Συνεντεύξεις

Skags

Οι Skags είναι μια νέα μπάντα με έδρα την Αθήνα, οι οποίοι παίζουν ένα ιδιαίτερο κράμα alternative/electronic/psychedelic rock. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο δίσκο τους, “Digital Cage Of A Cursed Generation”, για τον οποίο μας μίλησαν τα μέλη της μπάντας Σωτήρης Αγγελίδης (μπάσο/φωνητικά) και Σπυρέττα Δρίβα (φωνητικά).

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να σας ευχαριστήσω που δεχτήκατε να κάνουμε αυτή την συνέντευξη και ταυτόχρονα να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια για το “Digital Cage Of A Cursed Generation”. Θέλετε να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για τον κόσμο που δεν σας γνωρίζει;

Σωτήρης Αγγελίδης: Γεια σου Νίκο, χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε! Σε ευχαριστούμε για την πρόσκληση και για τα καλά σου λόγια όσον αφορά στο άλμπουμ μας! Οι Skags αρχικά σχηματίστηκαν ως cover band με τα αρχικά μέλη εμένα και την Σπυρέττα. Έπειτα από μια περίοδο αλλαγών στο σχήμα, ενσωματώθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη, o Χρήστος και η Χριστίνα. Έπειτα από δύο  χρόνια παίζοντας διασκευές, η μπάντα θέλησε να δημιουργήσει δικό της υλικό, μέρος του οποίου βρίσκεται στον πρώτο δίσκο “Digital Cage Of A Cursed Generation”. Πρόσφατα στις τάξεις της μπάντας εντάχθηκε ο Χάρης στην θέση του ιδρυτικού μέλους, του Κώστα.

Ποιος γράφει την μουσική; Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης;

Σπυρέττα Δρίβα: Ο Σωτήρης είναι η κύρια πηγή μουσικών και στιχουργικών ιδεών, τις οποίες μοιράζεται με τα υπόλοιπα μέλη και βάζοντας ο καθένας την δική του “πινελιά” δημιουργείται κάθε ολοκληρωμένο κομμάτι. Ως πηγή έμπνευσης θα λέγαμε πως είναι κάθε τι συμβαίνει στον σύγχρονο κόσμο. Από τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την μοναξιά, τον έρωτα κτλ.

Τι σας ώθησε στην δημιουργία των Skags; Από που προήλθε το όνομα και ποιος ο συμβολισμός του;

Σωτήρης Αγγελίδης: Οι Skags δημιουργήθηκαν ως ανάγκη των μελών του να μιλήσουν μέσα από κάτι που αγαπούν, την μουσική. Το όνομα της μπάντας αρχικά απαρτιζόταν από τα αρχικά των ονομάτων των πρώτων μελών. Αλλά έπειτα από τις αλλαγές στα μέλη, το όνομα παρέμεινε. Η λέξη “skag” στην αγγλική αργκό παραπέμπει σε ναρκωτικές ουσίες. Αυτός είναι και ο συμβολισμός της μουσικής μας… Πολύ έντονη και εθιστική!

Πείτε λίγα λόγια για το περιεχόμενο του “Digital Cage Of A Cursed Generation”. Ποιο είναι το concept και από πού εμπνευστήκατε αυτό το δίσκο;

Σπυρέττα Δρίβα: Το “Digital Cage Of A Cursed Generation” είναι ένα μουσικό ταξίδι, μια συναισθηματική εμπειρία που σε βάζει να προβληματιστείς. Ταυτόχρονα είναι γεμάτο ενέργεια και εθιστικό ρυθμό. Τα τραγούδια του δίσκου θίγουν πτυχές όλης της κοινωνικής ζωής. Το “Zak” μιλάει για την αυτοδικία και την απάθεια της κοινωνίας, με αφορμή το περιστατικό του Ζακ Κωστόπουλου, όπου παρατηρήσαμε να πεθαίνει ένας άνθρωπος στο κέντρο της πόλης ένα μεσημέρι, ενώ ο κόσμος γύρω κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό του. Το “The Guillotine” μιλάει για την καταστροφή του περιβάλλοντος από την αλόγιστη τεχνολογική ανάπτυξη. Στο “The Weekend” ακούμε για την παγίδα της καθημερινότητας που μας έχει εγκλωβίσει σε μία ανελέητη ρουτίνα, περιμένοντας ένα Σαββατοκύριακο για να “ζήσουμε”. Γενικά θα λέγαμε πως κάθε τραγούδι έχει και μια ιστορία να διηγηθεί και αυτός είναι ο σκοπός του.

Μπορείτε να μας πείτε λεπτομέρειες για την ηχογράφηση του album; Ο ήχος είναι καταπληκτικός. Πού έγινε και ποιος έκανε την παραγωγή;

Σωτήρης Αγγελίδης: Το άλμπουμ γράφτηκε σε μια δύσκολη περίοδο, κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της πανδημίας του κορονοϊού. Κατά συνέπεια οι ηχογραφήσεις, οι πρόβες και οι συναντήσεις ήταν δύσκολες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η παραγωγή έγινε από τον Νίκο Αρκομάνη στο Play Recording Studio και πράγματι η δουλειά μάς ενθουσίασε και μας ικανοποίησε απόλυτα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο για την βοήθεια και την καθοδήγησή του.

Έχετε πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα αλλά και εκτός πρωτεύουσας. Πώς είναι όλη αυτή η εμπειρία και ποια η αντίδραση του κόσμου που σας βλέπει για πρώτη φορά;

Σπυρέττα Δρίβα: Μας αρέσει πολύ να παίζουμε μπροστά στο κοινό! Είναι πάντα μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Ο κόσμος περνάει πολύ ωραία, υπάρχει πάντα μια χαρούμενη διάθεση και τα συγχαρητήρια που δεχόμαστε στο τέλος κάθε εμφάνισης είναι η επιβεβαίωση ότι κάτι έχουμε κάνει πολύ καλά. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε και πάλι στην σκηνή!

Ποια συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει μουσικά; Έχετε ξεχωρίσει κάποια αυτή την περίοδο;

Σωτήρης Αγγελίδης: Τα μέλη των Skags προερχόμαστε από πολλά και διαφορετικά μουσικά backgrounds. Σίγουρα αυτή η ποικιλία ακουσμάτων μας έχει επηρεάσει όλους και χαρίζει πολύ ωραίες ιδέες στην μπάντα. Από το κλασικό rock και metal των ‘70s – ‘80s, μέχρι την κλασική μουσική, την alternative των ‘90s – ‘00s αλλά και την πιο σύγχρονη ηλεκτρονική ροκ της δεκαετίας που μας πέρασε. Μας ενθουσιάζει η ανάδειξη πολλών νέων συγκροτημάτων από την ελληνική rock σκηνή η οποία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, σημάδι πως η ελληνική μουσική κρύβει πολλά ταλέντα και δεν είναι μόνο μπουζούκι και κλαρίνο. Για παράδειγμα οι 1000mods, οι Planet Of Zeus, οι Puta Volcano, οι VIC, είναι μπάντες που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εντός της χώρας αλλά έχουν καταφέρει να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Τα μέλη του συγκροτήματος συμμετέχουν και σε άλλα projects; Έχετε σκεφτεί την δημιουργία ενός σχήματος για να παίξετε κάτι τελείως διαφορετικό;

Σπυρέττα Δρίβα: Μια και μας αρέσουν διάφορα είδη μουσικής, καθένας από εμάς διοχετεύει την δημιουργικότητά και το ταλέντο του σε πολλά άλλα projects, όχι απαραίτητα μουσικά (όπως πχ ζωγραφική, μαγειρική, σπουδές κτλ). Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, κατά καιρούς μαζευόμαστε με παρέες και δοκιμάζουμε διάφορες ιδέες, συνήθως πάνω σε rock διασκευές, σε κλασικά κομμάτια, σε πιο funky, disco κτλ. Γιατί όχι, μελλοντικά αυτό να εξελιχθεί σε κάποιο πιο επίσημο project.

Πόσο σας έχει επηρεάσει όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία; Πώς βλέπετε τα πράγματα να εξελίσσονται;

Σωτήρης Αγγελίδης: Δεν νομίζουμε πως υπάρχει άνθρωπος που να έχει μείνει ανεπηρέαστος από την πανδημία. Σε εμάς όπως προείπαμε υπήρξε δυσκολία κατά την δημιουργία του άλμπουμ αλλά και όσον αφορά στην προώθησή του καθώς τα περιοριστικά μέτρα και το κλείσιμο των συναυλιακών χώρων μας στέρησε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πρώτο μας δίσκο ζωντανά. Αν και τα πράγματα δεν δείχνουν για την ώρα να βελτιώνονται, ελπίζουμε γρήγορα, κυρίως μέσω των εμβολιασμών, να υπάρξει μια επιστροφή στην κανονικότητα..

Οι Skags τι μας επιφυλάσσουν μουσικά για το μέλλον; Να περιμένουμε αλλαγές ή κάτι διαφορετικό από ότι ακούμε τώρα; Τι σχέδια υπάρχουν, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα;

Σπυρέττα Δρίβα: Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας κι αυτό είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ανταλλάσουμε ιδέες για το επόμενο άλμπουμ. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το υλικό μας με νέους ήχους και ιδέες, όπως επίσης να προετοιμάσουμε την live παρουσίαση του “Digital Cage Of A Cursed Generation”, όταν αυτό καταστεί εφικτό. Στα άμεσα σχέδια είναι μια φωτογράφηση, ένα live video, και γενικά η προώθηση του άλμπουμ στα media. Μακροπρόθεσμα, σίγουρα προτεραιότητα θα είναι η συμμετοχή μας σε κάποια live, και η ηχογράφηση των νέων κομματιών.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώσατε σε αυτές τις ερωτήσεις. Μπορείτε να κλείσετε όπως θέλετε αυτή τη συνέντευξη.

Σωτήρης Αγγελίδης: Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία και για την συνέντευξη, καθώς και όλους όσους παρακολουθούν την σελίδα. Να ακούτε πολλή μουσική και ελπίζουμε να σας συναντήσουμε όλους on stage σύντομα!

Συνέντευξη: Νίκος Λίλλης

Bandcamp
Youtube
Facebook
Instagram

Band Members
Σωτήρης Αγγελίδης – Μπάσο, Φωνητικά
Σπυρέττα Δρίβα – Φωνητικά
Χάρης Καράπας – Κιθάρες
Χριστίνα Παπανδρέου – Πλήκτρα
Χρήστος Αλεξανδρής – Τύμπανα

Discography
Digital Cage Of A Cursed Generation, 2020

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X