Συνεντεύξεις

Honeybadger

Με έδρα την Αθήνα, οι heavy/desert rockers Honeybadger κυκλοφορούν μέσω της Made Of Stone Recordings το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο “Pleasure Delayer”. Ο Δημήτρης Βαρδουλάκης (Φωνητικά, ρυθμική κιθάρα) μας μίλησε για λογαριασμό του συγκροτήματος.

Γεια σου Δημήτρη. Ο νέος σας δίσκος “Pleasure Delayer”  είναι πραγματικά πολύ καλός. Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για αυτό, θα ήθελες να δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας;

Καλησπέρα Χριστίνα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μιλάμε μαζί σου στο GreekRebels.gr για το νέο μας δίσκο, το “Pleasure Delayer”. Η μπάντα μας ξεκίνησε ουσιαστικά με την αρχή του 2015 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα ανατολικά και βόρεια προάστια από όπου καταγόμαστε όλοι και βρισκόμασταν σε κοινά μέρη. Κάναμε παρέα από πριν και είχαμε αγάπη για πολλά παρακλάδια της rock μουσικής αλλά καταλήξαμε σε έναν κοινό μας προσανατολισμό που είναι το heavy/desert rock κι ας έχουμε στην ήχο μας κι άλλες επιρροές. Περνώντας μια περίοδο που αρχίσαμε να δημιουργούμε δική μας μουσική, κάναμε αρκετά lives, μικρότερα και μεγαλύτερα και βγάλαμε ένα πρώιμο EP με τέσσερα κομμάτια που λέγεται “The Rain”, ψάχνοντας σε αρχικό στάδιο τον ήχο μας και μην ξέροντας και μαθαίνοντας στην πορεία πως θα τον αναπαράγουμε όπως πρέπει. Συνεχίσαμε τη live δράση μας και, βρίσκοντας ακριβώς τη «φάση» μας και τον παραγωγό μας, τον Αλέξη Μπόλπαση, δουλέψαμε με μανία και βγάλαμε το “Pleasure Delayer”. Και προχωράμε με αυτό στις αποσκευές μας!

Προχωράμε στα του δίσκου. Πόσο καιρό χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί;

Αν βάλουμε μέσα και την περίοδο της προ-παραγωγής νομίζω πως, μέχρι να βγει το πρώτο single που ήταν το “That Feel” το Δεκέμβριο του 2019, κάναμε ενάμιση χρόνο για όλα. Μετά βγήκε τον Απρίλιο του 2020 το “The Wolf” και το άλμπουμ κυκλοφόρησε ολόκληρο επίσημα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Άρα συνολικά δουλέψαμε νομίζω δύο χρόνια, ένα χρόνο προ-παραγωγή και ένα χρόνο παραγωγή πάνω κάτω.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;

Οι στίχοι είναι κυρίως υπαρξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, περιγράφουν συναισθήματα, ερωτήματα, σχέσεις και την κοινωνία γύρω μας. Υπάρχουν κοινωνικοί στίχοι όπως του “Truth In The Lie” που περιγράφει την επιρροή των social media στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, του “Good For Nothing”, σε στίχους της φίλης μας Στεφανίας Στεφανίδη, που θίγει μαζί με το ερωτικό στοιχείο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία αλλά και πιο «χαλαρά» σε στίχους κομμάτια όπως το “That Feel” που μιλάει για έντονες στιγμές σε μια ερωτική σχέση με μια δόση παράνοιας και χιούμορ. Εξαίρεση αποτελεί το “Laura Palmer” που θεματολογία αντλεί από τη σειρά “Twin Peaks” του David Lynch.

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε αυτόν τον δίσκο και την προηγούμενη κυκλοφορία σας “The Rain”; Πέραν, δηλαδή, του ότι το ένα ΕΡ και το άλλο full-length.

Το “The Rain” για εμάς ήταν νομίζω μια «προειδοποιητική βολή». Είχαμε κομμάτια, είχαμε ιδέες και κάναμε την πρώτη μας προσπάθεια να τα βάλουμε σε ένα πλαίσιο. Χωρίς τον Γιάννη Τσιακόπουλο στο Moth Studio δε θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει, παραγωγός με πολλή εμπειρία που μας έδωσε μια πολύ σημαντική σπρωξιά στο να συνειδητοποιήσουμε τη «studio δουλειά». Καταφέραμε αρκετά πράγματα με μόνο τέσσερα κομμάτια αναλογιζόμενοι και την τότε κυκλοφορία του και τα lives που κάναμε, αναγνωρίζοντας όμως ότι δεν είχαμε καταλήξει ακριβώς στον ήχο μας και λόγω εμπειρίας. Στη διαδικασία αυτή και μετά το EP κάναμε μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα και έτσι με τη βοήθεια του Αλέξη Μπόλπαση, του παραγωγού μας για το “Pleasure Delayer”, προέκυψε ο καθαρός heavy και desert ήχος παρά τις διάφορες επιρροές που έχουμε. Πιο πολλή δουλειά, μεγαλύτερη εμπειρία και πιο καθαρό μυαλό. Όλα αυτά κάνουν δικαιολογημένη τη διαφορά.

Προσωπικά, παρόλο που όλος ο δίσκος είναι ένα διαμάντι, κατάφερα να ξεχωρίσω τα “That Feel”, “Through Hell” και “Truth In The Lie”. Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα;

Ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση σου! Νομίζω ότι εμείς οφείλουμε να αγαπάμε όλα μας τα κομμάτια το ίδιο όμως θα έλεγα ότι τα δύο πιο ολοκληρωμένα κομμάτια για μας είναι το “The Wolf” και το “Crazy Ride”, με το τελευταίο να είναι και αρκετά πιο διαφορετικό από τα περισσότερα στο άλμπουμ.

Στο YouTube είναι ανεβασμένο ολόκληρο το album καθώς και ένα lyric video για το “That Feel”. Να περιμένουμε ίσως κάποιο video clip ή έστω ένα ακόμα lyric video;

Είναι στα άμεσα σχέδια μας το να κάνουμε σύντομα ένα video clip, είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε και το κομμάτι, όπως επίσης και να κυκλοφορήσουμε και νέα μουσική. Παρόλο που η εποχή  δεν είναι τόσο εύκολη, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι, βάζουμε τα δυνατά μας για να μπορέσουμε να έχουμε νέα πράγματα να παρουσιάσουμε. Θέλουμε με οποιοδήποτε τρόπο να καταθέσουμε αυτά που έχουμε μέσα μας, με τη μουσική μας.

Το “Pleasure Delayer” έχει κυκλοφορήσει σε περιορισμένης έκδοσης βινύλια. Να περιμένουμε και άλλα από αυτά; Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει και σε CD;

Υπάρχει και το CD ως σκέψη για το “Pleasure Delayer”, ναι. Πιθανότατα να χρειαστεί και επανεκτύπωση του βινυλίου μας γιατί είναι λίγα τα κομμάτια που έχουν μείνει και αυτό είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρο για μας. Μακάρι το πρόβλημα μας να είναι ότι πρέπει να βγάλουμε κι άλλα κομμάτια, είτε βινύλια είτε CDs ακόμα και σε αυτή την περίοδο που η προώθηση μέσω lives δεν είναι δυνατή.

Έχετε παίξει στο πλευρό των Nightstalker και των Planet Of Zeus. Φαντάζομαι και οι δύο αυτές συναυλίες ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εσάς αλλά αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις δύο, ποια θα θέλατε να ζήσετε ξανά;

Φοβερές εμπειρίες και διοργανώσεις και οι δύο, η πρώτη στον Vodafone CU διαγωνισμό με ψηφοφορία που κερδίσαμε στο πλευρό των φίλων μας Breath After Coma στο Gagarin και η δεύτερη στο Gyftopoloulou Street Fest στο Χαλάνδρι με πολλές ωραίες μπάντες και headliners τους Planet Of Zeus. Λόγω ιστορίας και κατάμεστου Gagarin από την πρώτη νότα θα επιλέξουμε το live με τους Nightstalker. Ήταν απίστευτο για εμάς να παίζουμε σε ένα συναυλιακό χώρο με πολλή ιστορία και να μην πέφτει καρφίτσα, για πρώτη φορά μπροστά σε τόσο κόσμο, και να μπορούμε να τους κουνάμε με τη μουσική μας. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι «ώρες πτήσης» ήταν πάρα πολύ σημαντικές.

Υπάρχουν τυχόν μελλοντικά σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Εκτός από το clip που προαναφέραμε ότι έχουμε στα σχέδια μας, το πιο βασικό είναι να έχουμε νέες μουσικές και να τις βγάλουμε προς τα έξω. Ήδη έχουμε αρκετό υλικό και είμαστε σε δημιουργική φάση. Φυσικά είναι και τα καλά lives, αλλά αυτά απέχουν λίγο ακόμα χρονικά λόγω της πανδημίας, ευελπιστούμε όμως ότι θα γυρίσουμε δυνατοί.

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος της συνέντευξής μας. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες. Τα τελευταία λόγια ανήκουν σε εσένα.

Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή που είναι το τέλος πολλών πραγμάτων και η αρχή άλλων. Να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας εκεί που όντως θέλουμε, να προσέχουμε την υγεία μας, σωματική και ψυχική, και να βοηθάμε τους γύρω μας. Να κινείστε και να ακούτε πολύ rock! Ευχαριστούμε για την ωραία συζήτηση που κάναμε.

Συνέντευξη: Χριστίνα Γιαννούλη

Facebook
Bandcamp
YouTube

Band Members
Δημήτρης Βαρδουλάκης – Φωνητικά, κιθάρα
Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Κιθάρα
Δημήτρης Γιαννόπουλος – Μπάσο
Βαγγέλης Οικονόμου – Τύμπανα

Discography
Pleasure Delayer, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X