Συνεντεύξεις

Ignited

Οι Ignited κυκλοφόρησαν το “Steelbound”, το πρώτο τους fulllength album και έτσι ο Dalton Castro ο κιθαρίστα του σχήματος, μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτό.

Γεια σας Dalton, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις στις ερωτήσεις και συγχαρητήρια για το “Steelbound”. Τι σχόλια λαμβάνετε εκτός από τον τύπο και τους fans;

Ευχαριστούμε Νίκο που ακούς τη μουσική μας. Έχουμε λάβει μερικά πολύ καλά και ενθαρρυντικά σχόλια από τους περισσότερους ανθρώπους που άκουσαν το album μας. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι.

Μπορείς να μας δώσεις μια μικρή βιογραφία της μπάντας για αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι;

Ναι, παίζουμε από το 2017, όταν κάναμε την πρώτη μας πρόβα στην πόλη Balneário Camboriú, Santa Catarina, στη νότια πλευρά της Βραζιλίας. Εκείνο το διάστημα, θέλαμε να βγάλουμε ένα-δυο τραγούδια, ώστε να παρουσιάσουμε τη μπάντα στο κοινό, για να ακούσει και να γνωρίσει τη μουσική μας. Όμως τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς είχαμε μια συζήτηση με τον Thiago Bianchi, ο οποίος μας προσέφερε κατευθείαν συνεργασία για δίσκο. Οι κύριοι μουσικοί στόχοι ήταν να δημιουργήσουμε «βαριά» μουσική με πολλή ενέργεια και καλές συγχορδίες.

Ο ήχος του album είναι εκπληκτικός. Μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για τη διαδικασία της ηχογράφησης; Είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτό το οποίο περιμένατε;

Ευχαριστούμε. Μας πήρε πάνω από δυο χρόνια για να δημιουργήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τα μέρη των τραγουδιών, εδώ στο studio του σπιτιού μου και βασικά, η αλήθεια είναι ότι, όλα ξεκίνησαν από δύο συγκεκριμένα τραγούδια. Το “Ignition” και το “Pain”, τα οποία ο Maurício και εγώ, είχαμε αρχίσει να τα δουλεύουμε πριν το 2017. Οπότε όταν πήγαμε στο studio για να κάνουμε τις ηχογραφήσεις, σχεδόν το 75% του album ήταν καθορισμένο και με την βοήθεια του Thiago, κάναμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως παράδειγμα στους στίχους, κάναμε βελτιώσεις στα φωνητικά, τα grooves στις βασικές κιθάρες και έγιναν κάποιες ακουστικές ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα ήταν όπως το περιμέναμε.

Έχετε υπογράψει συμβόλαιο με τη Voice Music. Με ποιο κριτήριο επιλέξατε αυτή τη δισκογραφική; Είστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής με αυτή την κίνηση;

Ψάχναμε μια δισκογραφική η οποία μπορεί να καλύψει την περιοχή της Βραζιλίας και να κυκλοφορήσει το album μας. Αφού επικοινωνήσαμε με πάρα πολλές δισκογραφικές εδώ (rock/metal), τελικά βρήκαμε αυτό που θέλαμε, μια δισκογραφική εταιρεία για να κυκλοφορήσει το “Steelbound” στη χώρα. Πιστεύω θα ήταν ακόμα καλύτερα για τη μπάντα, αν η συνεργασία μας περιλάμβανε και περισσότερη διαφήμιση και προώθηση του δίσκου μας. Για τώρα όμως, είναι μια καλή αρχή. Παρεμπιπτόντως, μέχρι στιγμής ήμασταν ξένοι στη μουσική βιομηχανία.

Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να βρει μια δισκογραφική για να προωθήσει το καινούριο της album;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί κάποιες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις ξοδέψει μια περιουσία για να ηχογραφήσεις και να δημιουργήσεις ένα δίσκο. Πίστεψέ με, έστειλα αμέτρητα email και έκανα πολλές επαφές ώστε να πετύχω αυτό που ήθελα. Όσο ευγενικά κι αν πλησιάζεις κάποια άτομα αυτής τη συνομοταξίας, δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Κατάλαβα λοιπόν ότι η μουσική βιομηχανία είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό, όπου δεν μπορείς να παρουσιάσεις το έργο σου σε κάποιες δισκογραφικές εταιρείες, εκτός αν έχεις γνωριμίες σε αυτές. Πάντως, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους είχαν την καλοσύνη να μου δώσουν μια απάντηση. Είναι πολύ σημαντικό για πολλά νέα συγκροτήματα να μην περιμένουν κάποια απάντηση αλλά να συνεχίζουν και να επικεντρώνονται στη μουσική τους και το έργο τους.

Ποιος έγραψε τη μουσική και τους στίχους και από πού εμπνεύστηκαν;

Έχουμε συλλέξει τους στίχους και τις θεματικές μας ενότητες από τις εμπειρίες ζωής που είχαμε μέχρι στιγμής, όπως πληκτικές εργασιακές εμπειρίες, κακές και μαύρες στιγμές, υπαρξιακές αναζητήσεις και σκέψεις, πράγματα τα οποία αποτυπώνονται και στο “Shining Void”. Η έμπνευσή μας, προήλθε κατευθείαν από την ζωή και όλα αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα τα οποία αισθανόμαστε, συν τo heavy metal και τη θεμελιώδη έννοια του να συνεχίζεις και να μην τα παρατάς.

Τι μπορείτε να μας πείτε για την τοπική metal σκηνή; Έχετε μπάντες να μας προτείνετε;

Υπάρχουν πολλές μπάντες, που έχουν προοπτική να αναπτύξουν και να κατακτήσουν ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Από την πόλη μας, μπορείτε να τσεκάρετε τους Syn-TZ, οι τύποι παίζουν πολύ βαριά πράγματα και δουλεύουν σκληρά. Επίσης, υπάρχουν οι μπάντες Soulthern, Terra Nova Est. 1472, Raging War και Steel Warrior. Μπορείτε να τους βρείτε εύκολα στο YouTube.

Ανοίξατε τη συναυλία των Noturnall στο Porto Alegre. Μπορείς να μας πεις για τα συναισθήματα και την εμπειρία σας που μοιραστήκατε την ίδια σκηνή με μουσικούς σαν τους Mike Orlando και Mike Portnoy;

Ήταν μεγάλη πρόκληση γιατί ήταν η παρθενική μας εμφάνιση. Η οργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική και υπήρχε αρκετό άγχος που βρισκόμασταν πάνω στη σκηνή. Επίσης, υπήρχαν άλλες τρεις μπάντες που άνοιξαν το πρόγραμμα. Η συναυλία ήταν τόσο φοβερή που νόμιζες ότι όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Έχετε βιντεοσκοπήσει ή ηχογραφήσει την εμφάνιση αυτή για μια μελλοντική κυκλοφορία CD ή DVD;

Ναι, την έχουμε βιντεοσκοπήσει ολόκληρη με δυο τρεις κάμερες. Προετοιμάζουμε αυτό το υλικό για μια ανερχόμενη cool κυκλοφορία.

Είναι νωρίς να μιλάμε για ένα δεύτερο album; Υπάρχουν σκέψεις για νέο υλικό;

Ναι, έχουμε πιο πολλές ιδέες από τι προσδοκούσαμε για το δεύτερο album, πρέπει όμως να εκκαθαριστούν και να τακτοποιηθούν. Οι κυριότερες δομές βρίσκονται στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή, περιμένοντας ένα μαγικό άγγιγμα. (γέλια)

Ποιες μπάντες σας ενέπνευσαν περισσότερο και σας έκαναν να ξεκινήσετε μια δική σας;

Η μεγαλύτερή μας έμπνευση ήταν μια μπάντα ονόματι Fight από της αρχές της δεκαετίας του 1990 και μπάντες όπως οι Saxon (από τη νεότερη εποχή), Judas Priest και Primal Fear.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν θέσει οι Ignited για το μέλλον;

Δουλεύουμε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να χτίσουμε μια μουσική καριέρα και να εξερευνήσουμε υψηλότερα επίπεδα, να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη με στόχο να γίνουμε γνωστοί διεθνώς.

Η Βραζιλία είναι από τις χώρες οι οποίες είχαν μεγάλο πρόβλημα με τον Covid-19. Μπορείτε να μας περιγράψετε την κατάσταση εκεί και την περιπέτεια που είχε ο μπασίστας σας με τον ιό; Τι πιστεύετε ότι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες;

Ο Sama μολύνθηκε από τον ιό στο χώρο εργασίας του, στο Δημαρχείο της πόλης μας, αλλά τώρα έχει αναρρώσει πλήρως, ευτυχώς. Για τους επόμενους μήνες, ειλικρινά πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξακολουθούν να είναι ένα είδος ψεύτικης αντιμετώπισης της κρίσης του ιού, πράγμα το οποίο συμβαίνει και τώρα στη Βραζιλία. Έχουμε μια άθλια κυβέρνηση η οποία παίζει ένα βρώμικο και σκοτεινό παιχνίδι. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν εδώ καθημερινά και δεν υπάρχει καμία ηγεσία που να ενδιαφέρεται και να υπάρχει κάποια συνοχή στα λεγόμενά της.

Πως επηρέασε η πανδημία τα σχέδιά σας;

Δεν κάνουμε πλέον πρόβες αλλά δεν έχουμε και προγραμματισμένες εμφανίσεις. Απλά μιλούσαμε μόνο με μερικούς ανθρώπους, έτσι ώστε να κλείσουμε κάτι τον περασμένο Μάρτιο. Αλλά λόγω όλης αυτής της πίεσης, σαν κύριο στόχο βάλαμε τελικά να εργαστούμε πάνω σε νέα τραγούδια συγκεντρωμένοι σε νέο υλικό. Οπότε ο κύριός μας στόχος είναι αυτός για το 2020.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και πάλι για τον χρόνο σου. Τα τελευταία λόγια δικά σου.

Είναι δική μας η χαρά… Ευχαριστούμε κι εμείς… Πολύ ενδιαφέρουσες οι ερωτήσεις! Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους metalheads, ειδικά από την Ελλάδα, να ακούσουν τη μουσική μας και να μας αφήσουν ένα μήνυμα! Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε. Υγεία πάνω από όλα! Να προσέχετε!

Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Μάρω Πλαστουργού

http://ignitedmetal.com/
https://ignitedmetal.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/ignitedofficialband
https://www.instagram.com/ignited_official/
https://www.youtube.com/channel/UCjdhv6Yi_q9JYRC4CJnkxkw

Band Members
Dalton Castro – Κιθάρα
Denis Lima – Φωνητικά
Maurício Velasco – τύμπανα
Sama Benedet – Μπάσο

Discography
Steelbound, 2020

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X