Συνεντεύξεις

Inhuman Condition

Ο Taylor Nordberg είναι και ήταν μέλος πολλών και γνωστών συγκροτημάτων, εδώ όμως μας μίλησε για το δικό του συγκρότημα, τους Inhuman Condition, που τρέχει και έχει ήδη κυκλοφορήσει δυο album από πέρσι. Για να δούμε τι μας είπε για το σχήμα του.

Με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;

Έχω πολλές διαφορετικές ετικέτες ονομάτων και δίχτυα μαλλιών, όπως λένε και στο “Wayne’s World” (γέλια)!

Πώς καταφέρνεις να είσαι σε τόσες πολλές μπάντες ταυτόχρονα, 12 νομίζω;

Χάνω το μέτρημα εγώ ο ίδιος! Νομίζω ότι επειδή με ενδιαφέρουν τόσο διαφορετικά είδη μουσικής, θέλω να παίζω όσο περισσότερο μπορώ και δεν μπορείς να τα παίζεις όλα σε ένα συγκρότημα. Θα μπορούσες, αλλά εννοώ ότι οι Def Leppard δεν θα μπορούσαν ποτέ να βγάλουν ένα punk rock τραγούδι, ένα black metal τραγούδι ή ένα jazz fusion τραγούδι, οπότε είναι καλό να έχεις διαφορετικές διεξόδους για να βγάλεις όλες αυτές τις ιδέες. Νομίζω ότι στον Jeramie (σ.σ.: Kling) κι εμένα μας αρέσει να προκαλούμε τους εαυτούς μας να γίνουμε χαμαιλέοντες κατά κάποιο τρόπο και να προσπαθούμε να μιμηθούμε όσο περισσότερους διαφορετικούς ήχους μπορούμε.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε τώρα για το δεύτερο album σας με τους Inhuman Condition. Βγήκε μόλις ένα χρόνο μετά την πρώτη σας δουλειά, πώς προέκυψε τόσο σύντομα; Πες μας δυο λόγια.

Έχει γίνει χαμός από τότε που ανακοινώσαμε το συγκρότημα στις αρχές του περασμένου έτους. Προέκυψε ένα πολύ συναρπαστικό buzz σχετικά με αυτό όταν κάναμε το ντεμπούτο του teaser video, και αυξήθηκε με την κυκλοφορία των single μας για το “Rat°God”. Η ανταπόκριση ήταν τόσο εκπλητκτική που αποφασίσαμε να κλείσουμε μια περιοδεία δυο εβδομάδων στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και αφού επιστρέψαμε, ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που αποφασίσαμε να τελειώσουμε το δεύτερο album. Λέω “τελειώσουμε” γιατί όταν ο Jeramie και εγώ μπήκαμε για πρώτη φορά στους Massacre, μας ζητήθηκε να γράψουμε το νέο τους album. Έτσι, γράψαμε δεκατέσσερα τραγούδια, τα ηχογραφήσαμε και ήταν έτοιμα εκτός από το μπάσο και τα φωνητικά, και κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, συνειδητοποιήσαμε ότι το συγκρότημα ήταν μια κατάσταση με την οποία δεν μπορούσαμε πλέον να συνδεθούμε, οπότε φύγαμε. Η μουσική εξακολουθούσε να είναι απίστευτα σημαντική για εμάς, έτσι χρησιμοποιήσαμε εννέα από τα τραγούδια που ακούγονταν πιο κοντά σε «πρώτο album» για το “Rat°God” και αποθηκεύσαμε πέντς για το δεύτερο album. Έτσι, μετά από εκείνη την περιοδεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, βγάλαμε τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια πολύ γρήγορα , και μας φάνηκε σωστό να κυκλοφορήσει το δεύτερο album ένα χρόνο αργότερα.

Ομολογώ ότι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας το εξώφυλλο και το λογότυπο του “Fearsick”, ήταν το albumμ των Massacre, “From Beyond”. Είναι από τον ίδιο καλλιτέχνη;

Όπως είπα, η μουσική προοριζόταν να είναι το νέο album των Massacre, οπότε δεν θέλαμε να μπερδευτεί ο κόσμος σχετικά με το γιατί είχε μια ατμόσφαιρα ίδια με τους Massacre, γι αυτό ονομάσαμε το συγκρότημα Inhuman Condition και σχεδιάσαμε ένα λογότυπο με βάση το λογότυπο των Massacre που χρησιμοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το εξώφυλλο του album έγινε από τον Dan “Babe Ruth” Goldsworthy, ο οποίος έκανε το εξώφυλλο και για το “Rat°God”.

Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε τους Inhuman Condition και γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξουμε τη μουσική που επρόκειτο να γίνει το album των Massacre, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε ένα νέο συγκρότημα και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Το ονομάσαμε Inhuman Condition επειδή επρόκειτο να είναι ένα album των Massacre, οπότε είναι ένα προφανές νεύμα. Έχουμε επίσης τον Terry Butler στο συγκρότημα, ο οποίος έγραψε το τραγούδι “Inhuman Condition”, οπότε αυτό είναι ακόμα πιο τέλειο!

Είστε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του “Fearsick”; Πώς είναι οι κριτικές;

Νομίζω ότι είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι με το “Fearsick”! Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική μέχρι στιγμής. Φυσικά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που το μισούν, αλλά, μερικοί άνθρωποι μισούσαν το “Ride The Lightning” επειδή το συγκρότημα “ξεπουλήθηκε” και είχαν πιο αργή μουσική σε αυτό. Όσο ο κόσμος μιλάει για αυτό, δεν με νοιάζει αν το αγαπούν ή το μισούν! (γέλια). Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα σχόλια ήταν πολύ θετικά.

Τι σημαίνει ο τίτλος και σε τι αναφέρονται οι στίχοι;

Νομίζω ότι ο τίτλος είναι αρκετά προφανής. Ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή ζει με φόβο, συνεχώς. Φόβος Θεού. Ο φόβος της κυβέρνησης. Ο φόβος της αλλαγής. Φόβος για το άγνωστο. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι με αυτό. Ο φόβος απλώς ελέγχει ολόκληρο τον πλανήτη και οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι εξαιτίας του. Νομίζω ότι είναι ένας αρκετά σχετικός τίτλος. Όλοι οι στίχοι έχουν διαφορετικά θέματα, αλλά μερικοί είναι για κατά συρροή δολοφόνους, άλλοι για εξωγήινους, μερικοί για άθλιους τύπους ανθρώπων. Νομίζω ότι υπάρχει μια ανθρώπινη ιδιότητα στους στίχους με την οποία μερικοί άνθρωποι μπορούν να συσχετιστούν, επειδή όλοι γνωρίζουν έναν άνθρωπο σκουπίδι.

Πώς συνθέσατε τα τραγούδια και πώς πήγαν οι ηχογραφήσεις;

Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ γράφτηκε το 2019 όταν γράψαμε για το album των Massacre, αλλά τα άλλα τέσσερα μαζεύτηκαν πολύ γρήγορα. Είχα μερικές ιδέες για riff, και μερικές διασκευές, και ο Jeramie και εγώ τα κάναμε μέσα σε λίγες μέρες, πραγματικά, και από τη στιγμή που έχουμε ένα studio εδώ όπου κάνουμε όλα τα δικά μας “κόλπα”, καταφέραμε να ηχογραφήσουμε και τον υπόλοιπο δίσκο γρήγορα..

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου album σας;

Το ένα είναι μωβ, το άλλο είναι ροζ! Αστειεύομαι. Νομίζω ότι το πρώτο album είναι λίγο πιο «πρωτόγονο», και το δεύτερο album εξερευνά κάποιες νέες δυναμικές και ξεπερνά τα όρια λίγο περισσότερο. Μερικά κομμάτια έχουν κάποια μέρη με odd time signature, υπάρχουνμερικές ασύμφωνες συγχορδίες εδώ κι εκεί, μοχθηρά πλήκτρα και ακουστικές εισαγωγές, κ.λπ. Είναι λίγο πιο… «ενηλικιωμένο».

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια με το συγκρότημα;

Πάντα λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όταν μπορούμε. Πρέπει να σχεδιάσουμε τα event μας με βάση τα χρονοδιαγράμματα των Deicide, Obituary και Venom Inc, οπότε όταν θα προγραμματίσουμε μερικές ακόμη συναυλίες σίγουρα θα τις κάνουμε!

Είστε σε περιοδεία; Ποιο είναι το πρόγραμμά σας;

Θα είμαστε σε περιοδεία έως τις 10 Σεπτεμβρίου με τους Deicide και Cataclysm στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δεν έχουμε πάει ακόμα στη δυτική ακτή, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε μια πλήρη περιοδεία και θα παίξουμε αυτά τα νέα τραγούδια για όλους! (σ.σ.: η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει αυτή)

Σκοπεύετε να επισκεφτείτε τη χώρα μας για ζωντανές εμφανίσεις;

Ας ελπίσουμε! Όπως είπα, αν έχουμε χρόνο, και αν έχουμε κάποια λογική προσφορά, θα παίξουμε όπου μπορούμε!

Πώς περάσατε το χρόνο σας κατά τη διάρκεια του lockdown και πώς είναι τα πράγματα τώρα στις ΗΠΑ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούσαν τον χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση και πίνοντας. Εγώ πέρασα τον χρόνο μου γράφοντας μουσική, σχεδιάζοντας κυκλοφορίες, κάνοντας layouts σε CD και βινύλια, γράφοντας δελτία τύπου, γυρίζοντας μουσικά video, κάνοντας μίξη και mastering, διαβάζοντας. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί. Οτιδήποτε για να σπρώξουμε το μηχάνημα προς τα εμπρός. Φυσικά, μας αρέσει να βλέπουμε και τηλεόραση, αλλά φροντίζουμε να γίνεται δουλειά πριν το παιχνίδι.

Οι Deicide είναι ένα από τα δώδεκα συγκροτήματα που συμμετέχετε, σωστά; Πώς είναι να είσαι μέλος της μπάντας του Glen;

Είναι υπέροχο να είσαι στους Deicide! Όχι μόνο είναι όλοι υπέροχα παιδιά, που τα πάνε μια χαρά και κολλάνε πολύ καλά στις πρόβες, αλλά και τα τραγούδια είναι υπέροχα να τα παίζεις! Ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν να παίξει τα “Oblivious To Evil” και “Satan Spawn”; Ήταν εκρηκτικό μέχρι τώρα. Τα παιδιά ήταν επίσης πολύ φιλόξενα και με έκαναν να νιώσω μέρος της συμμορίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συζήτηση όπως θέλετε.

Ευχαριστώ για κάθε υποστήριξη σε οποιοδήποτε από τα 1 εκατομμύριο συγκροτήματά μου! Μείνετε συντονισμένοι για πολλή μουσική που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο και ελάτε σε ένα show Inhuman Condition/Deicide! Αφήστε τη μουσική να μιλήσει.

Συνέντευξη: Αντρέας Ζώρας
Μετάφραση: Σταύρος Πισσάνος

Facebook
Instagram
Spotify
Youtube
Bandcamp
Deezer

Band Members
Jeramie Kling – Φωνητικά, τύμπανα
Taylor Nordberg – Κιθάρα
Terry Butler – Μπάσο

Discography
Rat°God, 2021
Fearsick, 2022

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X