Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Agathodaimon

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια σιωπής οι Agathodiamon επέστρεψαν με τον καινούριο τους δίσκο… Ώρα λοιπόν για τον Jan και τον Sathonys να απαντήσουν μερικές ερωτήσεις και να μας βοηθούν να γνωρίσουμε την δουλειά τους λίγο καλύτερα…

Κατ’ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για την νέα σας δουλειά! Τι κλήμα επικρατεί στην μπάντα τώρα που το “Phoenix” ολοκληρώθηκε; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;

Jan: Ευχαριστούμε! Ναι, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το “Phoenix” κυκλοφορεί από τον Μάρτιο.

Sathonys: Ήταν ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι και για αυτό το λόγο η κυκλοφορία του δίσκου ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μπάντα. Φυσικά πάντα υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις μετά την ολοκλήρωση του δίσκου, αλλά ναι, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Πόσος καιρός χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή του δίσκου;

Jan: Ξεκινήσαμε να γράφουμε τα κομμάτια πριν χρόνια, αλλά κανονική προ-παραγωγή άρχισε το καλοκαίρι του 2007 και τα τελευταία φωνητικά ηχογραφήθηκαν τον Ιανουάριο του 2009. Έτσι, όλη η διαδικασία της ηχογράφησης μας πήρε ενάμισι χρόνο!

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να ακούσουμε κάτι νέο από εσάς. Γιατί σας πήρε τόσο καιρό;

Jan: Όπως είπα και πριν, η παραγωγή του δίσκου μας πήρε πολύ καιρό και δεν κυκλοφόρησαν όλα τα κομμάτια που ηχογραφήσαμε στο studio! Αλλά με 72:36 λεπτά το CD ήταν ολοκληρωμένο!

Sathonys: Ο κύριος λόγος ήταν απλά οι αλλαγές του line-up που κάναμε. Δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις έναν δίσκο με ένα line-up που είναι ασταθές ή προσωρινό. Έτσι ήταν απαραίτητο να σχηματιστεί ένα σωστό line-up πρώτα και μετά να ηχογραφήσουμε τα κομμάτια.

Πιστεύετε ότι υπήρξε μία πρόοδος στον ήχο σας σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο σας;

Jan: Ηχογραφήσαμε στο ίδιο studio, άρα από τεχνικής άποψης θα έλεγα όχι. Φυσικά οι τεχνικές αναπτύσσονται και σήμερα υπάρχουν άλλοι ήχοι και προσφέρονται άλλες δυνατότητες σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν, αλλά η κύρια αλλαγή προήλθε από τα νέα μέλη της μπάντας και τα διαφορετικά τους μουσικά φόντα.

Sathonys: Βασικά θα ήθελα να πω ότι υπάρχει μία μικρή βελτίωση στην ποιότητα του ήχου, αφού ο Kohle, ο παραγωγός μας φυσικά είχε αποκτήσει αρκετό νέο εξοπλισμό στο studio του από την τελευταία μας κυκλοφορία. Πέρα από αυτό όμως, πάντα ήταν ένα σημαντικό στοιχείο για τους Agathodaimon να έχουν μία ευρεία γκάμα από ήχους και στυλ. Δεν είναι απαραίτητο να κολλάμε σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν νιώθουμε άνετα με το αποτέλεσμα ενός κομματιού, δεν έχει σημασία αν αποτελείται από πολλές διαφορετικές επιρροές, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που προσπαθούμε να το κάνουμε με το ζόρι. Απλά έρχεται από μόνο του και επίσης εξαρτάται και από την διάθεσή μας και από το συναίσθημα που εμπνέει το κάθε τραγούδι.

Είχατε καλά σχόλια για το “Phoenix” μέχρι τώρα;

Jan: Ναι, λάβαμε καλά σχόλια και είχαμε καλή ανταπόκριση από τις συναυλίες που κάναμε μέχρι τώρα. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν περισσότερο τους προηγούμενους δίσκους μας (και αυτό είναι καλό και είμαστε ευγνώμονες για αυτό!!!) αλλά ο χρόνος δεν μένει σε ένα σημείο και πρέπει να εξελισσόμαστε σαν μπάντα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και πολλοί που προτιμούν το “Phoenix” από τις προηγούμενες δουλειές μας και αυτό είναι επίσης μία πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε νέους φίλους και fans.

Που έγινε η ηχογράφηση του δίσκου;

Jan: Η ηχογράφηση έγινε στα Kohlekeller Studios, ένα studio κοντά στο Darmstadt, όπου είχαμε κάνει επίσης και την παραγωγή των “Chapter III” και “Serpent´s Embrace”. Ο παραγωγός μας Kristian Kohlmannslehner έχει δουλέψει και με μπάντες όπως οι Crematory, οι Benighted και οι A Traitor Like Judas και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την δουλειά που κάνει και το αποτέλεσμα της παραγωγής!

Sathonys: Ξέρουμε τον Kohle εδώ και αρκετό καιρό τώρα και πάντα κάνει εξαιρετική δουλειά. Επίσης δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός ηχολήπτης, αλλά και ένας εξαιρετικός παραγωγός, με την έννοια ότι πάντα έχει μία καλή ιδέα, σε περίπτωση που έχουμε ανάγκη να συζητήσουμε για κάποιο θέμα, μελωδία ή κάποιο στίχο ενός τραγουδιού. Οι ιδέες του πάντα μας βοηθάν να βρούμε μία γρήγορη λύση και να αποφύγουμε ατελείωτες συζητήσεις, χεχε!

Ποιος έγραψε τους στίχους και την μουσική;

Jan: Τους περισσότερους στίχους τους έγραψε ο Sathonys, κάποιοι στίχοι είναι του Astrael. Ο Felix κ εγώ γράψαμε από ένα κομμάτι. Η περισσότερη μουσική γράφτηκε από τον Felix και εμένα. Ο Frank, ο προηγούμενος τραγουδιστής μας, έγραψε ένα κομμάτι, όπως και ο Till. Σε όλα μας τα τραγούδια δουλεύουμε σαν μία μπάντα και κάθε μέλος συμβάλει κατά πολύ σε διάφορες λεπτομέρειες των κομματιών. Για παράδειγμα το “Ghost Of A Soul” περιλαμβάνει ιδέες του Felix, δικές μου, του Sathonys, του Ashtrael και του Frank.

Σχετικά με τι είναι οι στίχοι; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept σε όλα τα κομμάτια του δίσκου;

Sathonys: Δεν υπάρχει πραγματικά κάποιο concept με την κανονική έννοια της λέξης. Μερικά από τα κομμάτια είναι ελαφρώς εμπνευσμένα από την αναγέννηση του φοίνικα, αλλά είναι όπως και με την μουσική εδώ, μας αρέσει να έχουμε μεγάλη γκάμα από στυλ και θέματα. Αυτό το πετυχαίνουμε αφού οι στίχοι γράφονται από αρκετά άτομα και φυσικά ο κάθε ένας έχει και τον δικό του τρόπο γραφής. Ο Ashtrael για παράδειγμα επηρεάζεται από μπάντες όπως οι Dissection.

Τι είδους συναισθήματα θα θέλατε να μεταδώσετε στους ακροατές σας μέσω αυτών των τραγουδιών;

Sathonys: Για να είμαι ειλικρινής συνήθως δεν το σκεφτόμαστε αυτό όταν γράφουμε τα κομμάτια. Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι τα τραγούδια να ανταποκρίνονται στα κριτήρια ποιότητας που εμείς έχουμε θέσει και αν πιστεύουμε ότι κάτι μας ταιριάζει ή ακούγεται καλά, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το τι θα σκεφτούν οι fans μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η μουσική πάντα ήταν θέμα γούστου και για αυτό το λόγο πάντα ο κάθε ένας έχει την δική του άποψη για τα τραγούδια και τους στίχους. Έτσι από την στιγμή που πιστεύουμε ότι κάτι ακούγεται καλά, είμαστε μια χαρά με αυτό. Βέβαια μερικές φορές θέτουμε συγκεκριμένους στόχους για τους εαυτούς μας, να δημιουργήσουμε μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα κλπ, γενικά συνήθως προσπαθούμε να κρατήσουμε μία δυσοίωνη και σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι του δίσκου που πιστεύετε ότι είναι ξεχωριστό;

Jan: Για εμάς κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό! Υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι ιδιαίτερα για τους Agathodaimon, όπως για παράδειγμα το “Winterchild”, ενώ άλλα κομμάτια είναι περισσότερο αυτό που είναι πιο πιθανό να περιμένεις να ακούσεις από εμάς, για παράδειγμα το “Throughout The Fields Of Unshaded Grace” ή το “Time Is The Fire”. Αλλά όλα τα κομμάτια μας, να αναφέρω μερικά μόνο όπως το “Heliopolis”, το “Oncoming Storm”, το “Ground Zero” ή το “To Our Ashes”, είναι ξεχωριστά για εμάς γιατί συνδυάζουν όλα τα είδη φωνητικών, κάτι που δεν είχαμε ξανακάνει πριν το “Phoenix”.

Μπορείς να περιγράψεις με λίγες λέξεις τον ήχο της μουσικής σας;

Jan: Αυτό είναι δύσκολο να γίνει με λίγες λέξεις μόνο… Είναι πραγματικά σκοτεινό metal, αλλά με διαφορετικά είδη του Black ή του Death Metal και κάποιες φορές σε συνδυασμό με Gothic και Progressive Metal.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Jan: Κάθε μέλος μας είναι επηρεασμένο από ένα διαφορετικό μουσικό φόντο και νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην μουσική μας. Ενώ ο Sathonys ακούει μπάντες όπως οι Slayer ή οι Celtic Frost, άλλα μέλη όπως ο Till και εγώ επηρεαζόμαστε ακόμα και από την Jazz. Στον Manuel για παράδειγμα αρέσει σκοτεινή progressive μουσική όπως οι Opeth, ενώ ο Ashtrael προτιμά πιο απλά και brutal είδη μουσικής.

Σκοπεύετε να κάνετε κάποια περιοδεία για την προώθηση του νέου σας album; Και αν ναι, σκοπεύετε να έρθετε και στην Ελλάδα;

Jan: Θα θέλαμε πολύ να παίξουμε στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν έχει σχεδιαστεί κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα είχαμε τρία lives για την κυκλοφορία του album και θα παίξουμε και αλλού σύντομα, συμπεριλαμβάνοντας φεστιβάλ στην Ρουμανία και στην Γερμανία. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχουμε ήδη επιβεβαιώσει τα Rock City Open Air, Samfest, Zabbaduschder Open Air, Celtic Rock Open Air και μερικά ακόμα. Μπορείτε να κοιτάτε στην σελίδα μας στο MySpace για περισσότερες πληροφορίες σχετικά! Σε περίπτωση που κάποιοι promoters από την Ελλάδα ενδιαφέρονται να μας καλέσουν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο MySpace.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον γενικά;

Jan: Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το “Phoenix” όσο περισσότερο μπορούμε και στην συνέχεια θα αρχίσουμε να δουλεύουμε το νέο υλικό για τον διάδοχό του! Δεν θέλουμε να σας αφήσουμε να περιμένετε άλλα πέντε χρόνια για το επόμενο album!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Εύχομαι τα καλύτερα για το νέο σας album! Θα θέλατε να τελειώσετε αυτή τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Jan: Σε ευχαριστούμε πολύ! Είχε πλάκα που απαντήσαμε στις ερωτήσεις σου! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους fans μας σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους! Θα σας δούμε στον δρόμο!

Sathonys: Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και φυσικά θέλουμε να σας προσκαλέσουμε όλους να ακούσετε τα τραγούδια μας, υπάρχουν πολλά που έχουμε ανεβάσει στην σελίδα μας στο MySpace. Πείτε μας την γνώμη σας!

Βίκυ Αθανασοπούλου

www.agathodaimon.de

www.myspace.com/agathodaimon

Band:

Ashtrael – φωνή

Sathonys – κιθάρα, καθαρά φωνητικά

Jan Jansohn – κιθάρα

Felix Walzer – πλήκτρα

Manuel Steitz – τύμπανα

Till Ottinger – μπάσο

Discography:

Blacken The Angel, 1998

Higher Art Of Rebellion, 1999

Chapter III, 2001

Serpent’s Embrace, 2004

Phoenix, 2009

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X