Συνεντεύξεις

Sons Of A Wanted Man

Οι Sons Of A Wanted Man κυκλοφόρησαν το πρώτο τους fulllength album και οι συντάκτες μας ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Τις απαντήσεις έδωσαν όλα τα μέλη του σχήματος.

Καλώς ήλθατε στο webzine μας και συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του πρώτου σας album! Ποια είναι τα σχόλια που έχετε πάρει μέχρι στιγμής;

Josse: Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να ακούσετε τη μουσική μας και να μας παρουσιάσετε στο Greekrebels.gr. Το εκτιμούμε πραγματικά. Τα σχόλια για το album ήταν εξαιρετικά και παρατηρούμε ότι αρχίζουμε να προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο κόσμο με την υποστήριξη της εταιρίας μας Les Acteurs De LOmbre. Έχουμε απογοητευτεί πολύ για την ακύρωση των συναυλιών μας, για την προώθηση του “Κenoma” λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Η δημόσια υγεία και ασφάλεια είναι πάντα προτεραιότητα, αλλά ανυπομονούσαμε να παίξουμε το album ζωντανά.

Δώστε μας μερικές πληροφορίες για την ηχογράφηση και την παραγωγή του “Κenoma”.

Kevin: Το “Κenoma” ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια έντεκα ημερών στο Studio Jupiter στο Tongeren του Βελγίου. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, γιατί ένα μήνα πριν ηχογραφήσαμε κάποια πράγματα στο Neon Cactus Studios στο Genk του Βελγίου, για να φτιάξουμε κάποιες λεπτομέρειες όπως το tempo και κάποια κομμάτια στις κιθάρες. To mastering έγινε από τον Magnus Lindberg, ο οποίος είναι μέλος των Cult of Luna, αλλά και ένας πολύ καλός ηχολήπτης. Η πλήρης διαδικασία από τις προ-παραγωγές έως το τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε περίπου 8 μήνες.

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο των Sons Of A Wanted Man στους αναγνώστες μας;

Didier: Η μουσική μας είναι αρκετά μικτή και συνδυάζει στοιχεία πολλαπλών ειδών, από postmetal έως black metal. Όλα τα μέλη μας έχουν διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και ο ήχος μας είναι συνέπεια της χρήσης αυτών των διαφορετικών επιρροών για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι που αντιπροσωπεύει και τους πέντε. Δεν συζητήσαμε ποτέ τι είδους μουσική θέλαμε να παίξουμε, αλλά εξελίχθηκε φυσικά στην κατεύθυνση του τελευταίου μας album. Απολαμβάνουμε πραγματικά αυτήν την ελευθερία έκφρασης, γιατί αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εξελισσόμαστε συνεχώς ως μουσικοί και να μην αισθανόμαστε ποτέ περιορισμένοι από ένα είδος.

Πώς νομίζετε ότι έχετε εξελιχθεί ως μπάντα από τα πρώτα σας EP;

Pieter: Στο “Κenoma” προσπαθήσαμε να αφιερώσουμε χρόνο και να φτιάξουμε ένα αρμονικό album, δείχνοντας όμως την ποικιλία στη σύνθεση μας. Έτσι, αυτός ο δίσκος είναι πιο ώριμος και εκλεπτυσμένος. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας, η μουσική έχει γίνει πιο επιθετική και παίρνει περισσότερα στοιχεία από το black metal. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που γράψαμε μουσική με δύο κιθαρίστες, γεγονός που αύξησε τις δυνατότητές μας να χτίσουμε διαφορετικά επίπεδα.

Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα πίσω από το όνομα της μπάντας;

Jan: Το Sons Of A Wanted Man ήταν ένα όνομα που είχε στο μυαλό του ο μπασίστας μας για πολλά χρόνια. Η αρχική μας πρόθεση ήταν να φτιάξουμε ένα post-rock συγκρότημα, έτσι το όνομα ήταν κατάλληλο για αυτό που παίζαμε τότε. Ο κόσμος συχνά μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει το είδος μας από το όνομά μας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, δεν θέτει προσδοκίες και μας επιτρέπει να εξελίσσουμε συνεχώς τον ήχο μας χωρίς να δεσμευόμαστε σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014, αλλά φέτος βγάλατε το ντεμπούτο album σας. Τι σας κρατούσε πίσω;

Josse: Έχουμε καταλάβει ότι η κυκλοφορία ενός full-length album, είναι συχνά μια σημαντική προϋπόθεση, για να θεωρηθεί μια μπάντα ολοκληρωμένη από το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και τις εταιρίες. Με κάθε ειλικρίνεια, το βρίσκουμε περίεργο, η ποιότητα της μουσικής δεν εξαρτάται από τη μορφή στην οποία κυκλοφορεί. Επομένως, ποτέ δεν επικεντρωθήκαμε εκεί και απλώς κάναμε αυτό που θεωρούσαμε σωστό. Λόγω της εξέλιξης της μουσικής μας, ήταν πιο χρήσιμο να κυκλοφορήσουμε το EP και να αφιερώσουμε χρόνο σε συναυλίες έτσι ώστε να χτίσουμε το κοινό μας. Τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε να βρούμε τον ήχο μας, η μουσική στο “Κenoma” ήταν αρκετά αρμονική έτσι ώστε να της αφιερώσουμε ένα πλήρες album.

Πώς μπήκατε στη Les Acteurs De LOmbre; Ήρθαν αυτοί σε επαφή μαζί σας πρώτα ;

Kevin: Όταν ηχογραφήθηκε το album μας, φτιάξαμε μια λίστα με τις εταιρίες που ταιριάζουν με το συγκρότημα από άποψη μουσικής, ηθικής, προσέγγισης και φιλοδοξιών. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την κυκλοφορία μόνοι μας και για αυτό ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και προσεγγίσαμε λίγες εταιρίες. Η Les Acteurs De LOmbre ήταν η κορυφαία επιλογή της λίστας και αισθανόμαστε απίστευτα ευγνώμονες που συμφώνησαν να κυκλοφορήσουν το “Κenoma”. Όλη η ομάδα ήταν απίστευτα επικοινωνιακή, ειλικρινής και ανοιχτή για να συζητήσουμε όλες τις ιδέες μας. Θεωρούμε ότι αυτή η προσωπική σύνδεση είναι ανεκτίμητη.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων του “Kenoma”;

Didier: Αν και το album οραματίζεται μια διαδικασία που κινείται από το “Κenoma” (σ.σ. αρχαίος ελληνικός όρος για το κενό) στο “Pleroma” (σ.σ. ο αρχαίος ελληνικός όρος για την πληρότητα), όλα τα κομμάτια έχουν το δικό τους νόημα και λένε τις δικές τους ιστορίες. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κοινή θεματολογία, δεν είναι ένα θεματικό album. Οι στίχοι περιστρέφονται γύρω από επαναλαμβανόμενα όνειρα που είχε ο τραγουδιστής μας έως τη σχέση μας με τη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ποια είναι η ερμηνεία σας για το εξώφυλλο;

Pieter: Αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν σχεδιάσαμε εμείς το εξώφυλλο για μια κυκλοφορία και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Simon Chognot της Cold Mind. Είναι ένας απίστευτος καλλιτέχνης και θέλαμε να του δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη δημιουργική ελευθερία. Η γενική ιδέα, ήταν να αντιπροσωπεύει κάτι ή κάποιον που προσπαθεί απεγνωσμένα να πιάσει τον χρόνο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη metal σκηνή του Βελγίου; Έχετε να μας προτείνετε κάτι;

Jan: Για μια τόσο μικρή χώρα, το Βέλγιο έχει μια αρκετά πλούσια ιστορία όσον αφορά το metal. Από τις πρώτες thrash και grind μπάντες όπως οι Cyclone, Agathocles και Amenra. Όπως σε κάθε σκηνή, δεν υπάρχει έλλειψη underground συγκροτημάτων που αξίζουν πολύ περισσότερη προσοχή. Μερικά από τα πρόσφατα αγαπημένα μας είναι οι Psychonaut, Ihloosuhree, Diss Guy, Drawn Into Descent και Bütcher.

Ποιοι είναι οι μουσικοί στόχοι που θέλουν να πετύχουν οι Sons Of A Wanted Man;

Josse: Δεν θεωρήσαμε ποτέ αυτό το συγκρότημα ως όχημα για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων και προτιμούμε να μην επικεντρωθούμε σε αυτά τα πράγματα. Θεωρούμε ότι είναι πιο σημαντικό να είμαστε ευγνώμονες για κάθε ευκαιρία που έχουμε να μοιραστούμε τη μουσική μας και να συνδεθούμε με τον κόσμο. Παρόλο που προσπαθούμε να μην μετρήσουμε την επιτυχία μας σε προκαθορισμένους στόχους, είμαστε φιλόδοξοι και συνεχώς προσπαθούμε να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας να γίνουμε καλύτεροι μουσικοί. Αυτοί είναι οι μόνοι στόχοι που έχουμε. Έτσι, προσπαθούμε πάντα να επικεντρωθούμε στο ταξίδι, όχι στον προορισμό.

Έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια;

Kevin: Με το “Κenoma” σχεδιάζαμε να περιοδεύσουμε περισσότερο και να βρούμε το δρόμο μας σε νέες σκηνές. Παρόλο που μας λείπει πραγματικά να παίζουμε ζωντανά και δεν μπορέσαμε να προωθήσουμε επαρκώς το album μας, είμαστε ακόμα σε προνομιακή θέση επειδή δεν εξαρτόμαστε οικονομικά από τη μουσική. Εστιάζουμε στη σύνθεση νέων τραγουδιών για μελλοντικές κυκλοφορίες.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να προσθέσετε;

Didier: Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να μοιραστείτε την ιστορία και τη μουσική μας στο Greekrebels.gr. Μείνετε ασφαλείς και φροντίστε ο ένας τον άλλον. Υποστηρίξτε την underground μουσική και ελπίζουμε κάποια στιγμή να σας δούμε, όταν πλέον η πανδημία τελειώσει.

Τζούλια Τσαγκάρη
Μετάφραση: Ναταλία Μπογδάνου

https://soawm.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/0YRUBEsnaumRfXH2wiBVcT
https://www.youtube.com/channel/UCjl9wHPZPEy_xKhMUzRsKdQ
https://www.facebook.com/soawm/
https://www.instagram.com/sons_of_a_wanted_man/?hl=en

Band Members
Josse Theunkens – μπάσο
Kevin Steegmans – τύμπανα
Didier Boost – κιθάρες
Pieter Jans – κιθάρες
Jan Buekers – φωνητικά

Discography
Kenoma, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X