Συνεντεύξεις

Bloodletter

Οι Bloodletter μας έρχονται από το Σικάγο και με το “Funeral Hymns” σίγουρα ξεχώρισαν στη thrash σκηνή. Αυτό αποτέλεσε έναυσμα ώστε να επικοινωνήσουμε με το συγκρότημα για να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την νέα κυκλοφορία. Ο Zach Sutton (τύμπανα) στην διάθεση σας.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ “Funeral Hymns”. Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να συστηθείτε στους αναγνώστες μας και να δώσετε ένα μικρό βιογραφικό της μπάντας;

Ευχαριστούμε που μας έχετε στο webzine σας! Οι Bloodletter είμαστε ένα thrash metal συγκρότημα με έδρα το Σικάγο και υπάρχουμε από το 2013. Μας αρέσει η μουσική μας να είναι γρήγορη, οι κιθάρες μας εναρμονισμένες και οι μπύρες μας κρύες. Ήμασταν αρκετά τυχεροί που κάναμε συναυλίες, συναντήσαμε υπέροχους ανθρώπους μέσω της μπάντας και διασκεδάζουμε γράφοντας μουσική που απολαμβάνουμε να παίζουμε, ακόμα κι αν τείνει να είναι αρκετά σκοτεινή και θλιβερή!

Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής από τους θαυμαστές και τον τύπο;

Τα σχόλια και οι κριτικές που έχουμε λάβει για το νέο μας άλμπουμ μέχρι στιγμής ήταν εξαιρετικά θετικά. Ήταν πραγματικά υπέροχο να ακούμε τόσα πολλά διαφορετικά άτομα, ιστοσελίδες, περιοδικά και webzines να απολαμβάνουν το δίσκο. Δεν μπορούμε να σας ευχαριστήσουμε αρκετά όλους που είστε τόσο ευγενικοί και που μοιραστήκαμε τη μουσική μας με τόσους νέους ανθρώπους.

Τι μπορείτε να μας πείτε για τη διαδικασία ηχογράφησης του “Funeral Hymns”;

Το άλμπουμ που θα γινόταν “Funeral Hymns” ξεκίνησε όταν κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας LP, “Under The Dark Mark”. Ο Pete είχε μια σειρά από άλλες ιδέες τραγουδιών έτοιμες να τις δουλέψουμε και κατά τη διάρκεια 18 μηνών, συνεχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό όταν δεν κάναμε συναυλίες. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα να ηχογραφούμε και να παράγουμε το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής μας στο home studio μας, οπότε είμαστε σε θέση να αφιερώσουμε τον χρόνο μας και να βεβαιωθούμε πραγματικά ότι είμαστε ευχαριστημένοι με τα τραγούδια και πώς ακούγονται οι ηχογραφήσεις. Το “Funeral Hymns” είναι το προϊόν της συνεχούς συγγραφής και ηχογράφησης δυο χρόνων.

Ποιος γράφει τη μουσική και τι χρησιμεύει ως έμπνευση;

Όλοι γράφουμε τη μουσική μαζί. Συνήθως είναι ο συνδυασμός Pete ή Pat που έχει μια ιδέα για ένα τραγούδι, και στη συνέχεια όλοι συμμετέχουν και συνεισφέρουν τις ιδέες τους για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τραγουδιού. Εμπνεόμαστε από πολλά πράγματα: ασχολούμαστε με όλα τα είδη μουσικής, ταινιών, παιχνιδιών, βιβλίων και συζητήσεων για το τι συμβαίνει στη ζωή μας.

Και οι στίχοι; Για ποια θέματα μιλάτε συνήθως και γιατί;

Ο Pete γράφει τους περισσότερους από τους στίχους και το υπόλοιπο της μπάντας θα έχει τις ιδέες του για το πώς να διατυπωθούν τα πράγματα σε κάποια σημεία. Ο Pete τείνει να γράφει για τα πράγματα που κολλάνε στο κεφάλι του. Είναι σαν μια θεραπευτική διέξοδος για να γράφει για τους φόβους του, τους εφιάλτες του – που έχει πολλούς -, την κατάθλιψη και την ανθρώπινη κατάσταση. Ό, τι σκέφτεται πιθανότατα θα γίνει τραγούδι κάποια στιγμή.

Ονομάστε μερικές μπάντες που σας επηρέασαν να αρχίσετε να γράφετε τη δική σας μουσική.

Είμαστε επηρεασμένοι από μια αρκετά μεγάλη ποικιλία συγκροτημάτων, αλλά οι μεγαλύτερες για εμάς είναι οι Skeletonwitch, Revocation, The Black Dahlia Murder, Slayer, Sylosis και Exodus.

Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ του “Funeral Hymns” και των προηγούμενων κυκλοφοριών σας;

Πιστεύουμε ότι το “Funeral Hymns” ήταν το λογικό «επόμενο βήμα» για το συγκρότημα μουσικά. Πάντα θέλαμε να παίξουμε γρήγορο thrash metal με μελωδικές κιθάρες, αλλά έχουμε αναπτύξει πιο περιπετειώδεις δομές και θέλαμε να ενσωματώσουμε ένα πιο τεχνικό κομμάτι στη μουσική χωρίς να γράφουμε μεγάλα τραγούδια. Το “Funeral Hymns” είναι μια πιο εστιασμένη προσπάθεια και πιστεύουμε ότι είναι μια πιο ακριβής απεικόνιση του τι είναι το συγκρότημα και πού οδεύει.

Πώς έγινε η συνεργασία με την Petrichor;

Όταν ανακοινώσαμε την ανεξάρτητη κυκλοφορία του “Funeral Hymns”, περίπου μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουμε να στέλνουμε το LP, ο εκπρόσωπός μας από την Petrichor μας έστειλε μήνυμα αφού βρήκαν τη σελίδα του Βandcamp μας. Προσφέρθηκαν να κυκλοφορήσουν το δίσκο μας διεθνώς και να μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε τη μουσική μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους. Είμαστε χαρούμενοι που μας βρήκαν και είμαστε ευτυχείς που είμαστε μέρος της ομάδας!

Τι μπορείτε να μας πείτε για την τοπική σκηνή του Σικάγο; Κάποια συγκροτήματα που πρέπει να τσεκάρουμε;

Το Σικάγο έχει μια αρκετά ζωντανή και ποικίλη μουσική σκηνή και η metal σκηνή είναι ιδιαίτερα εκτενής και γεμάτη ταλέντο. Όταν γίνονταν συναυλίες, οι οποίες μας λείπουν τόσο πολύ, υπάρχουν πάντα πολλές διαφορετικές συναυλίες και δεν υπάρχει έλλειψη καλών συγκροτημάτων. Συγκροτήματα όπως οι Immortal Bird, Rezn και Huntsmen είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, αν μπορείτε κάνετε κάποια τώρα;

Να επιβιώσουμε από αυτήν την πανδημία, να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, να έρθουμε στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε να γράφουμε περισσότερη μουσική. Έχουμε πολλά να κάνουμε για να αντισταθμίσουμε την απώλεια ενός ολόκληρου έτους!

Πώς επηρέασε η πανδημία την μπάντα και τη χώρα σας; Ξέρω ότι ο πορτοκαλής τρελός δεν το πήρε στα σοβαρά.

Πρώτα απ ‘όλα, η πανδημία πλήττει σημαντικά όλους. Το να μην μπορείς να παίξεις συναυλίες και να βγεις σε περιοδεία είναι ένα πράγμα, αφού όλες οι μπάντες χάνουν αυτήν την αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές τους και τους νέους ακροατές, αλλά η όλη κατάσταση μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει την ορμή των συγκροτημάτων. Περιοδεύσαμε και παίξαμε πολύ το 2019 και ήμασταν έτοιμοι να περιοδεύσουμε για την υποστήριξη του νέου δίσκου, αλλά η πανδημία σταμάτησε αυτά τα σχέδια. Υπάρχει πάρα πολύ διαχωρισμός, πολλή μάχη και δεν υπάρχει αρκετή κατανόηση και συζήτηση για να βοηθήσουμε στην υλοποίηση σχεδίων για την επιστροφή των πραγμάτων. Ο πορτοκαλί, εγωιστικός, ηλίθιος τρελός δεν το πήρε στα σοβαρά και δεν ενδιαφερόταν για κανέναν εκτός από τον εαυτό του.

Αυτό ήταν όλο από εμένα, σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Κλείστε αυτήν τη συνέντευξη με όποιον τρόπο θέλετε.

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας είχατε στο webzine σας, ήταν πολύ ευχάριστο! Ελπίζουμε εσείς και οι καλοί άνθρωποι που διαβάζουν το webzine σας να ακούσετε το νέο μας άλμπουμ και ελπίζουμε να παίξουμε κοντά σας σύντομα!

Συνέντευξη: Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Facebook
Instagram
Spotify
Bandcamp
Youtube

Band Members
Pete Carparelli – Φωνητικά, κιθάρα
Zach Sutton – Τύμπανα
Pat Armamentos – Κιθάρα
Adam Payne – Μπάσο

Discography
Under the Dark Mark, 2018
Funeral Hymns, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X