Συνεντεύξεις

Burn The Sun

Μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες κυκλοφορίες της περασμένης χρονιάς ήταν και αυτή των Burn The Sun με το μαγευτικό “Crack Of Dawn”. Η παρακάτω συνέντευξη θεωρήθηκε απλά… απαραίτητη. Και χωρίς άλλα λόγια σας την παραθέτω ελπίζοντας και εσείς να χαθείτε στην μαγεία αυτή που ονομάζεται “Crack Of dawn”.

Για αρχή το μόνο που θέλω να πω είναι πολλά συγχαρητήρια μιας και το “Crack Of Dawn” είναι ένα πραγματικά μαγευτικό άλμπουμ που δεν χορταίνω να ακούω. Ας τα αφήσουμε αυτά όμως και ας ξεκινήσουμε με την δική σας ιστορία. Πως βρεθήκατε μαζί, από πότε και ποιοι είστε ακριβώς;

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σου άρεσε και σε ευχαριστούμαι πολύ για τα καλά σου λόγια!! Λοιπόν οι Burn The Sun είναι οι Σταμάτης στα φωνητικά/κιθάρα, ο Φώτης στην κιθάρα, ο Γιώργος στο μπάσο και ο Άγγελος στα drums. Είμαστε μαζί και παίζουμε μουσική από το 2008. Ξεκινήσαμε την φάση όσο ήμασταν ακόμα φίλοι από το λύκειο και μετά από μικρές αλλαγές στο line up η τετράδα ολοκληρώθηκε και η χημεία της είναι πια στα καλύτερα της. Το 2012 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας demo και πριν λίγους μήνες έπειτα από πολλά live και πρόβες κυκλοφορήσαμε και την πρώτη μας σοβαρή δουλειά με τίτλο ‘Crack Of Dawn’!

Γιατί Burn The Sun;

Θέλαμε αρχικά το όνομα να περιλαμβάνει την λέξη ‘Burn’ . Στη συνέχεια η ιδέα μας ήρθε τελείως τυχαία και αφού συμφωνήσαμε πως άρεσε σε όλους μας τελικά το κρατήσαμε.

Εντυπωσιάστηκα, θα μπορούσα να πω, από τον βαρύ “desert” ήχο σας οπότε και η επόμενη ερώτηση μου έχει να κάνει φυσικά με αυτό. Από που βγαίνει όλο αυτό το συναίσθημα; Ποιες είναι οι επιρροές που δημιούργησαν αυτό το μάγμα συναισθημάτων που λέγεται “Crack Of Dawn”;  Και η απορία μου θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσική για κάποιον που έχει ακούσει το “Crack Of Dawn” μιας και ακούγεστε πιο Αμερικάνοι από Αμερικάνους.

Είμαστε τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι ακούνε διαφορετικά πράγματα με κοινές αναφορές στο heavy ήχο, στα βαριά riff τα οποία αρέσουν σε όλους μας όπως και στην ψυχεδέλεια που κρύβουμε κατά βάθος όλοι μέσα μας. Κυρίως φτιάχνουμε μουσική που μας αρέσει να ακούμε οι ίδιοι. Προσπαθούμε να δίνουμε στο κάθε κομμάτι την τροπή στην οποία πιστεύουμε πως κινείτε οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν προσπαθήσαμε σκοπίμως στο “Crack Of Dawn” να κατευθυνθούμε ηθελημένα στο αποτέλεσμα το οποίο τελικά ακούς. Τώρα όσον αφορά τον ήχο είναι αυτό που δώσαμε την μεγαλύτερη έμφαση μίας και θέλαμε να βρούμε την “ταυτότητα” μας μέσο αυτού γι’ αυτό προσπαθήσαμε να μην έχουμε σαν κοινό παρονομαστή κάτι συγκεκριμένο αλλά να κάνουμε το δικό μας βήμα για την εύρεση αυτής της “ταυτότητας”. Προφανώς είναι κάτι το οποίο συνεχίζουμε να ψάχνουμε και θα συνεχίζουμε να ψάχνουμε για καιρό ακόμα.

Τι αντιμετώπιση έχετε δεχθεί έως τώρα; Τόσο από το κοινό όσο και από κριτικούς;

Το feedback γενικά είναι πολύ καλό και ενθαρρυντικό τόσο από φίλους και γνωστούς όσο και από άτομα που μας άκουσαν πρώτη φορά από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε.

Η παραγωγή καθώς και όλη η δουλειά έγινε από εσάς, αν δεν κάνω λάθος. Θα θέλατε να μου πείτε όμως κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη διαδικασία. Που ηχογραφήθηκε, από ποιον, κτλ κτλ;

Ηχογραφήθηκε μέσα σε 4 μέρες τον Δεκέμβρη του 14΄στο Unreal studio. Το συντριπτικό μέρος του είναι γραμμένο live με κάποια solo, κάποια λίγα σημεία και τα φωνητικά να έχουν γραφτεί από πάνω. Η παραγωγή  έγινε από εμάς καθώς θέλαμε η δουλειά αυτή ως σύνολο να είναι πιο προσωπική ενώ παράλληλα θέλαμε να δοκιμάσαμε και τους εαυτούς μας στην διαδικασία της παραγωγής ενός τέτοιου εγχειρήματος. Μεγάλη βοήθεια και ανάμιξη στην εύρεση του ήχου όπως και σε όλο το υπόλοιπο στήσιμο παρατηρήσεις/λεπτομέρειες αλλά και γενικά στο πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι μέσα σε ένα αληθινό studio είχαμε από τα παιδιά του Unreal, τον Λάζαρο, τον Νίκο, τον Άλεξ και τον Κώστα και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτήν τους την βοήθεια.

Το εξώφυλλο επίσης είναι μοναδικό. Θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με την μουσική που περιέχει το “Crack οf Dawn”. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό και πως γεννήθηκε η ιδέα για αυτό;

Η αρχική ιδέα με το πουλί να αγκαλιάζει τον ήλιο ήταν του Γιώργου. Στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στον καλό μας φίλο Γιάννη Μάντζαρη (Carassius Auratus nigrum Artworks) στον οποίο είπαμε την ιδέα και μετά από ακρόαση των κομματιών προχώρησε στο πολύ όμορφο αυτό αποτέλεσμα.

Ως μια από τις καλύτερες self released κυκλοφορίες που έχω ακούσει τελευταία, αναρωτιέμαι αν σας έχουν προσεγγίσει από εταιρείες; Το ψάχνετε γενικά το θέμα με εταιρεία; ή η μουσική σας είναι κάτι που θέλετε να περνάει μόνο από τα δικά σας χέρια χωρίς εξωγενείς παράγοντες.

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Επιλέξαμε να κρατήσουμε αυτήν μας την δουλειά όσο πιο ‘Burn The Sun’ γίνεται. Από την παραγωγή μέχρι την κυκλοφορία του. Υπήρξαν κάποιες προτάσεις αλλά τελικά αποφασίσαμε να μην κινηθούμε προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Πρόσφατα πήρατε μέρος στην τρίτη μέρα του It’s Electric που έγινε στον ναό, αν θέλεις, της ελληνικής stoner, το Six D.o.g.s.. Πως ήταν αυτη η εμπειρία και τι προβλέπει το πρόγραμμα απο συναυλίες τώρα που (ελπίζουμε) καλοκαιριάζει; Επαρχία; Ευρώπη;

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία όπως είναι πάντα με τον ζεστό κόσμο του Six Dogs. Επίσης ήταν καλή ευκαιρία να παίξουμε μετά από καιρό με καλούς φίλους και ευχαριστούμε πολύ τους Forsaken Memoriam για την πρόσκληση. Τώρα όσον αφορά επόμενα Live έχουν προγραμματιστεί δύο εμφανίσεις στην Κρήτη, 8/5 στο Ηράκλειο με τους Wise Astronomist και 9/5 στο Ρέθυμνο με τους SludgeDrops , κανονίζουμε ένα live για Αθήνα και τέλος θα παίξουμε στο full throttle jam vol2 μαζί με τους Valley of the Sun, Godsleep και Yellow Devil Sauce. Για Ευρώπη όχι δεν υπάρχει κάτι αλλά το κυνηγάμε όσο μπορούμε.

Μιλώντας για ελληνική stoner σκηνή. Ποιος νομίζεις ότι είναι ο παράγοντας που έχει τόση μεγάλη επιτυχία αυτό το μουσικό είδος στην Ελλάδα και γιατί βγαίνουν τόσες καλές μπάντες;

Το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη τάση να υπήρχε από παλιά, αρκετά άτομα που να ακούγανε την συγκεκριμένη φάση πολύ πριν μάθουν οι περισσότεροι ακόμα και τους Nightstalker, απλός τώρα και μετά από την εμφάνιση ορισμένων πολύ καλών συγκροτημάτων που έθεσαν τον ήχο και το επίπεδο στα ύψη τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη υπάρχει αυτή η κατεύθυνση προς τους ήχους του νότου. Τώρα το ότι βγαίνουν πολύ καλές μπάντες είναι απολύτως λογικό μιας και υπάρχουν πολύ καλοί μουσικοί που διψάνε για Live, για να γράψουν καινούργια δικά τους κομμάτια απλώς δεν θα έπρεπε να στεκόμαστε στην λέξη “stoner” γιατί στο τέλος όλα είναι μουσική.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Burn the Sun; Full length άλμπουμ; Πότε να περιμένουμε κάτι τέτοιο;

Σίγουρα στα σχέδια βρίσκεται ένας Full length δίσκος και μάλιστα βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία ενορχήστρωσης καινούργιων κομματιών όμως αυτό αργεί ακόμα, τουλάχιστον μετά τα επόμενα δύο χρόνια.

Παιδιά, αυτά για τώρα. Ευχαριστώ πολύ. Μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε και να κλείσετε αυτήν την συνέντευξη με το που παίρνουμε cd, μπλουζάκια και merch του συγκροτήματος αλλά και ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες του Greekrebels.

Κώστα εμείς ευχαριστούμε! Όποιος θέλει να μας στηρίξει αγοράζοντας από το merch μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω μηνύματος στο facebook για να κανονιστεί συνάντηση με τον ενδιαφερόμενο ή από κάποιο Live μιας και πάντα φέρνουμε μαζί μας το merch στις εμφανίσεις μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους εσάς που στηρίζεται την προσπάθεια μας και μας δίνεται δύναμη να συνεχίζουμε!

Ευχαριστώ πολύ

Κωνσταντίνος Καραγεώργος 

www.facebook.com/burnthesuns
http://burnthesun.bandcamp.com/

Μέλη συγκροτήματος:

Σταμάτης: φωνητικά/κιθάρα
Φώτης: κιθάρα
Γιώργος: μπάσο
Άγγελος: drums.

Δισκογραφία:

Crack Of Dawn (2014)

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X