brujeria350
Ανταποκρίσεις

Brujeria, Progress Of Inhumanity, Mortal Torment

Brujeria – Progress Of Inhumanity – Mortal Torment

22/12/2012, Κύτταρο Club, Αθήνα

Επικό πενθήμερο ξημέρωνε – από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα – για το Κύτταρο Club και τα live gigs που θα φιλοξενούσε στο χώρο του. Προσωπικά διάλεξα να συμμετάσχω στο συναυλιακό πανηγύρι, από το Σάββατο και μετά, μιας και οι τότε μπάντες (Σαββάτου / Κυριακής / Δευτέρας) ταιριάζουν καλύτερα με τ’ ακούσματα μου. Ένα από τα πιο σημαντικά live της χρονιάς στην Αθήνα και για όλα «φταίει» η Hardtimes Athens, διοργανώτρια εταιρεία…! Ποιος θα περίμενε ποτέ λοιπόν και ύστερα από μια τόσο πλούσια συναυλιακή χρονιά, να προλάβουμε να δούμε ΚΑΙ τους Μεξικάνους (Tijuana, Baja California) Brujeria και μάλιστα, ελάχιστα πριν το τέλος της συναυλιακής περιόδου? Ένα ακόμα «όνειρο» για κάθε πιστό deathster, θα γινόταν πραγματικότητα – μαζί τους, οι Αθηναίοι Progress Of Inhumanity και οι last but not least, Mortal Torment.

Απόγευμα Σαββάτου και ο καιρός ήδη έχει καραγαμηθεί, αλλά τίποτα – ελπίζω – να μην εμποδίσει τους αρκετούς οπαδούς του είδους, να είναι παρόντες… Κατηφορίζοντας προς το Κύτταρο Club, παρατηρώ την λιγοστή προσέλευση του κόσμου – πληροφορούμαι ότι οι Brujeria δεν έχουν καν φτάσει στο μαγαζί κι αναρωτιέμαι αν αυτό μεταφράζεται σε μελλοντικές καθυστερήσεις…

Όλα καλά ελπίζω, αν πάρουμε υπόψη ότι το πρόγραμμα αρχίζει κανονικά κι ελάχιστα μετά τις 21:00 οι Mortal Torment βρίσκονται πάνω στη σκηνή. Με διάφορα αξεσουάρ όπως χειρουργική μάσκα, Χριστουγεννιάτικη στέκα (τύπου Rudolf το Ελαφάκι) και την απαραίτητη χασάπικη ποδιά (με αίμα περιόδου όπως είπε κι ο Γιάννης) για τα μέλη της brutal death metal μπάντας και πάμε στο ψητό. Οι Mortal Torment αρχίζουν και τα σπάνε εξ’ αρχής, αλλά μόνο οι φανατικοί υποστηρίζουν θερμά, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι ακόμα παγωμένη και βλέπεις πολλά κεφάλια να κινιούνται. Κλασσικό humor σχετικά με τους στίχους των κομματιών, ένα εκ των οποίων μιλάει για κουλουράκια όπως αναφέρθηκε και η μπάντα να διανύει μια από τις καλύτερες της εμφανίσεις. Καλός ήχος (κάτι που μας έχει συνηθίσει τελευταία το Κύτταρο Club), προβαρισμένοι (πολύ καλή απόδοση / επίδοση), επικοινωνιακοί και αρκετά σοβαρότεροι σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις τους. Τους προτιμώ έτσι. “Decomposition In Vomit” (το αγαπημένο μου) και από κάτω ένας ψιλό χαμός! Από τα highlights τους, όταν ο Κώστας από το κοινό και με την βοήθεια των υπόλοιπων από τη σκηνή, έλουσαν τον Αλέξανδρο με γαρύφαλλα – ala μπουζούκια style – κατά τη διάρκεια ενός solo! Προτελευταίο το σχετικά νέο “Reverse Articulation” κι ο επίλογος γράφεται στις 21:38 με το “Infernal Audium Schizophrenia” που για δεύτερη φορά παίζουν ζωντανά.

Setlist: The Elbow Throne / Amphetamine Murder / Exhumed Tormentors / Decomposition In Vomit / Reverse Articulation / Infernal Audium Schizophrenia

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, ανεβαίνουν στη σκηνή οι grindcorάδες Progress Of Inhumanity και αρχίζει ένας πόλεμος, ακριβώς μετά το intro. Crossover, λιγο crust και death metal, ΟΛΑ στο μίξερ και στη μάπα. «Είμαστε οι Progress Of Inhumanity και παίζουμε hip hop!» από τον Πάτροκλο, δεύτερα κι εναλλάξ φωνητικά από τον Κώστα, κτήνος ο Νίκος στα τύμπανα και πρώτη φορά τους βλέπω σε live μαζί με μπασίστα a.k.a. η «ήρεμη δύναμη» της τετράδας. Ενεργητικοί, δυναμικοί, γρήγοροι, ορεξάτοι, εξαπολύουν απλόχερα την ηχητική επίθεση τους, η οποία βρίσκει πολλούς αποδέκτες αν σκεφτούμε ότι το pit έχει γεμίσει σχετικά και υπάρχει η ανάλογη κίνηση. Ο ήχος παραμένει καλός, τα κομμάτια ολιγόλεπτα και από κάτω ο σχετικός πανικός. Εξαιρετική προσθήκη / επιλογή – πιστεύω, καθώς τα κομμάτια θα έχουν περισσότερο όγκο. Ευχαριστούν τον κόσμο για την προσέλευση και την στήριξη του και κατά της 22:20 αποχωρούν από τη σκηνή, αφού έχουν παίξει και μια διασκευή από Suicidal Tendencies, “Memories Of Tomorrow”.

Setlist: Intro – Simplicity / Uncertain Future / Institutions Of Deceit / Modern Opportunist / Scene Critics / Under Concrete Walls / Tit For Tat / Greedy Ruthless Nation / Memories Of Tomorrow (Suicidal Tendencies cover) / Class Swine / Inside Change / Zero Achievement

Οι Brujeria (all star μπάντα που αποτελείται / αποτελούνταν από μουσικούς που έπαιζαν παλιότερα / ή παίζουν ακόμα σε Napalm Death, Carcass, Cradle Of Filth, Fear Factory κ.α.) ήρθαν σχετικά έγκαιρα (ο Shane Embury, που ήταν τελικά???) – τελικά – στο μαγαζί (του οποίου το ισόγειο έχει σχεδόν γεμίσει), αν αναλογιστεί κανείς ότι ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 23:00…! Η μανιακή πεντάδα ήταν εξοπλισμένη με cowboy-ικα / jokey καπέλα, machetes και τα μπαντάνες / μαντήλια κι έτοιμη να σπείρει (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), τον πανικό! Πρώτη φορά και πάλι καλά να λέμε, εφόσον η μπάντα περνάει ευκαιριακά από τη χώρα μας ένεκα σχετικής mini Ευρωπαϊκής περιόδου. Δεν είναι συχνά στο δρόμο άλλωστε, ούτε έχουν σχέση με τον mainstream κόσμο – αντίθετα με άλλους – αν και τελευταία τείνει ν’ αλλάξει αυτό, αφού ετοιμάζουν και νέο δίσκο. Απίστευτες μορφές οι δυο μπροστάρηδες Fantasma και Juan Brujo, τραγουδούν πάντα στα Ισπανικά και σπάνια μιλούν Αγγλικά, ακόμα και στο κοινό με το οποίο πολλάκις αστειεύτηκαν. Γενικά έπεσε πολύ γέλιο με τη όλη φάση του να κάνουν οι μπροστάρηδες σχόλια και χιούμορ στα Ισπανικά και το κοινό να προσπαθεί να καταλάβει τι λένε, αλλά τα ταυτόχρονα να γουστάρει και που δεν καταλαβαίνει λέξη…! Συστήνονται, μας παρουσιάζουν το νέο “Angel De La Fontera” που θα υπάρχει μέσα στο νέο δίσκο που ετοιμάζουν για το 2013, πολιτικοποιημένος, ή χιουμοριστικός στίχος και στο pit διαρκώς γίνεται της κολάσεως… Πέντε άτομα αποτελούν τη μπάντα και κάνουν σαματά, για δέκα! Τα έγχορδα είναι τόσο χαμηλά κουρδισμένα που νομίζεις ότι μια τεράστια τσουγκράνα σέρνεται αργά κι απειλητικά στο έδαφος, ενώ τα τύμπανα είναι μάχιμα και πάντα έτοιμα να groove-άρουν – ή να thrash-άρουν, ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκάστοτε κομματιών. Επικοινωνιακοί κι ομιλητικοί με το κοινό (άσχετα που 2-3 ίσως να καταλάβαιναν Ισπανικά!), κεφάτοι και μοναδικοί, μας έκαναν να κοπανηθούμε – ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας – για την υπόλοιπη μια και, ώρα. Αφού προηγήθηκε ένα encore, μόνο δυο μέλη από τους Brujeria έμειναν για να τραγουδήσουν πανηγυρικά – μαζί με το κοινό, την δικιά τους εκδοχή του γνωστού σε όλους “Macarena” (Los Del Rio) και κλείνουν ευχαριστώντας τον κόσμο, κατά τις 12 και… Και λίγο ήταν, βασικά!

Setlist: Pito Wilson / El Desmadre / Cuiden A Los Niños / Marcha De Odio / Colas Del Rata / Angel De La Fontera (νέο κομμάτι) / Cruza La Fontera / Mecosario / Vayan Si Miedo / Brujerismo / La Migra / Anti – Castro / Revolution / Hechando Chingasos / Division Del Norte / La Ley De Plomo / Matango Guero / Marijuana a.k.a. “La Macarena parody”.

Ακόμα ένα αξιόλογο κι ιδιαίτερο live για το 2012 και σε σχετικά προσιτή τιμή (20e), αλλά κρίμα που οι headliners έπαιξαν σχετικά λίγο και δεν είχαν ίχνος merchandize… Αύριο πάλι!

Άγγελος “Kilmistered”

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X