Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Hardcore Superstar

 

Την τελευταία πενταετία, είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι οι Hardcore Superstar θα φτάσουν ψηλά μία μέρα. Να που βγήκα αληθινός. Πραγματικοί επαγγελματίες πλέον, αλλά με το ξέγνοιαστο παιδικό τους ύφος να είναι πανταχού παρόν, έφτασαν σε σημείο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της hard rock σκηνής. Το νέο “C’mon Take On Me”, αν και δεν φτάνει τα επίπεδα των προηγούμενων 2 δίσκων, δεν αλλοιώνει ούτε σπιθαμή την ποιότητά τους. Αν και είχα άφθονη όρεξη για ερωτήσεις, ο frontman Jocke Berg δεν είχε την ίδια όρεξη για απαντήσεις, καθότι εξουθενωμένος από την πρόσφατη περιοδεία τους. Συγχωρεμένος, dude!

Γεια σου, Jocke! Είμαι ο Χάρης. Πως είσαι;

Hey, είμαι μια χαρά!

Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για το νέο σας album, “C’mon Take On Me”.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Πως νιώθεις τώρα που κυκλοφόρησε;

Νιώθω υπέροχα που είναι επιτέλους εκεί έξω!

Έχετε κάποια πρώτα σχόλια από τον τύπο ή από άτομα που το έχουν ήδη ακούσει;

Ναι. Έχουμε από παντού σπουδαίες κριτικές και ο καθένας με τον οποίο μιλάω δείχνει να αγαπάει το νέο album, οπότε αυτό είναι καλό για μας.

Τί προέκυψε στο στρατόπεδο των Hardcore Superstar τα τελευταία 2 χρόνια;

Περιοδεύαμε για το “Greatest Hits” album μας για περίπου 1 χρόνο και στη συνέχεια γράφαμε τα τραγούδια για το νέο album.

Ποιες πιστεύεις πως είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο “C’mon Take On Me” και στο προηγούμενο “Split Your Lip”;

Νομίζω ότι ωριμάσαμε ως στιχουργοί στο “C’mon Take On Me”, ενώ υπάρχουν μέχρι και grunge επιρροές στο album. Επιπλέον, ο ήχος είναι πολύ μεγαλύτερος και δυνατότερος απ’ ότι στο “Split Your Lip”.

Προσωπικά, πιστεύω πως το νέο album έχει ένα πιο “punk rock” ήχο από το “Split Your Lip” ή το “Beg For It”. Δε σου κρύβω ότι μου θύμισε τις παλιές ημέρες της μπάντας με το “No Regrets”. Θα συμφωνούσες;

Χαχαχα! Αυτή είναι η δική σου γνώμη! Δε νομίζω πως ακούγεται καθόλου σαν το “No Regrets”. Συμφωνώ, όμως, ότι είναι πολύ πιο heavy από το “Split Your Lip” και το “Beg For It”. Ή όπως είπες και συ, πιο “punk rock” στην καταγωγή του.

Ας μιλήσουμε τώρα για τα νέα σας singles, τα “One More Minute” και “Above The Law”. Το πρώτο είναι ένα τυπικό Hardcore Superstar κομμάτι, ενώ το δεύτερο έχει μία ξεκάθαρη προσέγγιση στη 70’s punk σκηνή. Γιατί επιλέξατε αυτά τα κομμάτια για πρώτα δείγματα της νέας σας δουλειάς;

Θέλαμε ένα heavy τραγούδι για πρώτο single, γι’ αυτό και επιλέξαμε το “One More Minute”. Το “Above The Law” είναι ένα περισσότερο πιασάρικο κομμάτι και είναι υπέροχο για δεύτερο single, τελείως διαφορετικό συγκρινόμενο με το “One More Minute”.

Παρατήρησα πως η χρονική περίοδος της κυκλοφορίας των videoclip για τα 2 κομμάτια αντιστοιχούσε σε περίπου 1 μήνα και κάτι. Λίγο νωρίς, δε νομίζεις;

Όχι, καθόλου! Οι fans περίμεναν ένα νέο album εδώ και αρκετό καιρό. Γι’ αυτό και βγάλαμε νέα videos και νέα singles. Για να κρατήσουμε τους fans απασχολημένους ώστε να μη βαρεθούν!

Ωστόσο, πιστεύω ότι αντανακλούν τέλεια τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας η οποία, αν μου επιτρέπεις, είναι λίγο πιο περίπλοκη σε σχέση με τις τελευταίες 2 κυκλοφορίες σας. Θέλω να πω πως δεν είναι τόσο “straight to the point” όσο περίμενα. Από μουσικής πλευράς. Θέλατε να ρίξετε μέσα πιο παλιομοδίτικα πράγματα;

Πιστεύω ότι είναι καλό που επιλέξαμε να κάνουμε το album όπως το κάναμε. Εννοώ πως ο ήχος είναι πολύ πιο ογκώδης από οποιοδήποτε album που έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα ήταν ηλίθιο από μέρους μας, αν κάθε album που κάναμε ακουγόταν το ίδιο με τα προηγούμενα albums.

Η πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική σας ήταν πίσω στο 2007 με το “Dreamin’ In A Casket” και, προσωπικά, νομίζω πως έχετε εξελιχθεί στην πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή hard rock μπάντα. Εσύ πόσο πιστεύεις ότι έχετε εξελιχθεί σαν μουσικοί από εκείνη την εποχή;

Σε ευχαριστώ για αυτά τα λόγια! Νομίζω πως έχουμε ωριμάσει πολύ με πολλούς τρόπους από τότε. Όπως, για παράδειγμα σαν μουσικοί, σαν συνθέτες, σαν άτομα, και φυσικά σαν μπάντα! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Nuclear Blast συνέβαλε στη δημοτικότητα των Hardcore Superstar.

Μέχρι στιγμής, πιστεύεις ότι έχετε πετύχει όλα αυτά που θέλατε με αυτή την εταιρεία;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υποστήριξη της Nuclear Blast και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για πολύ καιρό!

Προφανώς, είστε μία μπάντα των hit singles και των party κομματιών. Στοιχεία που βοήθησαν την 80’s hard rock σκηνή να γίνει διάσημη εκείνη τη δεκαετία. Αλήθεια, εσείς έχετε πρόβλημα με το mainstream;

Καθόλου! Σαν μπάντα, θέλεις γίνεσαι όλο και μεγαλύτερη και να πουλάς περισσότερους δίσκους, παίζοντας σε όλο και μεγαλύτερες αρένες. Οπότε, ζήτω το mainstream!!! Χαχαχα!!!

Ας επιστρέψουμε στο “C’mon Take On Me”. Για ποιο λόγο επιλέξατε να κυκλοφορήσετε το κομμάτι “Won’t Take The Blame” υπό τη μορφή “Part 1 & 2”; Είναι η πρώτη φορά που κάνετε κάτι τέτοιο.

Το “Part 1” είναι λίγο προφανές, αλλά το αστείο μέρος του “Won’t Take The Blame” είναι στο “Part 2”. Ήμασταν αρκετά μεθυσμένοι ένα βράδυ στο studio, όταν μας ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα “Part 2” του “Won’t Take The Blame”. Ο τίτλος αυτού του τραγουδιού έχει ένα αληθινά δυνατό νόημα, επομένως σκεφτήκαμε πως θα ήταν φοβερό να τραγουδάμε τις λέξεις σαν μία δήλωση, ξανά και ξανά. Επίσης, ήταν μία επιτυχία όταν αρχίσαμε να παίζουμε το κομμάτι live. Το κοινό τραγούδαγε τους στίχους μαζί με τη μπάντα!

Νο.1 hit singles, “best-of” συλλογή, τραγούδια βραβευμένα με Grammy στη Σουηδία, εμφανίσεις που γίνονται sold-out σε πολλές χώρες. Μερικοί θα σας θεωρούσαν, ας πούμε, σαν τους “Motley Crue των ημερών μας”. Πιστεύεις πως είναι δύσκολο να διατηρήσεις χαμηλό προφίλ μέσα σε όλη αυτή την επιτυχία; Η ιστορία στην rock μουσική μας δείχνει άπειρα παραδείγματα μουσικών που εξαφανίστηκαν λόγω του εγωισμού και της αλαζονείας τους.

Αυτό δε θα συμβεί με μας! Είμαστε απλά παιδιά της εργατικής τάξης που έτυχε να λατρεύουν να παίζουν και να γράφουν μουσική. Όλοι μέσα στη μπάντα είμαστε πολύ προσγειωμένοι με ότι κάνουμε.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόγραμμα για την περιοδεία του “C’mon Take On Me”;

Την περασμένη άνοιξη ολοκληρώσαμε την περιοδεία μας στη Σκανδιναβία. Στη συνέχεια έχουμε festivals σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ακολουθεί και μία ευρωπαϊκή περιοδεία Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Θα σας δούμε ποτέ στην Ελλάδα; Προσωπικά, πεθαίνω να σας δω! Θα πρέπει να γνωρίζεις πως σε πολλά ελληνικά rock clubs, το “Last Call For Alcohol” είναι ήδη κλασικό.

Αλήθεια; Είναι φοβερό! Το “Last Call For Alcohol” είναι επίσης και ένα σπουδαίο τραγούδι για να μεθάς! Θα θέλαμε πάρα πολύ να έρθουμε στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν γνωρίζω πότε θα γίνει αυτό.

Η περίοδος μεταξύ “Beg For It” και “C’mon Take On Me” σας δείχνει στην καλύτερη δημιουργική μορφή που είχατε ποτέ. Έχετε κάποια σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου album, ή είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε τέτοιες σκέψεις;

Όχι για τώρα, αλλά γράφουμε τραγούδια όλη την ώρα! Τελευταία ερώτηση. Όπως ξέρεις, πολύς κόσμος προτιμά να κατεβάζει μουσική, παρά να αγοράζει ένα album.

Κατά τη γνώμη σου, ποιο είναι το σημαντικότερο για ένα μουσικό; Οι πωλήσεις ενός album ή η συμμετοχή του κοινού στα live shows;

Μα φυσικά και τα δύο!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου, Jocke! Εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον ελπίζω να σας δούμε εδώ το συντομότερο δυνατό. Δώσε μας ένα μήνυμα για όλους τους Έλληνες fans των Hardcore Superstar εκεί έξω.

Σας ευχαριστούμε όλους που μεθάτε με το “Last Call For Alcohol” και ελπίζουμε να σας δούμε όλους σύντομα. Σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου!

Χάρης Μπελαδάκης

www.hardcoresuperstar.com

www.facebook.com/OfficialHardcoreSuperstar

www.myspace.com/hardcoresuperstar

www.last.fm/music/Hardcore+Superstar

Band

Jocke Berg – φωνητικά

Vic Zino – κιθάρες

Martin Sandvik – μπάσο

Magnus “Adde” Andreasson – τύμπανα

Discography

It’s Only Rock ‘n’ Roll – 1998

Bad Sneakers And A Piña Colada – 2000

Thank You (For Letting Us Be Ourselves) – 2001

No Regrets – 2003

Hardcore Superstar – 2005

Dreamin’ In A Casket – 2007

Beg For It – 2009

Split Your Lip – 2010

C’mon Take On Me – 2013

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X