσια με πολλές Heavy Metal επιρροές και τα τραγούδια είναι ακόμα ποιο βαριά (σ.σ. heavy as fuck η ακριβής φράση του). Η μουσική μας έχει ακόμα τις ρίζες της στο Thrash Metal – αλλά όπως σε όλα τα άλμπουμ των Hammercult, το “Build For War” είναι ένας βαρύς δίσκος (σ.σ. ακριβής φράση a Heavy as Fuck Thrash Metal).

Είναι φανερό ότι όποιος ακούει τους Hammercult, καταλαβαίνει ότι έχετε μια μεγάλη γκάμα επιρροών. Thrash, death, melodic, classic metal αλλά και κάποιες πολύ μικρές punk σφήνες. Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να συμπτύσσεστε όλες αυτές τις επιρροές για να δημιουργήσετε το ακρόαμα του “Build For War”;

Yakir: Καλή Παρατήρηση Δημήτρη! Το καλύτερο στοιχείο των Hammercult είναι ότι δεν ακούγονται σαν κάθε άλλη μπάντα εκεί έξω. Εκεί είναι όπου όλες οι επιρροές που επισήμανες μπαίνουν στο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση να αναμίξεις το Thrash, το κλασικό, το death και το μελωδικό metal σε ένα, και να τα κάνεις να ακούγονται σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή. Επί του παρόντος, η μεγαλύτερη πρόκληση για τους Hammercult είναι να συνεχίσουμε να προχωράμε με αυτή την εξέλιξη, αλλά ακόμα είμαστε καλοί (σ.σ. ακριβής φράση kicking ass) στη διαδικασία.

Έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το δίσκο έχεις ένα μεγαλύτερο εύρος φωνητικού εξπρεσιονισμού. Αυτό έγινε για να μπορέσεις να ακολουθήσεις την όλη μεγάλη γκάμα επιρροών που ακούγετε και στο “Build For War”?

Yakir: Δεδομένου ότι εγώ και ο Guy γράψαμε το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ, είναι σαφές σε εμένα ότι πρόκειται για μια πιο κλασική metal προσέγγιση και με πολλά στοιχεία από αυτή, που απαιτείται για πιο ανοικτά και μελωδικά φωνητικά. Με κάθε ειλικρίνεια, ήξερα στην καρδιά μου πώς πρόκειται να ακούγεται, αλλά δεν είχαμε προβάρει όλα τα τραγούδια. Απλά ένιωσα ότι είμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Και τελικά αποδείχτηκε ότι όντως είμαστε.

Νιώθεις ότι το “Build For War” είναι πιο εμπορικό και ποιο επαγγελματικό από τις δυο προηγούμενες κυκλοφορίες σας; Σε ρωτάω γιατί με την τελευταία σας κυκλοφορία, νιώθω ότι μπορεί να ακουστεί από πολλούς οπαδούς της heavy metal, ενώ οι προηγούμενες δουλειές σας απευθύνονται κατά κύριο λόγο στους οπαδούς του Thrash metal.

Yakir: Έχεις απόλυτο δίκιο, όμως ποτέ δεν θα αποκαλούσα τους Hammercult σαν «εμπορική» μουσική, αφού πιστεύω ότι το True Metal θα παραμείνει πάντα στο underground. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνει τόσα πολλά επιμέρους είδη που εκτελούνται τέλεια σε ένα μοναδικό συνδυασμό, νομίζω ότι είναι κάτι που πολλοί metal fans των διαφόρων ειδών θα ήθελαν να ακούσουν.

Πιστεύεις ότι το “Build For War” θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε κάτι σε παγκόσμιο επίπεδο; Να είναι το big breakthrough;

Yakir: Πιστεύω ότι αυτό το άλμπουμ έχει μεγάλη ποικιλία και μπορεί να ακουστεί και από τους κλασικούς metal οπαδούς, καθώς και από τους οπαδούς του ακραίου metal. Είναι σίγουρα το καλύτερο άλμπουμ μας και πραγματικά ελπίζω να δημιουργήσει καινούργια δεδομένα για τους Hammercult.

Ακούγοντας το δίσκο πρέπει να σου πω ότι οι αυξημένες ταχύτητες με κούρασαν κάπως. Πιστεύεις πως αν υπήρχαν περισσότερα mid-tempo ή up-tempo τραγούδια θα έκαναν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα; Ή πιστεύεις ότι η ταχύτητα είναι βασικό στοιχείο των Hammercult;

Yakir: Χαχα, είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε ‘αργά’, αφού η επιθετικότητα των Hammercult έρχεται να παίξει πολύ γρήγορα με τη δύναμη του extreme metal. Επί του παρόντος, ενώ μερικά από τα τραγούδια επιβραδύνθηκαν, όπως δεν βλέπω τους Slayer να παίζουν, ως επί το πλείστον, mid-tempo τραγούδια, δεν βλέπω και τους Hammercult να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι στο αίμα μας.

Είχατε επίσης κερδίσει στο παρελθόν το Battle at Wacken Open Air το 2011. Τώρα που πέρασαν κάποια χρόνια, πως κοιτάς πίσω σε αυτή την εμπειρία;

Yakir: Ήταν μια μεγάλη εμπειρία που σίγουρα μας βοήθησε, δίνοντας στους Hammercult -που ήταν λιγότερο από 1 έτος εκείνη την εποχή – μια πολύ καλή προώθηση σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μπει η καριέρα των Hammercult σε μια καινούργια βάση.

Που βαδίζουν γενικά οι Hammercult και το “Build For War” όσον αφορά τους στίχους;

Yakir: Πολύ καλή ερώτηση. Υπάρχουν οι συνηθισμένοι metal στίχοι μάχης, όπως στο “Rise Of The Hammer”, μαζί με τους sex και πάρτι στίχους σε μερικά από τα τραγούδια όπως στο “Ready To Roll” , αλλά και ορισμένοι πολιτικοί στίχοι για πρώτη φορά σε μερικά στα τραγούδια μας, όπως στα “Spoils Of War” και “Altar Of Pain” που έχουν να κάνουν με την πραγματικά ωμή πραγματικότητα του κόσμου που ζούμε, όπου το χρήμα κυβερνά τον κόσμο και οι πολιτικοί παίζουν με ανθρώπους σαν πιόνια.

Έχετε κάποια σχέδια για συναυλίες, φεστιβάλ που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Yakir: Αυτή τη στιγμή κουβεντιάζουμε για μια Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Unearth, η οποία προγραμματίζεται για το τέλος του 2015. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό.

Θα υπάρξει κάποια περιοδεία για το “Battle For War” στο μέλλον;

Yakir: Πιστεύω ότι μετά την Hammercult και Unearth περιοδεία, θα επιστρέψουμε και πάλι για μια Headline περιοδεία αργότερα, το 2016, ως επί το πλείστον σε χώρες οι οποίες θα έχουν τις περισσότερες πωλήσεις για αυτό το άλμπουμ. Αλλά είναι ακόμα νωρίς για να πω – αφού ο δίσκος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Υπάρχουν μπάντες στο Ισραήλ που εντάσσουν το ανατολίτικο στοιχείο στην μουσική τους (Orphaned Land, Amaseffer), ενώ γενικά το όλο στυλ αρχίζει και ανεβαίνει αρκετά παγκόσμια. Είναι κάτι που οι Hammercult θα ήθελαν να εξερευνήσουν στο μέλλον;

Yakir: Οι Orphaned Land είναι πολύ καλοί μας φίλοι και ο Yuval από τους Amaseffer παίζει κιθάρα και στους Hammercult. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα εντάξουμε ποτέ αυτό το στυλ στη μουσική μας. Έχουμε το δικό μας στυλ.

Πως βλέπεις όλη αυτή την αναζωπύρωση της Thrash Metal σκηνής; Τουλάχιστον στην Ελλάδα έχουμε κάποιες φοβερές thrash metal μπάντες. Ποια είναι η κατάσταση στο Ισραήλ;

Yakir: Έχεις δίκιο, η Ελλάδα έχει μερικές μεγάλες Thrash Metal μπάντες. Στην πραγματικότητα, θυμάμαι ότι παίξαμε με τους Suicidal Angels στην Αθήνα πριν από 3 χρόνια, που είναι μια μεγάλη μπάντα. Στο Ισραήλ, δεν υπάρχουν πολλές ώριμες και επαγγελματικές thrash metal μπάντες, όπως είπες. Υπάρχουν περισσότερο μπάντες που ανήκουν στην ανατολίτικη metal σκηνή.

Yakir, δεν θέλω να σε κουράσω άλλο. Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγχαρητήρια και πάλι για το “Build For Was”. Αν θέλει μπορείς να συμπληρώσεις ότι θέλει για τους αναγνώστες μας.

Yakir: Σε ευχαριστώ Δημήτρη και ευχαριστώ και το Greek Rebels. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τεράστιους Έλληνες metalheads που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη. Ελπίζω να σας δω από κοντά όταν θα προμοτάρουμε το “Build For War” σε όλο το κόσμο!

http://www.hammercult.com/
http://www.facebook.com/hammercult
http://myspace.com/hammercult
http://www.youtube.com/hammercultmetal

Μέλη:

Elad Manor – Bass
Guy Ben David – Guitars
Yakir Shochat – Vocals
Maayan Henik – Drums
Yuval Kramer – Guitars

Δισκογραφία:

Anthems Of The Damned (2012)
Steelcrusher (2014)
Built For War (2015)

Δημήτρης Σταύρος

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X