Συνεντεύξεις

Body Void

H sludge metal μπάντα Body Void επιστρέφει με το “Bury Me Beneath This Rotting Earth”. Έχοντας ήδη τρία άλμπουμ στο δυναμικό τους μόλις από το 2016 είναι μια αναδυόμενη δύναμη στην sludge σκηνή. Μιλήσαμε με τον Willow Ryan (κιθάρα, φωνητικά) για να μάθουμε περισσότερα.

Καλώς ήρθατε στο GreekRebels.gr. Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό νέο άλμπουμ σας Bury Me Beneath This Rotting Earth. Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι τώρα;

Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και ο δίσκος φαίνεται να τραβάει περισσότερα άτομα από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας, κάτι που είναι πολύ ικανοποιητικό.

Ο Μάιος είναι ο μήνας σας, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μουσική από εσάς. Αυτό είναι κάποιο είδος παράδοσης για εσάς ή είναι στην εταιρεία σας;

Βγήκε στα τέλη Απριλίου, αλλά αυτή τη φορά του χρόνου, ίσως η άνοιξη, να είναι η μόνη φορά που κυκλοφορούμε μουσική (γέλια). Σίγουρα είναι απλώς μια σύμπτωση.

Ένα άλλο μοτίβο που δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω, είναι στα εξώφυλλα που επιλέξατε για τα άλμπουμ σας. Κρατούν αυτήν την κομψή, μινιμαλιστική ασπρόμαυρη αισθητική, και υπάρχει πάντα μια ανθρώπινη φιγούρα πάνω τους. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για αυτά;

Συνεργαστήκαμε με τον ίδιο καλλιτέχνη, τον Ibay Arifin Suradi, του οποίου το στυλ πιστεύουμε ότι καταγράφει τα θέματα και τις διαθέσεις της μουσικής μας πολύ καλά. Αφού συνεργαζόμαστε για σχεδόν έξι χρόνια, σίγουρα έχει μια αίσθηση για αυτό που θέλουμε. Το “Bury Me Beneath This Rotting Earth” ήταν το πρώτο εξώφυλλο που κάναμε χωρίς ανθρώπινη φιγούρα, το οποίο ήταν σίγουρα σκόπιμο.

Έχετε ο καθένας μια αγαπημένη ή αστεία μνήμη από ηχογραφήσεις που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Τίποτα συγκεκριμένο, αλλά ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ευτυχώς ζούμε σε μια περιοχή των Η.Π.Α. όπου αυτό ήταν δυνατό το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά ήταν σίγουρα σουρεαλιστικό αφού ήταν μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη των πρώτων lockdown.

Είναι το παλιό σας όνομα Devoid ή το σημερινό σας Body Void, κάποιο είδος αναφοράς στην καναδική μπάντα Voivod;

Όχι, δεν υπάρχει κάποια αναφορά!

Το θέμα του “Ruins” ήταν για  την γενική ιδέα για το θάνατο, ενώ το “I Live Inside a Burning House” αφορούσε τους αγώνες της ζωής. Γράψατε αυτό το άλμπουμ λαμβάνοντας επίσης υπόψη μια συγκεκριμένη ιδέα και αν ναι, ποια ιδέα ήταν αυτή τη φορά;

Αυτό το άλμπουμ αφορούσε την κατάρρευση του περιβάλλοντος και την κατάσταση των Η.Π.Α., ειδικά πέρυσι. Νομίζω ότι ολιστικά αποτιμούσε το πού βρίσκεται η ανθρωπότητα και τη σχέση μας με τον πλανήτη, τόσο μεμονωμένα όσο και ως είδος. Σχετικά με τα συστήματα και τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την παρακμή. Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ισχυρών ζητημάτων όπως η καταπιεστική ιδεολογία, οι ψυχικές ασθένειες, τα τραύματα και η δυσφορία των φύλων, το συγκρότημα δεν διστάζει να εκφράσει τις απόψεις και τις θέσεις του.

Πιστεύετε ότι η μουσική ή η τέχνη γενικά μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή, στην κοινωνία και να κάνει μια αλλαγή με τον τρόπο που άλλες πιο παραδοσιακές μορφές ακτιβισμού μπορεί να αποτύχουν;

Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα σκέφτομαι πολύ συχνά. Νομίζω ότι η μουσική από μόνη της δεν μπορεί να κάνει αυτό που οι άνθρωποι οργανώνουν, αλλά σίγουρα μπορεί να είναι μέρος αυτού. Πιστεύω ότι η μουσική μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόκληση του status quo που διατηρείται σε ατομικό επίπεδο, κάτι που είναι σημαντικό. Αλλά ως άτομο που γράφει τη μουσική και τους στίχους, δεν μπορώ να πω ότι έχω αυτές τις συγκεκριμένες προθέσεις. Νομίζω ότι η μουσική αφορά στην επικοινωνία του συναισθήματος και αυτό το καθιστά τόσο δυνατό σε ένα επίπεδο, αλλά περιορίζει σε ένα άλλο.

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε για το τραγούδι “Wound”. Γιατί επιλέξατε αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι; Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για την ιδέα πίσω από το βίντεο και την τοποθεσία των γυρισμάτων;

Επιλέξαμε το “Wound” γιατί έμοιαζε με την τέλεια εισαγωγή στο άλμπουμ. Γι ‘αυτό και είναι το πρώτο κομμάτι στο δίσκο. Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον Chariot Of Black Moth που κάνει πραγματικά κάτι μοναδικό. Βασικά είπαμε τι ήταν το τραγούδι και ότι η περιβαλλοντική κατάρρευση θα έπρεπε να είναι το κύριο θέμα, αλλά πέρα ​​από αυτό ήταν όλα στο χέρι του. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς βγάζει τις εικόνες, αλλά είναι καταπληκτικός.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζετε sludge metal για να περιγράψετε τη μουσική σας; Και αν ναι, αναφέρετε τις τρεις αγαπημένες σας μπάντες του είδους.

Σίγουρα παίζουμε. Khanate, Indian και Primitive Man θα ήταν οι αγαπημένες μπάντες μας.

Η Transylvanian Tapes κυκλοφόρησε την κασέτα του ντεμπούτου σας “Ruins” πέρυσι. Γιατί αποφασίσατε αυτή τη χρονική στιγμή και τη συγκεκριμένη μορφή για να το επανέκδοση; Όσον αφορά τις κασέτες, υπάρχει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ‘90. Θεωρείτε τον εαυτό σας παιδιά της δεκαετίας του ‘90; Και αν ναι, ποιο στοιχείο αυτής της δεκαετίας θα επαναφέρετε αν μπορούσατε και, αντίθετα, τι πράγμα θα πετάγατε;

Η Transylvanian Tapes έκανε την αρχική κυκλοφορία του “Ruins” σε κασέτα το 2016 και ο James που διαχειρίζεται την εταιρεία, μας είπε ότι ενδιαφερόταν για επανέκδοση, οπότε κάναμε το βήμα. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερη αγάπη για τις κασέτες, αλλά τις εκτιμώ ως μια φτηνή εναλλακτική λύση για το βινύλιο και ως τρόπος στήριξης συγκροτημάτων με λίγα χρήματα. Ήρθα σε ηλικία αμέσως μετά τη δεκαετία του ‘90, αλλά θαυμάζω πολύ το πνεύμα DIY στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και το underground metal μου θυμίζει πολλά από αυτά πριν γίνει το μεγάλο μπαμ με τους Nirvana και το grunge.

Έχετε νέο merchandise προς πώληση και βλέπω και ένα υπέροχο husky. Όντας ένας ιδιοκτήτρια husky από πάντα, από σύμπτωση και όχι από επιλογή, δεν θα μπορούσα παρά να παρατηρήσω κάποιες ομοιότητες μεταξύ του ανεξάρτητου, μερικές φορές πεισματάρικου και αυτάρκης χαρακτήρα . Είμαι σωστή?

Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά μου αρέσει! Και άλλες μπάντες είχαν τοποθετήσει τα ζώα τους σε t-shirts πριν όπως οι Primitive Man, οι Svalbard, οι Vile Creature ανάμεσα σε άλλες και θέλαμε να μπούμε στη δράση. Ειδικά με το ανόητο “Doggy Void”. Μερικές φορές είναι ωραίο ένα σκοτεινό metal συγκρότημα να διασκεδάζει με τέτοιου είδους πράγματα και αγαπάμε το husky μας, την Ray, τόσο πολύ που θέλαμε να την βγάλουμε φωτογραφία με ένα πουκάμισο, χαχα.

Εάν μπορούσατε να διαλέξετε μια μπάντα για περιοδεία, ποια θα ήταν; Και πού θα γινόταν η περιοδεία;

Θα διαλέγαμε τους Boris. Κυριολεκτικά οπουδήποτε. Αλλά θα θέλαμε επίσης να περιοδεύσουμε στην Ιαπωνία. Υπάρχει ένα συγκρότημα που ονομάζεται Friendship με το οποίο θα ήθελα να παίξω.

Και τέλος, σας ευχαριστώ που συνομιλήσατε μαζί μας. Σας ευχόμαστε καλή τύχη σε όλες τις μελλοντικές σας προσπάθειες. Οι Body Void έχουν μελλοντικά σχέδια που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ή θα θέλετε να αναφέρετε οτιδήποτε άλλο;

Ναι, έχουμε μερικές μικρότερες κυκλοφορίες για να περιμένει ο κόσμος τον επόμενο χρόνο και ελπίζουμε να παίξουμε κάποιες συναυλίες το 2021. Ευχαριστούμε!

Συνέντευξη: Χρύσα Γιουρμετάκη
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Facebook
Instagram
Twitter
Bandcamp
Spotify

Band Members
Eddy Holgerson – Τύμπανα
Willow Ryan – Κιθάρα, φωνητικά

Discography
Ruins, 2016
I Live Inside A Burning House, 2018
Bury Me Beneath This Rotting Earth, 2021

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X