Συνεντεύξεις

Jucifer

Άλλο ένα πολύ καλό συγκρότημα (καλύτερα ντουέτο) από την τιμημένη πλέον Athens, Georgia. Γνωστοί για τον νομαδικό τρόπο ζωής τους, το παντρεμένο ζευγάρι Edgar και Amber, ζούνε κυριολεκτικά στο tour bus καθώς γυρίζουν τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο, όπως μας λένε και οι ίδιοι η τουρνέ δεν έχει σταματήσει ποτέ εδώ και 12 χρόνια. Το Greek Rebels μίλησε μαζί τους και τους ρωτήσαμε για την επανακυκλοφορία του EP τους από το 1994 καθώς και την κατάσταση της μουσικής σήμερα και τι πρέπει να γίνει.

Hails από την Αθήνα στην Ελλάδα στην Αθήνα στην Georgia, ή όπου και αν είστε. Αλήθεια που είστε;

 

Hails! Από την ακτή του κόλπου της Αλαμπάμα.. Κατευθυνόμαστε προς την Νέα Ορλεάνη.

Βγάλατε ένα ΕΡ πρόσφατα, επονομαζόμενο “Nadir”,μια επανακυκλοφορία. Πως είναι οι αντιδράσεις μέχρι τώρα;

Πραγματικά τέλεια. Όταν ξαναεπιστρέψαμε στα κομμάτια, πιστέψαμε ότι καθόντουσαν πολύ καλά παρά την «γυμνή» παραγωγή, και οι υπόλοιποι φάνηκαν να συμφωνούν. Αρέσει σε πολλούς πραγματικά και έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές.

Γιατί αποφασίσατε να επανακυκλοφορήσετε ένα ΕΡ που περιέχει παραπάνω από δεκαετίας τραγούδια;

Ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια δική μας εταιρεία ήταν για να έχουμε αυτού του είδους την ελευθερία. Μαζί με την κυκλοφορία «αληθινών» άλμπουμ, μπορούμε να βγάλουμε λιγότερο «φτιαγμένο» υλικό, παλιό υλικό, splits, οτιδήποτε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι μια πιο άμεση σύνδεση με εμάς, γι’ αυτό το αντιμετωπίζουν ως έχει, cool fan stuff, αντί του να δίνεις τόσο μεγάλη προσοχή στη «νέα κατεύθυνση του συγκροτήματος» ή οτιδήποτε – haha!

Πως αισθανθήκατε όταν ξανακούσατε αυτό το υλικό μετά από τόσα χρόνια;

Πιο εντυπωσιασμένοι από ότι περιμέναμε. Εννοώ πως έχουμε μεγαλώσει αρκετά από το 1994, αλλά ακόμα και αν κάποιος άκουσε το ‘Nadir’ και πίστεψε πως ήταν νέο, δε θα ήταν χάλια. Ήταν όμορφη για εμάς αυτή η εμπειρία. Είναι πραγματικά cool όταν ακούς την μουσική σου αφού την έχει ξεχάσει τελείως… είναι η μόνη φορά που το ζεις σαν ακροατής παρά σα δημιουργός.

Πρόσφατα ιδρύσατε μια δισκογραφική εταιρεία με το όνομα “Nomadic Fortress”. Πως βλέπετε τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία σήμερα; Είναι ευκολότερο για μια μπάντα να υπογράψει ένα συμβόλαιο;

Φαίνεται πως υπάρχουν χιλιάδες μικρές εταιρείες τώρα, σε αντίθεση με την προ – ψηφιακή εποχή. Υπήρχαν πάντα κάποιες μικρές ανεξάρτητες, αλλά τώρα πλέον ο καθένας με ενδιαφέρον και κάποια λεφτά μπορεί να κάνει μια εταιρεία. Αυτό το κάνει ευκολότερο για τις μπάντες να κλείσουν ένα συμβόλαιο, αλλά ένα συμβόλαιο δεν είναι και μεγάλη βοήθεια. Είναι περισσότερο σαν να έχεις έναν οπαδό να σου δίνει λεφτά παρά το να έχεις τη δύναμη ενός ολόκληρου προσωπικού να προωθεί την μπάντα σου στον κόσμο. Όσον αφορά αυτές τις συμφωνίες – τις παλιές – είναι μάλλον πολύ πιο δύσκολες να βρεθούν απ’ ότι πιο παλιά. Επειδή οι μεγάλες εταιρείες δυσκολεύονται στο κέρδος ακόμα και από τους top καλλιτέχνες τους, δεν ψάχνουν και πολύ για καινούριες μπάντες. Οι καινούριες μπάντες που υπογράφουν κάνουν ένα πραγματικά χάλια συμβόλαιο, όπου και δίνουν όλα τα τους τα μουσικά δικαιώματα και δεν βγάζουν σχεδόν τίποτα. Όλο και λιγότερες μπάντες υπογράφουν. Απλά αλλάζει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η ιδέα του παλιού rock star και της εταιρείας να πληρώνει για τα πάντα απλά έχει φύγει. Οι εταιρείες δεν το κάνουν αυτό γιατί δεν βγάζουν τα χρήματα που έβγαζαν. Και με εκατομμύρια μπάντες έτοιμες για να υπογράψουν ένα χάλια συμβόλαιο, μόνο και μόνο για να έχουν συμβόλαιο, οι εταιρείες δεν χρειάζεται καν να προσποιούνται.

Τι σκοπεύετε εσείς να κάνετε με τη δική σας εταιρεία;

Θα βγάλουμε τα δικά μας πράγματα και επιλεγμένα πράγματα με φίλους. Είμαστε από αυτές τις μικρές εταιρείες με πολύ λίγα χρήματα, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση έχοντας την Relapse ως διανομέα μας. Και όντας στην σκηνή για περίπου 20 χρόνια μπορούμε να είμαστε αρκετά αποτελεσματικοί με τη φήμη μας. Έχουμε μια πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλο την σκηνή του underground metal, κάτι για το οποίο είμαστε ενήμεροι και ευγνώμων.

Έχετε και μια τουρνέ που έρχεται και καταλαβαίνω πως ακολουθείτε ένα νομαδικό τρόπο ζωής. Πως είναι αυτό;

Η τουρνέ μας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει ποτέ πραγματικά, απλά αλλάζει σταθμούς! Μένουμε στο δρόμο από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβρη και το κάνουμε αυτό για περίπου 12 χρόνια τώρα. Κάπου τόσο έχει περάσει από τότε που είχαμε ένα σπίτι ή μια περιούσια οπουδήποτε. Μένουμε στο tour bus μας. Είναι τέλειο για μας επειδή η μουσική είναι το πάθος μας και το να παίζουμε ζωντανά είναι ο τρόπος που αισθανόμαστε πλέον εντελώς βυθισμένοι σε αυτό, συνδεδεμένοι με την μουσική, μεταξύ μας και με τους οπαδούς μας.

Είναι εύκολο να είσαι παντρεμένος και να γυρνάς τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο;

Είναι όσο εύκολο όσο μπορεί να είναι, νομίζω, που σημαίνει ότι παλεύουμε σκληρά για αυτό για να το πετύχουμε! Αλλά αγαπάμε πραγματικά ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε καλά μαζί, και είμαστε και οι δυο αφοσιωμένοι σε ότι κάνουμε. Έτσι υπάρχει πολύ άγχος και αϋπνία και φορές που δεν ξέρουμε αν την βγάλουμε, αλλά κάπως τα καταφέρνουμε. Και πραγματικά αξίζει.

Είστε στην σκηνή για κάμποσο καιρό. Πιστεύετε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Έχει γίνει πολύ εύκολη η πρόσβαση στην μουσική στον κόσμο είτε ως μουσικοί είτε ως οπαδοί. Και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Οι μπάντες και οι οπαδοί μπορεί να είναι πραγματικά κακές και με την βούλα με ένα τρόπο που έμοιαζε λιγότερο κοινός πιο παλιά. Αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει περισσότερη επικοινωνία με μπάντες που δεν είναι σκατά, με ανθρώπους που είναι πραγματικά οικογένεια, είτε είναι οπαδοί ή άλλοι μουσικοί ή άνθρωποι της δισκογραφικής, συγγραφείς, promoters ή οτιδήποτε. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως τα κοινωνικά εργαλεία δικτύωσης χτίζουν αυτή την οικογένεια. Φυσικά αυτά τα κοινωνικά εργαλεία δικτύωσης είναι όπου εμφανίζονται και οι μνησίκακοι ηλίθιοι, αλλά προσπαθώ να επικεντρωθώ στα καλά. Πραγματικά είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις με την αλλαγή. Το να το πολεμάς είναι άσκοπο πρέπει απλά να κρατήσεις την ακεραιότητα σου και να κρατάς τα ιδανικά σου κοντά και να προσαρμόζεσαι στους νέους κανόνες με τον τρόπο σου.

Πιστεύω πως είστε μεγάλη έμπνευση με τον απλό τρόπο που ακολουθείται στην μουσική και στην ζωή σας. Πως θα συμβουλεύατε τους νέους μουσικούς που θέλουν να αρχίσουν τη δική τους μπάντα, σαν μέλος μιας μπάντας και ιδρυτή μιας εταιρείας;

Σε ευχαριστούμε! Είναι πολύ κοινότυπο για νέες μπάντες να αντιγράψουν απλά μια ήδη υπάρχουσα, πιστεύουν πως είναι cool. Πιστεύω πως είναι ένας άσχημος τρόπος για να ξεκινήσεις. Για εμένα, η μουσική και η ζωή πρέπει να είναι πράγματα που πρέπει να χαράξεις για τον εαυτό σου. Αποφάσισε τι σου αρέσει και τι όχι αλλά ποτέ να μην ενεργείς απλά για να αντιγράψεις ή να εναντιωθείς με κάτι. Βασικά, ποτέ να μην ενεργείς χωρίς να σκέφτεσαι. Οι περισσότερες εταιρείες και μπάντες που είναι μεγαλύτερες, καθιερωμένες ή οτιδήποτε, έχουν δει πολλά σκατά. Έχουν δει εκατοντάδες λιγότερες εκδοχές μπαντών που ξεκίνησαν έναν ήχο. Θα εκπλαγούν μόνο αν τους πας κάτι μοναδικό. Αν αγαπάς την μουσική και θες να γράψεις, είσαι ήδη στα μισά. Απλά θυμήσου να γράφεις από την ψυχή σου και για το ότι σε νοιάζει. Είσαι ο μοναδικός εαυτός σου στον κόσμο, και αν χρησιμοποιήσεις τη δική σου φωνή, θα είναι ξεχωριστό.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Την υπόλοιπη άνοιξη θα κάνουμε κάποια shows γύρω στη νότιες και μεσαίες πολιτείες της Αμερικής, έπειτα θα πάμε στην Αγγλία και στην Ευρώπη για κάποιους μήνες. Θα παίξουμε στο Roadburn Festival, SWR Barroselas Metal Fest στην Πορτογαλία και μάλλον σε κάποια άλλα φεστιβάλ. Μετά όταν γυρίσουμε θα ξαναγυρίσουμε στον Καναδά για περισσότερη tour και για να τελειώσουμε τον νέο μας δίσκο.

Κάποια συναυλία στην Ελλάδα μήπως;

Ελπίζουμε να έρθουμε κάποια μέρα σύντομα! Κανένας από αυτούς που μας κλείνουν συναυλίες φαίνεται πως έχει επαφές ακόμα. Θέλει κάποιος να μας φέρετε στην Ελλάδα; Επικοινωνήστε!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα ζωντανά. Οι τελευταίες γραμμές είναι δικές σας αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι με τους αναγνώστες μας.

Εμείς ευχαριστούμε, και για την συνέντευξη. Ευχόμαστε να έρθουμε να παίξουμε για σας σύντομα. Στους αναγνώστες σας, ευχαριστούμε που διαβάσατε και υποστηρίζετε την σκηνή σας με όλους τους τρόπους.

Τένια Λάρδα

http://www.jucifer.com

http://www.facebook.com/pages/Jucifer/6909806762

 

Line up:

Edgar Livengood Τύμπανα, Μπάσο

Amber Valentine Κιθάρα, Φωνητικά

Discography:

Calling All Cars on the Vegas 1998

I Name You Destroyer 2002

If Thine Enemy Hunger 2006

L’Autrichienne 2008

Throned in Blood 2010

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X