Συνεντεύξεις

Forged In Black

Έξι χρόνια πήρε στους Βρετανούς Forged In Black να κυκλοφορήσουν τον διάδοχο του ομώνυμου ντεμπούτου τους album. Το “Descent Of The Serpent” είναι μία φοβερή δουλειά και η επικοινωνία με τον drummer Kevin Rochester για την απαραίτητη ανάκριση ήταν μονόδρομος.

Ποιο είναι έως τώρα το feedback από τον κόσμο για το “Descent Οf Τhe Serpent”;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την προσοχή που έχει τραβήξει το “Descent Οf Τhe Serpent” μέχρι στιγμής. Το album έχει διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και τα reviews είναι όλα θαυμάσια. Οι οπαδοί μας, μας έδωσαν την έγκριση τους και έχουμε προσελκύσει και πολλούς νέους οπαδούς στη διαδρομή. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους, είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Είχαμε αναρίθμητες κριτικές που έρχονται από όλο τον κόσμο με βαθμολογίες 8/10, 9/10 και έχουμε επίσης τρεις 10/10, για τις  οποίες είμαστε πολύ περήφανοι.

Επειδή κανείς δεν λέει την ιστορία μιας μπάντας όπως η ίδια η μπάντα, θα μπορούσες να μας εξιστορήσεις τη διαδρομή των Forged In Black;

Οι Kieron (μπάσο & φωνητικά) και ο Andy (κιθάρες) ξεκίνησαν οι δυο τους μόνο να γράψουν ένα soundtrack για ένα video κάτω από το όνομα Merciless Fail. Στη συνέχεια, μου ζήτησαν να συμμετάσχω σε ένα τζαμάρισμα μαζί με έναν άλλο κιθαρίστα ονόματι Tom. Για μια περίοδο ήμασταν αυτά τα τέσσερα μέλη ώσπου αποφασίσαμε να αναζητήσουμε κάποιον για τη θέση του frontman/τραγουδιστή. Μετά από κάποιες ανακατατάξεις ο Stoz εντάχθηκε στη μπάντα και ξεκινήσαμε το γράψιμο για να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας ομώνυμο full-length δίσκο το 2013. Ύστερα εμφανιστήκαμε και κερδίσαμε στο Metal To The Masses Essex και αυτό μας οδήγησε στο να παίξουμε στο Bloodstock Festival. Το όνομα Merciless Fail δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να αντικατοπτρίσει τον αναπτυσσόμενο ήχο μας, έτσι αποφασίσαμε να το αλλάξουμε σε  Forged In Black που ήταν και κομμάτι στον πρώτο μας δίσκο. Το πιο νέο μας μέλος είναι ο Chris και εντάχθηκε πριν τρία χρόνια.

Πού ηχογραφήθηκε το “Descent Οf Τhe Serpent”;

Ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον  Romesh Dodangoda (Motorhead, Sylosis, Bullet For My Valentine, Phil Campbell, Bring Me The Horizon) στα Longwave Studios στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Ο Romesh είχε μεγάλη ανάμιξη και αυτό είναι εμφανές από τον εξαιρετικό ήχο του “Descent Of The Serpent”.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε στη σύνθεση των κομματιών;

Συμμετέχουμε και οι πέντε μας εξίσου στη διαδικασία της σύνθεσης γι’ αυτό στο δίσκο θα δεις ότι γράφει “all songs written & recorded by Forged In Black”. Ξεκινάμε με κάποιο riff και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα. Τους στίχους τους γράφει κυρίως ο Stoz. Συχνά ρωτούμαστε για τη  ποικιλομορφία του ήχου μας και τη χρήση διαφόρων ειδών metal και συγκεκριμένων μπαντών στη μουσική μας, το κύριο ερώτημα είναι: «γράφουμε ένα τραγούδι ή κάποιο σημείο που ακούγεται σαν κάποια άλλη μπάντα;» Η απάντηση σε αυτό είναι ένα ηχηρό «Όχι». Ποτέ δεν ξεκινήσαμε τη διαδικασία της συγγραφής ενός τραγουδιού με αυτή τη νοοτροπία, απλά αφήνουμε τη ροή της γραφής για να δούμε πού πηγαίνει το κομμάτι. Προφανώς όλοι μας έχουμε πολλές και διαφορετικές επιρροές, οπότε ίσως βγαίνει αυτό και στη μουσική μας, αλλά δεν έχουμε αυτή τη πρόθεση και δεν θα γράψουμε ποτέ με αυτόν τον τρόπο, γράφουμε για να ακούγεται σαν Forged In Black.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Descent Of The Serpent”;

Ο Stoz έχει αναλάβει τους στίχους και συνήθως τα θέματα που καταπιάνεται έχουν να κάνουν με πολέμους, τον θάνατο, τη μεταθανάτια ζωή και τα προβλήματα που βασανίζουν τον κόσμο γενικότερα είτε με εμφανή τρόπο είτε αλληγορικά. Νομίζω ότι αν οι κόσμος διαβάσει τους στίχους, θα καταλάβει εύκολα την κατεύθυνση που παίρνουν. Αυτό το album δεν είναι διαφορετικό από την άποψη αυτή, προφανώς όλα τα τραγούδια χαρακτηρίζονται από τον τίτλο ως προς το περιεχόμενο. Νομίζω ότι λόγω του εκπληκτικού έργου τέχνης του Dan Goldsworthy, αρκετοί σκέφτηκαν ότι πρόκειται για ένα concept album αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε ένα concept album στο μέλλον.

Ποιες είναι οι επιρροές σας στη μουσική και στη ζωή γενικότερα;

Οι μουσικές μας επιρροές καλύπτουν όλο το metal φάσμα. Κάθε μέλος έχει αγάπη για τις μεγαλύτερες μπάντες του rock & metal γενικότερα, όπως Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Deep Purple, UFO, όλοι αγαπάμε τους Pantera και από πιο extreme ήχο Carcass, Cradle Of Filth, Arch enemy. Ο Kieron και εγώ ακούμε πολύ progressive metal και μπάντες όπως Dream Theater, Symphony X αλλά και πολύ prog rock/rock των 70s. Σε γενικές γραμμές η ζωή και ο τρόπος που λειτουργεί ο κόσμος, είναι μια φρικτή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ο Stan Lee ήταν μια τεράστια επιρροή για μένα από μικρή ηλικία, έχω μια σημαντική συλλογή comics και ήταν λυπηρό που τον χάσαμε πρόσφατα. Επίσης λατρεύω τα sci-fi και τον κόσμο του φανταστικού. Ο Kieron αγαπά την πάλη και έχει επίσης μια μεγάλη αγάπη για την αγγλική λογοτεχνία. Στον Stoz αρέσει το θέατρο από τις μέρες που ήταν στο σανίδι και λατρεύει την πάλη ακονίζοντας συχνά τις γνώσεις του με τον Kieron. Ο Andy είναι πολύ δημιουργικός με την τέχνη, είναι μαθητευόμενος tattoo artist τώρα και ο Chris συνεργάζεται με εταιρίες συστημάτων ήχου και συναφή εξοπλισμό, κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στη μπάντα κατά καιρούς, είναι επίσης πολύ καλός με τις ιστοσελίδες και ότι έχει να κάνει με υπολογιστές. Είναι υπέροχο να μπορείς να φέρνεις όλες αυτές τις επιρροές σε μία μπάντα.

Αν είναι δυνατόν, περιγράψτε τον ήχο σας για κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ.

Αυτό είναι αρκετά δύσκολο, επειδή οι άνθρωποι φαίνεται να ακούν διαφορετικές επιρροές από μπάντες στη μουσική μας, ειδικά όταν μας έρχονται πίσω οι διάφορες κριτικές αναφέρονται σε αυτά πολλά και διαφορετικά συγκροτήματα. Προφανώς και είναι τιμή μας όλες αυτές οι εκπληκτικές μπάντες να σχετίζονται με τη μουσική μας και δεν είναι ποτέ λάθος, βοηθά να ζωγραφίσει κάποιο είδος ηχητικής εικόνας. Ο τρόπος που το βλέπουμε εμείς είναι ότι είμαστε μια heavy metal μπάντα που ενσωματώνει μια ποικιλία από διαφορετικά είδη και υποείδη. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ταχύτητα και την ενέργεια του thrash και τις αρμονικές μελωδίες του NWOBHM, το μεγαλείο του doom και τη δυναμικότητα του groove metal σε συνδυασμό με κλασικά καθαρά φωνητικά, τα οποία αντισταθμίζονται με growls σε ορισμένα σημεία. Πιστεύω ότι είμαστε ένα άθροισμα των πολλών επιρροών μας.

Πώς εξελίχθηκε η μουσική σας από την πρώτη φορά που αρχίσατε να παίζετε μουσική μαζί;

Όταν ο Stoz εντάχθηκε στη μπάντα νιώσαμε ότι η απαιτούμενη χημεία επετεύχθη και μπορούσαμε να προχωρήσουμε με νέο όνομα πια. Από τότε κάθε χρόνο εξελίσσουμε τον ήχο μας. Ο πρώτος δίσκος είχε μερικά εξαιρετικά κομμάτια αλλά ακούγεται αρκετά extreme σε μερικά σημεία και σε αυτό συνηγόρησε η ωμή παραγωγή. Νομίζω ότι από δίσκο σε δίσκο είναι εμφανής η βελτίωση και η εξέλιξη. Στο “Descent Of The Serpent” βάλαμε τα δυνατά μας όσων αφορά στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, όμως συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και περιμένουμε να δούμε και εμείς τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση σας ως τώρα;

Θα έλεγα όταν παίξαμε στον τελικό του Metal To The Masses το 2012, και στη συνέχεια η συμμετοχή μας στη σκηνή New Blood του Bloodstock Festival. Το να παίζεις τελευταίος μετά από μια γεμάτη μέρα μουσικής ήταν απολύτως αγχωτικό για όλους μας αν και τελικά αυτό μας βοήθησε πολύ γιατί το κοινό ήταν πολύ χαρούμενο σε ένα γεμάτο χώρο και η νευρικότητα της όλης ημέρας λειτούργησε θετικά αφού νιώσαμε λες και έγινε κάποια έκρηξη μέσα μας όταν ανεβήκαμε στη σκηνή. Ήμασταν πολύ νευρικοί όταν θα παίζαμε στο Bloodstock επίσης, παρόλο που μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή δεν θέλαμε να ξανακατέβουμε, ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Νομίζω ότι μια ακόμη πιο πρόσφατη πρόκληση ήταν στο Hammerfest 2018. Όταν φτάσαμε εκεί, ανακαλύψαμε ότι θα ήμασταν headliners στη δεύτερη σκηνή, το οποίο μας ενθουσίασε, μέχρι να μάθουμε ότι οι Sepultura θα έπαιζαν ταυτόχρονα στην πρώτη σκηνή. Όπως ήταν λογικό, ξεκινήσαμε να παίζουμε με μία σειρά ανθρώπων μπροστά μας όμως μετά τα δύο πρώτα κομμάτια άρχισε να αυξάνεται ο κόσμος και καταλήξαμε με ένα μεγάλο πλήθος στο τέλος. Αυτό ίσως να προκλήθηκε είτε γιατί άρεσε στον κόσμο η μουσική μας είτε γιατί γέμισε η άλλη σκηνή, όπως και να ’χει τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με τη παρουσία τους.

Πώς αισθάνεστε για τη συμβολή του internet στη μουσική βιομηχανία;

Το internet είναι εδώ για να μείνει, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά γι ‘ αυτό, έτσι όλοι πρέπει να πορευτούμε με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του. Από τη θετική πλευρά υπάρχει ευκολία με τη προώθηση της μουσικής, βοηθά στο να κρατάς επαφή με τους οπαδούς της μπάντας και να τους κρατάς ενημερωμένους. Από την αρνητική πλευρά, όλοι οι άλλοι κάνουν το ίδιο πράγμα, οπότε πρέπει να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι για να ξεχωρίσεις. Το κύριο πρόβλημα είναι προφανώς το streaming και οι δωρεάν λήψεις κάτι που κάνει τις μπάντες να μη μπορούν να επιβιώσουν μόνο απ’ τις πωλήσεις των albums. Προφανώς, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν τα CDs, εκεί είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε αρκετά καλές πωλήσεις είτε διαδικτυακά είτε σε συναυλίες. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο που να μπορούν να διορθωθούν τα πράγματα, με εξαίρεση ίσως τη βελτίωση της βαρύτητας των δικαιωμάτων των δημιουργών. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις εμάς αλλά και πολλές άλλες μπάντες είναι μέσω των συναυλιών και του merch.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Συνεχίζουμε να προωθούμε το “Descent Of The Serpent” με συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης έχουμε αρχίσει να γράφουμε νέο υλικό, στο μυαλό μας για την ώρα, για το επόμενο album μας, το οποίο θα ακολουθήσει τη δυναμική και αισθητική του τρέχοντος album. Όπως έθιξα νωρίτερα, θέλουμε να παίξουμε ζωντανά σε διαφορετικές χώρες σύντομα, αλλά προς το παρών υπάρχουν πολλά προβλήματα για να λύσουμε με τις μεταφορές, τα μέρη διαμονής, τις συναυλίες, τα έξοδα και λοιπά. Το άλλο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η απουσία από τις εργασίες μας κάτι που συνήθως έχουμε κατά νου πριν αποφασίσουμε για τις ημερομηνίες

Ευχαριστώ για το χρόνο σου Kevin. Παρακαλώ άφησε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς σας.

Ευχαριστούμε εσάς στο GreekRebels για το ενδιαφέρον που δείχνετε στο συγκρότημά μας και που μας δίνετε το βήμα να ακουστούμε στην Ελλάδα. Προσωπικά έχω αποστείλει αρκετά CDs και merch στην Ελλάδα και είχαμε πολλές αλληλεπιδράσεις με κάποιους από εσάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που μας χαροποιεί πολύ. Οι οπαδοί είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, οπότε αν υπάρχουν ερωτήσεις για εμάς ή θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιονδήποτε λόγο, παρακαλούμε να το κάνετε, μέσω της σελίδας μας στο Facebook, την επίσημη σελίδα μας ή την εταιρεία μας Fighter Records. Όπως ανέφερα και νωρίτερα, ελπίζουμε να σας δούμε κάποια στιγμή από κοντά στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε.

Σπύρος Ράλλης

https://www.facebook.com/forgedinblacks
http://www.forgedinblack.com/
https://forgedinblack.bandcamp.com/

Band Members
Chris Stoz Storozynski – Φωνητικά
Andy Songhurst – Κιθάρες
Kieron Rochester – Μπάσο, Φωνητικά
Kevin Rochester – Τύμπανα
Chris Bone – Κιθάρες, Φωνητικά

Discography
Forged In Black, 2013
Descent Of The Serpent, 2019

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X