Συνεντεύξεις

Rhodium

Λίγες μέρες αφού παρουσιάσαμε την νέα δουλειά των Rhodium επιστρέφουμε και με συνέντευξη. Μιλάμε με τον κιθαρίστα του σχήματος Λουκά Αντωνίου για το τι έχει συμβεί ανάμεσα στην νέα και την προηγούμενη κυκλοφορία τους καθώς και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

 

Λουκά συγχαρητήρια καταρχάς για το νέο σας πόνημα. Πριν μιλήσουμε για αυτό θέλω να μας πεις τι έκανε το συγκρότημα από την κυκλοφορία του πρώτου σας δίσκου μέχρι να μπείτε στο στούντιο για την συνέχεια του με λίγα λόγια.

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη για τη φιλοξενία στο Greek Rebels. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ μας “Scream into the Void” αρχίσαμε να ψάχνουμε άτομα να δημιουργήσουμε μπάντα. Όσοι ξέρουν την ιστορία του συγκροτήματος ξεκινήσαμε ανάποδα. Εγώ και η στιχουργός ηχογραφήσαμε τα τραγούδια μας και επειδή το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε σκεφτήκαμε να βρούμε τα άλλα μέλη και να συνεχίσουμε. Ξεκινήσαμε να προωθούμε την μουσική μας σε όλη την Ελλάδα και είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση. Με το χρόνο ήρθαν καινούριες ιδέες στη μπάντα και καινούρια μέλη και

Μαζί με τον Μιχάλη και στο Στέλιο “πλάσαμε” το Sea Of The Dead” ένα άλμπουμ από ιστορίες που μας έχουν αγγίξει.

Στο “Sea Of The Dead” πρακτικά μόνο εσύ έχεις παραμένει από το αρχικό line up. Πόσο δύσκολο ήταν να βρεις νέα μέλη και κατά πόσο αυτές οι αλλαγέςεπηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα του άλμπουμ;

Για να μπορέσω να συνεχίσω να γράφω και να ηχογραφώ χρειαζόμουν μέλη που μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία και κυρίως να βοηθούν αντίστοιχα στη σύνθεση κομματιών αλλά και να συνεισφέρουν οικονομικά και πρακτικά στη μπάντα έχοντας κοινό όραμα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί γι΄ αυτό και ακόμα πολύ μεγάλες μπάντες αλλάζουν Line up. Ο Κώστας και ο Sergio τα δύο νέα μέλη συνθέτουν βοηθούν εμπνέουν και πέρα από τη μουσική έχουμε γίνει και φίλοι. Όλα τα άτομα που πέρασαν από τη μπάντα ήταν αξιόλογοι μουσικοί είναι σημαντικό όμως να γίνει αυτό που λέμε το δέσιμο για να πάει παρακάτω.

Πες μας πέντε πράγματα για την διαδικασία ηχογράφησης του άλμπουμ. πόσο καιρό σας πήρε, που έγινε…

Όταν ολοκληρώθηκαν οι συνθέσεις έπρεπε να επενδύσουμε σε καλή παραγωγή ώστε ο ήχος μας να είναι αυτό που θέλουμε να βγει και να αναδείξει τα τραγούδια μας. Συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους προς την ίδια κατεύθυνση.. Την προπαραγωγή ανέλαβε ο Γιώργος Μυλωνάς ένας άνθρωπος πολυμήχανος που στήριξε το εγχείρημα μας από την αρχή.

Ο Διονύσης Χριστοδουλάτος έκανε την παραγωγή και μίξη και ο Νάσος Νομικός έκανε το Mastering και αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι συνέβαλαν στο ήχο που ακούτε στο άλμπουμ. Όλη η διαδικασία διήρκησε περίπου 6 μήνες. Για να βεβαιωθούμε ότι το αποτέλεσμα μας αρέσει ακούσαμε πολλές φορές τα τραγούδια στο σπίτι στο αμάξι παντού. Ακούσαμε όλοι άπειρες φορές τα τραγούδια μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης υπάρχουν και κάποιοι special guests σε αυτό το άλμπουμ. Τι μπορείς να μας πεις για αυτό;

Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με 3 αξιόλογους μουσικούς. Την Ηλιάνα Τσακιράκη από τους Enemy Of Reality στη σύνθεση των μελωδιών σε 2 κομμάτια και στα φωνητικά σε ένα από αυτά σε ντουέτο με το Μιχάλη. Επιπλέον στο άλμπουμ υπάρχει φυσικό βιολί από τον Ματθαίο Δακουτρό και πλήκτρα στο “The Emperor” από τον ταλαντούχο Γιάννη Γαλανάκη.

Ξέρω ότι το άλμπουμ δεν είναι concept αλλά αν δεν κάνω λάθος τα κομμάτια μιλούν όλα για ένα συγκεκριμένο θέμα…

Είναι τραγούδια που γράφτηκαν από όσα βιώνουμε. Με όσα γίνονται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο γράφεται ιστορία.. Δε γίνεται να μείνεις ανεπηρέαστος.

Υπάρχει ένα καθαρτικό τραγούδι για την λέπρα της παιδεραστίας, το ομότιτλο “Sea Of The Dead που μιλάει για το ταξίδι ενός παιδιού που μπαίνει στη βάρκα να σωθεί από τη φρίκη του πολέμου και καταλήγει να επιπλέει νεκρό, ένα τραγούδι με αληθινή ιστορία πίσω από το “Delirio” με μια κοπέλα που ήταν σε ψυχιατρικό ίδρυμα.. Αλλά και δυο τραγούδια με ιστορικό, το “Sisters Of Fate” για τη γέννηση του αυτοκράτορα Παλαιολόγου και τα γεγονότα που καθόρισαν τη μοίρα του και το “The Emperor” που μιλά για την τελευταία μάχη του Παλαιολόγου που σήμανε και το τέλος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Όλα τα τραγούδια έχουν το εξής κοινό.. Τον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει όταν το κακό υπάρχει παντού. Θέλουμε αφύπνιση και ανθρωπιά.

Έχοντας ήδη την εμπειρία του πρώτου δίσκου πια ήταν τα λάθη που δεν ήθελες να επαναλάβεις εδώ;

Αρχικά ξεκίνησα πολύ ρομαντικά θεωρώντας ότι όλοι είτε αγαπούν είτε όχι κάτι θα έχουν μια καλή διάθεση πάνω σε μια καινούρια δουλειά. Γνώρισα εξαιρετικά παιδιά στην Ελληνική μουσική σκηνή και πολύ αποδοχή αλλά και καταστάσεις με τρικλοποδιές που με έκαναν πολλές φορές να σκεφτώ να τα παρατήσω. Επιπλέον για μένα σε αυτό το άλμπουμ ήταν πολύ σημαντικό να έχω σταθερά μέλη στη μπάντα ώστε να μπορούμε όλοι να προσχωρήσουμε μαζί και μετά το άλμπουμ.

Έχετε ήδη ένα πολύ όμορφο βίντεο. Θα γυρίσετε και κάποιο άλλο; Πόσο σημαντικό είναι κατά την άποψη σου ένα καλό βίντεο;

Χαίρομαι που σου άρεσε Μιχάλη. Με αφορμή το “Delirio” γνωρίσαμε πολύ υποστηρικτικούς φίλους και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε. Διαλέξαμε το συγκεκριμένο τραγούδι γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ εύπεπτο στο αυτί, οι μελωδίες στις κιθάρες είναι ξεσηκωτικές, τραβά την προσοχή γρήγορα αλλά κυρίως και γιατί με αυτό το δίσκο θέλαμε να επικοινωνήσουμε πέρα από μελωδίες και μηνύματα που έχουμε μέσα μας. Το “Delirio” μιλά την ψυχική ασθένεια και είναι κάτι που αφορά 1 στους 2 ανθρώπους πια και κάτι που στη χώρα μας απαιτεί άμεση φροντίδα. Λένε μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Το video είναι ένας άμεσος τρόπος να δείξεις στον κόσμο το στυλ σου, την αισθητική σου τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη μουσική. Θα ακολουθήσει και καινούριο Videoclip από το TVwar για το τραγούδι μας  “Man of Honor

Συμφωνείς ότι η δεύτερη κυκλοφορία ενός συγκροτήματος είναι πιο σημαντική από την  πρώτη;

Η πρώτη κυκλοφορία για μας ήταν να γνωρίσουμε στον κόσμο αυτά που μας αρέσουν μουσικά, τα θέματα από μας ενδιαφέρουν, να δείξουμε την αδυναμία μας στα εμμονικά riff και τον ποιητικό στίχο. Η δεύτερη κυκλοφορία είναι πιο τολμηρή στιχουργικά και συνδυασμό με τις μελωδίες βγάζουν έντονη συναισθηματική κορύφωση σε σημεία. Ο ήχος μας με τον καιρό είναι επίσης αρκετά πιο ώριμος. Αυτό που ακούμε αρκετά και μας αρέσει είναι ότι στα άλμπουμ μας φαίνονται  επιρροές από αγαπημένες μπάντες πχ Queensryche, Iced Earth αλλά έχουμε καταφέρει να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα και είναι ο ήχος των Rhodium.

 Έχετε ήδη προγραμματίσει μια ζωντανή εμφάνιση / παρουσίαση του άλμπουμ. να περιμένουμε περισσότερα live από εσάς;

Μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει 2 Live, το Album Release μας στο Crow το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου που έχουνε ετοιμάσει ένα πολύ εντυπωσιακό show και θα παίξουμε μαζί με Sorrows Path και Pandora’s Box δύο αγαπημένες μπάντες και καλοί φίλοι. Στη σκηνή θα έχουμε το φυσικό βιολί του Ματθαίου Δακουτρού, πλήκτρα από τον Χάρη Πολυμενέα και την μοναδική Ηλιάνα Τσακιράκη σε ντουέτο με τον Mike Liva. Μη το χάσετε θα είναι μια τεράστια γιορτή για όλους.

Το καλοκαίρι επίσης ανακοινώθηκε η συμμετοχή μας στο Over Τhe Wall ένα φεστιβάλ θεσμός στην Κρήτη θα μοιραστούμε τη σκηνή με εξαιρετικές μπάντες και ανυπομονούμε να παίξουμε.

Ελληνική σκηνή. Θέλω να μου πεις τι είναι αυτό που σου αρέσει σε αυτήν.

Μου αρέσει ότι οι Ελληνικές μπάντες έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο να γίνουν πολύ καλοί μουσικοί και επενδύουν σε καλές παραγωγές και άρτια σκηνική παρουσία.

Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές μπάντες στην Ελλάδα. Και όσον αφορά τον κόσμο μου αρέσει που μπαίνω σε ένα μπαρ ακούγεται ένα αγαπημένο τραγούδι και τα άτομα που ακούν μεταλ με κάποιο τρόπο γίνονται μια παρέα και πίνουν στο τέλος μαζί.

Ποτέ δεν ήμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Τώρα που έχεις το άλμπουμ στα χέρια σου σαν τελικό προϊόν υπάρχει κάτι που θα άλλαζες σε αυτό;

Ξεκίνησα διστακτικά γιατί ένα άλμπουμ για να γίνει όπως πρέπει υπάρχουν πολλές παραμέτρους να βρεις καλούς συνεργάτες, να έχετε κοινό όραμα, οικονομικά να μπορείς να ανταποκριθείς και αισθητικά στον ήχο και την εικόνα να λες “αυτό είναι”. Μπορώ να πω ότι κινηθήκαμε πολύ προσεκτικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Αν άλλαζα κάτι θα σκεφτόμουν να κυκλοφορήσω εξ΄αρχής και βινύλιο αλλά δε ξέρω αν έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και ίσως μέσα στο άλμπουμ θα έβαζα μέσα και το “Memory of Light” που τώρα είναι single γιατί εκ των υστέρων άκουσα ότι ο κόσμος το ήθελε και αυτό μέσα στο CD.

    Η σωστή έκφραση είναι σουβλάκι ή καλαμάκι;

Αιώνια διαμάχη.. Λοιπόν το έψαξα πρόσφατα και θα σε εκπλήξω… Η διαφοροποίηση αφορά αν είναι ψημένο σε σιδερένια σούβλα ή σε ξύλινο καλάμι. Άρα και οι δύο όροι δεν είναι λάθος. Τώρα εγώ για να χω το κεφάλι μου ήσυχο  και να αποφύγω καθυστερήσεις στο φαγητό μου λέω “τρία απ’ ολα” και καθαρίζω χαχα

Αν θα μπορούσες να “κλέψεις” έναν δίσκο από την ιστορία της μουσικής μας και να τον παρουσιάσεις σαν δικό σου ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Αφού “κλέβω” θα ήθελα η τσάντα μου να χωράει παραπάνω από ένα (χάχα)..

Θα πω το… “South Of Heaven” γιατί με έκανε να πιάσω τη κιθάρα μετά από κάποια χρόνια αποχής.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Κλείσε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

To Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σας περιμένουμε όλους να στο Crow με τους Pandora’s Box τους Sorrows Path να γνωριστούμε, να πιούμε, να γιορτάσουμε. Θα τελειώσω με έναν στίχο από το “Fight Back” που περιέχεται στο δίσκο:

“Stand brave my sons and raise your fist high, we will never subside… We fight back”

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος

 

Band Members

Kostas Kiriakis: Bass

Sergio Tellis: Guitars

Loukas Antoniou: Guitars

Mike Livas: Vocals

Stelios Pavlou: Drums

Discography:

Scream Into The Void (2018)

Sea Of The Dead (2019)

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X