Συνεντεύξεις

Ascian

Οι Ascian είναι μια doom/ death metal μπάντα από το Brunswick της Γερμανίας. Δημιουργήθηκαν το 2018 και 2 χρόνια μετά έβγαλαν το πρώτο τους full length album “Elysion” . Μετά από την εξαιρετική αυτή αρχή τους, μιλήσαμε μαζί τους για να μάθουμε περισσότερα για τη νέα αυτή μπάντα.

Γεια σας Ascian. Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια για το ντεμπούτο άλμπουμ σας, μου άρεσε πολύ. Πείτε μας λίγα πράγματα σχετικά με αυτήν την κυκλοφορία, αυτό είναι το αποτέλεσμα που περιμένατε;

Το Elysion είναι η πρώτη κυκλοφορία με αυτό το project και ένα όραμα που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε για πολλά χρόνια. Όλα τα μέλη του συγκροτήματος είχαν ένα υπόβαθρο σε αυτό το είδος μουσικής και θέλαμε να το συνδυάσουμε για να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Από την αρχή είχαμε μια σαφή εικόνα για το πώς όλα πρέπει να ταιριάξουν μαζί. Ο ήχος, τα οπτικά μέσα, ακόμα και η σκηνή και ο φωτισμός.

Ποια είναι μερικά από τα στιχουργικά θέματα που αντιμετωπίζετε; Από πού εμπνέεστε;

Το στιχουργικό θέμα εντοπίζεται και στα 5 τραγούδια. Elysion σημαίνει « Η ευλογημένη (γη)» στην αρχαία ελληνική γλώσσα και ο δίσκος μας χρωματίζει μια εναλλακτική ιστορία της ανθρωπότητας. Από τη γέννηση έως το θάνατο και τα ψέματα μεταξύ τους.

Πείτε μας μερικά πράγματα για το εξώφυλλο, τι βλέπουμε πραγματικά;

Το παρασκήνιο είναι ένα παλιό έργο ζωγραφικής του Pieter Bruegel der Ältere. Ονομάζεται «Ο Θρίαμβος του Θανάτου». Πιστεύαμε ότι ταιριάζει πολύ καλά στο θέμα και μας ενέπνευσε καθ ‘όλη τη διάρκεια της ηχογράφησης, οπότε ήταν μια ομαδική απόφαση να το χρησιμοποιήσουμε.

Τι είναι το Elysion και πώς σχετίζεται αυτό με ολόκληρη την ιδέα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Elysion είναι μια μορφή παραδείσου και είναι το γενικότερο θέμα ή το κίνητρο που ωθεί την ιστορία του άλμπουμ.

Πώς καταλήξατε στην ιδέα να συνδυάσετε τους ρυθμούς και τα μοτίβα του doom metal με τα death metal φωνητικά; Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Αυτό είναι κάτι που μας έρχεται φυσικά. Είμαστε όλοι οπαδοί του (funeral) doom καθώς και του (post) black metal. Θέλαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο είδη που φαίνεται να κινούνται σε αντίθετες γωνιές του κόσμου του metal. Αγαπάμε τη μελωδία και τη μελαγχολία του doom, καθώς και την ταχύτητα και την ατμόσφαιρα του black metal.

Ποιες είναι μερικές από τις μπάντες που επηρέασαν τη μουσική σας ταυτότητα;

Μερικά συγκροτήματα μπορούν να λάμψουν μέσα από τη μουσική μας όπως οι My Dying Bride, οι Paradise Lost, οι Doom: VS ή ακόμα και οι Alcest και οι Der Weg Einer Freiheit. Αλλά απολαμβάνουμε κάθε είδους ατμοσφαιρική μουσική. Είτε πρόκειται για πιο βάναυση μουσική, όπως οι Black Tongue, ή οι Gojira ή τα ψυχρά πράγματα όπως το post rock μέχρι τις αυλακώσεις του sludge και του stoner.

Αν υπάρχει κάτι που έχει τραβήξει την προσοχή μου και σίγουρα έσπασε, ας πούμε, κάποια από την μονοτονία, τότε αυτό ήταν τα ψαλμωδικά φωνητικά. Θα μπορούσαμε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες για ολόκληρη τη διαδικασία ηχογράφησης και την παραγωγή;

Ηχογραφήσαμε τα όργανα στα δικά μας home studios. Για την ηχογράφηση και την παραγωγή των φωνητικών, καθώς και για το mix και το master, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με τη Doom Metal ιδιοφυία Déhà από τις Βρυξέλλες του Βελγίου. Περάσαμε μια εβδομάδα στο σπίτι του και πραγματικά ψάξαμε βαθιά στον ήχο. Μας βοήθησε πραγματικά να βρούμε τον σωστό ήχο για τα φωνητικά, καθώς και να μας υποστηρίξει με μερικά ακόμη όργανα για να καταγράψουμε την ατμόσφαιρα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για μια πρώτη κυκλοφορία, είναι μια σχετικά καλή αρχή με αυτό το άλμπουμ να θέτει τις προσδοκίες μας υψηλές για τα μελλοντικά σας σχέδια. Από πού πιστεύετε ότι προέρχεται αυτή η ικανότητα, για να δημιουργήσετε μουσική σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από την ημερομηνία της δημιουργίας της μπάντας;

Είμαστε πεινασμένοι για νέα μουσική και θέλουμε να δημιουργήσουμε τη μουσική που θέλουμε να ακούσουμε. Έχουμε πολλά πράγματα για να δουλέψουμε και να εμπνεόμαστε από αυτά. Έτσι γράφουμε πολύ μουσική. Ανά πάσα στιγμή από την ίδρυσή μας εργαζόμαστε για νέα πράγματα. Είτε πρόκειται για μουσική ή για να βελτιώσουμε τα οπτικά μέσα μας για τις παραστάσεις. Ελπίζουμε να βελτιώσουμε το στυλ μας και να το ανανεώσουμε με την επόμενη κυκλοφορία μας.

Η όλη πανδημία και η τρέχουσα κατάσταση έχουν επηρεάσει τη μουσική με πολλούς τρόπους. Πώς επηρέασε αυτό το συγκρότημά σας;

Είμαστε όλοι τυχεροί που δεν χρειάζεται να βασιστούμε στο συγκρότημα για να δημιουργήσουμε εισόδημα. Φυσικά, είναι κάτι περισσότερο από λυπηρό για εμάς, όπως για κάθε μουσικό, που δεν μπορούμε να παίξουμε συναυλίες. Βγάζουμε ένα άλμπουμ έχοντας πλήρη επίγνωση του ότι δεν μπορούμε να το προωθήσουμε σωστά. Αλλά αυτό μας δίνει μόνο περισσότερο χρόνο για να εξασκηθούμε στην μπάντα που δημιουργήσαμε και να σας ταξιδέψουμε όλους σε ένα ταξίδι και να γίνετε μέρος της τελετής μας μόλις ξεκινήσουμε να παίζουμε συναυλίες πάλι.

Υπάρχει κάτι, σχετικά με τα μελλοντικά σας σχέδια, που θα μπορούσατε ενδεχομένως να μας αποκαλύψετε;

Όπως είπα πριν, γράφουμε πάντα νέα μουσική και δουλεύουμε στην εικόνα μας. Ελπίζουμε να παίξουμε ξανά ζωντανά το συντομότερο δυνατό. Προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτήν την κατάσταση και να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε τώρα.

Είναι η ιδέα των ζωντανών παραστάσεων κάτι που σας απασχολεί; Έχετε προγραμματίσει ζωντανές εμφανίσεις ή περιοδείες;

Αρχικά σχεδιάσαμε να παίξουμε στο Hammer of Doom Festival στο Würzburg καθώς και το Swamp Fest στο Βερολίνο φέτος. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να παίξουμε σε αυτά τα δύο φεστιβάλ τον επόμενο χρόνο καθώς είναι κοντά στις καρδιές μας, όπως και να παίξουμε μια περιοδεία ή τουλάχιστον περισσότερες παραστάσεις το επόμενο φθινόπωρο.

Προσαρμόζοντας τους εαυτούς μας στη νέα πραγματικότητα, πολλές μπάντες έχουν αποφασίσει να παρουσιάζουν το άλμπουμ τους μέσω μιας streaming εκδήλωσης. Πιστεύετε ότι είναι κάτι που θεωρείτε σημαντικό;

Για κάποιες μπάντες τα streaming events συνεχίζουν να λειτουργούν καλά και μερικές από αυτές πρέπει να δουλέψουν με ό, τι μπορούν καθώς πρέπει να δημιουργήσουν εισόδημα μέσω της μπάντας. Για εμάς δεν είναι το σωστό σκηνικό για να παρουσιάσουμε τη μουσική μας. Θέλουμε να μεταφέρουμε τον ακροατή – ή τον θεατή σε ζωντανή ρύθμιση – σε ένα ταξίδι. Και μέσω ενός stream που παρακολουθείτε στον υπολογιστή σας, πολλά από αυτά χάνονται. Θέλουμε να κατακλύζεστε από ομίχλη, να βλέπουμε αστραπές στα μάτια σας που περιβάλλονται από τη μουσική και την ατμόσφαιρα. Προσπαθούμε να σκεφτούμε κάτι, ώστε να μπορούμε να παίξουμε μια αποκλειστική συναυλία που να μπορεί να συνδυάσει τις προσδοκίες μας με τους τρέχοντες περιορισμούς, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και προετοιμασία.

Αυτό είναι το τέλος της συνέντευξης. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, τα τελευταία λόγια σας ανήκουν.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τη μουσική μας και για το χρόνο που αφιερώσατε για να ανακαλύψετε το άλμπουμ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποστήριξαν και άκουσαν τη μουσική μας. Ελπίζουμε να μοιραστούμε περισσότερο το όραμά μας με όλους σας.

Συνέντευξη: Γιώργος Χατζηιωαννίδης
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Links:
Facebook
Bandcamp
Instagram
Spotify

Band Members:
A. – Τύμπανα
P. – Κιθάρα
S. – Φωνητικά
T. – Κιθάρα

Discography
Elysion (Black Sunset), 2020

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X