Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Insomnium

Η τέταρτη ολοκληρωμένη δουλειά των Insomnium, με τίτλο Across The Dark, ήρθε επιτέλους στα χέρια μας για να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευκαιρία λοιπόν ο φίλτατος Niilo Sevänen να μας πει μερικά πράγματα για αυτούς…

Κατ’ αρχήν θέλω να σας συγχαρώ για το καινούριο σας album! Πιστεύω ότι είναι πραγματικά ξεχωριστό. Τι κλήμα επικρατεί στην μπάντα τώρα που ολοκληρώθηκε το “Across The Dark”;

Σ’ ευχαριστώ! Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το Across The Dark. Απ’ ότι φαίνεται ο κόσμος το αγάπησε, έτσι τα πράγματα πάνε πολύ καλά!

Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Ναι, εντελώς. Πήγαμε πολύ καλά στο studio και όλα ακούγονται όπως πρέπει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ηχολήπτη μας Samu Oittinen.

Είχατε καλά σχόλια για τον δίσκο μέχρι τώρα;

Ναι, οι πιο πολλές κριτικές ήταν πολύ καλές! Φαίνεται ότι σε όσους άρεσε ο προηγούμενος δίσκος μας, άρεσε και αυτός επίσης.

Τι μεσολάβησε από το προηγούμενο album σας μέχρι τώρα;

Κάναμε πολλές περιοδείες. Με τους Satyricon στην Ευρώπη, τους Katatonia στις ΗΠΑ και με τους Amorphis στην Ευρώπη πάλι, συν τις περιοδείες στην Φιλανδία. Μετά ξοδέψαμε όλο το 2008 γράφοντας νέο υλικό, αφού χρειαζόμασταν χρόνο για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα κομμάτια. Ήμασταν επίσης απασχολημένοι και στις προσωπικές μας ζωές, αφού αποφοιτήσαμε όλοι από το πανεπιστήμιο και ο Ville Friman έκανε το διδακτορικό του.

Λοιπόν τι καινούριο έχουμε στο “Across The Dark”; Πιστεύεις ότι έχει υπάρξει πρόοδος στον ήχο σας από το “Above The Weeping World”;

Ο πυρήνας της μουσικής μας είναι ακόμα ο ίδιος, αλλά υπάρχουν και νέα στοιχεία. Δεν θέλουμε να κάνουμε τον ίδιο δίσκο ξανά και ξανά. Το καινούριο album είναι πιο ατμοσφαιρικό απ’ ότι το προηγούμενο, υπάρχουν περισσότερα πλήκτρα και κάποια καθαρά φωνητικά επίσης.

Για ποιο λόγο συμπεριλάβατε πλήκτρα και καθαρά φωνητικά;

Πάντα είχαμε μερικά πλήκτρα, αλλά αυτή τη φορά επενδύσαμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτά. Ο Aleksi Munter (Swallow The Sun, Ghost Brigade) έκανε εξαιρετική δουλειά με τα synths. Θέλαμε να προσπαθήσουμε καθαρά φωνητικά από τον προηγούμενο δίσκο μας, αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει τότε. Τώρα έχουμε τον Jules Näveri να κάνει τα καθαρά φωνητικά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο! Με όλα αυτά, τα πλήκτρα και τα καθαρά φωνητικά έδωσαν μία νέα γεύση στον ήχο μας.

Σχετικά με τι είναι τα κομμάτια σας; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept σε όλο το album;

Δεν είναι ένα concept album. Όλα τα κομμάτια είναι μικρές ιστορίες για κάποιο θέμα. Το να εξηγώ σε υπερβολικό βαθμό τα τραγούδια είναι κάτι χαζό, οπότε αφήνω τον ακροατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα! Για παράδειγμα, έχουμε ένα παλιό κομμάτι που λέγεται “Medeia”, που είναι βασισμένο σε έναν αρχαίο Ελληνικό μύθο!

Τι συναισθήματα θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό σας με αυτά τα κομμάτια;

Είναι κυρίως μία ‘λυπημένη’ μουσική, οπότε υποθέτω σου μεταδίδει αρνητικά συναισθήματα ενώ την ακούς. Οπότε ένα είδος μουσικής θεραπείας;! Αλήθεια, δεν θέλω να κάνω δηλώσεις σχετικά με τα τραγούδια μας. Απλά θέλουμε να κάνουμε ωραία μουσική που να εξυψώνει το πνεύμα του κόσμου.

Ποιος έγραψε την μουσική και τους στοίχους;

Εγώ έχω συνθέσει δύο κομμάτια και ο Ville Friman τα υπόλοιπα. Όσο για τους στόχους, έχω γράψει για τρία κομμάτια, ο Ville Vänni για ένα και ο Friman τα υπόλοιπα.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι αυτού του δίσκου που για κάποιο λόγο θεωρείς ξεχωριστό;

Το “Lay Of The Autumn” πιθανώς, αφού είναι και δικό μου κομμάτι και μου πήρε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το γράψω. Είναι ένα τόσο φοβερό κομμάτι!

Θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα σχετικά με την μπάντα; Πότε σχηματίστηκε;

Οι Insomnium σχηματίστηκαν το 1997 στο Joensuu, στην ανατολική Φιλανδία. Έχουμε κυκλοφορήσει τέσσερα albums με την Candlelight Records. Συνδυάσαμε τα καλύτερα στοιχεία του μελωδικού σκανδιναβικού death metal με παραδοσιακούς φιλανδικούς ρυθμούς για να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό ήχο. Ο νέος μας δίσκος έφτασε στην πέμπτη θέση των επίσημων φιλανδικών charts. Αυτά είναι όλα με λίγα λόγια!

Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα πίσω από την λέξη “Insomnium”;

Στα λατινικά σημαίνει εφιάλτης ή αϋπνία. Οπότε είναι απλά μία ωραία λέξη που διαλέξαμε όταν ξεκινήσαμε την μπάντα.

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας;

Μπάντες όπως Amorphis, Sentenced, Opeth, Dark Tranquillity, In Flames, At the Gates, Dissection, Metallica , Type O Negative κλπ.

Τα σχέδιά σας για το μέλλον; Σκοπεύετε να κάνετε κάποιο tour για να προωθήσετε τον δίσκο σας;

Θα κάνουμε μία περιοδεία στην Ευρώπη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με τους φίλους μας Swallow The Sun και Omnium Gatherum. Δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Μετά από αυτό, ίσως μία περιοδεία στις Η.Π.Α. ή ακόμα μία στην Ευρώπη την άνοιξη. Ίσως υπάρχει κάποιο ωραίο ελληνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ που θα μπορούσαμε να έρθουμε για να παίξουμε;! Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον και ελπίζω να σας δούμε σύντομα σε κάποιο live στην Ελλάδα! Θα ήθελες να τελειώσεις αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;

Σε ευχαριστώ πολύ! Ένα live στην Ελλάδα θα ήταν πολύ ωραίο! Αν γνωρίζει κάποιος metal promoters εκεί ας τους ενημερώσει ότι σίγουρα ενδιαφερόμαστε! Εγώ είμαι και ιστορικός, οπότε έχω μελετήσει πολύ την αρχαία Ελλάδα και κυρίως το Βυζάντιο, έτσι θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ την χώρα σας. Λοιπόν… ευελπιστώ να σας δούμε όλους στην περιοδεία μας μία μέρα! Cheers!

Βίκυ Αθανασοπούλου

http://www.insomnium.net

http://www.myspace.com/insomniumband

Band Members:

Niilo Sevänen – φωνή, μπάσο

Ville Friman – κιθάρα

Ville Vänni – κιθάρα

Marcus Hirvonen – τύμπανα

Discography:

Demo ’99 (demo), 1999

Underneath The Moonlit Waves (demo),2000

In The Halls Of Awaiting, 2002

Since The Day It All Came Down, 2004

Above The Weeping World, 2006

Across The Dark, 2009

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X