Συνεντεύξεις

Northern Crown

Η πρώτη μου επαφή με τους Northern Crown έγινε με τον δεύτερο δίσκο τους ο οποίος φέρει σαν τίτλο το όνομα του συγκροτήματος. Οι οπαδοί του Epic Doom αξίζει να τους τσεκάρουν! Μίλησα λοιπόν με τον Zachary Rhandall για να μάθουμε όλοι μας περισσότερα για αυτούς…

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε αυτή την συνέντευξη με μια μικρή αναδρομή στην ιστορία σας.

Λοιπόν το σχήμα ξεκίνησε πίσω στο 2013 από την Leona και εμένα. Με το πέρασμα του χρόνου όπως όλα τα νέα σχήματα περάσαμε τις μάλλον τυπικές αλλαγές που όλοι κάνουν σε μέλη και κάπου στην άνοιξη του 2014 οι Northern Crown ήταν πλέον πρακτικά ένα solo project. Η τότε κοπέλα του Frank (πλέον σύζυγος) μας γνώρισε καθώς έψαχνα κάποιον να γράψει και να ηχογραφήσει τα τύμπανα για το πρώτο μας EP In The Hands Of The Betrayer. Επίσης είχα αποφασίσει ότι ήθελα κάποιον άλλον εκτός από μένα να τραγουδά. Ο Frank ήταν διαθέσιμος. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που του ζήτησα να γίνει μόνιμο μέλος του σχήματος. Επίσης γνώρισα τον Josh που έχει παίξει τύμπανα στις δύο πρώτες μας δουλειές. Το 2016 η Leona επέτρεψε για την κυκλοφορία του “The Others”. Αυτή είναι μια αρκετά συμπυκνωμένη μορφή της ιστορία μας μπορώ να πω αλλά σε φέρνει στο σήμερα!

Μου έκανε εντύπωση ότι δώσατε σαν τίτλο στον δίσκο σας το όνομα του συγκροτήματος. Έχουμε συσχετίσει μια τέτοια κίνηση να γίνεται από σχήματα που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα και συνήθως με αυτό τον τρόπο επιστέφουν στις ρίζες τους. τι ισχύει με εσάς;

Ναι, η αλήθεια είναι πως το έχω ακούσει ήδη μερικές φορές αυτό που λες. Αρχικά ήθελα να δώσω τον τίτλο “Chasing The Sun” αλλά ένοιωσα πως θα ήταν πιο σωστό να πάρει το όνομα του συγκροτήματος. πιστεύω ότι αυτός ο δίσκος αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ήχο μας, οπότε ναι μπορείς να πεις πως πρόκειται για μια δήλωση. Είναι σαν να λέμε εμείς “Αυτοί είναι οι Northern Crown”.

Ας μιλήσουμε λίγο για το νέο σας άλμπουμ. Τι μπορείς να μας πεις για την διαδικασία ηχογράφησης; Πόσο καιρό σας πήρε; Που ηχογραφήσατε;

Είμαι εργασιομανείς. Άρχισα να γράφω νέο υλικό σχεδόν αμέσως αφού κυκλοφορήσαμε το “The Others”, οπότε συνολικά βάλαμε δύο χρόνια δουλειάς σε αυτόν τον δίσκο. Στις δύο πρώτες κυκλοφορίες μας πρακτικά έγραψα όλη την μουσική και τους στίχους μόνος μου. Παρουσίασα τα κομμάτια ολοκληρωμένα στους υπόλοιπους. Αν και αυτή την φορά επίσης δούλεψα την μουσική απομονωμένος μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα ήταν δεδομένα πιο ομαδικό σε σχέση με το παρελθόν. Δύο κομμάτια από τον δίσκο προέκυψαν από τζαμάρισμα που έκανα με τον Frank. Επίσης οι στίχοι είναι πλέον προϊόν συνεργασίας με τον Frank και πολλοί από αυτούς γράφτηκαν επιτόπου στο στούντιο. Το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ηχογραφήθηκε στο στούντιο που έχω σπίτι μου. Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο σπίτι του Frank και η Leona έκανε το ίδιο για το μπάσο της. Ακόμα και ο guest κιθαρίστας μας ο Evan έγραψε τα μέρη του στο σπίτι του.

Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τους στίχους σας; Τι σε εμπνέει να γράφεις στίχους;

Οι δύο πρώτες μας δουλειές ήταν έντονα προσωπικές μιας και ήθελα να αποβάλω κάποια έντονα τοξικά συναισθήματα από το μυαλό μου. Σε αυτόν τον δίσκο ο Frank και εγώ θέλαμε να στραφούμε προς τα έξω παρά προς τα μέσα. Βλέπουμε πολλά πράγματα στον κόσμο που μας εκνευρίζουν και μας τρομάζουν και έτσι χρησιμοποιήσαμε αυτόν τον δίσκο σαν πλατφόρμα για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας.

Για να είμαι σωστός απέναντι σας πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν έχω ακούσει τις προηγούμενες δουλειές σας. Υπάρχουν τρανταχτές αλλαγές στην μουσική σας;

Αν ακούσεις το EP, τον πρώτο μας δίσκο και την νέα μας δουλειάς Πιστεύω ότι θα εντοπίσεις μια συνεχή εξέλιξη του ήχου μας. Πιστεύω ότι η σημαντικότερη διαφορά είναι η δύναμη του Frank σαν τραγουδιστής/ερμηνευτής. Πλέον έχει ανακαλύψει την φωνή του και το εύρος αυτής. Μπορεί πλέον να εκμεταλλευτεί το όργανο που είναι η φωνή του.

Προσωπικά περιέγραψα τους Northern Crown σαν ένα σχήμα με στοιχεία από doom, epic και αρκετές δόσεις από παλιομοδίτικα πλήκτρα. Συμφωνείς; Πως θα περιέγραφες τον ήχο σας;

Σίγουρα είμαστε ένα metal σχήμα, ξεκάθαρα παίζουμε και doom αλλά μας βλέπω σαν ένα “heavy retro rock” σχήμα, ακόμα όμως και αυτός ο τίτλος είναι αρκετά απλός. Έχουμε πολλές επιρροές από τα 70s αλλά δεν παύουμε να ήμαστε και μοντέρνοι. Ίσως ο τίτλος “progressive Epic Doom” να είναι και ο πιο αρμοστός!

Υπάρχουν πολλά κομμάτια με μεγάλη διάρκεια. Πόσο δύσκολο είναι να υπάρχει σωστή ισορροπία ναι τα κομμάτια αυτά να μην είναι πολύ επαναλήψιμα και βαρετά;

Μπορώ να σου πως αυτή είναι μια σημαντική πρόκληση για εμάς. Καθώς μεγαλώνω σαν συνθέτης έμαθα πλέον να εμπιστεύομαι το συναίσθημα μου σε τέτοια θέματα. Το θέμα της επανάληψης και η αλλαγές σε ένα κομμάτι είναι κάτι το πολύπλοκο. Μικρές αλλαγές μπορούν να δώσουν αρκετή ποικιλία σε ένα τραγούδι χωρίς να έχεις μέσα σε αυτό δέκα διαφορετικά riffs για παράδειγμα.

Είναι οι Northern Crown ένα σχήμα στουντιακό ή θέλετε να παίξετε και την μουσική σας ζωντανά;

Κατά βάση είμαστε ένα στούντιο project. Σίγουρα είμαστε πρόθυμοι να είμαστε μέρος όποιου show μπορούμε να βρούμε αλλά πλέον όσο μεγαλώνω πιάνω τον εαυτό μου όλο και λιγότερο πρόθυμο να παίξει ζωντανά.

Το doom είναι ίσως ένα από τα πιο παραδοσιακά παρακλάδια του metal, παρόλα αυτά ελάχιστες μπάντες έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς από αυτό. Συμφωνείς? Αν ναι γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Σίγουρα το doom ποτέ δεν απέχτησε την ανάλογη δημοτικότητα και μόλις πρόσφατα έπεσαν πάνω του κάποια από τα φώτα της δημοσιότητας. Κατά την άποψη μου αν δεν είσαι συντονισμένος με τα συναισθήματα της μουσικής μπορεί να σου φανεί σαν καταθλιπτική μουσική. Έχω διαπιστώσει ότι ακόμα και το όνομα του γένους ξενερώνει κάποια άτομα.

Ο δίσκος περιλαμβάνει μια πολύ καλή διασκευή του “Your River” των My Dying Bride. Αυτό για μένα ήταν μια έκπληξη! Γιατί επιλέξατε αυτό το κομμάτι;

Οι My Dying Bride είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να μάθω κιθάρα. Ο Frank είναι επίσης μεγάλος οπαδός. ήξερα πως δεδομένα κάποια στιγμή ήθελα να κάνω μια διασκευή από αυτούς και πάντα μου άρεσε το συγκεκριμένο. Οι My Dying Bride έχουν έναν πολύ προσωπικό ήχο σαν συγκρότημα και σίγουρα είναι αρκετά διαφορετικοί από εμάς σαν στυλ. Αυτό ήταν μια πρόκληση για εμάς αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για το πώς βγήκε η διασκευή αυτή. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιστή στο αρχικό αλλά έχει και το άγγιγμα των Northern Crown.

Μιλώντας για αγαπημένες μπάντες, ποιές είναι οι δικές σου;

Τα γούστα μου είναι ριζωμένα στα ‘70s. Είμαι μεγάλος οπαδός των Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep κλπ. Λατρεύω το κλασσικό metal και σχήματα όπως οι Judas Priest και Iron Maiden. Προφανώς υπάρχουν επιρροές από Candlemass στην μουσική μας. Φυσικά και οι My Dying Bride. Κάποια άλλα σχήματα που μου αρέσουν είναι οι Metallica, Opeth, Edge of Sanity, Immortal, Emperor, Ihsahn, Amon Amarth, Dark Tranquility, Witchcraft, Uncle Acid και πολλά άλλα.

Θα βγάλετε κάποιο βίντεο για να υποστηρίξετε τον δίσκο σας;

Ναι, θα κυκλοφορήσουμε σύντομα ένα lyric video!

Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε τον άλμπουμ σας σε βινύλιο για εμάς (εμένα δηλαδή α χα χα) τους λάτρεις;

Αχ, λατρεύω το βινύλιο και έχω μια μεγάλη συλλογή! Ελπίζω μια μέρα να κυκλοφορήσω όλες τις δουλειές μας σε βινύλιο ΑΛΛΑ είμαστε μια ανεξάρτητη μπάντα και πραγματικά δεν μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά μια τέτοια κίνηση. Ίσως να βρούμε μια εταιρία ή έναν διανομέα στο μέλλον που να μας απαλλάξει από αυτό το βάρος.

Υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από το εξώφυλλο;

Είχα μια ιδέα η οποία ήταν σχετική με τον αρχικό τίτλο του δίσκου “Chasing The Sun” την οποία και έδωσα στον Travis Smith αλλά από εκεί και πέρα τον άφησα να κάνει τα δικά του. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο βαθύτερο νόημα, απλά είναι πανέμορφο!

Πια είναι τα επόμενα βήματα της μπάντας;

Τώρα έχουμε να ασχοληθούμε με την προώθηση του δίσκου και την κυκλοφορία του βίντεο σύντομα. Έχω ήδη γράψει κάποια κομμάτια για τον επόμενο δίσκο μας και έχω αρκετές ακόμα ιδέες. Κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο θα τους κλείσω όλους σε ένα δωμάτιο για να δουλέψουμε.

Κλείσε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Σας ευχαριστώ όλους όσους έκατσαν και διάβασαν ότι είχα να πω! Πραγματικά με εκτιμώ όποιον βοηθά με κάποιο τρόπο το σχήμα μας. Το νέο μας άλμπουμ “Northern Crown” κυκλοφορεί από τις 12 Οκτωβρίου και μπορείτε να το παραγγείλετε στην σελίδα μας στο bandcamp. Αν δεν έχετε ακούσει τα In The Hands Of The Betrayer και “The Others” σας τα προτείνω! Σας ευχαριστώ πολύ!

Μιχάλης Νταλάκος

https://doommet.al
https://facebook.com/NorthernCrownDoom/

Band Members
Zachary – Κιθάρα, Πλήκτρα, Φωνητικά
Frank – Φωνητικά, Κιθάρα, Τύμπανα
Leona – Μπάσο

Discography
In The Hands Of The Betrayer (EP), 2014
The Others, 2016
Northern Crown, 2018

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X