Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Enshadowed

Λίγο καιρό πριν, απολαύσαμε live τους Embrace of Thorns, Devathorn, Impure Worship, Nipenthis κι Enshadowed, σε σχετική ζωντανή τους εμφάνιση. Αυτό έγινε στο 7 Sins Club και στο Goatlust Supremacy Festival Vol.1 – το οποίο φάνηκε πετυχημένο – μιας και το πλήθος του κόσμου που το στήριξε ήταν παραπάνω από αρκετό του αναμενόμενου. Οι Enshadowed παρουσίασαν κομμάτια από τον πολύ καλό και πρόσφατο δίσκο τους “Magic Chaos Psychedelia”, κάτι που ήταν ένας λόγος για να μιλήσω με τον ιδρυτή τους N.e.c.r.o. (κιθάρα), σε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης…. Enjoy!

Καλησπέρα N.e.c.r.o., τι κάνεις;

Καλησπέρα φίλε Άγγελε, όλα καλά.

Πως αισθάνεσαι για το “Magic Chaos Psychedelia” και την κυκλοφορία του;

Όλοι στη μπάντα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ.

Πρόσφατα παρουσιάσατε διάφορα κομμάτια από τον δίσκο, στο σχετικό live στο 7 Sins Club. Ποια η εμπειρία σου από αυτή τη βράδια;

Ήταν μια ιδιαίτερη εμφάνιση με σκοπό να παίξουμε υλικό κυρίως από το “Magic Chaos Psychedelia” και όχι μόνο. Με το νέο drummer μας, I.K., να δίνει το κάτι παραπάνω όλα πήγαν όπως έπρεπε. Ωστόσο, το ότι μοιραστήκαμε το ίδιο stage με τους Embrace of Thorns αλλά και με τους Devathorn, Impure Worship και Nipenthis μόνο θετικό μπορείς το πεις. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μπάντες που δέχτηκαν τη πρόσκληση μας να συμμετέχουν στο Goatlust Supremacy Festival Vol.1.

Τι έχεις να πεις για τις υπόλοιπες μπάντες του billing; Ξεχωρίζεις κάποια από αυτές;

Σαν οπαδός γουστάρω ιδιαίτερα τη μουσική και το attitude των Embrace of Thorns και Impure Worship.

Υπάρχει κάποια μπάντα που θα θέλατε να παίξετε μαζί, από Ελλάδα, ή κι εξωτερικό;

Πολλές… Σίγουρα οι Marduk αλλά και οι Dissection αν ζούσε ο Jon που με έχουν επηρεάσει αρκετά.

Έχετε ξαναπαίξει μαζί σε κάποιο άλλο live, παλιότερα; Βλέπεις βελτίωση στις εν λόγω μπάντες; (σ.σ. η ερώτηση απαντήθηκε μόνο για Enshadowed, τελικά)

Είμαι ο δημιουργός των Enshadowed, οπότε μέσα σε 14 χρόνια πορείας επειδή έχουν αλλάξει κατά καιρούς μέλη, μπορώ να πω ότι στη παρούσα φάση είμαστε πιο πλήρης και δυνατοί από ποτέ. Αυτό οφείλετε κυρίως στην ιδιαίτερη ερμηνεία του Serpent στα φωνητικά αλλά και στις εξαιρετικές ικανότητες του I.K. στα τύμπανα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες / ένοιωσες με το που τελείωσε το set list σας και η βραδιά, γενικότερα;

Δε μπορώ να πω ότι είμαι από τους μουσικούς που γουστάρουν τρελά τα live. Είμαι πολύ πιο αποδοτικός στο στούντιο σε θέματα ιδεών, ενορχήστρωσης και πειραματισμού. Παρόλα αυτά τα live είναι ωραία εμπειρία και όταν τελειώνουν πάντα απορείς για το πότε πέρασε ο χρόνος του set list.

Τι έχεις να πεις για τον κόσμο; Πως ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή του;

Είχε περισσότερο από 200 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος υποστήριξε το φεστιβάλ. Πάντως αν δεν είχε κόσμο Σαββάτο βράδυ με 5 ευρώ εισιτήριο, 5 μπάντες, ε τότε θα ήταν απορίας άξιον!

Πιστεύεις ότι άρεσαν τα νέα σας κομμάτια; Τι feedback πήρες από το κοινό;

Θετικό feedback. Όμως κοίτα, είτε άρεσαν είτε όχι δε θα μας ένοιαζε ιδιαίτερα. Μουσική παίζουμε επειδή γουστάρουμε πρώτα για πάρτη μας, τώρα αν αγγίζει κάποιους αυτό, είναι πολύ γεμάτο, αλλά δεν είναι προτεραιότητα μας.

Πίσω στα του δίσκου τώρα… Πόσο κράτησαν οι ηχογραφήσεις και που έγιναν;

Κράτησαν αρκετά, περίπου μισό έτος. Δεν είχαμε deadline οπότε δουλέψαμε χαλαρά, αυθόρμητα και χωρίς εταιρίες πάνω από το κεφάλι μας. Το όλο production πραγματοποιήθηκε στα Devasoundz Studios.

Έχει κάποιο concept ο δίσκος, ή είναι διαφορετικές οι θεματικές ενότητες των κομματιών;

Όχι δεν υπάρχει ενιαίο concept, το κάθε κομμάτι είναι θεματικά διαφορετικό.

Είχατε κάποιες συγκεκριμένες επιρροές σε αυτή την κυκλοφορία, ως έμπνευση και σημείο αναφοράς;

Η μουσική των Enshadowed πάντα έχει κύριο πυρήνα το Black Metal. Δε μπορώ όμως να βάλω στενά ταμπέλα μιας κ η ενορχήστρωση σε πολλά σημεία είναι πολυστρωματική κάτι που συχνά συναντάς στο Death Metal. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να μη μοιάζουμε με κάποια άλλη μπάντα που απλά θεωρούμε πρότυπο. Έχουμε προσωπική άποψη για το πως πρέπει να ηχούμε. Από εκεί και πέρα σαφώς περνάμε τις επιρροές και τα στοιχεία που θέλουμε με ευλάβεια και συνείδηση.

Ο Fotis Bernardo (Septic Flesh), τι ακριβώς έκανε στο δίσκο; Που βοήθησε και ποια η σχέση σας με αυτόν;

Ο Φώτης είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Ότι και αν πω εγώ, μόνο αν κάποιος δουλέψει μαζί του θα καταλάβει τι εστί επαγγελματικό view και προσήλωση. Είχε ρόλο ηχολήπτη, παραγωγού, αλλά και συμμετείχε στα τύμπανα του ομώνυμου κομματιού. Προτείνω ανεπιφύλακτα τα Devasoundz Studios σε όλες τις μπάντες με τις οποίες έχω επαφές.

Πολύ ωραίο artwork, επίσης… Μίλησε μας για το με ποιους συνεργαστήκατε, γι’ αυτό.

Η ηθοποιός, tattoo artist και ζωγράφος Ρέα Πεδιαδιτάκη είναι υπεύθυνη για το cover του “Magic Chaos Psychedelia”. Ανέλαβα προσωπικά το digital φινίρισμα και όντως το τελικό αποτέλεσμα είναι αξιόλογο. Η vinyl edition αλλά και τα εσωτερικά hand made σχέδια του εικοσασέλιδου CD booklet είναι σχέδια του μεξικανού Miguel Angel Castro Salinas.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που γουστάρεις ιδιαίτερα από το “Magic Chaos Psychedelia” και αν ναι, γιατί;

Ναι υπάρχει. Είναι το “The Dual Hypostasis of Nihil”. Φέρει όλα τα στοιχεία των Enshadowed ζυγισμένα και μετρημένα μοναδικά. Επίσης το ομώνυμο κομμάτι είναι πολύ ιδιαίτερη σύνθεση για όλα τα μέλη της μπάντας.

Γιατί τόσα πολλά demos και splits; Γιατί άργησε τόσο ένας ολοκληρωμένος δίσκος (σχεδόν δέκα χρόνια από τον προηγούμενο) και τι άλλαξε, τώρα που κυκλοφόρησε ακόμα ένας τέτοιος;

Η αλήθεια είναι ότι έως το 2007 είχα συνθέσει ένα ολόκληρο άλμπουμ το οποίο και πέταξα στα σκουπίδια. Ο λόγος; Δε γράφουμε μουσική με πρόγραμμα. Είναι προσωπική καύλα και αφού το υλικό που είχαμε δε μας ικανοποιούσε αρκετά, απλά διαγράφηκε. Μπορεί να ήταν αντιεπαγγελματικό όλο αυτό, όμως δε μας νοιάζει γιατί διάσημοι δε θα γίνουμε ποτέ μέσω του ακραίου metal και πόσο του Black Metal. Αυτή η μουσική ξεκίνησε σαν υποκουλτούρα και έχει καταντήσει μόδα και ακίνδυνη. Πες με ρομαντικό, ίσως και να είμαι. Πάντως τα EP και ειδικά τα επταράκια που βγάλαμε δε μας χαλάσανε καθόλου και εν μέρει ήταν σαν να κυκλοφορούσαμε αποσπασματικά το προπομπό του “Magic Chaos Psychedelia”.

Είστε ευχαριστημένοι από την Pulverised Records; Πόσο καιρό συνεργάζεστε;

Είχα συνεργαστεί με το εν λόγο label για τα δύο πρώτα άλμπουμ της άλλης μου μπάντας, τους Burial Hordes. Πολύ καλή εταιρία σε θέμα διανομής και promotion. Ήταν η ιδανική επιλογή για μια underground μπάντα όπως είναι οι Enshadowed.

Σχέδια για μελλοντικά live, σχετικά με την προώθηση του δίσκου, υπάρχουν;

Θέλουμε να παίξουμε ξανά εκτός Ελλάδος, θα το κυνηγήσουμε όσο μπορούμε. Επίσης θα πραγματοποιηθούν live σίγουρα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Είστε τόσα χρόνια στο χώρο. Ποιες μπάντες έχετε ξεχωρίσει και γιατί; Είτε είναι από Ελλάδα, είτε όχι.

Από Ελλάδα γουστάρουμε μπάντες όπως οι Dead Congregation, Inveracity, Sickening Horror, Necrovorous, Resurgency, Embrace Of Thorns και άλλοι πολλοί που μου διαφεύγουν. Οι μπάντες του εξωτερικού είναι πάμπολλες, θα αναφέρω τις πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό και ακούω τελευταία… Disma, Execration, Hetroertzen, Svartidauði, Ascension.

Πως βλέπεις γενικότερα το Black Metal στην Ελλάδα; Πες μου πρώτα ως οπαδός και μετά ως μουσικός…

Υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί και μπάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού. Δυστυχώς υπάρχουν και μπάντες που προσπαθούν μέσω του attitude να ξεχωρίσουν. Αυτή η μόδα νεοσατανισμού στο Black Metal που κλέβουν copy-paste Cabala και ότι άλλο βρουν από δήθεν νεοαποκριφιστικά τάγματα, είναι τραγική. Μπορεί κάποιοι πιτσιρικάδες να ψαρώνουν, αλλά όσο υπάρχει μέτρια ή κακή μουσική αυτές οι μπάντες δε μου λένε τίποτα. Αυτά από εμένα!

Ευχαριστώ για το χρόνο σας – Κλείσε όπως θες…

 Ευχαριστούμε για το interview.

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.facebook.com/EnshadowedOfficial?fref=ts

http://www.enshadowed.co.nr

http://www.myspace.com/enshadowedband

Μέλη Μπάντας:

N.e.c.r.o. – Κιθάρα

Ι.Κ. – Τύμπανα

Serpent – Φωνητικά

Golgotha – Μπάσο

Δισκογραφία:

1998 – Dethroned [Demo]

1999 – Reign of Terror [Demo]

2000 – Cremation Odes [Demo]

2001 – Nocternity Enshadowed [Demo]

2002 – Messengers Of The Darkest Dawn

2003 – Intensity

2005 – Awaken the Undead [Compilation]

2006 – Dressed in Blood [Live]

2007 – Nekrosimon / The Art Ov Blasphemies [Split]

2007 – 6 Black Candles, 6 Rotting Hearts, 6 Sacrifices For Satan [Split]

2009 – The Epitome of Neverending Evil [Split]

2010 – Secta Nova [Split]

2012 – The Call / Necromantic [Split]

2013 – Magic Chaos Psychedelia

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X