Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Revolted Masses

Μία πολλά υποσχόμενη μπάντα από τα μέρη μας, οι Revolted Masses, ολοκλήρωσαν το δεύτερο Demo τους με τίτλο Seeds Of Revolt. Ευκαιρία λοιπόν να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μας μιλήσουν για τις μουσικές τους ανησυχίες…

Πως και πότε ξεκίνησαν οι Revolted Masses; Πως βγήκε το όνομα; Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2009 και μέσα σε 6 μήνες βγήκε το ομώνυμο demo, όπου στα πλαίσια της προώθησης του και ως νέα μπάντα κάναμε και προσπαθούμε ακόμα να κάνουμε αρκετά lives. Πριν περίπου μισό χρόνο κυκλοφόρησε και η δεύτερη δουλειά μας, Seeds of Revolt. Σαν ιδέα ξεκίνησε από τους δύο κιθαρίστες(Βαγγέλης , Κώστας), όπου μαζευόμασταν και γράφαμε κομμάτια και στην συνέχεια προσχώρησαν και τα άλλα μέλη Γιώργος(φωνή), Γιώργος(μπάσο) και Φοίβος(drums) και το line-up έχει παραμείνει το ίδιο από τότε. Το όνομα βγήκε έπειτα από μια συνάντηση του Γιώργου, Βαγγέλη και Κώστα όπου ουσιαστικά είναι μία σύνθεση. Κάποιος ανέφερε το revolt, κάποιος άλλος το masses και κάπως έτσι βγήκε το όνομα και συμφωνήσαμε σε αυτό γιατί πιστεύουμε εκφράζει το χαρακτήρα της μπάντας αλλά και των ατόμων της μπάντας.

Πρόσφατα, όπως αναφέρετε, κυκλοφορήσατε και το πολύ καλό ΕΡ, Seeds of Revolt. Πείτε μου δύο λόγια γι’ αυτήν την κυκλοφορία.

Κυκλοφόρησε πριν μισό χρόνο, έχουμε περισσότερα κομμάτια, 9 στον αριθμό μαζί με την διασκευή στο Ace of Spades των Motorhead, την οποία και αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε εφ’ όσον το παίζαμε αυτό το κομμάτι στα lives μας και θέλαμε να πιάσουμε αυτό το live feeling. Επίσης, πολλά κομμάτια θα τα συμπεριλάβουμε στο full-length μας και η όλη φάση είναι DIY αφού ηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου σε σπίτι με δικά μας μέσα, γνώσεις και εξοπλισμό και με συμμετοχές κάποιων φίλων τόσο στο artwork, όσο και στις ηχογραφήσεις και την εκτύπωση και διανέμεται δωρεάν από το MySpace μας καθώς και στις συναυλίες μας. Επίσης, κάποιες κακές γλώσσες έχουν κάνει λόγο για ανομοιογένεια.

Γιατί 2ο ΕΡ και όχι full-length;

Πιστεύουμε πως μια μπάντα πρέπει να «ψηθεί» μέσω κάποιων demos για να βρει και την ταυτότητά της, τον χαρακτήρα της, χωρίς να κατακρίνουμε αυτές τις μπάντες που η πρώτη κίνηση τους είναι να βγάλουν full-length αλλά πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία κίνηση για εμάς για να κατασταλάξεις στο τι θες να έχεις στο full-length.

Συμμετέχετε και στο Manifesto. Μπορείτε να μας πείτε λίγο για αυτή σας την εμπειρία και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει;

Είναι μία κίνηση που ξεκινήσαμε με άλλα δύο συγκροτήματα πριν ένα χρόνο για προβλήματα που υπάρχουν στην σκηνή, τα οποία ώθησαν σε αυτήν την κίνηση γιατί υπάρχει ανάγκη για αλληλεγγύη και θέλουμε να αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις και η σκηνή να είναι ενωμένη και να απαιτεί τα δικαιώματά της. Ξεκίνησε ουσιαστικά σαν απάντηση στην κατάσταση που βιώνουμε στα μουσικά δρώμενα και πλέον έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις αφού έχει κυκλοφορήσει μία συλλογή και έχουμε κάνει 2 lives σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα δικά μας μέσα και ελπίζουμε να αποτελέσει αντίβαρο στις διεκδικήσεις μας για καλύτερες συνθήκες σε μία μουσική βιομηχανία που σαπίζει. Θέλουμε το Manifesto γενικά να αποτελέσει καταφύγιο για δημιουργικότητα και αγώνες.

Πως βλέπετε την underground metal ελληνική σκηνή σήμερα;

Η κατάσταση είναι πολύ κακή αν και υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα που δεν έχουν την δυνατότητα να αναγνωριστούν και να εκφραστούν. Δεν υπάρχει μουσικό κοινό να υποστηρίξει αυτή την σκηνή, καθώς και τα μέσα και τα έντυπα δεν υποστηρίζουν τους μουσικούς, δεν δίνεται γενικότερα η ευκαιρία. Ο οπαδός, επίσης, δεν έχει την νοοτροπία να πάει να ακούσει μία μπάντα που δεν ξέρει εκτός των γνωστών του και αυτό οφείλεται κυρίως γιατί είναι απαγορευτική η είσοδος στα περισσότερα μαγαζιά άρα δεν δίνεται κίνητρο στον απλό φίλο της μουσικής να ανακαλύψει νέα πράγματα στην μουσική. Επίσης, το φαινόμενο να φεύγει κόσμος ή ακόμα οι ίδιες οι μπάντες αφού παίξουν είναι κατάλοιπο σάπιων θεσμών και διαγωνισμών που προάγουν την ανταγωνιστικότητα.

Συγκροτήματα ελληνική που ξεχωρίζετε;

Πάρα πολλές. Postraumatic, Sacram, Tardive Dyskinesia, Universe217, Insidead, Cumalot καθώς και μπάντες εντός του Manifesto και αρκετές άλλες τις οποίες έχουμε γνωρίσει ή όχι.

Γιατί πιστεύετε οι underground μπάντες και γενικά η σκηνή δεν πάει μπροστά; Υπάρχει μια πολύ κακή κατάσταση όπως αναφέραμε και αυτό είναι τροχοπέδη για τα περισσότερα συγκροτήματα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να αναδειχθεί και να περάσει στο ευρύ κοινό και γι’ αυτό ίσως παραμένει underground, υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει μια μπάντα που ίσως ξεφεύγουν από το μουσικό όπως να επενδύσει οικονομικά και ίσως για κάποιες μπάντες αυτό καταντάει ματαιοδοξία.

Ποιες είναι οι επιρροές σας σαν μπάντα;

Σαν ήχος πλησιάζει περισσότερο σε συγκροτήματα όπως Sepultura, Pantera ίσως, αλλά υπάρχουν και οι προτιμήσεις του κάθε μέλους ξεχωριστά που είναι διαφορετικές και ποικίλες και όχι απαραίτητα εντός του metal αλλά προσπαθούμε να έχουμε δικό μας χαρακτήρα. Σαν κύριες επιρροές από κάθε μέλος είναι Iced Earth, Metallica, Death, Pantera, Biohazard, Judas Priest, Nevermore, Arch Enemy, Opeth, Hammerfall, Running Wild, Stratovarius, γενικά ένα αρκετά ευρύ φάσμα.

Με ποιόν καλλιτέχνη, νεκρό ή ζωντανό, θα θέλατε να συνεργαζόσασταν;

Michael Jackson, Rage Against The Machine, Serj Tankian.

Έχετε ένοχες απολαύσεις στην μουσική;

Δεν θα το έλεγα ένοχη αλλά Muse, Radiohead, Michael Jackson. Δεν υπάρχουν γενικά ένοχες απολαύσεις.

Καλύτερος δίσκος για το 2010; Αγαπημένος δίσκος ever;

Για το 2010 Nevermore – The Obsidian Conspiracy, Accept – Blood of the Nations

Γενικά, για κάθε μέλος ξεχωριστά αγαπημένοι δίσκοι όλων των εποχών:

Γιώργος (μπάσο): Iced Earth – Dark Sagga

Βαγγέλης (κιθάρα): Pink Floyd – Dark Side Of The Moon

Γιώργος (φωνή): Metallica – Ride The Lightning

Φοίβος (τύμπανα): Judas Priest – Painkiller

Ο στίχος σας είναι έντονα πολιτικός. Γιατί;

Σε μια κοινωνία που βιώνει έναν πόλεμο απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών, σε μια κοινωνία που δεν εκφράζει τον απλό πολίτη και τα δικαιώματα του, εμείς θέλουμε να του δώσουμε ένα κίνητρο να αγωνιστεί, πιστεύουμε ότι η μουσική είναι το τέλειο μέσο για να εκφραστεί. Προσωπικά, είμαι υπέρ της στρατευμένης τέχνης, δηλαδή όταν βιώνεις τέτοιες κοινωνικές αλλαγές και γεγονότα δεν γίνεται να μένεις στην απ’ έξω, η τέχνη επηρεάζεται από τον περίγυρο σου. Έτσι και εμείς θέλουμε να βάλουμε το λιθαράκι σε αυτό που λέμε αλλαγή, θέλουμε να αλλάξει αυτό το σύστημα γιατί δεν μας εκφράζει.

Τα τραγούδια γενικά πως τα γράφετε; Ποια είναι η δομή;

Αυτό έχει μεταβληθεί όσο ωριμάζουμε σαν συγκρότημα. Αρχικά ήταν πολύ απρόσωπος αλλά πλέον κάθε μέλος έχει λόγο σε όλη τη δημιουργική διαδικασία των κομματιών. Υπάρχουν σίγουρα κάποια μέλη που γράφουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία κάθε κομματιού είτε είναι ενορχήστρωση, ή στίχοι ή και τα riffs αυτά καθ’ αυτά αλλά υπάρχει συμβολή από όλα τα μέλη για το τελικό αποτέλεσμα. Ένας τρόπος είναι να φτιάξεις μια ιδέα στο προσωπικό studio, να γράψεις μια κιθάρα, έπειτα ο Γιώργος να γράψει κάποιους στίχους, ο Φοίβος να βάλει κάποια τύμπανα, ο Γιώργος να γράψει την μπασογραμμή και να το ηχογραφήσουμε, χωρίς όλα αυτά να είναι στεγανά.

Σχέδια για το μέλλον;

Ο στόχος μας πλέον είναι το full-length, ακόμα ένα demo πιστεύουμε θα ήταν ένα βήμα πίσω σε σχέση με αυτά που έχουμε θέσει ως στόχο, περισσότερες συναυλίες και κάποιο καλό support.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας παιδιά. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι ή να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας.

Θα θέλαμε περισσότερη στήριξη στην underground σκηνή γιατί υπάρχουν συγκροτήματα που αξίζουν πραγματικά και ελπίζουμε να αλλάξει σταδιακά αυτή η κακή κατάσταση που επικρατεί στην σκηνή όπως περιγράψαμε και προηγουμένως.

Τένια Λαρδά

http://www.myspace.com/revoltedmasses

Band Members:

Γιώργος Τριανταφυλλίδης – Φωνή

Βαγγέλης Θεοδωράκης – Κιθάρα

Κώστας Καρβούνης – Ζούμπος – Κιθάρα

Γιώργος Σταθόπουλος – Μπάσο

Φοίβος Ανδριόπουλος – Drums

Demography:

Revolted Masses, 2009

Seeds Of Revolt, 2010

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X