Συνεντεύξεις

H2Ocean

Οι H2Ocean είναι εγχώρια μπάντα και κυκλοφορεί το ντεμπούτο της μέσω της Wormhole Death, το οποίο ονομάζεται “The Horned Goddess”. Ο mainman της μπάντας είναι ο Γιώργος Κατσαμάκης, ο οποίος δούλεψε με γνωστούς Έλληνες μουσικούς ως session για τις ηχογραφήσεις στα Devasoundz Studios. Δείτε τι έχει να μας πει σχετικά

Γεια σου Γιώργο. Πολλά συγχαρητήρια για το ντεμπούτο. δίσκο. Θα ήθελες να συστήσεις τη μπάντα στους αναγνώστες μας;

Γεια σου Βασίλη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τη συνέντευξη. Αρχικά να πω πως το H2Ocean είναι ένα δικό μου project, με τη συμβολή μουσικών ως session για τις ηχογραφήσεις. Αυτοί είναι ο Μάκης Μάκουλας από Beyond Perception στα φωνητικά και οι Ηρακλής Μπουζιώτης και Γιώργος Καλαβρέζος από SixForNine στο μπάσο και drum programming αντίστοιχα. Επίσης, συμμετέχουν οι Φώτης Benardo και Μαρία Κουρουπή στα φωνητικά σε δυο πολύ ιδιαίτερα κομμάτια. Οι στίχοι, η μουσική και η ηχογράφηση της κιθάρας είναι από μένα.

Πολλές συνεργασίες, γνωστά ονόματα και ωραία παραγωγή. Εσύ είσαι η κινητήρια δύναμη πίσω από όλα. Πως και αποφάσισες να δουλέψεις με αυτούς τους μουσικούς για τη δημιουργία του δίσκου;

Εκτός του Μάκη και του Φώτη, γνώριζα προσωπικά τους υπολοίπους. Ο Γιώργος Καλαβρέζος με σύστησε στο Φώτη και αυτός στο Μάκη. Όταν ήρθε η ώρα του mix/master είχα συστάσεις από αρκετά άτομα για τον Γιώργο Μπόκο, ο οποίος και έκλεισε το τεχνικό κομμάτι στα Grindhouse Studios. Είναι όλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους  και για μένα σημασία εκτός από την ικανότητα, έχει  και η επικοινωνία ώστε να υπάρχει γόνιμη συνεργασία. Αυτό ήταν κάτι που είχα υπ’ όψιν μου στις επιλογές αυτές.

Έχεις σκεφτεί να πας τη μπάντα ένα βήμα παραπέρα με μια σταθερήσύνθεση; Τι θα σήμαινε αυτό για τους H2Ocean;

Αυτό είναι κάτι που υπάρχει ήδη στο τραπέζι, αλλά δυστυχώς η περίοδος δεν είναι η ιδανικότερη. Με σταθερή σύνθεση, η παραγωγή του άλμπουμ φυσικά θα έχει στοιχεία όλων των μελών και θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για live. Οι ρίζες όμως του H2Ocean, θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν προς τον ίδιο δρόμο. Κάθε διακλάδωση τους είναι δεκτή και περιζήτητη από εμένα, όμως δραστική διαφοροποίηση της κατεύθυνσης δε θα υπάρξει, γιατί τότε θα σταματήσει να υπάρχει και το H2Ocean ως ιδέα.

Τι περιμένεις από το συγκεκριμένο δίσκο; Βλέπω ότι γίνεται αρκετή δουλεία στη προώθηση του αλλά έχεις και εταιρία από πίσω. Ποιες είναι οι βλέψεις σε αυτό το επίπεδο;

Στην παρούσα φάση θέλω να ακουστεί όσο πιο μακριά και όσο περισσότερο γίνεται. Δυστυχώς το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερή σύνθεση, ήταν ένα μείον σε επίπεδο εταιριών και προώθησης. Παρόλα αυτά έχει γίνει καλή δουλειά από την εταιρεία μου, τη WormHoleDeath, και το άλμπουμ έχει φτάσει σε πολλά αυτιά παγκοσμίως. Σίγουρα όπως κάθε μουσικός, περιμένω τις live εμφανίσεις για την αμεσότερη σύνδεση με το κοινό.

Οι στιχουργικές αναζητήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Τι σε κάνει να γράφεις; Είναι οι στίχοι συνδεδεμένοι και με το όνομα της μπάντας;

Όλο το οπτικοακουστικό υλικό του άλμπουμ, είναι εμπνευσμένο από  βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα και συνδέονται όλα με το όνομα H2Ocean μεταφορικά και κυριολεκτικά. Από τους στίχους, τη μουσική, μέχρι και τις επιλεγμένες εικόνες στο booklet ανά τραγούδι, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την αναφορά στη φύση και τον παραλληλισμό των συναισθημάτων με το χάος του ωκεανού. Θέλω να περάσω το μήνυμα της «θεάς με τα κέρατα» και να το κάνω όσο πιο κατανοητό μπορώ, μέσω των αντιλήψεων και εμπειριών μου. Με αυτό τον τρόπο δεν ωθώ στην παγκόσμια αφύπνιση, αλλά περισσότερο θέλω να φέρω τον εαυτό μου και άλλους που σκέφτονται σαν εμένα πιο κοντά.

Θα ήθελες να μας πεις πιο πολλά για την παραγωγή; Δουλέψατε από απόσταση ή όλα στο studio;

Η σύνθεση και η παραγωγή έγινε από εμένα σε βάθος χρόνου κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί στην εξέλιξη του άλμπουμ, από το πρώτο προς το τελευταίο κομμάτι. Αφού όλα ήταν έτοιμα, προχωρήσαμε στις ηχογραφήσεις και το mix/master στα Devasoundz και Grindhouse Studios αντίστοιχα.

Ενώ ο ήχος είναι βαρύς, μπορούμε να ακούσαμε και κάποια πιο πειραματικά/ατμοσφαιρικά σημεία θα έλεγα. Πώς πρόκυψε αυτό; Ήταν η ανάγκη να διοχετευτείς όλες τις επιρροές σου από μουσικής πλευράς;

Σίγουρα ναι. Ήθελα να περάσω το μήνυμα με τον πιο έντονο τρόπο και συχνά στη metal αυτό συγχέεται με το πόσο βαρύς θα πρέπει να είναι ο ήχος ή πόσο γρήγορα τα drum beats και τα riffs. Όσα περισσότερα πράγματα μαθαίνει κάποιος για το οτιδήποτε, τόσο πιο ολοκληρωμένη γνώμη θα σχηματίσει για αυτό. Το ίδιο πιστεύω πως συμβαίνει και με τις μουσικές επιρροές. Με μικρά στοιχεία ανατολής, παραδοσιακής ποντιακής μουσικής όπως κάποιοι αναφέρουν και άλλα πιο ambient, κατάφερα να δώσω την ένταση που άρμοζε για εμένα.

Υπάρχουν σχέδια για νέα μουσική στο πλάνο; Ποια είναι τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα; Σίγουρα η καραντίνα βοηθάει στο να γράφουμε μουσική θέλω να πιστεύω.

Υπάρχουν ήδη κάποια κομμάτια σε αρκετά ακατέργαστη μορφή όμως και συνεχίζω να γράφω. Συγκεκριμένα βήματα για το άμεσο μέλλον δεν υπάρχουν, αλλά ένα δεύτερο άλμπουμ είτε στα πλαίσια project είτε μπάντας, υπάρχει. Σχετικά με την καραντίνα, σίγουρα δίνει χρόνο για ενασχόληση με τη μουσική και για σκέψη, αφαιρεί όμως και πολλά ερεθίσματα οπότε θεωρώ πως αυτό είναι κάτι σχετικό.

Έχεις κάποια σκέψη για την πανδημία που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας; Θα έγραφες κάποιο κομμάτι για αυτό;

Πανδημίες  έχουν παρουσιαστεί και αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, αλλά η συγκεκριμένη  είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη δικιά μας γενιά με μεγάλες  επιπτώσεις στον ψυχικό μας κόσμο και  στην καθημερινότητά μας σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα έγραφα κάποιο κομμάτι για την πανδημία, αν και τα συναισθήματα που προκαλεί σίγουρα αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Τι τελευταίο πρέπει να ξέρουν οι αναγνώστες μας για τη μπάντα;Κλείσε τη συνέντευξη όπως θέλεις εσύ.

Μπορούν να ακούσουν τα κομμάτια σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το merch μπορούν να το βρουν στο Bandcamp ή στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα στο Facebook.

Συνέντευξη: Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος

Bandcamp
Facebook

Band Members
Γιώργος Κατσαμάκης – Κιθάρες
Μάκης Μάκουλας – Φωνητικά (session)
Ηρακλής Μπουζιώτης – Μπάσο (session)
Γιώργος Καλαβρέζος – Drum Programming (session)

Discography
The Horned Goddess, 2020

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X