Συνεντεύξεις

Warlung

Τρίτος δίσκος για τους ψυχεδελικούς rockers από το Houston των ΗΠΑ, τους Warlung, ονόματι Optical Delusions, σε διάστημα μόλις ενός έτους από τον προκάτοχο του, το “Immortal Portal”. Για  λογαριασμό του σχήματος με την μεγάλη όρεξη για δουλειά, έθεσα  τις ερωτήσεις μου στον κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας, Philip Bennett, οπότε παρακάτω μπορείτε να δείτε τι απάντησε.

Γεια σου Philip. Καλώς ήρθατε στο webzine μας και συγχαρητήρια για το Optical Delusions. Είστε ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα ανταπόκριση;

Μέχρι τώρα όλα καλά. Οι όποια ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι επί το πλείστον θετική. Μας αρέσει να διαβάζουμε κριτικές και να ακούμε την γνώμη του κόσμου για τον καινούργιο μας δίσκο. Τώρα μένει να φτάσουμε σε όλους αυτούς που είναι διατεθειμένοι να ακούσουν.

Μιας και οι Warlung είναι ακόμα μια σχετικά καινούργια μπάντα, θέλετε να δώσετε μια γρήγορη περιγραφή της μπάντας για όσους δεν σας γνωρίζουν;

Είμαστε μια τετραμελής rock n roll μπάντα από το Houston. Τα μέλη της είναι μία παρέα παλαιών φίλων και την αποτελούν ο George, εγώ και τα αδέρφια Chris και Ethan. Δεν θέλουμε να βάλουμε μια ταμπέλα στην μουσική μας ή στο είδος και στυλ που παίζουμε. Με αυτόν τον τρόπο κρατάμε ζωντανή την δημιουργική διαδικασία και παράλληλα παραμένουμε ανοιχτοί όσον αφορά τις όποιες μουσικές ιδέες. Το σίγουρο πάντως είναι πως ανήκουμε στον σκληρό rock n roll ήχο αναμφίβολα.

Πες μας μερικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία παραγωγής του δίσκου.

Λοιπόν, οι ηχογραφήσεις, το mix και το master του δίσκου έγιναν από τον ίδιο παραγωγό που είχε αναλάβει και το δεύτερο μας άλμπουμ Immortal Portal. Ήμασταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα οπότε δεν διστάσετε να συνεχίσουμε με τον Micheal Silva ξανά και σε αυτό το άλμπουμ. Όσο για την  διαδικασία, σκεφτόμαστε αρκετά βασικά πριν μπούμε στο στούντιο. Συνήθως, φτιάχνουμε μια καλή εικόνα του πως νομίζουμε πως θα βγει το κομμάτι, βάζουμε κάτω τα demos, τα επεξεργαζόμαστε για λίγο, τα ξανά δουλεύουμε αν και εφόσον χρειαστεί και χτίζουμε από εκεί και μετά. Έτσι όταν φτάνουμε να μπούμε στο στούντιο, ήμαστε έτοιμοι και έχουμε μια καλή ιδέα για το τι θέλουμε από το κομμάτι.

Στιχουργικά με ποια θέματα ασχολείστε;

Δεν έχει όλος ο δίσκος απαραίτητα μια θεματική, το κάθε κομμάτι όμως σίγουρα. Κάποια έχουν μια κάποια πιο τρομακτική ατμόσφαιρα, άλλα μια πιο θρησκευτική, αποκρυφιστική χροιά. Άλλα πάλι είναι απλά διάσπαρτες ιδέες που μας έρχονται. Συνήθως, προσπαθούμε να σκεφτούμε κάτι τρελό ή κάτι σαν σενάριο ταινίας που θα θέλαμε να δούμε και προσπαθούμε να το ενσωματώσουμε αυτό στην μορφή ενός τραγουδιού. Για παράδειγμα το Devils Game προέκυψε από μία ιδέα να κάνουμε ένα κομμάτι για την ρωσική ρουλέτα την οποία πάσαρα στον George και αμέσως ήρθε με αυτούς τους στίχους που ταιριάζουν τέλεια τόσο στο κομμάτι όσο και στο θέμα. Οπότε ουσιαστικά, στο θέμα των στίχων μας αρέσει να διασκεδάζουμε και να πλάθουμε τρελά σενάρια μέσα από τρελές ιδέες.

Ποιους καινούργιους μουσικούς ορίζοντες ανακαλύψατε με το “Optical Delusions” που δεν υπήρχαν στο ντεμπούτο σας;

Θα έλεγα περισσότερες αρμονίες σίγουρα και νομίζω πως αυτός έχει παραπάνω ψυχεδελικά στοιχεία ηχητικά. Αυτά τα κομμάτια κύλησαν από μόνα τους αρμονικά οπότε απλά ακολουθήσαμε. Γράφουμε συνεχώς καινούργια κομμάτια και ιδέες, τα παραθέτουμε όλα και διαλέγουμε αυτά που νιώθουμε πως ταιριάζουν περισσότερο στην μπάντα. Ειλικρινά, το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να πιέζουμε θετικά πάντα ο ένας τον άλλον στο να γράφει την καλύτερη δυνατή μουσική χωρίς να μας βάζουμε περιορισμούς και μουσικές ταμπέλες.

Το εξώφυλλο μου θυμίζει αρκετά την ταινία “Candyman”, παρότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Ποια είναι η δικιά σας ερμηνεία;

Έκανα σίγουρα αυτόν τον συνειρμό με το Candyman και εγώ (γέλια). Για εμένα προσωπικά, απλά έμοιαζε να ταιριάζει στον τίτλο και δίνει αυτή την καλό/κακό ταξίδι φάση, που κοιτάς μέσα στα μάτια σου στον καθρέφτη του μπάνιου σου ενώ παίζει να έχεις φάει παραπάνω μαγικά μανιτάρια από όσο θα έπρεπε (γέλια). Απλά λάτρεψα τα χρώματα και το θέμα, τα νιώθω απολύτως ταιριαστά στον δίσκο.

Πως προέκυψε η συνεργασία με την Heavy Psych Sounds;

Όταν ηχογραφήσαμε αρχικά τον δίσκο τον Φεβρουάριο του 2020 θέλαμε πραγματικά να το προωθήσουμε σε κάποιες εταιρείες για να δούμε ποιος, αν κάποιος, ενδιαφέρεται να το κυκλοφορήσει. Ήρθαμε σε επαφή με 10-15 εταιρείες και η Heavy Psych Sounds επικοινώνησε πίσω με μία καλή πρόταση καθώς και την προθυμία να κυκλοφορήσει τους δίσκους μας και σε βινύλιο. Ο Gabe ήταν πολύ καλός και μας έδωσε και μεγάλο έλεγχο σχεδόν σε όλα όσα θέλαμε να κάνουμε σχετικά με το άλμπουμ. Ήταν πολύ υποστηρικτικοί με τον δίσκο και πραγματικά μας βοήθησαν να βγάλουμε την δουλειά μας έξω στον κόσμο. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη εταιρεία για να είσαι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταλήξαμε εδώ.

Είδα το video clip για το “The Scorpion In The Sand” και φαίνεται πως διασκεδάσατε αρκετά. Πείτε μας λίγα πράγματα για αυτό.

Είχε πολύ πλάκα πραγματικά και πολύ μα πάρα πολύ ζέστη. Διαλέξαμε μάλλον την χειρότερη μέρη πραγματικά για να οδηγήσουμε στην έρημο και να κάνουμε γύρισμα. Λαμβάναμε ειδοποιήσεις επικινδυνότητας για την ζέστη στα κινητά μας που έλεγαν να μείνουμε μέσα λόγο ζέστης. Ήταν τρελό αλλά αρκετά διασκεδαστικό κοιτώντας πίσω. Συνεργαστήκαμε με τους φίλους μας στην DANG Media για όλο αυτό και υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που ετοιμάζουμε σε συνεργασία μαζί τους προς κυκλοφορία, ελπίζουμε το συντομότερο.

Με ποιον τρόπο θα προωθήσετε περαιτέρω την κυκλοφορία σας;

Πρέπει να εντείνουμε την δουλειά μας στα μέσα δικτύωσης και να προσπαθήσουμε να φτάσει η δουλειά μας σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια μας για τώρα, το να κάνουμε τον κόσμο να ακούσει. Πιστεύουμε πραγματικά πως αν κάποιος μας δώσει μια ευκαιρία θα ερωτευτεί την μουσική μας και τα κομμάτια μας. Απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να σπρώχνουμε, να παίξουμε ζωντανά αν είναι εφικτό και να μοιραστούμε την αγάπη για την μουσική με όλους. Μεγάλα riff και μεγάλες αρμονίες για όσους συμμετέχουν μαζί μας.

Επηρέασε η πανδημία καθόλου τα σχέδια σας;

Η επιδημία μας τσάκισε κανονικά. Είχαμε μεγάλα σχέδια για περιοδεία και θα βγαίναμε στον δρόμο μέχρι να λιώσουν τα λάστιχα. Τώρα βέβαια ήμαστε εδώ εγκλωβισμένοι ψάχνοντας άλλους τρόπους να προωθήσουμε την μουσική μας. Εξακολουθούμε να σκοπεύουμε να βγούμε περιοδεία όταν όλα τελειώσουν αλλά προς το παρόν έχουμε τόνους μουσικής που δουλεύουμε πάνω της και ακόμα σκοπεύουμε να στείλουμε πολλούς ακόμα δίσκους προς κατεύθυνσή σας.

Πιστεύω πως η μουσική σας είναι αρκετά κινηματογραφική πολλές φορές. Θα σας ενδιέφερε να γράψετε μουσική, ας πούμε, για μία ταινία τρόμου;

Διάολε βέβαια. Η ταινίες τρόμου είναι το αγαπημένο μου είδος ταινιών και γενικά είμαι οπαδός,  βλέπω όλα τα τρομακτικά πράγματα (γέλια). Θα λάτρευα να γράψω μια μουσική επένδυση ή γενικά μουσική και τραγούδια για ταινίες τρόμου. Με τον George τον περασμένο χρόνο ασχοληθήκαμε λίγο με δημιουργία ταινιών, μερικές τρόμου μικρού μήκους και διάφορα τέτοια και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε περαιτέρω σύντομα.

Παρεμπιπτόντως, ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία αυτού του είδους;

Πω, η λίστα μπορεί να κρατήσει για πάντα. Εξαρτάται την όρεξη γενικά, αλλά όταν πρόκειται για κλασικές ταινίες, προσωπικά είμαι μεγάλος οπαδός του Helloween και του Texas Chainsaw Massacre. Αυτά ήταν τα οι δυο πρώτες ταινίες τρόμου για εμένα και οι αγαπημένες μου. Τώρα τελευταία όμως ασχολούμαι πολύ με πιο αργές σε εξέλιξη ταινίες τύπου art house horror. Οι κυκλοφορίες των Α24 Studios κατά την άποψη μου είναι κορυφαίες ταινίες τρόμου. Μια από αυτές που ξεχώρισα τελευταία είναι το It Follows”. Μια ανατριχιαστική αυθεντική ιστορία με μερικά φανταστικά πλάνα που πραγματικά σου μένουν. Η λίστα μπορεί όπως είπα να συνεχιστεί επ’ άπειρον.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για να απαντήσετε. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη. Ευχαριστούμε όσους ακούνε την μουσική μας, απολαμβάνουν την τέχνη μας και μας δίνουν μια ευκαιρία. Έχουμε τόνους από πράγματα για να προσμένουμε και να κάνουμε, δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε σύντομα. Παραμείνετε ψυχεδελικοί.

Συνέντευξη: Τζούλια Τσαγκάρη
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μάρης

Website  
Facebook
Bandcamp
Instagram

Band Members
Philip Bennett – Φωνητικά, Κιθάρες
George Baba – Κιθάρες, Φωνητικά
Chris Tamez – Μπάσο
Ethan Tamez – Τύμπανα

Discography
Sleepwalker, 2017
Immortal Portal, 2019
Optical Delusions, 2020

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X