Συνεντεύξεις

Spiritual Beggars

Είναι στο μουσικό στερέωμα για 20 χρόνια τώρα. Ο Michael Amott είναι ένας από τους καλύτερους και πιο πολυάσχολους μουσικούς της σκηνής. Έχοντας βγάλει ένα καταπληκτικό άλμπουμ και με την ευκαιρία που έρχονται στην χώρα μας για δύο συναυλίες τον Οκτώβριο, μιλήσαμε μαζί με τον Michael για το 20χρονο ταξίδι τους στους Spiritual Beggars, το νέο line – up, τον καινούριο δίσκο και φυσικά τους Arch Enemy.

Γεια σου Michael! Είμαι η Τένια και σε καλωσορίζω στο περιοδικό. Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για τον τελευταίο δίσκο σας “Earth Blues”. Πως αισθάνεσαι με το αποτέλεσμα;

Σε ευχαριστώ πολύ Τένια. Είμαι ακόμα πολύ χαρούμενος με το άλμπουμ, έχει όλα τα σωστά υλικά πιστεύω!

Ποιες είναι οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής;

Ό, τι έχω δει και έχω διαβάσει είναι έξοχο…

Το “Earth Blues” είναι ένας επετειακός δίσκος για τα 20 χρόνια της μπάντας. Πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσεις. Πως θα περιέγραφες αυτά τα 20 χρόνια στους Spiritual Beggars;

Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι – έχω μάθει πολλά σαν μουσικός και άνθρωπος από αυτήν την μπάντα.

Τα περισσότερα μέρη του δίσκου ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο. Καταπληκτική επιλογή, καθώς δεν γίνεται αυτό πλέον σήμερα από τις μπάντες. Γιατί το πιστεύετε αυτό και γιατί αποφασίσατε να το κάνετε έτσι;

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή καθώς φτιάχναμε το ”Earth Blues”, ο τρόπος που ηχογραφήσαμε το άλμπουμ ήταν ότι νοικιάσαμε ένα σπίτι και ένα στούντιο στα βόρεια της Σουηδίας και περάσαμε 8 μέρες ηχογραφώντας και ζώντας μαζί. Έχοντας το ίδιο line-up πραγματικά βοήθησε στο να επιταχύνουμε τη διαδικασία και όλοι ήταν άνετοι από την αρχή.

Αυτός είναι ο δεύτερος δίσκος με τον Apollo στα φωνητικά και πιστεύω ότι η μπάντα έχει δέσει περισσότερο απ’ ότι στο “Return To Zero”. Πως θα τα συνέκρινες αυτά τα δύο άλμπουμ; Ποια είναι η γνώμη σου για τον Apollo;

Με το “Earth Blues” πήγαμε σε ένα πιο ωμό και ευθύ συναίσθημα, επίσης ηχογραφήσαμε ζωντανά στο στούντιο το οποίο το έκανε πολύ περισσότερο ατμόσφαιρα 70’s, το οποίο είναι πολύ καλό, έτσι ακουγόμασταν περισσότερο όταν ξεκινήσαμε την μπάντα – ωμή και οργανική. Είμαι ακόμα πολύ περήφανος για το “Return To Zero”, είναι ένα από τα αγαπημένα μου από τη δισκογραφία μας … ήταν λίγο πιο επικό στο συναίσθημα και είχε και κάποια 80’s metal vibes επίσης. Μάλλον περνάμε από διαφορετικές φάσεις και στάδια με την μπάντα δημιουργικά, είναι ακόμα ενδιαφέρον. Δεν θα ήθελα ποτέ να ηχογραφήσω το ίδιο άλμπουμ ξανά και ξανά. Ναι, είναι σχεδόν τρία χρόνια τώρα με τον Apollo. Είναι ντόπιος τραγουδιστής από την περιοχή που εγώ και ο Ludwig μένουμε. Ξέρω τον Apollo για κάποια χρόνια και έχουμε δουλέψει μαζί για μικρό χρονικό διάστημα πιο παλιά όταν ηχογράφησε κάποια δεύτερα φωνητικά στο ‘Doomsday Machine’ των Arch Enemy, το 2005. Ο drummer μας Ludwig Witt έπαιζε μαζί του για πολλά χρόνια σε διασκευομπάντες και τον πρότεινε για τους Spiritual Beggars το 2010. Κατά την γνώμη μου, είχαμε τρεις φανταστικούς τραγουδιστές στην μπάντα, και έχω απολαύσει να δουλεύω με όλους. Ο JB είχε μια απίστευτη φωνή βαρύτονου και ο Apollo είναι εύρος τενόρου όπως και ο πρώτος τραγουδιστής μας. Όλοι ήταν καταπληκτικοί στη δουλειά τους. Το απολαμβάνω να γράφω για την φωνή του Apollo, έχει ένα ευρύ φάσμα με πολλά διαφορετικά συναισθήματα και ανοίγει πολλές πόρτες για να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα μουσικά.

Πως θα περιέγραφες το “Earth Blues” με τρεις λέξεις;

Hard. Rock. Power!?!

Είστε στην σκηνή για 20 χρόνια. Θα μπορούσες να διαλέξεις τις τρεις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της μπάντας;

Καλύτερες: Η κυκλοφορία του πρώτου ΕΡ, η περιοδεία με τους Iron Maiden το 2000, το ότι είμαι ακόμα σε μια μπάντα για 20 χρόνια! Χειρότερες: Το ότι έφυγε ο Spice το 2000, ο JB το 2010 και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα τρίτο!

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα κομμάτι από το δίσκο σας αγαπημένο σου ποιο θα ήταν;

Ίσως τη διασκευή του “Dreamer” ή το “Turn The Tide”, το οποίο θα είναι το καινούριο single/video στις αρχές Οκτωβρίου επί της ευκαιρίας.

Πιστεύεις ότι όλες αυτές οι “stoner/psychedelic rock επηρεασμένο από τη δεκαετία του 70” μπάντες έχουν γίνει λίγο της μόδας; Θέλω να πω ότι είστε στην σκηνή για 20 χρόνια και πιστεύω ότι είστε μια υποτιμημένη μπάντα.

Ναι, οι μόδες έρχονται και φεύγουν – ακόμα και στην ‘underground’ μουσική σκηνή και μερικές φορές είναι πιο μοδάτο να κυκλοφορήσεις ένα hard rock album… Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να ελέγξουμε ή να ανησυχούμε. Είναι αυτό που είναι! Εμείς συνεχίζουμε να φτιάχνουμε μουσική και να κάνουμε αυτό που κάνουμε.

Τον Οκτώβρη έρχεστε για άλλη μια φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι να περιμένουμε από αυτές τις δύο συναυλίες;

Τα shows που έχουμε κάνει αυτή την χρόνια στη “Earth Blues Tour” είναι πολύ διασκεδαστικά – η μπάντα παίζει καταπληκτικά και παίζουμε ένα μακροσκελές set με τραγούδια από όλες τις εποχές της μπάντας και επίσης κάνουμε και κάποιο jam – είναι ένα διασκεδαστικό show!

Τι πιστεύεις για το ελληνικό κοινό;

Πιστεύω ότι είναι καταπληκτικοί, πολύ παθιασμένοι για την μουσική τους και πολύ υποστηρικτικοί. Έχουμε πάντα πολύ ωραία shows και γενικά εμπειρίες στην Ελλάδα!

Κάποιο νέο από τους Arch Enemy;

Το άλμπουμ έχει γραφτεί και ηχογραφούμε τον χειμώνα που μας έρχεται. Να περιμένετε μια κυκλοφορία στις αρχές του καλοκαιριού του 2014.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια για τον απίθανο δίσκο! Ανυπομονούμε για τον Οκτώβριο! Οι τελευταίες γραμμές είναι δικιές σου για το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας και στο ελληνικό κοινό…

Όπως πάντα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες οπαδούς για την στήριξη στους Spiritual Beggars και σε μένα τόσα χρόνια! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα σας δώσουμε καινούρια μουσική και το live από τους Spiritual Beggars τον Οκτώβρη του 2013! Ήρθε η ώρα να ροκάρουμε!

Τένια Λάρδα

http://www.spiritualbeggars.com/

https://www.facebook.com/spiritualbeggarsofficial

https://myspace.com/spiritualbeggars

http://www.purevolume.com/spiritualbeggars

https://twitter.com/Spiritual_B

Band Members:

Michael Amott – Κιθάρα

Apollo Papathanasio – Φωνητικά

Ludwig Witt – Τύμπανα

Sharlee D’Angelo – Μπάσο

Per Wiberg – Πλήκτρα, Φωνητικά

Discography:

Spiritual Beggars, 1994

Another Way to Shine, 1996

Mantra III, 1998

Ad Astra, 2000

On Fire, 2002

Demons, 2005

Return to Zero, 2010

Earth Blues, 2013

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X