Συνεντεύξεις

Red Cain

Οι Red Cain επιστρέφουν δυο χρόνια μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Kindred: Act I”, με τον διάδοχό του “Kindred: Act II” που συνεχίζει το concept του πρώτου άλμπουμ. Ο frontman Evgeniy Zayarny απάντησε στα ερωτήματα μας όπου σκοπό έχουν να γνωρίσουμε καλύτερα το σχήμα.

Γεια σου Evgeniy και σε ευχαριστώ που βρήκες χρόνο για να απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις! Καλώς ήρθες στο webzine μας! Πώς είναι τα πράγματα στον Καναδά αυτήν τη στιγμή με όλη την κατάσταση; Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς.

Σας ευχαριστούμε που μας έχετε και χαίρομαι που σε γνωρίζω Μιχάλη! Τα πράγματα βελτιώνονται σταδιακά, αλλά είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το φυσιολογικό. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα πάμε προς το καλύτερο στην Ελλάδα!

Οι Red Cain επιστρέφουν με ένα δεύτερο άλμπουμ περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Act I”. Με το “Act II” συνεχίζετε το έπος ενός πολεμιστή. Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτήν την ιδέα; Μήπως το “Act II” είναι το τέλος των ταξιδιών του ή πρέπει να περιμένουμε περισσότερα;

Πράγματι, η ιστορία μας για τον Zalcoatl θα τελειώσει προς το παρόν. Αυτή η ιδέα ήταν ένας τρόπος για να αξιοποιήσουμε διάφορες μυθολογίες από όλο τον κόσμο – μια αγαπημένη μας ιδέα – καθώς και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας μύθο. Και, φυσικά, ένα concept άλμπουμ είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε, οπότε οι ιδέες ενσωματώθηκαν φυσικά στα τραγούδια. Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ επιτυχημένο και η θετική ανταπόκριση μας κάνει να θέλουμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε αυτόν τον κόσμο και τους χαρακτήρες σε μελλοντικά άλμπουμ.

Τι μπορείτε να μας πείτε για τη διαδικασία ηχογράφησης του “Act II”; Πόσο καιρό σας πήρε; Πού ηχογραφήσατε;

Μας πήρε περίπου επτά μήνες. Ξεκινήσαμε την ηχογράφηση σε ένα πλήρες στούντιο και μπορέσαμε να ηχογραφήσουμε στοιχεία μερικών τραγουδιών, αλλά με τον Covid-19, περάσαμε το υπόλοιπο της περιόδου ηχογράφησης δουλεύοντας ξεχωριστά στα δικά μας home studios. Ευτυχώς, όλοι έχουμε καλό εξοπλισμό, και έτσι το lockdown δεν έβλαψε καθόλου την παραγωγή ή την ποιότητα του άλμπουμ.

Πώς συνθέτουν οι Red Cain μουσική; Είναι ομαδική προσπάθεια; Η μουσική έρχεται πρώτα ή οι στίχοι;

Διαφέρει ως διαδικασία. Συνήθως, ξεκινάμε με μια ισχυρή ιδέα, είτε οπτική/μουσική, είτε φωνητική/στιχουργική. Στη συνέχεια, δημιουργώ μια σύνθεση γύρω από αυτήν με τη συμβολή όλων των άλλων και φτιάχνουμε το τραγούδι, προσθέτοντας στοιχεία μέχρι να γίνει πραγματικά Red Cain. Συνήθως, οι προσαρμογές είναι σταδιακές και τα τραγούδια σχηματίζονται αργά, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι δραματικά γρήγορα. Για παράδειγμα, οι λατινικές χορωδίες στο “Precipice of Man” προστέθηκαν λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της τελικής έκδοσης, η οποία αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη. Συνδυάζουμε τον καλό σχεδιασμό με τις εκρήξεις της έμπνευσης.

Οι Red Cain έχουν έναν πολύ ξεχωριστό ήχο που ισορροπεί κάπου μεταξύ progressive, symphonic και power metal. Πόσο εύκολο είναι να διατηρείτε την ισορροπία με τα πάντα; Ξέρω ότι στους μουσικούς δεν τους αρέσει να βάζουν ταμπέλες στη μουσική τους…

Πολύ καλή ερώτηση. Το προσεγγίζουμε αρκετά διαισθητικά. Σε αυτό το σημείο, είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με το πώς ακούγεται ένα κομμάτι μας, οπότε αυτό που γράφουμε φυσικά τείνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Φυσικά, θέλουμε επίσης να πειραματιστούμε, επομένως είναι πάντα μια ισορροπία μεταξύ των πραγμάτων που είναι καινούργια και των πραγμάτων που είναι αναγνωρίσιμα. Αλλά ο πειραματισμός είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο μας μέχρι στιγμής, γι’ αυτό το τονίζουμε σίγουρα σε όλα τα κομμάτια μας. Δεν έχουμε βρει ακόμα ένα μοναδικό όνομα για το στυλ μας, αλλά ίσως τελικά να βρούμε κάτι πιασάρικο, όπως αυτό που έχουν κάνει άλλες μπάντες.

Το “Act I” ήταν μια αρκετά επιτυχημένη προσπάθεια. Αυτό ήταν πίεση για σας κατά τη διαδικασία συγγραφής του νέου άλμπουμ;

Μερική ναι, αλλά είμαστε οι τύποι που ευδοκιμούν υπό πίεση. Ήταν υπέροχο να έχουμε μια τόσο ισχυρή απάντηση στο πρώτο άλμπουμ και ήταν μια πολύ συναρπαστική πρόκληση να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιωθούμε και να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας για το “Act II”. Το καλό είναι ότι αγαπάμε τους θαυμαστές μας, αλλά δεν δεσμευόμαστε δημιουργικά με αυτούς. Κάνουμε ακόμα τη μουσική που θέλουμε να κάνουμε και νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της γλύκας που έχει η μπάντα μας – ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Υπάρχει μια έντονη θεατρική ατμόσφαιρα στη μουσική σας. Πιστεύετε ότι ο ήχος των Red Cain θα μπορούσε να προσελκύσει θαυμαστές εκτός της metal μουσικής;

Μου αρέσει να το σκέφτομαι ως καλή συγγραφή! Μπορούμε και προσελκύσαμε θαυμαστές εκτός του metal. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τελευταίος δίσκος έχει πολύ περισσότερα mainstream στοιχεία με την έννοια των synths και άλλων «μη metal» ήχων. Φυσικά, δεν συμβιβαζόμαστε ποτέ στη γραφή και στην τεχνικότητα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να μην απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό. Η καλή μουσική αρέσει σε όλους και δεν κάνουμε διακρίσεις όσον αφορά τους θαυμαστές μας και εκείνους που απλά απολαμβάνουν καλή μουσική.

Πιστεύετε ότι όλη αυτή η σκοτεινή ατμόσφαιρα που μεταφέρετε στον ήχο σας είναι απαραίτητη για τη μουσική σας; Τι κάνει τους Red Cain μια μοναδική μπάντα;

Αυτή είναι άλλη μια πολύ καλή ερώτηση. Αλλά την απάντηση προτιμώ να την αφήσω στους θαυμαστές και τους κριτικούς. Η αίσθηση της μουσικής είναι κάτι που έχουμε χτίσει με την πάροδο του χρόνου και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε, και το «σκοτεινό». Η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα μέρος της μπάντας. Αλλά δεν είμαστε επίσης black metal μπάντα. Έχουμε αποχρώσεις στα θέματα μας και ελπίζουμε να ανακαλύψουμε πολλά στη μουσική μας. Έχουμε πολύ σεβασμό για τους ακροατές και ποτέ δεν προσπαθούμε να τους ξεγελάσουμε σε κάτι απλοϊκό ή τυπικό. Η μοναδικότητά μας έγκειται επίσης στο γεγονός ότι λέμε ιστορίες. Κάθε κομμάτι έχει ένα μήνυμα, είναι μέρος ενός ζωντανού κόσμου, τόσο αφηρημένο όσο μπορεί να είναι αυτός ο κόσμος. Νομίζω ότι ταυτίζεται με πολλούς ακροατές, καθώς οι ιστορίες είναι μια διαχρονική, αρχαία μορφή τέχνης.

Γνωρίζω ότι το άλμπουμ είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή. Έχετε και ημερομηνία για τη φυσική κυκλοφορία;

Όχι αυτή τη στιγμή. Περιμένουμε, όπως πολλοί, λόγω της αβεβαιότητας με τον Covid-19 και τα lockdowns. Αλλά, αν όλα πάνε καλά, θα κάνουμε τη φυσική κυκλοφορία κάποια στιγμή το 2021. Παραμένουμε τεράστιοι θαυμαστές των φυσικών άλμπουμ και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε και να το δώσουμε στους ακροατές μας. Να τους ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους.

Να περιμένουμε κάποια πολύ ωραία βίντεο για το νέο άλμπουμ;

Ναι, πρέπει! Είχαμε επιβραδυνθεί από την καραντίνα, οπότε η μαγνητοσκόπηση καθυστέρησε, αλλά έχουμε τουλάχιστον ένα σε που γυρίζουμε τώρα, και θα το λατρέψετε. Το σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο του έτους για να δουλέψουμε σε αυτό και πολλά άλλα – συνεπώς μείνετε συντονισμένοι!

Οι Red Cain είναι αρκετά ενεργοί online. Πιστεύετε ότι το διαδίκτυο με όλες τις μορφές του βοηθά τα συγκροτήματα όπως για παράδειγμα με την δωρεάν δημοσιότητα, ή τα βλάπτει με την πειρατεία;

Θα είμαι ειλικρινής και ίσως λίγο αμφιλεγόμενος εδώ. Ως καλλιτέχνες, εκτιμούμε τη δουλειά μας και κανείς δεν θέλει να κυκλοφορεί το έργο του παράνομα και να μην ανταμείβεται για αυτό, μέσω της πειρατείας. Αλλά ρεαλιστικά, συγκροτήματα του επιπέδου μας, ή ακόμα και πολλά επίπεδα παραπάνω, ήδη δεν κερδίζουν πολλά χρήματα από τη δουλειά τους. Επομένως, αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ της μεγάλης δημοσιότητας ή να βγάλω περισσότερα χρήματα από τη μουσική μας, θα επέλεγα για το πρώτο. Το πρόβλημα είναι η τρέχουσα κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας γενικά. Υπάρχει απλώς λίγο ή καθόλου σταθερό εισόδημα για τους μουσικούς, και η πειρατεία είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που το κάνουν να είναι έτσι.

Μόλις τελειώσει ολόκληρη η πανδημία, θα περιοδεύσετε για να προωθήσετε το άλμπουμ;

Στόχος μας είναι σίγουρα αυτό. Είχαμε προγραμματίσει μια περιοδεία πριν από την πανδημία, οπότε ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε εκεί που σταματήσαμε. Αλλά οι ζωντανές συναυλίες είναι αυτό που μας αρέσει να ζούμε και η άμεση, ζωντανή σύνδεση με τους θαυμαστές μας είναι αυτό που μας οδηγεί. Το να παίζουμε ζωντανά τη μουσική μας και να δενόμαστε με τους θαυμαστές μας είναι ότι σημαντικότερο στο rock και στο metal – έτσι δεν μπορούμε να περιμένουμε να παίξουμε πάλι ζωντανά, να δούμε τους θαυμαστές μας και να τραγουδήσουμε μαζί τους.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Κλείσε αυτήν τη συνέντευξη με ένα μήνυμα σε όλους τους φίλους σας εδώ στην Ελλάδα!

Έλληνες φίλοι! Σας ευχαριστούμε πολύ που αφιερώσατε χρόνο για να ακούσετε τη μουσική μας! Έχετε μια φανταστική metal σκηνή και πολλά συγκροτήματα που είναι έμπνευση για εμάς, οπότε θα ήταν τιμή μας να επισκεφτούμε κάποια μέρα την όμορφη χώρα σας. Εν τω μεταξύ, ελπίζουμε να μπορείτε να απολαύσετε τα άλμπουμ μας “Kindred: Act I” και “Kindred: Act II”, να παραμείνετε ασφαλείς και να διατηρήσετε την ελπίδα για ζωντανές συναυλίες!

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Facebook
Instagram
Youtube
Spotify
Bandcamp
Twitter

Band Members
Evgeniy Zayarny – Φωνητικά
Tyler Corbett – Κιθάρες
Taylor Gibson – Τύμπανα

Discography
Kindred: Act I, 2019
Kindred: Act II, 2021

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X