Συνεντεύξεις

Funeral Whore

Με την ευκαιρία του νέου τους άλμπουμ “Step Into Damnation”, οι Tim, Kellie και Roy των Funeral Whore απαντούν σε επικείμενες ερωτήσεις, που αφορούν το βιογραφικό τους, το νέο τους άλμπουμ, νέα μέλη, περιοδείες και πολλά άλλα! Ιδού…

Χαιρετισμούς από Ελλάδα! Πως είστε?

 

Tim: Όλα καλά, εδώ στην Ολλανδία. Κρίμα όμως που τελείωσε ο χειμώνας και πέρασαν οι κρύες εποχές!

Roy: Το καλοκαίρι έρχεται, όπως και πολλά festivals. Ας ελπίζουμε να πάρουμε μέρος και σε κάποια από αυτά.

Είστε μια σχετικά νέα μπάντα στο χώρο. Πείτε μας μερικά λόγια για το πώς ξεκίνησε το όλο project.

TIM: Είμαστε σίγουρα νέα μπάντα, αλλά κινούμαστε στο χώρο από τα 80’s. Χαχαχαχα, αργήσαμε λίγο! Ευτυχώς το old school death metal αναζωπυρώνεται και πολύ καλή μουσική βγαίνει προς τα έξω.

Roy: Αρχίσαμε τελη του 2006. Από τότε κάνουμε προσπάθειες να ενταχθούμε στη σκηνή. Πήρε κάποιο χρόνο, αλλά να που τελικά είμαστε εδώ!

Βλέπω πως είχατε αρκετά προβλήματα με την ανεύρεση ενός μόνιμου drummer. Είναι τόσο δύσκολη αυτή η διαδικασία, τελικά?

Tim: Μας πήρε κάποιο χρόνο, ναι. Αλλά τελικά βρήκαμε. Οι υπόλοιποι δεν ταίριαξαν στην μπάντα, εκτός από τον Olle φυσικά. Νομίζω ότι στην αρχή είχαν άλλες υποχρεώσεις με μπάντες και φυσικά η δεύτερη εφηβεία που περνούσαν….! Τωρα όμως έχουμε ένα που μπορεί να περάσει αρκετό χρόνο, πίσω από το drum-kit. Οπότε όλα καλά τωρα. Με το νέο drummer θα βγάλουμε σωστά τη νέα μας δουλειά προς τα έξω!

Roy: Ο νέος μας drummer, o Nicky, κάνει σπουδαία δουλειά, «Πιάνει» γρήγορα τα απαραίτητα που χρειάζεται για να παίξει αυτό το είδος μουσικής.

….και μετά από τόσα προβλήματα με τους drummers, έπρεπε να βρείτε και νέο μπασιστα, επίσης!

Tim: Ήρθα στην μπάντα πριν από όλη την ιστορία με τους drummers. Όμως εκμεταλλεύτηκα όλο αυτόν το χρόνο για να μάθω καλύτερα τα κομμάτια, οπότε όταν ο Olle επέστρεψε στη μπάντα, ήξερα τα κομμάτια απ’ έξω και ανακατωτά.

Roy: Σωστά. Αυτό έγινε τον Μάρτιο του 2007, αν θυμάμαι καλά.

Γιατί ο Olle αποφάσισε ν’ αφήσει τη μπάντα? Οι Discharged ήταν προτεραιότητα, εκείνη την εποχή?

Roy: Ναι, είχε τους Discharged εκείνη την εποχή κι εφόσον εμείς ήμασταν λίγο αρχάριοι, δεν ενδιαφερόταν. Αλλά επέστρεψε τον Αύγουστο του 2010 και μας βοήθησε να γράψουμε τον περσινό μας δίσκο, πριν ξαναβαρεθεί πάλι.

Kellie: O Οlle αποφάσισε να φύγει από την μπάντα, επειδή είχε άλλες προτεραιότητες. Θέλαμε να παίξουμε σε πολλά shows και festivals στην Ολλανδία και θέλαμε έναν drummer που να θέλει το ίδιο! Τωρα έχουμε με τον Nick.

Πως νιώσατε όταν ο Olle αποφάσισε να ξαναγυρίσει στην μπάντα και πως μεταφράστηκε αυτό στη μουσική σας?

Tim: Βασικά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή! Ο Olle ξέρει τι εστί “Old School Death Metal” και ξέρει πώς να το παίζει. Με την επιστροφή του, η μπάντα βγήκε προς τα έξω. Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο promotion στα demos και στα split.

Roy: Όντως μας βοήθησε και κανόνισε να κάνουμε πολλά shows.

Πείτε μας μερικά πράγματα για την δημιουργία του νέου σας δίσκου “Step Into Damnation”.

Roy: Τα κομμάτια του άλμπουμ, χωρίζονται σε παλιά και κάποια νέα, που τροποποίησε λίγο, ο Olle. Τα παλιότερα κομμάτια αποτελούνται από διαφορετικές συνθέσεις πολλών παλιότερων drummers. Κομμάτια όπως τα “Obidience” και “Buried in Hell”, είναι αρκετά διαφορετικά από τα υπόλοιπα, ας πούμε.

Tim: Όλα είναι απλά, χωρίς τεχνικά riffs, blasts και αλλά. Ευθύ “straight in your face” Death Metal. Μπορώ να κάνω καλύτερη περιγραφή, αν αναφερθώ στο “Into the Grave” άλμπουμ. Το artwork έγινε από τον Roy, κάτι που βγήκε πολύ ωραίο, τελικά. Οι κριτικές που παίρνουμε για το νέο μας άλμπουμ είναι πολύ θετικά. Θα βγει επίσης και σε βυνίλιο, κάτι που θα είναι ακόμα πιο φοβερό! Οπότε ακούστε τη μουσική μας, τσεκάρετε τη σελίδα μας στο Facebook και αγοράστε τον δίσκο μας. Δεν θα το μετανιώσετε!

Επιρροές σας? Πρόσεξα κάποια Asphyx, Desultory κλπ. στοιχεία …old school!

Tim: Fuck Yeah!!!

Roy: Grave, Benediction και λίγο από Unleashed και Entombed, είναι κάποιες από τις επιρροές που μπορώ να σκεφτώ τωρα.

Που έγινε η παραγωγή του δίσκου? Προσωπικά μου άρεσε πολύ ο ήχος σας!

Tim: Ο ήχος είναι πολύ πρωτόγονος και ταιριάζει απόλυτα στον δίσκο. Θέλαμε να δώσουμε στο άλμπουμ μια διεστραμμένη ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχουν ακριβές παραγωγές, αν θες να αποδώσεις έναν σωστό Old School Death Metal ήχο, αρκεί να είσαι αυθεντικός και πρωτόγονος, κατά μια έννοια.

Roy: Δεν θα έλεγα ότι είναι και πολύ καλός ο ήχος, μιας και η μίξη και η ηχογράφηση έγινε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Το αποτέλεσμα είναι όμως ικανοποιητικό, αν και τα drums θα μπορούσαν ν’ ακούγονται πολύ καλύτερα.

Τι γίνεται με τους στίχους? Τι σας εμπνέει και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το κομμάτι?

Roy: Τα κύρια θέματα μας είναι σχετικά με το σκοτάδι, το κακό και την βλασφημία. Εγώ γράφω όλους τους στίχους και μην περιμένετε κάποια gay ποίηση…!

Tim: Χαχαχαχα!!!!

Και τωρα είναι ώρα για lives και tours, έτσι? Που περιοδεύετε συνήθως?

Tim: Είναι πολύ κρίμα το γεγονός, ότι ο δίσκος μας βγήκε αρχές του 2012 και όλα τα line up για τα επερχόμενα live, είχαν ήδη σχηματιστεί. Οπότε τωρα «προμοτάρουμε» το άλμπουμ μας σαν τρελοί και ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα είμαστε σε πολλά από τα επερχόμενα billings. Κυρίως εμφανιζόμαστε σε shows στην Ολλανδία και μερικές φορές και στην Γερμανία. Είναι καλοί άνθρωποι! Έχουμε να κάνουμε κάποια shows σε πολλά μέρη ακόμα, οπότε ας ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να τα πραγματοποιήσουμε. Πάντως όποτε εμφανιζόμαστε εκτός Ολλανδίας, φροντίζουμε να παίρνουμε μαζί μας, ταφόπλακες και κρανία…Σπέρνουν! Χαχαχα!!!

Kellie: Επίσης, τρέχουμε συνεχώς με τα shows μας στην Πολωνία και την Ελβετία. Θα θέλαμε όμως πολύ, να παίξουμε και σε άλλες χώρες!

Roy: Ναι, πραγματικά είναι πολύ ωραίο το να περιοδεύεις σε άλλες χώρες! Ελπίζουμε να παίξουμε σε πολύ περισσότερες χώρες εκτός Ολλανδίας, οπότε αν μάθετε κάτι, ενημερώστε μας!

Θα ήθελα πολύ να σας δω live στην Ελλάδα! Εύχομαι τα καλύτερα για το νέο σας άλμπουμ! Κλείστε όπως θέλετε και στείλτε ένα μήνυμα για τους Έλληνες οπαδούς σας.

Tim: Θέλω να κλείσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις αδελφικές μπάντες, Profanal (It), Obscure Infinty (Ge), Deathronation (Ge), Nailgun Massacre (NL), Massive Assault (NL), Entrapment (NL). Είχαμε φοβερά shows μαζί τους και είναι όλοι τους καλά παιδιά.

Kellie: Ελπίζουμε να έρθουμε και να παίξουμε στην Ελλάδα! Θα ήταν καταπληκτικό!

Roy: Ας ελπίσουμε να μπορέσουμε να τα πούμε και από κοντά στην Ελλάδα και να κάνουμε λίγο headbanging μαζί! Θα ήταν φοβερό!

Άγγελος Kilmister

http://www.facebook.com/pages/Funeral-Whore/162850173791403 http://www.myspace.com/funeralwhore

Band Members:

Roy – Φωνή, Κιθάρα

Kellie – Κιθάρα

Tim – Μπάσο

Nick – Τύμπανα

Discography

Step Into Damnation 2012

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X