Συνεντεύξεις

Heir Apparent

Οι Heir Apparent είναι ένα όνομα με διαστάσεις μύθου στα στεγανά του heavy metal. Η επανασύνδεση τους και επαναδραστηριοποίηση τους στα συναυλιακά δρώμενα έκανε το κοινό να προσμένει πως και πως νέο υλικό. Όταν έφτασε το υλικό στα χέρια μου δεν ήταν δυνατόν να μην αναζητήσω τον κιθαρίστα τους Terry Gorle και να συζητήσω μαζί του για τον νέο δίσκο της μπάντας, “The View From Below”!

Terry πρώτα από όλα πρέπει να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για τον νέο σας δίσκο! Πόσο καιρό σας πήρε η διαδικασία ηχογράφησης;

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου με την μίξη να γίνεται από τα τέλη Μάιου ως και τον Ιούνιο. Το mastering έγινε τον Ιούλιο. Επέβλεψα την όλη διαδικασία. Ξεκινήσαμε με τα τύμπανα και συνεχίσαμε με τα φωνητικά που ηχογραφήσαμε στο Tom’s House μέσα στον Απρίλιο. Στο γκαράζ μου γράψαμε όλα τα άλλα. Το τελικό mixing έγινε με τον Tom Hall στο σπίτι του. Εγώ έκανα και το mastering.

Με το συγκρότημα να είναι ανενεργό όσον αφορά το στούντιο πολλά χρόνια πρέπει να σε ρωτήσω: πόσο καινούργια είναι τα τραγούδια που ακούμε;

80% του υλικού γράφτηκε τα τελευταία δύο χρόνια, μερικές ιδέες είναι κάπως πιο παλιές. Οι τελικές μορφές δύο κομματιών και οι στίχοι τους ολοκληρώθηκαν την βδομάδα που ο Will ήταν στην πόλη για να ηχογραφήσει τα φωνητικά του.

Παρουσιάζοντας τον δίσκος σας τον περιέγραψα σαν μια δουλειά που τιμά το παρελθόν της μπάντας αλλά δεν μένει σε αυτό. Συμφωνείς σε αυτό; Πως θα περιέγραφες τα νέα κομμάτια;

Ναι ξέρεις θα συμφωνήσω μαζί σου με την λογική ότι πάντα ήθελα να γράφω καλά τραγούδια ενώ φυσικά και ξέραμε ότι οι απαιτήσεις από τους οπαδούς μας ήταν πολύ υψηλές μετά από τόσα χρόνια. Δεν προσπαθήσαμε να έχουμε σύνδεση μουσικά με το παρελθόν. Παίξαμε μουσική που μας αρέσει, γράψαμε κομμάτια που μας κάθονταν καλά και δώσαμε έμφαση στην μελωδία, στο groove και στο συναίσθημα. Δεν προσπαθήσαμε σε καμία περίπτωση να κάτσουμε από την αρχή και να προσδιορίσουμε το πώς θα ακουγόμασταν. Για μένα πάντα στόχος είναι να στηρίζω το ταλέντο του τραγουδιστή. Ήθελα να προσφέρω καλή μουσική με ποικιλία χωρίς να δώσω σημασία στο αν αυτό θα μεγάλωνε τον αριθμό των οπαδών μας. Δεν ξέρω ακόμα πως θα ανταποκριθούν στον δίσκο αλλά πιστεύω ότι πετύχαμε τον σκοπό μας.

Προσωπικά βρήκα τα νέα σας κομμάτια πιο μελωδικά / ατμοσφαιρικά αλλά ταυτόχρονα και πιο σκοτεινά από αυτά του παρελθόντος σας. Συμφωνείς;

Ναι, συμφωνώ. Ξέρεις υπάρχουμε τριάντα χρόνια και ο κόσμος πλέον είναι πολύ πιο σκοτεινός γύρω μας. Τα σημάδια τα είχαμε δει. Πιστεύω ότι ο Will έδωσε μια ερμηνεία με πολύ πάθος και συναίσθημα δίνοντας επιπλέον ένταση στα κομμάτια αυτά.

Πες μας μερικά πράγματα για τους στίχους του δίσκου…

Οι στίχοι μιλάνε για πολλά πράγματα. Το “Man In the Sky” αναφέρεται στην πολιτισμικές αυταπάτες που υπάρχουν στην κοινωνία. Το “The Door” έχει να κάνει με το να πάρει κάποιος τον έλεγχο της ζωής του και να βρει την αλήθεια. Το “Here We Aren’t” μιλά για το αίσθημα της απώλειας και το ότι πολλές φορές νιώθουμε ότι η ζωή δεν έχει κάποιο νόημα. Το “Synthetic Lies” μιλά για τον καταναλωτισμό και για το ότι είμαστε όλοι αριθμοί. Από την άλλη το “Savior” ήταν ένα κομμάτι πυρήνας για ένα concept άλμπουμ που είχα γράψει με τον Mike Blair, “Savior” ήταν το όνομα μιας συσκευής με την οποία θα μπορούσε κάποιος να μεταφέρει τις γνώσεις ιδιοφυών ατόμων που πέθαιναν σε νέους ανθρώπους και έτσι να διατηρούσαμε κάποια φανταστικά μυαλά. Το “Further And Farther” μιλά για το πώς οι κοινωνία μας χωρίζει και πως χάνονται σιγά οι παραδοσιακοί δεσμοί. Το “Road To Palestine” είναι ένα κάλεσμα σε ειρήνη για μια περιοχή που ζει στον πόλεμο τόσα πολλά χρόνια. Το “Insomnia” είναι το κομμάτι που είχα υποσχεθεί στο καμπαναριό της πόλης του Dittigheim στην Γερμανία που με είχε κρατήσει ξάγρυπνο μια βραδιά του 2006 (γέλια). Το κομμάτι ξεκινά και κλείνει με τον ήχο της πραγματικής καμπάνας που είχα ηχογραφήσει με το κινητό μου!

Οι Heir Apparent έχουν δει άπειρες αλλαγές μελών. Πόσο σταθερό είναι το σημερινό line up.

Έκανα ότι έπρεπε για να γεμίζω τα κενά και το συγκρότημα να μην μπει στον πάγο. Αν το καλοσκεφτείς τα άτομα τα οποία ηχογράφησαν όλα μας τα άλμπουμ ήταν 8 στο σύνολο μέσα σε 33 χρόνια και πέντε από αυτούς είναι μαζί αυτή την στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την σύνθεση – πιστεύω ότι έκανε ότι καλύτερο για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο δίσκος θα βγει από Ελληνική δισκογραφική! Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Συνάντησα τον Χρήστο από της No Remorse Records στο ΚΙΤ το 2016. Του είχα πει ότι δεν θέλω να γυρίσω σπίτι χωρίς συμβόλαιο. Μου χαμογέλασε και μου είπε πως θα μου στείλει το συμβόλαιο. Τον Ιούλιο του 2016 υπογράψαμε. Πάντα ήθελα μια εταιρία που θα ήταν δίκαιη απέναντι μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι μαζί τους.

Ξέρω ότι το άλμπουμ θα βγει σε διάφορες μορφές. Τι μπορείς να μας πεις για αυτό;

Μμμ… εξαρτάται τι ξέρεις, για πες μου; (γέλια) Ναι λοιπόν, εκτός από περιορισμένες εκδόσεις σε χρωματιστό βινύλιο  υπάρχουν και κάποιες διαφορές στην μορφή των κομματιών από τα CD στους δίσκους.

Θα γυρίσετε κάποιο βίντεοκλιπ;

Όχι, δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάποιο υλικό που έχουμε τραβήξει μόνοι μας. Ξέρεις κάνουμε αρκετά πράγματα σε θέματα προώθησης που μπορεί και να είναι ζημιογόνα σε σχέση με τις πωλήσεις του δίσκου. Το Internet είναι ένα δίκοπο σπαθί όμως για τους μουσικούς. Ανταλλάσεις προώθηση για πωλήσεις.

Έχετε ήδη ανακοινώσει κάποια show. Θα ακολουθήσουν και άλλα;

Ναι, έχουμε δύο φεστιβάλ στην Γερμανία.. αν όλα πάνε καλά ελπίζουμε να κλείσουμε και τρεις εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Τι κράτησε την φλόγα των Heir Apparent ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια.

Οι οπαδοί μας είναι ο κύριος λόγος που είμαστε σήμερα εδώ. Και εγώ, ναι έπαιξα και εγώ κάποιο ρόλο (γέλια). Στην τελική αυτή η μπάντα πάντα είχε ανάγκη έναν φοβερό τραγουδιστή και αυτό ήταν πάντα το πιο δύσκολο θέμα για εμάς.

Σαν βετεράνος μουσικός πια θα ήταν η συμβουλή σου σε ένα παιδί που ξεκινά τώρα την καριέρα του;

Μην το κάνεις! Σταμάτα! Πήγαινε σε μια σχολή και μάθε μια τέχνη. Υπάρχει τεράστιο κενό σήμερα όσον αφορά άτομα που “πιάνουν τα χέρια τους”. Η μουσική είναι ένα ακριβό χόμπι. 99% των μουσικών μπαίνουν μέσα και η καλύτερη μουσική έχει ήδη γραφτεί. Ελπίδα επιβίωσης έχουν άτομα που πιάνουν τα χέρια τους και για αυτούς η μουσική είναι ένα χόμπι. Άτομα σαν εμένα δηλαδή α χα χα

Πως είναι τα πράγματα στην Αμερική σήμερα; Βλέπω μεγάλη πόλωση ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον πρόεδρο…

Ο Τrump είναι ένας απατεώνας. Ο άνθρωπος βγήκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενος τους ρατσιστές και τα κατώτερα συναισθήματα των πολιτών. Οι κινήσεις της Ρωσίας τα τελευταία 6 χρόνια σε μια προσπάθεια να υπονομευόσουν την δημοκρατία μας είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει κάνει η Ρωσία σε δημοκρατίες σε όλον τον κόσμο. Διεφθαρμένοι Ρεπουμπλικάνοι σε συνεργασία με ακροδεξιούς και άτομα στην εξουσία προπαγανδίζουν εδώ και 18 χρόνια. Οι Ρώσοι ολιγάρχες χρηματίζουν και επηρεάζουν πολιτικούς και τον NRA. Έχουν επιτυχημένα εκμεταλλευτεί τον φόβο που προκαλούν οι θεωρίες συνομωσίας και ο ρατσισμός από πλατφόρμες όπως το FOX, Breitbart, InfoWars, NewsMax και τα social media και έχουν μετατρέψει 60 εκατομμύρια άτομα σε γαμημένους βλάκες. Όλα ξεκίνησαν με την προπαγάνδα για την εισβολή στο Ιράκ για τον έλεγχο των πετρελαίων, κάτι που απέτυχε παταγωδώς. Όλο αυτό συνεχίστηκε με την επιθετική στάση απέναντι στους μουσουλμάνους. Τώρα έχουμε τον Trump… την τέλεια καταιγίδα όσον αφορά βλακείας και διαφθοράς. Πιστεύω ότι η αλήθεια κάποια στιγμή θα βγει στην επιφάνεια και όσοι τον υποστήριξαν θα καταλάβουν το λάθος τους. το ίδιο συμβαίνει σε πολλά δημοκρατικά κράτη. Ακόμα και στην χώρα σας ο φασισμός ανεβαίνει. Πρέπει να αντισταθείτε!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Κλείσε την συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας…

Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους αφοσιωμένους οπαδούς μας που μας κράτησαν ζωντανούς. Είμαστε εδώ για εσάς και επενδύουμε σε νέα μουσική ξανά. Ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά θα μας στηρίξετε όλοι. Θα σας δούμε το 2019!

Μιχάλης Νταλάκος

https://www.heirapparent.com/
https://www.facebook.com/HeirApparentOfficial/
https://www.youtube.com/user/ApparentlyMusic

Band Members
Derek Peace – Μπάσο
Terry Gorle – Κιθάρα
Ray Swartz – Τύμπανα
Op Sakiya – Πλήκτρα
Will Shaw – Φωνητικά

Discography
Graceful Inheritance, 1986
One Small Voice, 1989
Triad, 1999
The View From Below, 2018

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X