Συνεντεύξεις

Dark Legacy

Οι αγαπημένοι symphonic death metallers Dark Legacy από τη Σουηδία κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length album τους με τίτλο “The Rejects” και εμείς ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους για να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Τις απαντήσεις έδωσαν οι Daniel Tjernberg και Mikael Dagobert, ο τραγουδιστής και ο πληκτράς-κιθαρίστας αντίστοιχα.

Γεια σας παιδιά και σας ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Το νέο album μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Τι είδους στήριξη έχετε λάβει για το “Τhe Rejects” μέχρι στιγμής;

Mikael: Χαιρόμαστε που σου αρέσει το album! Μέχρι τώρα σχεδόν μόνο καλή ανταπόκριση! Το “The Rejects”  διαφέρει από άλλα albums σε αυτό το είδος και αυτό είναι το πιο σχολιασμένο γεγονός. Δεν είναι ένα τυπικό death/black metal album. Μερικές φορές είναι νεοκλασικό και συμφωνικό και μερικές φορές περισσότερο σαν το συνηθισμένο heavy metal σε τραγούδια όπως το Earthquake” που αναμιγνύεται με σφύριγμα και καθαρό τραγούδι και επίσης με μια αίσθηση δυναμισμού, η οποία δεν είναι τόσο συνηθισμένη όταν πρόκειται για τέτοιου είδους μουσική.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτό το album;

Daniel: Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν τόσο τα τραγούδια μας όσο ήταν ευχάριστο για μας να τα παράγουμε και να τα παίξουμε και ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ασχοληθούν με τη μπάντα.

Mikael: Ελπίζω όσο το δυνατόν περισσότεροι θα βρουν τη μουσική μας και θα την ακούσουν και ότι αυτό το album θα τους βοηθήσει μέσα στη θαμπή καθημερινή ρουτίνα. Δεν έχω καμία προσδοκία να αλλάξω τον κόσμο με ένα metal album. Είμαστε μουσικοί, όχι πολιτικοί, αλλά μία από τις προσδοκίες και τις ελπίδες μου είναι ότι όχι μόνο οι metal rockers θα βρουν αυτό το album άξιο ακούσματος.

Πού ηχογραφήθηκε το album και πόσο καιρό πήρε; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;

Daniel: Έχουμε καταγράψει τα πάντα στο δικό μας Goatman Studios και πήρε … καλά, περίπου 1-2 χρόνια από την πρώτη εγγραφή στο τελευταίο. Για να εργαστείτε στο δικό σας στούντιο και να μην χρειαστεί να τονίσω πάνω από το ακριβό χρόνο του στούντιο που χάνεται ποτέ είναι πολύ ωραίο! Αυτό το δεύτερο άλμπουμ είναι ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το ντεμπούτο άλμπουμ μας! Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι.

Mikael: Δεν είμαι σίγουρος αν τα τραγούδια είναι καλύτερα από τα τραγούδια στο “Ad Extremum Epilogue” αλλά η παραγωγή είναι καλύτερη έτσι είμαι ικανοποιημένος, αλλά στο μέλλον θέλω να αναπτύξω τις ρυθμίσεις. Θέλω μεγαλύτερο ήχο και μεγαλύτερη παραγωγή.

Δοκιμάσατε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο σας δίσκο;

Daniel: Έχουμε ενημερώσει το λογισμικό και το υλικό studio, το οποίο δίνει μια πιο γενική επαγγελματική εμπειρία.

Mikael: Νομίζω ότι η σύνθεση είναι η ίδια όπως πάντα, αλλά το “The Rejects”  είναι διαφορετικό με προοδευτικό τρόπο σε σύγκριση με το “Ad Extremum Epilogue”.

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει;

Daniel: Ως Dark Symphonic Metal, νομίζω ή Symphonic / Melodic Death Metal.

Mikael: Ένα είδος συμφωνικού metal με progressive στοιχεία και με ρυθμίσεις λιγότερης παραγωγής. Θα ήθελα να μπορούσαμε να συνεργαστούμε με μια ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα! Όταν πρόκειται για την παραγωγή, είμαι λίγο σαν τον Yngwie Malmsteen και τη φιλοσοφία του “περισσότερο είναι περισσότερο”.

Ποια είναι η έννοια του τίτλου “The Rejects”; Ποια είναι η κατεύθυνση των στίχων σε αυτό;

Mikael: Το “The Rejects”  αφορά ανθρώπους που, για κάποιο λόγο, ζουν έξω από την κοινωνία, με δική τους επιλογή ή όχι. Metal πολεμιστές, πειρατές, μάγισσες και άνθρωποι που υποφέρουν από διαφορετικά είδη διαταραχών στη ζωή τους και ούτω καθεξής … Αλλά είναι επίσης και για να σταθείς σε αυτό που πιστεύεις.

Φαίνεται ότι σας παίρνει πολύ χρόνο για να κυκλοφορήσετε κάτι νέο. Το πρώτο demo το 2007, το 2014 το πρώτο σας album “Ad Extremum Epilogue” και τώρα πέντε χρόνια αργότερα το δεύτερο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Daniel: Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι παίρνουμε τα πάντα ήσυχα και εγκαίρως. Υπάρχουν μικρά παιδιά, μπαμπάδες στη μπάντα και τα μέλη έχουν πολλές μπάλες στον αέρα ταυτόχρονα.

Mikael: Έχουμε ηχογραφήσει πολλά πράγματα μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν κυκλοφόρησαν όλα. Αν με ρωτήσετε νομίζω ότι μια μπάντα πρέπει να κυκλοφορεί ένα album κάθε χρόνο ή τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια, αλλά τα μέλη των Dark Legacy δεν έχουν αρκετό χρόνο για τη μπάντα. Δυστυχώς, δεν μπορούν όλοι να είναι πλήρεις μουσικοί.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον ότι υπήρξατε για δέκα χρόνια ως “Rest In Peace” πριν αλλάξετε το όνομά σας και τον ήχο σε αυτό που είστε τώρα. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτή την απόφαση;

Daniel: Εξαρτάται πολύ από μένα, νομίζω, και όταν μπήκα στο συγκρότημα και “χτύπησα” χαχα!

Mikael: Οι Rest In Peace ήταν ένα διαφορετικό είδος μπάντας συγκριτικά με τους Dark Legacy. Οι RIP έπαιζαν περισσότερο rock ‘n’ roll και κάποια covers. Τραγούδια των KISS, των Europe, μερικές φορές αναμιγνύονται με των Megadeth και το δικό τους υλικό. Στο τέλος της εποχής των  Rest in Peace η μουσική ακούγεται πιο σκούρα και πιο συμφωνική και η σύνθεση ήταν επίσης διαφορετική έτσι ο χρόνος ήταν σωστός για τα σχήματα και τις αλλαγές. Οι Dark Legacy γεννήθηκαν!

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τη μουσική; Είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων ή μια βαθύτερη εσωτερική αναζήτηση;

Daniel: Η μουσική είναι ζωή και απολύτως έκφραση του εσωτερικού κόσμου και ούτω καθεξής.

Mikael: Η μουσική ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και αφορά την έκφραση των συναισθημάτων και των σκέψεων, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική αναζήτηση. Αλλά φυσικά μερικές φορές παίζεις μόνο για διασκέδαση. Όπως είπε ο Daniel “Η μουσική είναι ζω”. Είναι σαν μια μαγική διαδικασία! Μπορείτε να συνθέσετε και να παίξετε και ξαφνικά έχετε δημιουργήσει κάτι που μερικές φορές δεν γνωρίζατε πώς καταφέρατε να το κάνετε. Αυτό συμβαίνει!

Ποια μουσική ακολουθείτε σήμερα;

Daniel: Είμαι πιο ευέλικτος και ακούω πολλά είδη, ό,τι βρίσκω ενδιαφέρον.

Mikael: Λοιπόν, παρακολουθώ το Swedish Festival και παρακολουθώ μερικές από τις πράξεις που έχουν κάνει. Ακούω, επίσης, κλασική μουσική, J.S. Bach, E. Grieg, Α. Vivaldi κ.α. και μερικούς τραγουδιστές από την ιταλική όπερα όπως ο Pavarotti και ο Bocceli.

Θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιες νέες κυκλοφορίες που σας έκαναν εντύπωση;

Mikael: Για να είμαι ειλικρινής στις μέρες μας υπάρχουν πολύ λίγες κυκλοφορίες που μου κάνουν μεγάλη εντύπωση, αλλά αργότερα άκουσα τους Myrath από την Τυνησία και βρίσκω τη μουσική τους ενδιαφέρουσα και μοναδική. Το ανατολίτικο metal τους ακούγεται καλό και το τελευταίο τους άλμπουμ “Shehili” είναι υπέροχο! Μπορώ να σας πω ότι η σύνθεση του Tuomas Holopainen με εντυπωσιάζει. Γράφει φανταστική μουσική!

Πολλοί μουσικοί διαμαρτύρονται για την πειρατεία στη μουσική, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τη μουσική. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτό το θέμα;

Mikael: Ναι, είναι ένα πρόβλημα επειδή η μουσική δεν είναι σαν το οξυγόνο. Η μουσική δεν μπορεί πάντα να είναι δωρεάν. Πρέπει να το εκτιμήσετε με κάποιο τρόπο. Εάν είστε άγνωστο συγκρότημα που θέλετε οι άνθρωποι να ανακαλύψουν τη μουσική σας, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά με τη μουσική, γι ‘αυτό έχει την τιμή!

Θα θέλατε να κλείσετε αυτή τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Mikael: Εάν αισθάνεσαι ότι είσαι ένα από αυτά τα Rejects” (σ.σ.: “Απορρίμματα”) ή αν είσαι θύμα εκφοβισμού, πρέπει να γνωρίζεις ότι oι Dark Legacy σε υποστηρίζουν. Keep the flame burning!

Γιώργος Ντέλιος
Μετάφραση: Χριστίνα Γιαννούλη

https://darklegacy.se/
https://www.facebook.com/darklegacysweden
https://www.instagram.com/darklegacyofficial/
https://twitter.com/darklegacyband
https://open.spotify.com/artist/1uR4zqy5h5l0zrtNCehTTs
https://www.youtube.com/channel/UCW9vNFsAbSuV5KRbeGSZGxw

Band Members
Daniel Tjernberg – φωνητικά
Mikael Tjernberg – δεύτερα φωνητικά
Mikael Dagobert – πλήκτρα, κιθάρες
Jens Fredriksson – μπάσο
Jonas Hoffman – τύμπανα
Daniel Reese – κιθάρες

Discography
Ad Extremum Epilogue, 2014
The Rejects, 2019

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X