Συνεντεύξεις

Eremit

Οι Eremit αποτελούν μια νέα ανερχόμενη δύναμη κατά την προσωπική μου κρίση στον χώρο του sludge/doom metal. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Carrier Of Weight”, σαρώνουν με κάθε νότα και παρουσιάζουν ένα σπάνιο βάθος στην μουσική τους. Στις ερωτήσεις που τέθηκαν στο σχήμα απάντησε ο Moritz Fabian (σ.σ.: κιθάρες, φωνητικά).

Πρέπει να σας συγχαρώ για το ντεμπούτο άλμπουμ σας! Είναι πιο heavy από οποιοδήποτε άλλο έχω ακούσει από το είδος σας. Τι στήριξη έχετε δεχτεί μέχρι τώρα;

Γεια σου Νίκο! Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Μέχρι τώρα όλη η στήριξη που έχουμε λάβει είναι πολύ συγκινητική και συντριπτική. Ειδικά στα live ο κόσμος έρχεται σε επαφή με εμάς, ρωτά για τον ήχο μας και διάφορα τεχνικά θέματα και φυσικά μας περιγράφει την τρελή του εμπειρία από την εμφάνιση μας. Το εκτιμούμε πολύ αυτό καθώς πιστεύουμε ότι η μουσική μας δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα αποδεκτό παρόλο που βρισκόμαστε στον underground χώρο.

Όντας καινούργια μπαντά, μπορείτε να μας δώσετε ένα βιογραφικό;

Ναι, φυσικά! Ο Marco (σ.σ.: τύμπανα) και ο Kalle (σ.σ.: κιθάρα) ξεκίνησαν γύρω στο 2014 με 2015. Κάποιο χρονικό διάστημα έκαναν συνεχώς πρόβα και έγραψαν ένα κομμάτι. Τότε επέστρεψα στο Osnabrück, το μέρος από όπου κατάγομαι και που έμεναν και τα παιδιά, και έγινα μέλος  στην ομάδα τους. Ο Kalle και εγώ είμαστε φίλοι από παιδιά και τον Marco τον γνώρισα σε συναυλίες. O Kalle μου έλεγε “Μόλις επιστρέψεις πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις το project που ξεκίνησα με τον Marco”. Με τον Kalle είχαμε αρκετά συγκροτήματα πριν μετακομίσω έτσι γράφαμε μουσική μαζί αρκετά χρόνια. Μπήκα στο project τους και κάναμε μερικές πρόβες μαζί. Ένας άλλος φίλος μας μπήκε στο μπάσο και τότε αρχίσαμε να παίρνουμε τα πράγματα πιο σοβαρά. Κάναμε συχνά πρόβες και κατά κάποιο τρόπο αυτοαποκαλούμασταν “Eremit” (Ερημίτες). Λίγο πριν ξεκινήσουμε την ηχογράφηση ο Lee έφυγε από το μπάσο. Από τότε είμαστε οι τρεις μας και τολμώ να πω ότι, ακόμα και χωρίς μπάσο, ο ήχος μας είναι αρκετά βαρύς και χαμηλός. Ο Kalle ταξιδεύει σε μακρινά μέρη αυτόν τον καιρό και έτσι μείναμε μόνο ο Marco και εγώ. Βλέπουμε αυτό το συγκρότημα ως οργανική οντότητα που κινείται και αλλάζει διαχρονικά, όμως ο πυρήνας παραμένει ίδιος.

Ποιός ήταν ο υπεύθυνος για την ηχογράφηση, το μιξάρισμα και τo master “Carrier Of Weight”; Ήταν το αποτέλεσμα αυτό που θέλατε;

Η ηχογράφηση έγινε στο Tonmeisterei στο Όλντενμπουργκ της Γερμανίας. Είχα ήδη ηχογραφήσει ένα άλμπουμ εκεί με την άλλη μου doom μπάντα, τους Dragged, και έμεινα πραγματικά έκπληκτος από όλο το πνεύμα που επικρατούσε εκεί. Τότε είχα λίγη εμπειρία στις ηχογραφήσεις και περίμενα να είναι πιο αυστηροί μαζί μου αλλά δεν έγινε τίποτα τέτοιο. Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξουμε στούντιο με τους Eremit πρότεινα ανεπιφύλακτα το Τonmeisterei. Δεν ήθελα να κάνουμε demo, δεν τα συμπαθώ, ήθελα το υλικό που είχαμε να παρουσιαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Θέλαμε να είναι το ίδιο βαρύ με τις πρόβες. Και ο Role είναι το καταλληλότερο άτομο για αυτή την δουλειά.

Γιατί προτιμάτε κομμάτια με τόσο μεγάλη διάρκεια;

Υπάρχουν ίσως αρκετοί λόγοι που μπορείς να βρεις βλέποντας την πορεία μας. Όπως οι επιρροές μας από συγκροτήματα σαν τους Moss ή γιατί είναι λογικό. Παίζεις αργά οπότε τα κομμάτια παίρνουν περισσότερη ώρα. Σε εμάς νομίζω βγήκε πιο φυσικά. Ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια και έγιναν αυτό που είναι τώρα.

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία με την Transcending Obscurity; Είστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα;

Όταν είχαμε τελειώσει τις ηχογραφήσεις και είχαμε έτοιμο το εξώφυλλο του άλμπουμ, επικοινωνήσαμε με δισκογραφικές που ίσως ενδιαφέρονταν να συνεργαστούν με μία παντελώς άγνωστη doom metal μπάντα. Και ευτυχώς η Transcending Obscurity μας έδωσε την ευκαιρία. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και θα τολμούσα να πω πως μέχρι τώρα δεν τους έχουμε απογοητεύσει. Οι προ-παραγγελίες πήγαν καλά και ξεπέρασαν τις προσδοκίες της δισκογραφικής. Έχουμε ήδη ξεκινήσει καινούργια δουλειά μαζί της. Φυσικά το να δουλεύεις με μια δισκογραφική σημαίνει ότι θα ασχοληθείς με πράγματα που δεν έχουν σχέση με την μπάντα σου. Έχουμε μια πολύ ισχυρή άποψη για την αισθητική και την παρουσίαση για αυτό και διαφωνούμε με την εταιρία. Υπάρχει, όμως, αυτή η διαφορά αντίληψης, καθώς εμείς, είμαστε οι καλλιτέχνες που βλέπουμε τα πράγματα από καλλιτεχνική πλευρά ενώ η εταιρία είναι μια επιχείρηση που τα βλέπει από την οικονομική πλευρά. Αλλά όπως και να ‘χει, χαιρόμαστε που εκπροσωπούμαστε και ανήκουμε στην οικογένεια της Transcending Obscurity.

Μπορείτε να μας πείτε για αυτό το υπέροχο εξώφυλλο του άλμπουμ σας; Ποιός το σχεδίασε και ποιός ο συμβολισμός πίσω από αυτό;

Τον σχεδιασμό τον έκανε ο Mariusz Lewandowski, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στον χώρο μας με το εξώφυλλο που έφτιαξε για το άλμπουμ Mirror Reaper των Bell Witch. Λατρεύω την δουλειά του για αυτό και επικοινώνησα μαζί του, του εξήγησα με τι ασχολούμαστε. Όχι μόνο του άρεσε η ιδέα μας αλλά ήταν και πολύ κοντά στο πνεύμα μας. Η δεύτερη ερώτησή σου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα την απαντήσω τώρα. Το εξώφυλλο δείχνει μια σκηνή από την ιστορία που αφηγούμαστε με την μουσική μας. Όσον αφορά τον συμβολισμό πάλι δεν θα απαντήσω γιατί δεν θα απαντήσω όπως πρέπει. Ακόμα ανακαλύπτουμε τον κόσμο που έχουμε δημιουργήσει με τους Eremit.

Ποιός γράφει τη μουσική και τους στίχους; Από πού εμπνέεστε;

Τη μουσική την γράφουμε όλοι. Δεν έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο συνεργασίας. Κάποια τραγούδια έρχονται με το jamming στο στούντιο. Άλλα πάλι τα γράφει ένας από εμάς και τα παρουσιάζει στους υπόλοιπους. Οι στίχοι από την άλλη είναι γραμμένοι από εμένα. Όσο προχωράμε μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι δεν θέλω να γράψω μια επική ιστορία για ένα μόνο τραγούδι, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε ως μπάντα είναι η αφοσίωση όλων μας σε αυτή την ιστορία. Ακόμη, αυτός ο τομέας συζητείται μεταξύ μας. Μπορεί να προτείνω τίτλους για τα τραγούδια και τα άλμπουμ αλλά θέλω ο Marco και ο Kalle να είναι σύμφωνοι με αυτά.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από κάθε τραγούδι ή κάποιο κρυμμένο μήνυμα πίσω από τους στίχους;

Όπως είπα υπάρχει μια μεγάλη ιστορία πίσω από όλο αυτό. Κάθε τραγούδι των Eremit είναι και ένα κεφάλαιο από ένα βιβλίο που γράφω ταυτόχρονα. Παράλληλα με το ντεμπούτο του άλμπουμ, κυκλοφόρησε και ένα φυλλάδιο που εξηγεί την ιστορία των τριών πρώτων τραγουδιών/κεφαλαίων.

Ποιά συγκροτήματα σας επηρέασαν ώστε να ξεκινήσετε το δικό σου ταξίδι στην μουσική;

Το δικό μου προσωπικό ταξίδι; Πάμε αρκετά χρόνια πίσω, χαχα! Ο πατέρας μου είναι κιθαρίστας και η πρώτη μου επαφή ήταν μια μέρα στο υπόγειο που έπαιζα ντραμς ενώ εκείνος έπαιζε κιθάρα. Τότε πρωτοξεκίνησα να γράφω στίχους. Ως έφηβος έγραφα στίχους για τραγούδια που δεν υπήρχαν. Από τότε είχα αρκετά συγκροτήματα και έγραψα μουσική για διάφορα είδη από κλασσική μέχρι ραπ, death,doom metal…

Έχετε σχέδια για κάποιο tour ή μερικά live;

Έχουμε παίξει 9 φορές αυτόν τον χρόνο, έχουμε κλείσει άλλα δύο φεστιβάλ αλλά θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο να γράψουμε το Eremit #2.

Ποιό θα ήταν το ιδανικότερο lineup σε ένα tour στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεστε και εσείς;

Oh wow… Αυτή είναι πραγματικά δύσκολη… Λογικά ο καθένας μας θα διάλεγε διαφορετικά συγκροτήματα. Προσωπικά, θα ήθελα πολύ να παίξω σε full tour με τους φίλους μας από την δισκογραφική, τους Jupiterian και τους Gaerea. Παίξαμε μια φορά μαζί τους κα ήταν καταπληκτικά. Υπήρχε ένα μοναδικό δέσιμο μεταξύ μας.

Πόσο σύντομα θα ακούσουμε νέα μουσική από εσάς; Θα αλλάξει καθόλου το στυλ σας ή η διάρκεια των τραγουδιών σας;

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση: όχι τόσο σύντομα όσο, μάλλον, φαντάζεσαι. Τον Φεβρουάριο κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο, αλλά ναι υπάρχει έτοιμο υλικό και θα το αποκαλύψουμε αργά ή γρήγορα. Και με την κυκλοφορία της νέας μας μουσικής νομίζω θα απαντηθεί και το δεύτερο ερώτημα. Η μουσική που γράφουμε υπηρετεί την ιστορία που λέμε. Όσο θα προχωράει η ιστορία,όσο θα αλλάζει το περιβάλλον της τόσο θα αλλάζει και η μουσική μας.

Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Ξέρετε κάτι για την τοπική σκηνή;

Προσωπικά, δεν έχω έρθει ποτέ οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι για την σκηνή σας. Έχω, όμως, δει live τις μεγαλύτερες μπάντες από την Ελλάδα όπως τους SepticFlesh και τους Dead  Congregation.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες για τις ερωτήσεις. Θα ήθελες να αφήσεις ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Σε ευχαριστούμε Νίκο για τον ενδιαφέρον σου στην μπάντα μας! Το εκτιμούμε πολύ! Μήνυμα για τους αναγνώστες σας ε; Ναι, βέβαια! Αν δεν μας έχετε ακούσει μέχρι τώρα, το πιθανότερο δηλαδή, φανταστείτε ένα απλό riff να παίζεται από δύο κιθάρες που ακούγονται σαν τέσσερα μπάσο για πάνω από 20 λεπτά με μερικά φωνητικά γεμάτα πόνο.

Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Χριστίνα Γιαννούλη

https://www.facebook.com/EremitDoom/
https://www.instagram.com/eremit.doom/
https://eremitdoom.bandcamp.com/

Band Members
Marco Baecker – Τύμπανα
Moritz Fabian – Κιθάρες, Φωνητικά

Discography
Carrier Of Weight, 2019

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X