Πιστεύω ότι το βραβείο του μουσικού με τις περισσότερες δουλειές μέσα σε έναν χρόνο τον δικαιούται για φέτος ο Trevor William Church μιας και αυτή είναι η τρίτη (!) κυκλοφορία των Haunt φέτος (αν και μια δουλειά ήταν με επανεκτελέσεις). Εκτός από αυτό, είναι αναμεμιγμένος και σε άλλα συγκροτήματα που θα κυκλοφορήσουν δουλειές μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι Haunt λοιπόν που ξεκίνησαν σαν ένα προσωπικό project του Trevor πλέον φτάνουν στην πέμπτη πλήρη δουλειά τους ενώ δεν είναι και λίγα τα EPs/splits που έχουν κυκλοφορήσει. Αρχές του χρόνου είχαν κυκλοφορήσει το πολύ καλό “Mind Freeze”. Τι ακούμε στο “Flashback”; Είναι ένα “Mind Freeze 2”; Και ναι και όχι.
Καταρχάς, το “Flashback” είναι το πιο επαγγελματικά γραμμένο τους album. Με την πιο καθαρή παραγωγή, ειδικά στα φωνητικά που πλέον είναι αρκετά μπροστά. Είναι λιγότερο σκοτεινό σε σχέση με το “Mind Freeze”, ενώ μικρότερη είναι και η χρήση πλήκτρων σε σχέση με το αδερφάκι του.
Το κλασικό metal που παίζει ο Trevor είναι πλέον αρκετά «εμπορικό» και αυτό δεν μας χαλάει καθόλου. Κομμάτια όπως το εναρκτήριο “Flashback” καρφώνονται με την μια στο μυαλό και μεταφέρουν στα 80s τον ακροατή. Υπάρχουν και οι πιο pop, τολμώ να πω, στιγμές όπως το “Electrified” αλλά και τα γκάζια του “Spend A Fortune”.
Στην σύντομη διάρκειά του, το “Flashback” ακούγεται μονορούφι χωρίς να προλάβει να κάνει κοιλιά ακόμα και αν μια-δυο συνθέσεις είναι λίγο κατώτερες. Έχοντας ακούσει και τα δύο albums, αυτό και το “Mind Freeze”, αρκετά πιστεύω ότι είναι ισάξια με το “Mind Freeze”. Ίσως να είναι ένα σκαλί πιο καλογραμμένο αλλά δύσκολα θα το πω καλύτερο.
Οι Haunt δίνουν μαθήματα για το πώς πρέπει να ακούγεται ένα retro σχήμα χωρίς να μυρίζει ναφθαλίνη. Ο ορισμός του success story για ένα σχήμα που ξεκίνησε σαν project. Δεν συμφωνείτε;
8,5/10
Μιχάλης Νταλάκος
[email protected]