Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Celestial Immunity

Η Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις πόλεις της Ελλαδας που γεννάει συγκροτήματα. Από εκεί προέρχονται λοιπόν και οι Celestial Immunity που στους ήχους της Death Metal κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Για να δούμε τι έχουν να μας πουν για την κυκλοφορία του πρώτου τους Demo.

Γεια σας και συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του πρώτου σας demo με τίτλο “Lost In Shades”. Πως αισθάνεστε τώρα που κυκλοφόρησε; Ανακούφιση;

Mike: Γεια χαρά και σε ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Σίγουρα η ολοκλήρωση του demo μας έφερε ανακούφιση, ειδικά μετά από σχεδόν 3 χρόνια ύπαρξης της μπάντας. Είχαμε όλοι μας υποχρεώσεις στο διάστημα αυτό που μας εμπόδιζαν στο να δουλέψουμε πάνω στο υλικό μας και να το ηχογραφήσουμε νωρίτερα. Ωστόσο κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

George: Γεια σας και από εμένα. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για τη συνέντευξη καθώς μας δίνετε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τους Celestial Immunity σε βάθος. Νομίζω ότι νιώσαμε κάτι παραπάνω από ανακούφιση όταν ολοκληρώθηκε το demo.Δουλέψαμε πολύ και για αρκετά μεγάλο διάστημα με τις υποχρεώσεις του καθενός μας να μας τραβάνε πίσω οπότε όταν το πήραμε στα χέρια μας έτοιμο η ικανοποίηση ήταν μεγάλη.

Τι είδους σχόλια έχετε λάβει από τον κόσμο που έχει ακούσει τη δουλειά σας; Είναι ενθαρρυντικά ώστε να συνεχίσετε;

Mike: Λάβαμε καλά σχόλια από τον κόσμο σε γενικές γραμμές κυρίως μέσω του διαδικτύου και από ανθρώπους που συναντήσαμε στα 2 live που καταφέραμε να παίξουμε ως τώρα. Είναι καλό να μαθαίνεις ότι η μουσική που παίζεις έχει θετική απήχηση στο κοινό και σίγουρα αυτό είναι ενθαρρυντικό για όλους μας.

George: Τα σχόλια είναι πολύ θετικά και μέσω του myspace αλλά και στα live που έχουμε παίξει.Μιλάμε γενικά με πολύ κόσμο και μας έχουν πεί τα καλύτερα για τη μουσική μας και αυτό είναι οτι πιο ευχάριστο μπορεί να συμβεί σε μια πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα η οποία έχει μια σχετική ανασφάλεια για το αν θα αρέσει η μουσική της η όχι.

Δώστε μας ένα μικρό βιογραφικό της μπάντας.

Mike: Η μπάντα δημιουργήθηκε από εμένα και τον Γιώργο το φθινόπωρο του 2006. Μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν στο line-up τον επόμενο χρόνο ανέλαβαν τα αδέρφια Σίμος και Αλέξης στις κιθάρες και στο μπάσο αντίστοιχα. Κάναμε όσο συχνά μπορούσαμε πρόβες σε διάφορα studios μέχρι που διαμορφώσαμε το δικό μας μέρος για πρόβες στο Διδυμότειχο. Μετά την κυκλοφορία του demo, ο Δημήτρης έγινε session μέλος της μπάντας για τις live εμφανίσεις μας στις δεύτερες κιθάρες, ωστόσο όλοι τον θεωρούμε πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των Celestial Immunity και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’αυτό. Μέχρι σήμερα έχουμε παίξει 2 live σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και επιδιώκουμε περισσότερες εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις.

Που πραγματοποιήθηκαν οι ηχογραφήσεις του demo και πόσο καιρό διήρκησαν;

Mike: Το demo ηχογραφήθηκε τον χειμώνα του 2009, μετά από αραιές επισκέψεις ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο στο Music Temple Studio στην Αλεξανδρούπολη.

Ποιος ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή την μίξη και το mastering του cd?

Mike:Την παραγωγή και μίξη ανέλαβε ο Δούκας Σισκόπουλος ιδιοκτήτης του studio ο οποίος στάθηκε δίπλα μας από την αρχή και με πολύ καλή συνεργασία καταφέραμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να προσθέσουμε εδώ οτί πρόκειται για την πρώτη του δουλεία σε τέτοιο είδος μουσικής και κάθε θετική κριτική για τον ήχο του demo επαινεί και τον ίδιο. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα.

Είσαστε ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα; Τώρα που το ακούτε τι θα αλλάζατε σε αυτό;

George:Είμαστε ικανοποιημένοι απο το τελικό αποτέλεσμα και ενώ οταν μπήκαμε στο studio δεν ξέραμε αν θα πετύχουμε τον ήχο που θέλαμε στο τέλος πιστεύω πως καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτό που εξ’αρχής είχαμε φανταστεί.Μπορεί κανείς να διακρίνει μια old school αισθητική ως προς τον ήχο και νομίζω οτι ταιριάζει γάντι στις συγκεκριμένες συνθέσεις.

Mike: Είμαστε σαφώς πολύ ικανοποιημένοι. Το αν θα αλλάζαμε κάτι δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε. Κοιτάμε μπροστά, ετοιμάζουμε νέα τραγούδια και ο καθένας μας θα προσθέσει τα στοιχεία του σε αυτά. Οι όποιες αλλαγές στα κομμάτια φαίνονται στα live συνήθως και αυτό γίνεται σε πολλές γνωστές κιόλας μπάντες.

Όσο για το γραφιστικό κομμάτι της μπάντας, ποιος ήταν υπεύθυνος;

George:Το γραφιστικό κομμάτι το ανέλαβε ο Δημήτρης (Spectral Cannibal) ο οποίος είναι το νεότερο μέλος των Celestial Immunity και έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.Το σκίτσο αρχικά το έκανε η Ξανθή μια φίλη μας απο το Δυδιμότειχο.Μετά το πήρε ο Δημήτρης στα χέρια του έκανε τα μαγικά του και δημιούργησε το δισέλιδο.Επίσης ο Δημήτρης επιμελήθηκε το concept της επίσημης φωτογραφίας των Celestial Immunity.

Μένετε σε μια ακριτική πόλη όπως η Αλεξανδρούπολη. Πόσο εύκολα η δύσκολα είναι τα πράγματα για μια μπάντα όπως οι Celestial Immunity?

Mike: Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Καταρχήν παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο με τις “κλίκες” μεταξύ τοπίκών συγκροτημάτων κάτι που σκοτώνει την underground σκηνή. Στις πρώτες προσπάθειές μας για ένα live στον τόπο μας αντιμετωπίσαμε την απόρριψη από άλλα τοπικά συγκροτήματα με φθηνές δικαιολογίες και κακά σχόλια για τη μουσική μας. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω παραπάνω όσον αφορά τα τοπικά δρώμενα.

George:Θα συμφωνήσω με τον Mike για το φαινόμενο της “κλίκας” και θα ήθελα να πώ πως η ζήλεια και η έχθρα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι μπάντες της underground ελληνικής σκηνής.Θα έπρεπε να υποστηρίζονται μεταξύ τους να δημιουργούν φιλίες γιατί πολύ απλά αυτό είναι που κρατάει οποιαδήποτε underground σκηνή ζωντανή.

Ποίες μπάντες ξεχωρίζετε από την σκηνή της πόλης σας και ποιες από τον ελληνικό χώρο;

Mike: Στον ελλαδικό χώρο έχω ξεχωρίσει μπάντες όπως οι Cerebrum, The Circle of Zaphyan, Black Winter, Inveracity, Mass Infection, Sickening Horror και πολλές άλλες αξιόλογες μπάντες που ξέρουν να παίζουν μουσική και τους αξίζει καλύτερη αναγνώριση. Από τις πιό γνωστές οι Septic Flesh ήταν η αγαπημένη μου μπάντα, ειδικά οι παλαιότερες κυκλοφορίες τους αλλά συνεχίζουν να με εκπλήσσουν ακόμη και σήμερα. Το “Communion” το θεωρώ εξαιρετικό.

George: Οι μπάντες που ξεχωρίζουν απο την σκηνή της Αλεξανδρούπολης είναι σίγουρα οι Overgarven και οι Crossover.Εγώ προσωπικά είμαι μεγάλος fan των Rotting Christ,Septic Flesh και Nightrage αυτές οι μπάντες έχουν κυκλοφορήσει εκπληκτικά albums και αξίζουν πραγματικά να κατατάσονται στα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας metal σκηνής.Τώρα σε πιο underground καταστάσεις μου αρέσουν ιδιαίτερα οι Spectral Realms, Turris Spectrum, Echidna, Tardive Dyskinesia, Drunkard, The Silent Rage, Luna Obscura.

Ένα κομμάτι σας μπήκε στην συλλογή του περιοδικού Rock Hard. Πως προέκυψε αυτό;

George:Αρχικά η ιδέα ήταν δική μου,το πρότεινα στα παιδιά και συμφωνήσαμε όλοι να μπεί ενα κομμάτι μας στη συλλογή γιατί πολύ απλά ξέραμε οτι η μουσική μας μέσω του περιοδικού RockHard θα έφτανε στα χέρια των μεταλλάδων όλης της Ελλάδας.Όπως και έγινε αφού παρατηρήσαμε μεγάλη αύξηση των views στο myspace μας αμέσως μετά την κυκλοφορία της συλλογής.Για τη συλλογή επιλέξαμε ένα πολύ ατμοσφαιρικό κομμάτι με τίτλο “The Dream Fades…” το οποίο έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;

George: Στα άμεσα σχέδια μας είναι να κάνουμε κάποια live σε πόλεις όπως Θεσσαλονίκη και Λάρισα και παράλληλα έχουμε ήδη αρχίσει τις πρόβες πάνω στην καινούργια μουσική για το πρώτο μας full-length album.Πιθανότατα μέχρι το φθινόπωρο του 2010 θα έχουμε μπεί στο studio για να ηχογραφήσουμε.Επίσης στα άμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας της μπάντας.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ελπίζω σύντομα να ακούσουμε και μια ολοκληρωμένη δουλειά από εσάς. Κλείστε όπως θέλετε.

George: Εμείς ευχαριστούμε για την υποστήριξη, ευχόμαστε τα καλύτερα στο Greekrebels.gr.Το ελληνικό κοινό να περιμένει πολλές εκπλήξεις απο τους Celestial Immunity και να στηρίζει την ελληνική σκηνή γιατί το αξίζει!!!

Ηλίας Μαρόγλου

http://www.myspace.com/celestialimmunityband

Line Up

George-Φωνή

Simos-Κιθάρες

Dimitris- Κιθάρες

Alexandros-Μπάσο

Mike-Τύμπανα

Discography

… Lost In Shades 2009 [demo]

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X