Συνεντεύξεις

Septycal Gorge

Οι Septycal Gorge δεν θα έλεγες αγαπητέ death-ά ότι αποτελούν και το πλέον γνωστό death metal συγκρότημα. Το γεγονός πάλι ότι προέρχονται από τον Ιταλικό Βορρά και ότι τους πήρε μόλις 5 χρόνια για τη κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου, σίγουρα αποτελούν μεγάλους και ανασταλτικούς παράγοντες στο δρόμο προς την αναγνώριση. Ο καινούργιος τους δίσκος όπως θα είδατε και στη κριτική και στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς αποτελεί για το γράφοντα μια από τις κορυφαίες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Από την άλλη οι προσωπικές αδυναμίες δεν κρύβονται πόσο μάλλον όταν τυχαίνει στη καθημερινή σου ζωή να κάνεις παρέα με κολλητούς των Septycal Gorge (όπως θα δείτε και παρακάτω)….Τέλειωνε ρε μανούλα μου να δούμε τι λέει και ο άλλος ο Ιταλιάνος…

Γεια χαρά από Ελλάδα! Είμαι ο Τάσος Δεληγιάννης από τo Greekrebels.gr! Πώς είσαι;

Mariano: Γεια σου Τάσο! Είμαι ο Mariano, τραγουδιστής των Septycal Gorge! Μια χαρά είμαι, μόλις γύρισα απ’ τη δουλειά και αράζω!

Συγχαρητήρια γι’ αυτόν τον τρομερό δίσκο! Γιατί σας πήρε τόσο πολύ καιρό να βγάλετε νέο δίσκο; Μπορείς να μας αναφέρεις τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια;

Mariano: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου, το εκτιμώ πραγματικά πολύ! Ναι όπως πρόσεξες, έχουν περάσει πέντε χρόνια από το προηγούμενο άλμπουμ μας και νομίζω πως θα μπορούσα να γράψω και βιβλίο πάνω στο θέμα. Βασικά μεγαλώσαμε. Κάποιοι από μας άλλαξαν δουλειές, σπίτια, τόπους διαμονής…. Ξέρεις, οι Septycal Gorge είναι ένα βασικό κομμάτι της ζωής μας, αλλά δεν είναι η δουλειά μας, έτσι αναγκαστήκαμε να αναδιοργανώσουμε τα πάντα. Είμασταν επίσης και πολύ άτυχοι. Οι δύο κιθαρίστες μας έπαθαν μια σοβαρή τενοντίτιδα και έπρεπε να παρατήσουν την κιθάρα, κάτι το οποίο τους σταμάτησε για περισσότερο από δύο χρόνια! Εγώ προσωπικά άλλαξα τρία σπίτια μέσα σε τέσσερα χρόνια λόγω της δουλειάς μου και κάθε φορά βρισκόμουν ακόμη πιο μακριά από τα παιδιά στο συγκρότημα. Λίγους μήνες πριν τις ηχογραφήσεις του “Scourge of the Formless Breed”, μας εγκατέλειψε και ο μπασίστας μας. Όπως βλέπεις, όλα αυτές οι ατυχίες μας επιβράδυναν αρκετά.

Πόσο χρόνο σας πήρε να τελειώσετε αυτόν τον δίσκο; Πού έγιναν οι ηχογραφήσεις;

Mariano: Το ηχογραφήσαμε μέσα σε 20 μέρες περίπου…αλλά μετά το καθυστερήσαμε για κάνα χρόνο, λόγω των προβλημάτων που σου ανέφερα. Ο Dave ηχογράφησε τα ντραμς και μετά μας προέκυψε η τενοντίτιδα, σταματώντας ξαφνικά τα πάντα. Μετά από αρκετούς μήνες δουλέψαμε επιτέλους τις κιθάρες και τα φωνητικά. Μετά κάνα δύο μήνες, πριν γράψει τα μέρη του ο μπασίστας μας, μας άφησε, αλλά ευτυχώς βρήκαμε έναν εξαιρετικό session μουσικό, τον Jacopo Rossi (Antropofagus, Dark  Lunacy). Αυτός έγραψε τα μέρη του μέσα σε λίγες μέρες και έκανε εξαιρετική δουλειά! Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Home Studio του Dave. Επίσης κάναμε εκεί πέρα το mixing και mastering του τελικού προϊόντος. Ο Dave είναι ο ντράμερ μας και ξέρει ακριβώς τι χρειαζόμαστε και ήμασταν μαζί του, βοηθώντας τον και δίνοντας του συμβουλές.

Όλα έχουν να κάνουν με το τεχνικό death metal, σωστά; Πολλής κόσμος θα ενδιαφερόταν να μάθει μερικά πράγματα για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις ηχογραφήσεις. Θα μπορούσες να μας δώσεις μια εικόνα γι’ αυτό;

Mariano: Α, φίλε μου, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι άσχετος πάνω στο θέμα. Ως τραγουδιστής, δεν είμαι ειδικός στον ηχητικό εξοπλισμό! Νομίζω πως χρησιμοποίησαν κιθάρες Jackson και DDrums, χα, χα!

Ας προχωρήσουμε στο άλμπουμ τώρα. Αυτό που θα πρόσεχε ο καθένας, πηγαίνοντας το βήμα-βήμα, είναι μια σημαντική βελτίωση στις ικανότητες του παιξίματος σας, καθώς ετούτη εδώ φαίνεται πως είναι η καλύτερη προσπάθεια σας από τεχνικής πλευράς. Συνέβη αυτό επίτηδες, ή είναι περισσότερο του στυλ, «γίναμε καλύτεροι μουσικοί και έτσι όλη η φάση πήρε φυσιολογικά αυτόν τον δρόμο»;

Mariano: Οκ, είμαι καλύτερα προετοιμασμένος πάνω σ’ αυτό. Λοιπόν, το “Scourge of the Formless Breed” είναι το τρίτο μας άλμπουμ. Το “Erase the  Insignificant” το προηγούμενο απ’ αυτό, ήταν ένα πολύ περίπλοκο άλμπουμ. H τυπική brutal death metal κυκλοφορία, γεμάτο από κιθαριστικά shreds, πολύ extreme φωνητικά και απίστευτα μέρη τυμπάνων. Μιλώντας για τις δεξιότητες μας και την μουσική μας αντίληψη, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, και δεν θέλαμε να γράψουμε ένα “Erase the Insignificant” – Part ΙΙ. Έτσι αρχίσαμε να συνθέτουμε το νέο μας υλικό με την αντίληψη της πραγματικής σύνθεσης «τραγουδιών», ενδεχομένως μερικές φορές με πιο εύκολες δομές, εστιάζοντας πάνω σε riff που δεν ξεχνιούνται, εύκολα κατανοητά φωνητικά και στην ιδιαιτερότητα των συνθέσεων. Και αν το άκουσες, ξέρεις το αποτέλεσμα.

Πολλές μπάντες του είδους σας αποφάσισαν να ενσωματώσουν πιο παραδοσιακά/old school στοιχεία στον ήχο τους, ενώ εσείς ακολουθείτε ακόμη την αρχική σας μουσική αντίληψη, βελτιώνοντας και εξελίσσοντας τον ήχο σας με κάποια μοντέρνα στοιχεία του σημερινού death metal. Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα γι’ αυτό;

Mariano: Μ’ αρέσει το «old school» death metal, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Πολλές «καινούργιες» μπάντες αποφάσισαν να ακούγονται περισσότερο «old school» γιατί άρχισε να γίνεται της «μόδας». Προσωπικά πιστεύω πως όταν παίζεις μουσική με πάθος, εάν ακολουθείς την «μόδα» σκοτώνεις την αντίληψη σου για την τέχνη. Έτσι ας πούμε πως ο καθένας ευθύνεται για τις επιλογές του και προφανώς οι πόλεμοι και η πείνα στο Τρίτο Κόσμο είναι πιο σημαντικά προβλήματα. Αυτή η ερώτηση είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Για μας, η εξέλιξη του ήχου μας ήρθε με φυσικό τρόπο, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν επιλογή μας. Αν ακούσεις τα τρία full-length άλμπουμ μας, θα νιώσεις πως ακούς τρεις διαφορετικές μπάντες. Είναι στο DNA μας, δεν μας αρέσει να επαναλαμβάνουμε την ίδια φόρμουλα.

Σας πήρε περίπου πέντε χρόνια για να κυκλοφορήσετε νέο άλμπουμ. Αισθάνεστε πως επιστρέψατε σε σωστή τροχιά τώρα;

Mariano: Προσπαθούμε….αλλά δεν είναι εύκολο να τα ταιριάξουμε όλα σωστά, όπως πριν τρία-τέσσερα χρόνια. Η τελευταία συναυλία έγινε τον Νοέμβριο του 2011. Μας λείπει πάρα πολύ αυτό που ήμασταν….

Είναι το τρίτο σας άλμπουμ. Είναι κοινά αποδεκτό πως το τρίτο άλμπουμ είναι αυτό που δείχνει τις δυνατότητες της μπάντας. Δεδομένου ότι ετούτο εδώ είναι πραγματικά συντριπτικό, πώς προβλέπεις το μέλλον της μπάντας;

Mariano: Πραγματικά δεν ξέρω, Τάσο. Όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια με δίδαξαν πως οτιδήποτε θετικό μπορεί να συμβεί…αλλά και οτιδήποτε αρνητικό. Προτιμώ να εστιάζω στο παρόν και βλέποντας και κάνοντας….

Σας πήρε πέντε χρόνια για να ολοκληρώσετε το τρίτο σας άλμπουμ. Πόσο σύντομα θα έρθει η επόμενη κυκλοφορία; Εννοώ, θα πρέπει να περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια για το επόμενο, ή θα ακολουθήσετε μια πιο σταθερή πορεία από ‘δω και πέρα;

Mariano: Ψάχνουμε για μπασίστα και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες μετά από πολύ καιρό, το περασμένο φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες πιο σημαντικές προτεραιότητες από την δημιουργία ενός νέου άλμπουμ.

Είσαστε στην «πιάτσα» εδώ και 10 χρόνια, έτσι γίνατε ένα είδος «βετεράνων» πια. Δεν έχετε κυκλοφορήσει άλμπουμ από το 2009. Θα ήθελα να μάθω πως ένας «παλαιός» μέσα από την σκηνή, βλέπει τα πράγματα σήμερα….

Mariano: Εγώ και ο Diego είμαστε οι πραγματικοί βετεράνοι στην μπάντα, γιατί είμαστε τα ιδρυτικά μέλη της, αλλά είμαστε και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Μιας που τ’ αναφέρουμε, εγώ είμαι 32 και μου φαίνεται παράξενο να με χαρακτηρίζουν ως «βετεράνο», χα, χα! Ε, νομίζω πως το πιο διαφορετικό πράγμα σε σχέση με 10 χρόνια πριν…είμαι εγώ. Η προσέγγιση μου στην μουσική, άλλαξε. Παλαιότερα πορωνόμουν περισσότερο με κάθε brutal μπάντα που ανακάλυπτα. Τώρα τα μουσικά μου γούστα είναι πιο σταθερά και είμαι πιο επιλεκτικός. Είναι γεγονός πως ακούω λιγότερες brutal death metal μπάντες σε αντίθεση με πριν 10 χρόνια. Ακόμη και εάν το είδος είναι πιο διάχυτο και λαμβάνει περισσότερη επιτυχία, η ποιότητα της μουσικής μερικές φορές γίνεται όλο και χειρότερη…Συχνά βρίσκω τον εαυτό μου να ακούει τις ίδιες 3-4 μπάντες, νιώθοντας καλά γι’ αυτό, χωρίς την ανάγκη να ανακαλύψω καινούργιες μπάντες. Ίσως αρχίζω να γίνομαι ένας κακιασμένος παλιόγερος. Ναι, ίσως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επικοινωνίας και προώθηση της μουσικής μας, περισσότερες ωραίες εκδηλώσεις και περισσότερες δυνατότητες να πουληθούν τα προϊόντα (CD, merchandise…), αλλά φαίνεται πως η προσοχή συχνά εστιάζεται στην εμφάνιση, όταν το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μουσική. Εννοώ, σ’ αυτή την σκηνή, στην ουσία είμαστε μουσικοί, δηλαδή άνθρωποι που βγάζουν «καλή» μουσική και όχι πωλητές, ούτε manager επιχειρήσεων.

Επειδή αυτή είναι η πρώτη μας συνέντευξη, θα ήθελα να σε ρωτήσω για τις αγαπημένες σου μπάντες όλων των εποχών.

Mariano: Είναι οι Faith No More, Napalm Death, Devildoll, Disgorge (ΗΠΑ) και Cripple Bastards. Αμάν, αυτή ήταν μια δύσκολη ερώτηση…Δεν είμαι σίγουρος πως αυτό είναι το τελικό μου top 5. Αλλά όπως και να ‘χει, δεν πειράζει, είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό!

Θα ήθελα επίσης να μάθω ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου μουσικοί, άνθρωποι τους οποίους σέβεσαι, άνθρωποι από τους οποίους εμπνεύστηκες ή σε εμπνέουν, άνθρωποι των οποίων η μουσική ήταν θέμα για μελέτη και αυτοσχεδιασμό, όταν ήσουν νεότερος.

Mariano: Ως τραγουδιστής, άρχισα να τραγουδάω γιατί μου άρεσαν άνθρωποι όπως οι Phili Anselmo, Mike Patton, Barney Greenway και Chino Moreno. Ναι! Τώρα τελευταία, με εμπνέουν πάρα πολύ οι δουλειές του Ιταλού μουσικού, underground καλλιτέχνη και συγγραφέα Mario Panciera, γνωστό ως Mr. Doctor. Πάντα διάβαζα τόνους από βιβλία και οι αγαπημένοι μου συγγραφείς ήταν πάντα οι Giacomo Leopardi, Stefano  Benni, T.S. Eliot, Jack Kerouac και Charles Bukowski.

Θα μπορούσες να μου δώσεις μια λίστα με τα άλμπουμ που άκουσες και σε εντυπωσίασαν την προηγούμενη χρονιά. Ποια ήταν τα αγαπημένα σου άλμπουμ; Το δικό σας κατέληξε στο Νο. 5 στην δικιά μου λίστα.

Mariano: Φοβερό! Σ’ ευχαριστώ φίλε μου! Ορίστε και το δικό μου top 5. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω εκ μέρους των άλλων στην μπάντα, σόρι.

  • AC/DC – “Anti-Christ Demoncore”
  • Cripple Bastards – “Nero in Metastasi”
  • GridLink – “Longhena”
  • Gorgasm – “Destined to Violate”
  • HorseBastard – “Giraffetermath”

Κάποιοι φίλοι μου που παίζουν brutal death metal, οι Mass Infection, λένε πως το να ανεβαίνεις ένα επίπεδο όσον αφορά την ταχύτητα φαίνεται πως είναι το πιο απαιτητικό πράγμα. Είσαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση του ντράμερ σας μέχρι στιγμής; Μου φαίνεται εξαιρετική!

Mariano: Ναι, φυσικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι απ’ αυτόν. Πιστεύω πως ο Brutal Dave εξελίσσεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς ντράμερ ολόκληρης της bruta deathl metal σκηνής και δεν έχει να κάνει μόνο με τις ικανότητες του και με το εκπληκτικό του ταλέντο, αλλά επίσης έχει να κάνει και με τον φοβερό του επαγγελματισμό. Πολύ άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, και πράγματι παίζει σε πολλές άλλες μπάντες, όπως Putridity, Antropofagus, Beheaded και πρόσφατα και στους Hour of Penance. Είναι πολύ υπομονετικός και αφοσιωμένος στην μουσική του. Άνετα! Και που ‘σαι, στείλε χαιρετισμούς στα παιδιά στους Mass Infection! Mας λείπουν!

Οι στίχοι σας επίσης εξελίχθηκαν με έναν πιο κομψό και σοφιστικέ τρόπο. Καταρχήν, ποιος γράφει τους στίχους;

Mariano: Χαίρομαι που το πρόσεξες. Εγώ πάντα έγραφα όλους τους στίχους. Πιστεύω πως η μουσική μας εξέλιξη, επίσης χρειαζόταν και μια λυρική αλλαγή κατεύθυνσης.

Ποια είναι τα πράγματα που σε εμπνέουν να γράφεις τέτοιους στίχους;

Mariano: Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό. Τα καινούργια τραγούδια ακουγόντουσαν πολύ δυναμικά, μεγαλειώδη και εντυπωσιακά. Πιστεύω πως μια επική ιδέα όπως ας πούμε το “Scourge of the Formless Breed” μιλάει για κοσμογονία, την απαρχή και την ανάπτυξη και εξέλιξη του Σύμπαντος όπως το γνωρίζουμε, θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά με αυτά. Η Κοσμογονία είναι πραγματικά ένα περίπλοκο θέμα. Στην ιστορία του ανθρώπου, η θρησκεία, η φιλοσοφία, οι πνευματικές, αγνωστικές και αθεϊστικές απόψεις προσπάθησαν να δώσουν την απάντηση τους σε αυτό το θέμα, ανακαλύπτοντας το νόημα της ζωής, της ύπαρξης. Όταν ήμουν φοιτητής, μελετούσα πολύ πάνω σ’ αυτά τα θέματα. Οι στίχοι μου φυσικά δεν είναι και ακαδημαϊκά δοκίμια, αλλά μια τέτοιου είδους ερμηνεία μερικές φορές ταιριάζει στα extreme metal/death metal κλισέ. Η βασική μου έμπνευση προέρχεται από την λογοτεχνία, την φιλοσοφία, τις ανθρωπολογικές έρευνες, την παραδοσιακή επική ποίηση, αλλά επίσης και από κάποια κόμικς, διηγήματα και ταινίες.

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες καλές μπάντες που γνωρίζεις και πιστεύεις πως θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουμε;

Mariano: Θα αναφερθώ στην Ιταλία λέγοντας πως, θα πρέπει να έχετε το νου σας στους Logic Of Denial. Φοβεροί τύποι και μουσικοί! Δυστυχώς τους άφησε ο ντράμερ τους τώρα πρόσφατα. Ελπίζω να βρουν λύση στο πρόβλημα τους το συντομότερο δυνατόν!

Κάποιοι καλοί μου φίλοι επίσης με ενημέρωσαν πως στα live σας, σκοτώνετε! Έχετε προγραμματίσει κανένα live; Σχεδιάζετε καμιά περιοδεία;

Mariano: Θα δούμε…το ψάχνουμε.

Όπως είδα όταν έγραψα την κριτική του άλμπουμ σας, όπου πήρατε 8.5 στα 10, δεν έχετε υπογράψει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική. Έχετε καθόλου καλά νέα πάνω σ’ αυτό το θέμα;

Mariano: Ε, λοιπόν, βασικά ήταν καλά που η παραγωγή του άλμπουμ ήταν δική μας. Σεβόμαστε την δουλειά κάθε brutal death metal δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο. Είναι κάποιες από τις πιο ισχυρές κινητήριες δυνάμεις της underground σκηνής. Αλλά προτιμήσαμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, έτσι για να είμαστε πιο ελεύθεροι. Παρεμπιπτόντως, στις ΗΠΑ, η Comatose Music είναι ο επίσημος διανομέας μας. Ο Steve Green κάνει καταπληκτική δουλειά, έτσι, αν τύχει και διαβάσει αυτήν την συνέντευξη, του στέλνω ένα μήνυμα… “Κόλλα πέντε μάγκα μου! Είσαι φοβερός, σ’ ευχαριστούμε πολύ!”

Καθώς φτάνουμε σχεδόν στο τέλος, θα μπορούσες να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για το πως κάποιος θα μπορούσε να σας ακούσει ή να προμηθευτεί την μουσική σας και τα merchandise σας;

Mariano: Ναι φυσικά. Ορίστε και τα link μας:

https://www.facebook.com/septycalgorge.official

http://septycalgorge.bandcamp.com/

http://septycalgorge.bigcartel.com/

Λοιπόν αυτά από μένα. Σ’ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την υπομονή σου. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σου.

Mariano: Χάρηκα πολύ Τάσο! Σ’ ευχαριστώ για την συνέντευξη! Ελπίζω να μην βαρεθεί κανείς όταν διαβάσει τις απαντήσεις μου. Χα,  χα! Χαιρετίσματα από Ιταλία. Το Ελληνικό brutal death metal τα «σπάει». Oι Mass Infection «γαμάνε» και ανυπομονώ για το καινούργιο των Vulnus! Να ‘στε πάντα ο εαυτός σας, και «brutal» πάνω απ’ όλα!

Τάσος Δεληγιάννης
Μετάφραση: Χρήστος Μπαμπαλής

Μέλη

Los – Κιθάρες (ex – Motam, ex- Endovein, Ape Unit)
Diego Riccobene – Κιθάρες
Mariano Soma – Φωνητικά (Necrotomia)
Clod The Ripper – Μπάσο (ex – Darkness Thy Counts, ex – Neophyte, ex – Nobody, ex – Alice In Darkland, ex – Blasphemer, ex – Gory Blister, ex – Ira, ex – Modus Delicti, ex – Nuclear Devastation, ex – Stygian)
Davide “Brutal Dave” Billia – Ντραμς (Anthropophagus, Putridity, Beheaded, Hour Of Penance, Xenomorphic Contamination)

Δισκογραφία

Promo (2004)
Delivering Hidden Mutilation ep (2005)
Growing Seeds Of Decay (2006)
Promo (2007)
Da Vinci Death Code split (2008)
Erase The Insignificant (2009)
Scourge Of The Formless Breed (2014)

 

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X