Συνεντεύξεις

Sister Sin

Σουηδία! Και μόνο αυτό αποτελεί απάντηση για τη ποιοτική και δημιουργική πλευρά του φαινομένου Sister Sin! Με το νέο τους άλμπουμ ‘’Black Lotus’’ να αποτελεί χωρίς υπερβολές τη καλύτερη μέχρι τώρα δουλειά τους και την επιβλητική Liv να κλέβει τη παράσταση αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για αυτούς που αγαπάνε σχετικά νέα συγκροτήματα με old επιρροές! Απολαύστε τους!!

Γεια χαρά, είμαι ο Στάθης από το Greekrebels.gr. Τι κάνεις, πως είσαι;

Jimmy: Γεια σου Στάθη! Είμαι καλά, ευχαριστώ. Aυτή τη στιγμή που μιλάμε προετοιμάζομαι για την περιοδεία μας με τους U.D.O.

Τώρα πρόσφατα κυκλοφορήσατε το νέο σας άλμπουμ, ‘’Black Lotus’’. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχετε λάβει μέχρι στιγμής;

Jimmy: Οι εντυπώσεις είναι καταπληκτικές! Πολλές καλές κριτικές και υποστήριξη από τους οπαδούς μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς αυτή τη στιγμή. Δουλέψαμε τόσο σκληρά γι’ αυτό το άλμπουμ και βγήκε πολύ δυνατό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι απ’ αυτό το άλμπουμ;

Jimmy: Το αγαπημένο μου αυτή τη στιγμή είναι το “Sail North”. Είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι με γρήγορο ρυθμό που περιέχει όλα τα κύρια στοιχεία των Sister Sin. Το παίζουμε και στα live μας οπότε ίσως γι’ αυτό το απολαμβάνω ακόμη περισσότερο.

Κατά την γνώμη σου τι είναι αυτό που κάνει αυτό το άλμπουμ να διαφέρει απ’ τις προηγούμενες δουλειές σας;

Jimmy: Καταρχήν, μετά το τελευταίο άλμπουμ έχουμε ωριμάσει πολύ όσον αφορά την σύνθεση των τραγουδιών. Πιστεύω πως ο Dave και εγώ βρήκαμε έναν καλό τρόπο να συνεργαζόμαστε και όταν έχεις τέτοια άνεση, μπορείς να επικεντρώνεσαι καλύτερα στην δημιουργία ωραιότερων μελωδιών και να βρίσκεις αυτά που τραβάνε καλύτερα την προσοχή. Όσον αφορά την ηχογράφηση υπάρχει αρκετή μεγάλη διαφορά. Δουλέψαμε ταυτόχρονα σε δύο στούντιο για να κρατήσουμε τα πράγματα δραστικά, έτσι περάσαμε αρκετή πίεση, αλλά αυτό είναι κάτι που τροφοδότησε την όλη διαδικασία και κράτησε το project στην σωστή πορεία. Προσθέσαμε πολλά διαφορετικά στοιχεία στα τραγούδια, πολλά έγχορδα, φωνητικές αρμονίες, χορωδίες και τέτοια. Έτσι γενικά, ήταν μια μεγαλύτερη παραγωγή.

Τι μουσική ακούγατε κατά την διαδικασία της δημιουργίας του άλμπουμ;

Jimmy: Λοιπόν, στην ουσία δεν ακούγαμε άλλα πράγματα επίτηδες για να μας έρθουν ιδέες. Απλά δείχναμε ο ένας τον άλλον υλικό από άλλες μπάντες έτσι ώστε να πάρουμε μια ιδέα προς τα που θα θέλαμε κάποιο τραγούδι να κατευθυνθεί. Αλλά μερικές μπάντες που ακούγαμε στην συγκεκριμένη φάση ήταν για παράδειγμα οι Machine Head, Carcass, Raised Fist, Twisted Sister και Megadeth.

Πως πάει η περιοδεία σας μέχρι στιγμής;

Jimmy: Τώρα πρόσφατα κάναμε ένα διάλειμμα μετά από μια Ευρωπαϊκή περιοδεία 5 εβδομάδων. Εν τω μεταξύ μεσολάβησαν και τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι γιορτές. Τώρα προετοιμαζόμαστε για την Ευρωπαϊκή περιοδεία διάρκειας 9 εβδομάδων με τους U.D.O. που αρχίζει στις 6 Μαρτίου. Έτσι θα υπάρξουν πολλές εμφανίσεις αυτήν την άνοιξη!

Υπάρχουν τίποτε σχέδια να επισκεφτείτε την Ελλάδα για κάνα live; Θα θέλαμε πολύ να σας δούμε εδώ.

Jimmy: Πάντα εξετάζουμε τις πιθανότητες να παίξουμε σε νέα εδάφη, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι για την Ελλάδα! Θα σας δούμε όμως σύντομα!

Υπάρχουν κάποια γκρουπ που θα θέλατε πολύ να περιοδεύσετε μαζί;

Jimmy: Ναι! Θα θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε μια πλήρης περιοδεία με τους Motörhead ή τους Judas Priest για παράδειγμα. Αυτό θα μας ξετρέλαινε τελείως, να ανοίγαμε live για τους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας.

Ποιες ήταν η καλύτερες στιγμές σας στη μπάντα και ποιες οι χειρότερες;

Jimmy: Υπήρξαν τόσες καλές στιγμές! Το Sweden Rock Festival του 2013 μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, περισσότεροι από 3,000 οπαδοί σε μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα. Κάναμε μια φοβερή εμφάνιση σ’ εκείνο το φεστιβάλ! Άλλη μια καλή στιγμή ήταν όταν κατορθώσαμε να ανοίξουμε σε 2 live των Motörhead στις ΗΠΑ το 2009. Αυτό ήταν απίστευτο!! Υποθέτω πως οι χειρότερες στιγμές ήταν όταν κάποιος αρρώσταινε κατά την διάρκεια της περιοδείας ή όταν το van μας πάθαινε μηχανική βλάβη στη μέση του πουθενά. Τέτοια πράγματα σε χαλάνε κάπως πολύ.

Ποιος είναι ο πιο πρόσφατος δίσκος που αγόρασες;

Jimmy: Λοιπόν αυτό σίγουρα είναι το “Marching Out” με τον Yngwie Malmsteen. Το είχα χάσει αυτό το CD όταν μετακόμιζα πριν καιρό αλλά τώρα το ξανά απέκτησα!!!

Έχετε καμιά επαφή με τον προηγούμενο μπασίστα σας;

Jimmy: Όχι καμία. Δεν υπάρχει λόγος, είναι όπως όταν χωρίζεις με τον/την σύντροφο σου. Συμβαίνει πολλές φορές να χωρίζουν οι δρόμοι του καθενός, και στην μουσική και στις μπάντες, αυτό συμβαίνει ακόμη πιο συχνά.

Κατά τη γνώμη σου ποιες είναι οι καλύτερες νέες metal μπάντες σήμερα;

Jimmy: Μου αρέσουν πολύ οι Havok από τις ΗΠΑ, είναι μια φοβερή thrash metal μπάντα που ανακάλυψα πριν κάνα δυο χρόνια. Οι Huntress είναι καλοί και επίσης είμαι και οπαδός των Skeletonwitch.

Θα γυρίσετε κανένα άλλο βίντεο γι’ αυτό το άλμπουμ;

Jimmy: Ναι! Έχουμε ήδη γυρίσει δεύτερο βίντεο γι’ αυτό το άλμπουμ. Το βίντεο θα είναι για το “Desert Queen”, είναι σχεδόν τελειωμένο και φαίνεται καταπληκτικό. Θα ανακοινώσουμε την κυκλοφορία του πολύ σύντομα. Να έχετε το νου σας!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα, προσωπικά στον καθέναν σας αλλά και ως μπάντα. Κλείσε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Jimmy: Σε ευχαριστούμε Στάθη! Προς όλους του Έλληνες οπαδούς μας, θα κανονίσουμε να επισκεφτούμε την πανέμορφη χώρα σας για να παίξουμε λίγη αληθινή heavy metal. Μέχρι τότε, να διαδίδεται συνέχεια τους Sister Sin! Να είστε καλά!!

Στάθης Αυγέρης
Μετάφραση: Χρήστος Μπαμπαλής

https://www.facebook.com/SisterSin
http://www.sistersin.com/

Μέλη Μπάντας :

Liv: Φωνητικά
Jimmy: Κιθάρες
Dave: Τύμπανα
Strandh: Μπάσο

Δισκογραφία :

Dance Of The Wicked (2003)
Switchable Serenades (2008)
True Sound Of The Underground (2010)
Now And Forever (2012)
Black Lotus (2014)

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X