Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Acaro

Οι Acaro είναι μια metal μπάντα. Είναι πέντε σκληρά εργαζόμενα άτομα, που φέρνουν πέντε διαφορετικά υπόβαθρα για να δημιουργήσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία. Δίνουν πάντα στο κοινό τους περισσότερο από ότι περιμένουν, και ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένοι με τις ικανότητές τους. Έτσι λοιπόν μας συστήνονται και δισκογραφικά με το “The Disease Of Fear”. Τώρα περιοδεύουν ως special guests μαζί με τους Shadows Fall, με τους Killswitch Engage,οι οποίοι παίζουν το “Alive Or Just Breathing” ολόκληρο. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον κιθαρίστα της μπάντας Felipe, ο οποίος δίνει συμβουλές διαμάντι για τις νέες μπάντες.

Χαίρεται, είμαι η Τένια από GreekRebels.gr. Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σας “The Disease Of Fear”, είναι πραγματικά καταπληκτικό. Πως αισθάνεστε με το αποτέλεσμα;

Σε ευχαριστούμε Τένια! Είμαι πολύ χαρούμενος που «Η Αρρώστια» (Τhe Disease) έχει φτάσει μέχρι τα μυθικά μέρη της Ελλάδας. Μου αρέσει το αποτέλεσμα. Δεν θέλαμε να ακουγόμαστε όπως οι περισσότερες μπάντες: να έχει γίνει υπερπαραγωγή και να είναι όλα τέλεια (να’ ναι καλά το Pro Tools γι’ αυτά). Στοχεύσαμε σε έναν οργανικό ήχο. Το στούντιο στο οποίο ηχογραφήσαμε, Mad Oak, έχει πολύ ωραίο vintage εξοπλισμό και εμείς με τον παραγωγό μας, Benny, το εκμεταλλευτήκαμε αυτό. Για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιήσαμε triggers στα τύμπανα και επίσης γράφαμε ζωντανά για να πάρουμε ένα πιο «ζεστό» vibe. Έχουμε μια πολύ δυνατή ζωντανή επίδοση και θέλαμε να την αιχμαλωτίσουμε στο άλμπουμ.

Πως ήταν οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής;

Οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές. Αλλά επίσης γνωρίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν καλύτερα την επόμενη φορά που θα είμαστε στο στούντιο. Όχι επειδή κάναμε κάτι λάθος – είναι πως αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση και πειραματισμό και στο γράψιμο αλλά και στην παραγωγή του άλμπουμ.

Τώρα περιοδεύετε με τους Killswitch Engage, οι οποίοι πρόσφατα επανενώθηκαν με τον Jesse Leach και παίζουν και αυτοί το ντεμπούτο τους. Πως αισθάνεστε για αυτό, εφόσον είστε και εσείς ακόμα νέοι στην σκηνή;

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Jesse κάποια χρόνια πριν και να παίξουμε κάποια shows με την άλλη του μπάντα, τους The Empire Shall Fall. Είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης, ένας σπουδαίος performer και ένας άνθρωπος με πολύ θετική άποψη για την ζωή. Είμαι επίσης οπαδός των KSE (Killswitch Engage), έτσι το να περιοδεύω μαζί τους και να τους βλέπω να παίζουν τραγούδια από το “Alive or Just Breathing” είναι πέρα από το εκπληκτικό.

Έχετε μοιραστεί την σκηνή με πολλά ονόματα όπως Unearth, In Flames, Gojira, As I Lay Dying, Lamb of God, Amon Amarth, Cannibal Corpse, Behemoth, Winds of Plague, Suffocation, Acacia Strain. Αν διαλέγατε τον αγαπημένο σας ποιοι θα ήταν;

Χμμ, δύσκολη ερώτηση… Είναι πάντα τιμή και εμπειρία να παίζεις ένα show με μπάντες που θαυμάζεις – αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μία – θα έλεγα αυτό που παίξαμε με τους Gojira και τους In Flames. Όχι μόνο επειδή είμαι μεγάλος οπαδός και των δύο, αλλά επίσης ήταν το πέμπτο μας show σαν μπάντα και πήγαμε από το να παίζουμε μπροστά από φίλους και οικογένεια σε ένα sold out χώρο με περίπου 2500 ανθρώπους. Παίξαμε καλά εκείνη την ημέρα και περάσαμε φανταστικά πάνω στην σκηνή. Ήταν μια καθοριστική στιγμή.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό, ή ότι θα θέλατε οι αναγνώστες μας να μάθουν για σας;

Μετακόμισα από την Χιλή στην Αμερική το 2007, μόνος μου, με μοναδικό σκοπό το να παίζω metal. Λίγο μετά, ξεκίνησα την μπάντα, και τον Οκτώβριο του 2008 παίξαμε το πρώτο μας show. Είχαμε κάποιες αλλαγές στο δυναμικό της μπάντας αλλά ποτέ δεν σταματήσαμε. Είμαστε πολύ δεσμευμένοι στην μουσική μας και διασκεδάζουμε αρκετά πάνω στην σκηνή.

Δηλώνετε πως: «Είμαστε πέντε σκληρά εργαζόμενα άτομα, που φέρνουν πέντε διαφορετικά υπόβαθρα για να δημιουργήσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία.» Ποια είναι αυτά τα διαφορετικά υπόβαθρα στα οποία αναφέρεστε;

Όλοι ερχόμαστε από διαφορετικές πόλεις και πολιτείες αλλά όλοι μένουμε στην περιοχή της Βοστόνης τώρα. Έχουμε επίσης διαφορετικά γούστα στην μουσική. Εμένα μου αρέσει το κλασσικό old school και death metal και Ευρωπαϊκό μελωδικό metal ειδικά μπάντες από το Gothenburg. Στα άλλα παιδιά της μπάντας αρέσουν διαφορετικά είδη, όπως hardcore, black metal, punk, progressive και classic rock.

Φαίνεστε σαν μια μπάντα που της αρέσει να εξελίσσεται, αν και ακόμα τώρα ξεκινήσατε, αλλά αυτό δηλώνετε στο δελτίο τύπου. Υπάρχει καμία πιθανότητα να δούμε τους Acaro σε μία εντελώς διαφορετική μουσική πορεία ή απλά να εξελιχτείτε στο είδος σας;

Νιώθουμε την ανάγκη να εξελισσόμαστε όσο μένουμε πιο κοντά στις τωρινές μας επιρροές και εμπνεύσεις. Θέλουμε να είμαστε προσωπικά και πολιτισμικά ενήμεροι για να επιλέγουμε τις σωστές λέξεις και μελωδίες για να παραδώσουμε ένα σχετικό μήνυμα. Όσον αφορά την μουσική μας κατεύθυνση, δεν πιστεύω ότι οι Acaro θα κάνουν μια στροφή 180 μοιρών. Και δεν πιστεύω πως ανήκουμε σε κάποιο μουσικό είδος. Είμαστε μια Metal μπάντα. Αισθάνομαι ότι το Metal είναι ένα τεράστιο σύμπαν και οι Acaro θα προσπαθούν πάντα να βρουν τις πιο βαριές(heaviest) του γωνίες.

Υπάρχει ένα video για το κομμάτι σας “Becoming The Process”. Πείτε μας λίγο γι’ αυτό.

Καθώς ηχογραφούσαμε το άλμπουμ σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα video που θα κυκλοφορούσαμε πριν το ντεμπούτο για να πάρουμε περισσότερη διασημότητα. Αρχικά θέλαμε να κάνουμε ένα video για το ROJ, αλλά ακούσαμε την πρώτη μίξη του άλμπουμ, αποφασίσαμε να κάνουμε το τελευταίο τραγούδι που γράψαμε. Κάναμε πολύ προ – παραγωγή για το άλμπουμ και το “Becoming The Process” ήταν το μόνο κομμάτι που δεν είχαμε μια τελική μορφή. Θυμάμαι ότι μάθαινα τα μέρη που ήταν να παίξω ακριβώς πριν γράψω τις κιθάρες γιατί όλα ήταν στα σκαριά ακόμα. Όταν ακούσαμε την τελευταία μίξη στο στούντιο κοιταχτήκαμε όλοι και είπαμε, πάνω κάτω την ίδια στιγμή, αυτό είναι το κομμάτι για το video – ας κάνουμε αυτό. Έτσι καλέσαμε τον φίλο μας και σκηνοθέτη Anthony Jarvis που προσφέρθηκε να κάνει ένα video για μας και το γυρίσαμε στον χώρο προβών που είχαμε τότε. Περάσαμε καταπληκτικά. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που γύριζα ένα μουσικό video και ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Αν και είστε πρωτοεμφανιζόμενοι έχετε κάνει αρκετά πράγματα.

Πως θα συμβουλεύατε μια μπάντα που κάνει τα πρώτα της μουσικά βήματα; Υπάρχει περίπτωση για μπάντα χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση να τα καταφέρει;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για την μπάντα σου, εκτός από το να κάνετε πρόβα 3 ή περισσότερες φορές τη βδομάδα και να τα σπάτε στην σκηνή. Να είστε δημοκρατικοί. Να δείχνετε σεβασμό στους μουσικούς της μπάντας σας αλλά και στους άλλους συναδέλφους μουσικούς. Μην είστε μαλάκες. Η Metal είναι ακόμη μια αδελφότητα και θα βρείτε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν και θα σας υποστηρίξουν, αλλά δεν θα το κάνουν αν πιστέψουν ότι είστε rock star. Μείνετε ταπεινοί, δουλέψτε πιο σκληρά κάθε μέρα, και προωθήστε την μπάντα σας, όχι μόνο από το Facebook αλλά και στον πραγματικό κόσμο επίσης. Βγείτε έξω και μιλήστε σε ανθρώπους. Πηγαίνετε στα shows. Υποστηρίξτε την τοπική σκηνή και άλλες μπάντες που επίσης ψάχνουν για τις ίδιες ευκαιρίες όπως εσείς σε άλλα μέρη του κόσμου. Δεν μπορείς δικαιωματικά να ζητήσεις υποστήριξη αν δεν το κάνεις ο ίδιος. Το πιο σημαντικό – να είστε ευγνώμονες που μπορείτε να παίξετε μουσική. Μην το πάρετε ποτέ αυτό για δεδομένο. Αν νομίζετε ότι «τα καταφέραμε», σκεφτείτε ότι εμείς είμαστε μια μπάντα με (πολύ) μικρό προϋπολογισμό. Δεν έχουμε οικονομική υποστήριξη εκτός από τα δικά μας χρήματα και τη βοήθεια φίλων που πιστεύουν σε εμάς.

Στην κριτική μου έγραψα ότι σίγουρα θα μας απασχολήσετε στο μέλλον. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Acaro;

Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσετε περισσότερα από εμάς επειδή δεν σκεφτόμαστε το να σταματήσουμε. Οι ζωές μας στηρίζονται στο να γράφουμε συνεχώς μουσική και να κάνουμε live. Είμαστε όλοι ερωτευμένοι με ότι κάνουμε.

Καμία συναυλία στην Ελλάδα μήπως;

Αυτό θα ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα για εμένα γιατί πάντα ήμουν συνεπαρμένος από την ιστορία και την κουλτούρα σας, οπότε ευελπιστώ να κλείσουμε μια περιοδεία εκεί και να παίξουμε σε κάθε νησί. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου.

Σας εύχομαι τα καλύτερα και συγχαρητήρια ξανά για το album σας. Οι τελευταίες γραμμές είναι δικές σου…

Εμείς ευχαριστούμε ΕΣΑΣ που κάνατε τον κόπο να μας βρείτε και να μας στείλετε αυτήν την συνέντευξη που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να μάθουν τους Acaro. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε την μουσική μας μαζί σας και ελπίζουμε να μας μάθετε. Keep it Metal and ya sou!

Τένια Λάρδα

http://www.facebook.com/officialacaro

http://instagram.com/acarometal

http://www.acarometal.net/

http://twitter.com/acarometal

http://www.youtube.com/AcaroVideo

Band:

Chris Harrell – Φωνητικά

Felipe Roa – Κιθάρες

Chris Robinson – Κιθάρες

Kevin Smith – Μπάσο

Jason Fitzgerald – Τύμπανα

Discography:

The Disease Of Fear, 2012

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X