Συνεντεύξεις

Crypts

Οι Γερμανοί Crypts πρόσφατα παρουσίασαν τον πρώτο τους δίσκο, Coven Of The Dead, ο οποίος είναι γεμάτος με death metal παλαιάς κοπής. Μιλήσαμε με τον τραγουδιστή της μπάντας, L. Gore, για την δημιουργία του άλμπουμ αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.  

Συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του Coven Of The Dead, συμπαγές δουλειά. Ποιες οι μέχρι τώρα αντιδράσεις; Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Γεια σου Γιάννη, σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου προς την μουσική μας. Το εκτιμούμε ιδιαίτερα και μας χαροποιεί το ότι σου άρεσε ο δίσκος. Μας έχει συνεπάρει η αντίδραση του κόσμου και το αποτέλεσμα του ντεμπούτου μας πραγματικά. Το μόνο που λείπει είναι το να παίξουμε πάλι ζωντανά και να προωθήσουμε το νέο μας υλικό.

Πείτε μας λίγα πράγματα για την θεματική του δίσκου.

Θέλαμε να φτιάξουμε ένα κλασικό παλιομοδίτικο death metal άλμπουμ έτσι όπως πιστεύουμε πως θα έπρεπε να ακούγεται βασικά το death metal, σκοτεινό και κάπως «άβολο», γεμάτο με horror ατμόσφαιρα. Οι στίχοι επί το πλείστον καταπιάνονται με κλασικά θέματα τρόμου με μία αισθητική ταινιών Β διαλογής. Φυσικά και η ίδια η ζωή έχει να προσφέρει έμπνευση για μερικούς “ενοχλητικούς” στίχους.

Η μουσική σας είναι ρυθμική, γρήγορη, μελωδική αλλά και αργή και τεχνική παράλληλα. Ποιες οι βασικές σας επιρροές όταν γράφατε τον δίσκο;

Ευχαριστούμε. Αγαπάμε το παλιομοδίτικο death metal των ‘80s και ‘90s, υποθέτω πως αυτό γίνεται κάπως αισθητό όταν ακούς την μουσική μας. Ο μουσικός προσανατολισμός του κάθε μέλους των Crypts συμπεριλήφθηκε κατά την διάρκεια σύνθεσης ώστε να μην μας εκπλήξει το αποτέλεσμα. Οι μουσικές μας καταβολές εκτείνονται από punk/hardcore μέχρι thrash/death-black metal.

Το κομμάτι “Paura” σημαίνει “φόβος” στα Ιταλικά. Γιατί διαλέξατε αυτό και όχι το αντίστοιχο στη μητρική γλώσσα σας, δηλαδή τα Γερμανικά;

Το Pauraήταν ο τίτλος που είχαμε στα demo και κατέληξε να είναι και ο τελικός τίτλος καθώς νομίζουμε πως τους ταιριάζει άψογα.

Είχατε κυκλοφορήσει και ένα promo/demo το 2019 το οποίο περιείχε το “Paura” και το “Hellucinations” τα οποία τα βλέπουμε και δύο χρόνια αργότερα στο Coven Of The Dead. Γιατί δεν τα αντικαταστήσατε με δύο καινούργια κομμάτια και αποφασίσετε να τα βάλετε στο άλμπουμ;

Οι ηχογραφήσεις του δίσκου είχαν τελειώσει οπότε και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα demo δύο κομματιών από αυτές τις ηχογραφήσεις προκειμένου να προμοτάρουμε την μουσική μας και να ψάξουμε και για εταιρεία. Η όλη διαδικασία προκειμένου να δει αυτός ο δίσκος το φως του ήλιου πήρε κάποιο χρόνο και ήταν δύσκολη δουλειά.

Όλη η παραγωγή, από την μίξη μέχρι το mastering είναι τρελή. Με ποιόν δουλέψατε για αυτά τα θέματα;

Ευχαριστούμε. Γράψαμε τον δίσκο στα Necrospell Studios στο Bottrop της Γερμανίας. Είναι στα βόρεια και περίπου μια ώρα οδικός για να πάμε. Η όλη διαδικασία διήρκησε αρκετά γιατί γράψαμε διαδοχικά αρχίζοντας με τα τύμπανα και συνεχίζοντας με κιθάρες, μπάσο και φωνή. Ήταν πολύ ήρεμη και χαλαρωτική διαδικασία, αρκετά ανάλαφρη με καλό φαγητό και ποτό. Ένας φίλος, ο Skjeld είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, την μίξη και το master και πιστεύουμε πως έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Ποιος ανέλαβε το εξώφυλλο; Τι ακριβώς θέλατε να απεικονίσετε συναισθηματικά;

Το λογότυπο το έφτιαξα εγώ εκτός από το κρανίο επάνω. Το κρανίο σχεδίασε ένας φίλος, ο Sebastian Jerke  ο οποίος ανέλαβε και το εξαιρετικό εξώφυλλο. Ο Jakob Maser ολοκλήρωσε το εξώφυλλο. Θέλαμε κάτι που να μας ταιριάζει 100% και αυτό που θέλουμε να πούμε με αυτό το εξώφυλλο είναι, το να μην περιμένετε χαρούμενα και ευδιάθετα πράγματα.

Πότε και πως γνωριστήκατε;

Ο F.ortex έπαιζε κιθάρα με τους Morning Caress μια μελωδική death metal μπάντα. Ο Ω και εγώ παίζαμε στους Savagery μια παλιομοδίτικη death metal μπάντα. Ο S.gt Death έπαιζε μπάσο σε μια ψυχαιδελική space rock μπάντα, τους Black Space Riders. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας για αρκετό καιρό καθώς οι χώροι που προβάραμε ήταν στο ίδιο οικοδομικό σύμπλεγμα στο Münster.

Πως προέκυψε το όνομα Crypts και τι σημαίνει για εσάς;

Θέλαμε κάτι μικρό και συνοπτικό σαν όνομα για την μπάντα, κάτι που να περιγράφει την μουσική μας με την πρώτη ματιά. Αντιπροσωπεύει το σκοτεινό και άβολο παλιομοδίτικο death metal.

Σχεδιάζετε κάποια ζωντανή εμφάνιση στο μακρινό ή και  άμεσο μέλλον;

Ναι φυσικά. Τον Σεπτέμβριο θα παίξουμε σε ένα open air μαζί με τους Fleshcrawl (R.I.P Sven) και τους Endseeker. Αρχές του επόμενου χρόνου θα γίνει ένα ωραίο show μαζί με τους Graceless, Revel In Flesh, New World Depression και Nightbearer.

Πέρα από την προώθηση του δίσκου, μαζέψατε καινούργιες ιδέες μουσικά μέσα στο lockdown;

Ναι, δουλεύουμε ήδη πάνω σε νέο υλικό. Υπάρχουν τέσσερα νέα κομμάτια πάνω στα οποία δουλεύουμε και που προορίζονται για ένα καινούργιο EP. Η μουσική είναι τελειωμένη ως επί το πλείστον και οι στίχοι μένει να συμπληρωθούν.

Πως σας επηρέασε η πανδημία τόσο ατομικά όσο και σαν μπάντα; Τι επιφυλάσει το μέλλον για τους Crypts;

Εξαιτίας της πανδημίας είμαστε χαρούμενοι ακόμα και με την δυνατότητα μιας πρόβας. Η τελευταία μας εμφάνιση ήταν περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Είχαμε παίξει με τους Repulsive Feast και τους Lik In Kassel. Κάποια άλλα ωραία live ήταν σε θέση support, για τους Jungle Rot και για τους Soddom πριν το ξεκίνημα της πανδημίας. Αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι το τελευταίο σαν παράπονο. Υπάρχουν τόσοι μουσικοί, διοργανωτές, τεχνικοί που πραγματικά εξαρτώνται από την διεξαγωγή όσο και την συμμετοχή σε φεστιβάλ. Τα σχέδια μας είναι τα τελειώσουμε το EP και το να κάνουμε μερικές ωραίες εμφανίσεις και να παίξουμε σε κάποια φεστιβάλ. Το να κάνουμε μια περιοδεία με ένα ωραία πακέτο θα ήταν επίσης τέλειο φυσικά. Ελπίζω πως τα φεστιβάλ και γενικά οι ζωντανές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο κοντινό μέλλον και είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος.

Αυτό ήταν από εμένα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε για να κλείσουμε την συνέντευξη.

Ξανά, ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Παραμείνετε υγιείς και συντονισμένοι, καλώς εχόντων θα σας δούμε στον δρόμο. Καλή αντάμωση.

Συνέντευξη: Γιάννης Σεβίλογλου
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μάρης

Facebook
Bandcamp

Band Members
L.Gore – Φωνητικά
F.ortex – Κιθάρες
S.gt Death – Μπάσο
F.rantic – Τύμπανα

Discography
Coven Of The Dead, 2021

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X