Συνεντεύξεις

Hecate Enthroned

Νέο άλμπουμ για τους Hecate Enthroned, με πρωτότυπο κι ανανεωμένο ήχο για τα δεδομένα τους και ίσως σε ό,τι μας είχαν συνηθίσει έως τώρα, γενικότερα! Κάποιοι θα δυσανασχετήσουν – προφανώς – κάποιοι άλλοι θα το τιμήσουν… Ο Dylan (μπάσο) είναι εδώ για να μας αναλύσει τις οποιεσδήποτε απορίες μας κι όχι μόνο!

Καλησπέρα είμαι ο Άγγελος από το GreekRebels.gr. Πως είσαι; Σύστησε μας την μπάντα…

Γεια σου Άγγελε, τα πράγματα είναι καλά. Κακά και μοχθηρά! Είμαι ο Dylan (μπάσο) και στην υπόλοιπη μπάντα είναι ο Nigel (κιθάρα), ο Andy (κιθάρα), ο Pete (πλήκτρα), ο Elliot (φωνητικά) και ο Gareth (τύμπανα).

Ας πάμε πίσω στο παρελθόν σας για λίγο… Γιατί αλλάξατε το όνομα σας από Daemonum σε Hecate Enthroned και ποια είναι η σημασία του;

Είχαμε γίνει κάτι περισσότερο από Black Metal μπάντα και τείναμε περισσότερο τότε, μόνο στο Death Metal, οπότε χρειαζόμασταν ένα νέο όνομα για να ταιριάζει με αυτή την κατεύθυνση και το τωρινό line up. Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από μια συνάντηση με την μπάντα και ταιριάζει με την εικόνα μας, την ιδεολογία και την όλη θεματολογία μας .

Τι θυμάσαι περισσότερο από εκείνη την εποχή και πώς μπορείς να το συγκρίνεις με το σήμερα;

To Black Metal τότε ήταν νέο και συναρπαστικό, με τις μπάντες να βγάζουν τα πρώτα demos και άλμπουμ! Υπήρξε διαφήμιση γύρω από τη σκηνή γιατί ήταν κάτι σχετικά καινούργιο και το να πάρει κάποιος στα χέρια του αυτές τις κυκλοφορίες ήταν μια σημαντική προτεραιότητα. Ο μόνος τρόπος τότε ήταν να ανταλλάζεις κασέτες και να έχεις επικοινωνία με της ίδιες τις μπάντες γιατί δεν υπήρχαν εταιρίες και Internet. Οπότε ήταν πολύ δύσκολη η όλη φάση κι έδινε ένα μυστήριο vibe στην ανερχόμενη αυτή σκηνή. Τώρα υπάρχουν εταιρίες και online «καταστήματα» και είναι πολύ εύκολο να πάρετε ότι θέλετε. Όχι μόνο από μεγάλες μπάντες, αλλά και demos από μικρές μπάντες. Τα πράγματα είναι πολύ πιο βολικά, κάτι το οποίο είναι καλό, αλλά μειώνει την μισανθρωπική αίσθηση της σκηνής μας. Αλλά για να αναπτυχθεί και να επεκταθεί πρέπει να είναι διαθέσιμη στο εμπόριο. Όπως και να έχει, στο τέλος της ημέρας ένα καλό άλμπουμ, ή μια καλή μπάντα, θα προχωρήσει ανεξάρτητα το πώς…

Τι άλλαξε στην μπάντα μετά από τόσο καιρό;

Τα μέλη έχουν αλλάξει, πολλοί έχουν αντικατασταθεί. Η παραγωγή έχει αλλάξει και με την τεχνολογία έχει αλλάξει και ο τρόπος που γράφουμε και κάνουμε πρόβες. Αλλά η ιδεολογία μας και οι στόχοι μας έχουν μείνει ίδιοι. Να παράγουμε την δική μας «ταμπέλα»: Aggressive, Epic, Symphonic, Black Metal. Να κάνουμε τα πράγματα όπως θέλουμε, χωρίς να υποκύπτουμε σε τάσεις μόδας, ή στα μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και με τις αλλαγές στο line up, η καρδιά και ο πυρήνας των Hecate Enthroned παραμένει ο ίδιος.

Συγχαρητήρια για το νέο άλμπουμ “Virulent Rapture”! Μίλησε μας για την όλη διαδικασία…

Το άλμπουμ έχει γραφτεί πολλά χρόνια και το ηχογραφήσαμε και δύο φορές πριν το κυκλοφορήσουμε. Αλλά λόγω προβλημάτων με την εταιρία και πολλά άλλα θέματα δεν το κυκλοφορήσαμε μέχρι να μας πλησιάσει η Crank Music Group και να μας προσφέρει μια καλή συμφωνία. Καθώς είχαμε αυτά τα τραγούδια για χρόνια και τα έχουμε ηχογραφήσει πολλές φορές, ξέρουμε ότι δεν θα μπορούσαν να είναι πιο τέλεια. Αυτό το άλμπουμ είναι πολύ πιο κιθαριστικό γιατί όλα τα riffs γράφτηκαν με κιθάρα, οπότε έχει μία βαρύτερη αίσθηση. Φυσικά τα ορχηστικά μέρη παραμένουν και μάλιστα είναι περισσότερα σε αυτό το άλμπουμ απ’ ότι στα προηγούμενα. Η παραγωγή και η μίξη προέρχεται από τον πολύ καλό μας φίλο Mike Smith, στα Velocity Raptor Studios. Επίσης είχαμε μεγάλη βοήθεια και στη μίξη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό. Ο Kami Kopat (Crank), έκανε ένα τεράστιο κι επιθετικό mastering το οποίο πραγματικά κατέλαβε το βαρύ vibe των κομματιών.

Είναι ένα concept άλμπουμ;

Παραμένει στη σκοτεινή σατανική ιδεολογία μας αλλά με τους Hecate Enthroned αυτό είναι το κυρίως θέμα και φυσικά κεντρική εστίαση είναι η Lilith όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στο εξώφυλλο…“The rise of the dark to smother the light”…

Ποιος έγραψε τους στίχους και τη μουσική;

Η πλειοψηφία των στίχων γράφτηκε από τον Elliot, εκτός από ένα κομμάτι (“Life”), που το έγραψε ο παλιός μας τραγουδιστής και το “Virulent Rapture”, που έγραψα εγώ μαζί με τον Elliot. Η μουσική είναι από όλη την μπάντα μαζί. Είναι πάντα ένας συνδυασμός από τους Nigel, Andy, Pete κι εμένα.

Που το ηχογραφήσατε και για πόσο καιρό; Ήταν μια εύκολη διαδικασία;

Όπως είπα πριν, ήταν στο Velocity Raptor Studios (Birkenhead, UK) με τον Mike Smith ως παραγωγό, μηχανικό και βοηθό στη μίξη. Η ηχογράφηση δεν πήρε πολύ χρόνο, αφού τα ηχογραφήσαμε όπως ακριβώς ξέραμε ότι έπρεπε. Χρειάστηκε χρόνο όμως, γιατί έπρεπε να κάνουμε αρκετές επισκέψεις για να το ηχογραφήσουμε, αλλά πήγε ομαλά. Η μίξη και το mastering άργησε λίγο μέχρι να ισορροπήσουμε το τι θέλει ο καθένας, αλλά ήταν μία ομαλή και πλούσια εμπειρία.

Ποια είναι η αντίδραση του κοινού για το άλμπουμ και ποια η δική σας γνώμη γι’ αυτή τη δουλειά σας, μερικούς μήνες μετά από την κυκλοφορία του;

Είχε αρκετά καλή αποδοχή κι από τους παλιούς οπαδούς κι από τους νέους και πολύ θετικά σχόλια κι από τον Τύπο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Το γεγονός ότι αρέσει στους οπαδούς μας είναι μια μεγάλη ώθηση για μας .

Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι στο άλμπουμ, μετά από τόσες ακροάσεις;

Όχι εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να αλλάξει τίποτα και δεν υπάρχει καμία πρόταση από τους άλλους για κάτι τέτοιο, αν και μικρές αλλαγές θα μπορούσαν να γίνουν. Τίποτα το σημαντικό όμως.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του ήχου; Είναι μια πολύ δυνατή και ογκώδης δουλειά!

Ναι, όπως είπα, είναι μια μεγάλη και τολμηρή παραγωγή με ισχυρές “crunchy” κιθάρες, δυνατά τύμπανα κι αρκετά ορχηστικά. Αυτά τα τραγούδια απαιτούν δουλειά ώστε να βγουν έξω και να έχουν πλήρη αντίκτυπο. Το mastering έγινε από τον Kami Kopat, ο οποίος το πήρε και το έφτασε στο ανώτατο όριο – κάτι που έγινε και με τα ισχυρά φωνητικά του Elliot, οπότε θα έπρεπε να είναι δυνατή παραγωγή.

Νομίζω ότι το “Virulent Rapture” έχει πολύ σύγχρονο ήχο σε σύγκριση με τις προηγούμενες δουλειές σας, καθώς και πολλά πλήκτρα. Γιατί αυτό;

Ναι όντως. Αυτά τα τραγούδια απαιτούν μοντέρνα παραγωγή από τη στιγμή που είναι όλα ηχογραφημένα ψηφιακά για πρώτη φορά και λειτούργησε εξαιρετικά καλά. Δεν φοβηθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και ν’ αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές… Έχουμε πάντα κάτι διαφορετικό σε κάθε άλμπουμ που έχουμε κυκλοφορήσει και το “Virulent Rapture”, το συνεχίζει. Κάθε άλμπουμ για μας, είναι όλο το σύνολο που θα σου μεταφέρει την διάθεση μας, από την παραγωγή και τον ήχο, μέχρι το artwork και τους στίχους. Κάθε τραγούδι πρέπει να σταθεί μόνο του, καθώς και μέσα στο άλμπουμ, ως σύνολο .

Τι θέλετε να πείτε σε όλους όσους δεν αρέσει ο νέος, μοντέρνος ήχος σας;

Τίποτα. Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του, όπως εμείς έχουμε το δικό μας γούστο, καθώς η μουσική είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα.

Μήπως κάποιο κομμάτι από το άλμπουμ έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σένα σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Όλα είναι μοναδικά και με το δικό τους νόημα και δημιουργικότητα. Μου αρέσει η απότομη επιθετικότητα “To Wield The Hand Of Perdition” και το επικό grandiose στο “Plagued By Black Death”. Επίσης, νομίζω ότι φωνητικά της Sarah Jezebell Deva στο ομότιτλο “Virulent Rapture”, είναι φωτιά!

Έχετε κάποια σχέδια για live;

Ναι, σε πολλά φεστιβάλ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη, για φέτος, αλλά και του χρόνου. Περισσότερο μίσος να μεταφέρουμε και χάος να εξαπλώσουμε .

Τι θέλεις να πετύχεις προσωπικά, με τους Hecate Enthroned;

Το να παραδώσουμε τη μουσική μας στον κόσμο ήταν πάντα ο στόχος μας… Να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όπως το θέλουμε, είναι προτεραιότητα για εμάς. Δεν έχουμε υποκύψει σε τάσεις, ή στον Τύπο ποτέ, κάνουμε ό,τι θέλουμε κι όσο συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό, τότε έχουμε επιτυχία. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε από τους πιο πιστούς οπαδούς στο Metal. Μας εμπνέουν και μας κρατούν εδώ που είμαστε.

Σε ευχαριστώ πολύ! Cheers!

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη! Ότι καλύτερο και πάντα επιτυχίες!

Άγγελος “Kilmistered”

https://www.facebook.com/HecateEnthroned
http://www.hecateenthroned.com/
https://twitter.com/hecateenthroned

Μέλη μπάντας:

Nigel – Κιθάρα
Dylan Hughes – Μπάσο
Andy – Κιθάρα
Pete – Πλήκτρα
Gareth Hardy – Τύμπανα
Elliot Beaver – Φωνητικά

Δισκογραφία:

1997 – The Slaughter Of Innocence, A Requiem For The Mighty
1998 – Dark Requiems…And Unsilent Massacre
1999 – Kings of Chaos
2004 – Redimus
2013 – Virulent Rapture

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X