Συνεντεύξεις

Kissin’ Dynamite

Το τελευταίο album Ecstasy” των Kissin Dynamite έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, και όχι άδικα. Πολλές από τις εμφανίσεις τους με τους Powerwolf και Amaranthe εντός και εκτός Ευρώπης είναι ήδη sold out. Με αφορμή τα παραπάνω, συνομιλήσαμε με τον drummer της μπάντας, Andi Schnitzer, για διάφορα θέματα που αφορούν τον τελευταίο δίσκο, τη μπάντα, αλλά την περιοδεία τους που μόλις ξεκίνησε. 

Γεια σας! Είμαι η Αλίκη από το Grekrebels.gr. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που αφιερώσατε ώστε να λάβετε μέρος σε αυτή τη σύντομη συνέντευξη. Το “Ecstasy” είναι το έκτο άλμπουμ της καριέρας σας. Ποια ήταν η ανταπόκριση που έλαβε το album από τους οπαδούς και τα ΜΜΕ; Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας και την εξέλιξη της μπάντας;

Γεια σου Αλίκη. Νομίζω ότι αυτή είναι η πρώτη μας συνέντευξη με την Ελλάδα. Ο manager μας, Nick, θα πρέπει να είναι περήφανος. Είναι επίσης Έλληνας (γέλια). Η ανταπόκριση στο Ecstasy ήταν πολύ καλή και πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυκλοφορία, παρ’ όλο που και στο “Generation Goodbye” δεν ήταν κακή επίσης. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι κύλησε με όλα αυτά που ξεκίνησαν με το τέταρτο άλμπουμ Megalomania, όπου παίξαμε με ένα μοντέρνο synthie υλικό και πειραματιστήκαμε αρκετά. Στο “Generation Goodbye” είχαμε ένα μικρό κομμάτι από αυτό, αλλά θα έλεγα ότι το Ecstasy είναι το πιο διαχρονικό άλμπουμ εκ των τριών. Δεν αναφερθήκαμε σε τίποτα που ήταν στη μόδα, αλλά κάναμε τη μουσική που βγήκε από την καρδιά μας. Και αποδείχθηκε ότι είναι μουσική, η οποία ακούγεται μοντέρνα από πλευράς ήχου και παραγωγής, που είναι συνθετικά εμπνευσμένη από τα παλαιότερα πράγματα, ξεκινώντας από τη ροκ μουσική της δεκαετίας του ’80 και πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω, στους Pink Floyd ή στους The Who. Έτσι αισθανθήκαμε πραγματικά πολύ καλά με το album και με το ότι πήρε τόσο καλή ανατροφοδότηση.

Υπάρχουν μερικά νέα μουσικά στοιχεία στο νέο σας άλμπουμ. Για να είμαι πιο ακριβής, πιστεύω ότι αυτό το άλμπουμ είναι πολύ πιο μελωδικό σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες σας. Ήταν ένας πειραματισμός από μέρους της μπάντας, ή ήταν κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια της σύνθεσης των τραγουδιών;

Όπως είπα και πριν, είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας. Νομίζω ότι αυτή τη φορά καταφέραμε να μην επηρεαστούμε πολύ από τη λογική μας ή τη μόδα, αλλά περισσότερο από τη διαίσθησή μας. Και μας οδήγησε όλο και πιο μακριά από την ταυτοποίησή μας με μια cliché “Heavy Metal” μπάντα· περισσότερο με μια Rock Band. Φυσικά, επηρεαζόμαστε και από το metal, αλλά με το Ecstasy υποθέτω ότι θέλαμε επίσης να δημιουργήσουμε μια ξεκάθαρη απόσταση μεταξύ της μπάντας και όλων των σημερινών σκληρών και μοντέρνων metal συγκροτημάτων, που κατά τη γνώμη μου έχουν έλλειψη από αυτό το sexy, swinging, eye-twinkling και πολύχρωμο μέρος του πνεύματος του rock n ‘roll, που έχουν οι AC/DC ή οι Aerosmith (γέλια).

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για το περιεχόμενο των τραγουδιών που περιλαμβάνονται σε αυτό το άλμπουμ σε στιχουργικό επίπεδο;

Σε σύγκριση με το “Generation Goodbye”, όπου έγραψα πολλά για την κοινωνική κριτική και το οποίο αναφερόταν στα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας μας, οι στίχοι σε αυτό το album είναι πιο ουδέτεροι και διαχρονικοί. Ξέρεις, εξακολουθώ να πιστεύω στην πρόταση «το Rock ‘n Roll δεν θα πεθάνει ποτέ» και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι στίχοι σε αυτό το άλμπουμ είναι και πάλι απλώς πραγματικοί Rock’ n Roll στίχοι. Πρόκειται για όλο το φάσμα των συναισθημάτων που πάντα γοητεύουν και θα γοητεύουν τους ανθρώπους. Και με την ευκαιρία, για αυτό πιστεύω πως και το Ecstasy είναι ένας πολύ καλός τίτλος. Είναι κάτι διαχρονικό, ανεξάρτητο από τη μόδα. Φυσικά, μερικοί μουσικοί λένε: “Ω, πώς τολμάς να γράφεις τραγούδια σχετικά με την ευτυχία, σε καιρούς που φαίνεται πως ο κόσμος οδεύει προς το τέλος. Δεν μπορούμε πλέον να το αποκρύπτουμε”. Αλλά εγώ λέω: Η μουσική που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους είναι το πιο απαραίτητο πράγμα αυτή τη στιγμή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ακούω πια όλους αυτούς τους κλαυθμούς όταν ανοίγω το ραδιόφωνο.

Θα ήθελες να μας πεις σχετικά με τη συνεργασία σας με την Anna Brunner σε αυτό το άλμπουμ;

Είναι μέλος των Exit Eden, μια γυναικεία μπάντα για την οποία ο τραγουδιστής μας Hannes ήταν παραγωγός ενώ γράφαμε το Ecstasy. Και ενώ δούλευαν μαζί άρχισαν να συνεργάζονται αρκετά καλά και ο Hannes παρατήρησε την εξαιρετική ισχυρή ροκ φωνή της. Έτσι της ζήτησε να κάνουν ένα δυναμικό ντουέτο στο νέο μας άλμπουμ. Και νομίζω ότι κάνει σπουδαία δουλειά. Ακούγεται σαν λιοντάρι.

Ο ήχος σας μπορεί να ταξιδέψει κάποιον πίσω στη δεκαετία του ’80. Είστε fan αυτής της χρονικής περιόδου;

Ω ναι. Ανατραφήκαμε από το rock και το metal της δεκαετίας του ’80. Οι περισσότεροι από τους γονείς άκουγαν αυτή τη μουσική, οπότε δεν υπήρχε άλλος δρόμος για εμάς (γέλια). Η εμπειρία-κλειδί για εμένα ήταν μια συναυλία των AC/DC όπου οι γονείς μου με πήγαν όταν ήμουν 10 χρονών. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό.

Έχετε πολλές εμφανίσεις το 2018 με τους Powerwolf, με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι ήδη sold out, και έχετε ήδη επεκτείνει την περιοδεία σας για το 2019. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Έχουμε παίξει μαζί τους αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και τελικά καταλήξαμε να είμαστε καλοί φίλοι. Έτσι, αναμένουμε πραγματικά αυτήν την περιοδεία. Πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει ποτέ. Αύριο θα ξεκινήσει (σ.σ. η περιοδεία ξεκίνησε στις 25.10.18). Έχω ήδη ετοιμάσει από σήμερα την τεράστια τσάντα μου.

Θα σας δούμε ποτέ στην Ελλάδα, ή θα πρέπει να ταξιδέψουμε στη Γερμανία

Δυστυχώς δεν υπάρχουν σχέδια στην Ελλάδα, αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα μείνει έτσι. Όπως είπα: Ο manager μας είναι Έλληνας, οπότε βλέπω μια καλή ευκαιρία (γέλια).

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σου.

Ευχαριστώ! Σε όλους τους Έλληνες οπαδούς μας: Ελπίζουμε να σας δούμε κάποια μέρα σε μια συναυλία στην Ελλάδα. Μέχρι τότε: Συνεχίστε να διασκεδάζεστε και σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίζετε. Θα συνεχίσουμε να φέρνουμε πίσω το stadium rock!

Αλίκη Μαξούτογλου

https://www.kissin-dynamite.de
https://www.facebook.com/Kissindynamiterocks/
https://www.instagram.com/kissin_dynamite/?hl=en

Band Members
Johannes Braun – Φωνητικά
Ande Braun – Κιθάρες
Jim Müller – Κιθάρες
Steffen Haile – Μπάσο
Andreas Schnitzer – Drums

Discography
Steel of Swabia, 2008
Addicted to Metal, 2010
Money, Sex & Power, 2012
Megalomania, 2014
Generation Goodbye, 2016
Ecstasy, 2018

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X