Συνεντεύξεις

Sinister

Επί την ευκαιρία του νέου δίσκου – δισκάρα βασικά – των Sinister, “The Carnage Ending” επικοινωνούμε με τον ειλικρινή και ψύχραιμο, Adrie Kloosterwaard (φωνητικά) για επικείμενες ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης…!

Γεια σας! Είμαι ο Άγγελος από Greekrebels.gr, πως είστε?

Είμαστε μια χαρά, ευχαριστώ που ρώτησες.

Λοιπόν, έχουμε το νέο άλμπουμ των Sinister, που ονομάζεται “ The Carnage Ending”! Μίλησε μας για την χρονική περίοδο της δημιουργίας αυτής της δισκάρας.

Δεν ήταν και πολύ εύκολα τα πράγματα, γιατί δεν ήταν μόνο η περίοδος ηχογράφησης, αλλά και οι πρόβες για τις επικείμενες συναυλίες. Μπορώ να σου πω ότι δεν θυμάμαι τους Sinister να έχουν ξαναδούλεψει τόσο σκληρά για νέο δίσκο. Έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να βγάλουμε το νέο αυτό δίσκο. Τα μέλη της μπάντας δεν μένουν κοντά ο ένας με τον άλλο, όποτε περάσαμε κάτι λιγότερο από δυο χρόνια μέσα σε ένα αμάξι και πηγαινοερχόμασταν στο practice room, από πόλη σε πόλη κάθε φορά κι επειδή δεν έχουμε το δικό μας χώρο. Δεν παραπονιέμαι, αλλά κάποιες φορές δεν είναι τόσο εύκολη η δημιουργία ενός νέου άλμπουμ και μόνο όταν ακούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, νιώθουμε ότι δικαιωθήκαμε και είμαστε περήφανοι.

Ποιος γράφει τη μουσική και τους στίχους? Είναι μια ομαδική «υποχρέωση» απ’ όλα τα μέλη της μπάντας, ή το κάνει όποιος το κάνει καλύτερα?

Ο Bastiaan, είναι αυτός που φρόντισε για τα νέα κομμάτια των Sinister. Μιλήσαμε για το πώς θέλουμε να είναι τα κομμάτια και από κει και πέρα, άρχισε να τα συνθέτει. Όταν τελείωνε κάθε κομμάτι, μας το έστελνε, εμείς το δοκιμάζαμε και όταν το μαθαίναμε, πηγαίναμε όλοι μαζί για πρόβες. Αυτή τη φορά, ο Toep κι εγώ γράψαμε όλους τους στίχους κι εγώ έκανα και τα φωνητικά, τα οποία νομίζω βγήκαν πάρα πολύ καλά. Όταν πρόκειται για στίχους, οι Sinister επιστρέφουν σε θεματολογίες από τις αρχές της μπάντας, οι οποίες έχουν σχέση με αποκρυφισμό κι επειδή η μουσική μας είναι σκοτεινή κατά κάποιο τρόπο, ταιριάζει απόλυτα η όλη αυτή μίξη. Ο Dennis, ασχολήθηκε με τις διασκευές κι έκανε μια πολύ καλή δουλειά.

Για το φανταστικό artwork, ποιος είναι υπεύθυνος?

Αυτός είναι ο «δάσκαλος» της αρρώστιας: Mike Hrubovcak, τραγουδιστής των Vile και Monstrosity.

Έχει ξανακάνει artworks για προηγούμενα άλμπουμ?

Ναι, ο Mike έκανε το “The Silent Howling” και “Legacy of Ashes” για τους Sinister κι ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί του στο μέλλον… Mike Rulessssssss!!!

Δυο χρόνια πέρασαν από τον τελευταίο σας δίσκο και πρέπει να ομολογήσω ότι σας βλέπω με νέα κυκλοφορία, κάθε ένα – δυο χρόνια…. Έχει να κάνει με την εταιρεία σας, ή είναι καθαρά θέμα έμπνευσης?

Είναι καθαρά θέμα έμπνευσης, μιας και από την Massacre δεν έχουμε κανένα θέμα πίεσης. Ο Bastiaan π.χ. δούλεψε πολύ σκληρά για το νέο δίσκο, συν του ότι λατρεύει να γράφει νέα μουσική για τη μπάντα.

Που κάνατε την υπέροχη παραγωγή του δίσκου?

Όπως πάντα, ηχογραφήσαμε στα Soundlodge Studios, στη Γερμανία, με τον Jorg Uken, ο οποιος ξέρει – χρόνια τωρα – τον ήχο των Sinister και τον ήχο που γενικά θέλουμε. Βέβαια, πριν αρχίσουμε να μιλάμε, του ειχαμε δώσει να καταλάβει ότι ίσως αυτή τη φορά να έχουμε κάτι το διαφορετικό, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, γιατί το “The Carnage Ending” έχει πολύ ογκώδη ήχο!

Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα?

Χαχαχα, διάολε ναι… Το “The Carnage Ending” έχει όγκο.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις για το άλμπουμ?

Πολύ καλές και με το που είδαμε τις αντιδράσεις των οπαδών ανά τον κόσμο, χαρήκαμε ακόμα περισσότερο. Πολλοί οπαδοί μας και metalheads πιστεύουν ότι ίσως ήταν και ο καλύτερος μας δίσκος, οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι έως τώρα.

Ποιες νομίζεις ότι είναι οι διάφορες του με το προηγούμενο σας άλμπουμ?

Είναι πιο κοντά στ’ αρχικά μας άλμπουμ, αλλά με μια δόση από τον ήχο του σήμερα. Είναι πιο σκοτεινό, γρήγορο και πιασάρικο από τους τελευταίους μας δίσκους, οπότε μιλάμε για έναν “killer” Sinister δίσκο.

Ποιος αποφάσισε το να βάλετε διασκευές στο δίσκο και γιατί?

Εγώ ήμουν…. Ήταν κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν και η ιδέα άρεσε στη Massacre Records. Τωρα υπάρχουν δυο εκδόσεις του “The Carnage Ending”, γιατί τις πέντε αυτές διασκευές μπορείτε να τις βρείτε μόνο στο digipack.

Πως αποφασίσατε να κάνετε συγκεκριμένα αυτές της διασκευές?

Όλοι μαζί το αποφασίσαμε και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να είναι μουσική από το παρελθόν μας. Οπότε καταλήξαμε σε πέντε κομμάτια και το “Face Fate” των Bloodfeast, λογικά είναι και το πιο «άγνωστο».

Ποια είναι η αγαπημένη σου μπάντα από τις μπάντες, των οποίων τα κομμάτια διασκευάσατε κι γιατί?

Δύσκολη ερώτηση και αυτό γιατί τα κομμάτια που διασκευάσαμε, τα κάναμε γιατί όλοι αγαπάμε τις original μπάντες… Π.χ. οι Massacre και οι Possessed είναι σπουδαίοι, αλλά μας αρέσουν πολύ και οι Whiplash!!!

Τι σ’ εμπνέει στο να θες να συνεχίζεις και να παίζεις death metal?

Αυτό είναι απλό…. Είναι η καλύτερη μουσική για μένα και δεν μου αρέσει να παίζω τίποτα άλλο, παρά metal. Αυτό, ή τίποτα.

Ποιες είναι οι κυριότερες διαφορές νομίζεις, μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του Αμερικανικού death metal?

Η διαφορά είναι το ότι έχουν το δικό τους στυλ παιξίματος, αλλά δεν με νοιάζει και από πού είναι μια μπάντα, εφόσον είναι και παίζει καλά.

Γνωρίζεις κάτι για οποιοδήποτε είδος death metal, στον πλανήτη?

Για την Βραζιλία μπορώ να πω… Όλες οι μπάντες από κει, έχουν αυτόν τον ήχο της Νότιας Αμερικής και μ’ αρέσει… Είναι άρρωστος, brutal κι επιθετικός!!!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου κι εύχομαι ό, τι καλύτερο για το νέο σας άλμπουμ!

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και “and hail the beast”.

Οπότε, τώρα είναι ώρα για περιοδείες, ε? Θα έρθετε από Ελλάδα μεριά???

Θα δείξει, αλλά όντως ελπίζουμε να ξαναπαίξουμε Αθήνα. Θα ήταν υπέροχα, μετά από τόσο καιρό.

Συγχαρητήρια και πάλι! Κλείσε, στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες deathsters οπαδούς σας…

Τσεκάρετε το “The carnage Ending” και πραγματικά εύχομαι να ευχαριστηθείτε αυτό το κομμάτι αρρώστιας. Cheers!

Αγγελος “Kilmistered”

http://www.facebook.com/pages/Sinister-Official/255145351172432

http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath

Μέλη:

Adrie Kloosterwaard – φωνητικά

Dennis Hartog – κιθάρα

Bastiaan Brussaard – κιθάρα

Mathijs Brussaard – μπάσο

Toep Duin – τύμπανα

Δισκογραφία:

1990 – Where’ Your God now (split)

1990 – Putrefying Remains/Spiritual Immolation (ep)

1990 – Sinister (ep)

1991 – Sinister / Monastery (split)

1992 – Cross the Styx

1992 – Nuclear Blast Promo EP (split)

1993 – Diabolical Summoning

1995 – Hate

1996 – Bastard Saints (ep)

1998 – Aggressive Measures

2001 – Creative Killings

2003 – Savage Or Grace

2006 – Afterburner

2006 – Prophecies Denied (dvd)

2008 – The Silent Howling

2009 – The Blood Past (compilation)

2009 – Prophecies Denied (live)

2010 – Legacy of Ashes

1990 – 2010 – Altered Since Birth (box set)

2012 – The Carnage Ending

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X