Συνεντεύξεις

Black Fate

Το “Between Visions & Lies” των Λαρισαίων Black Fate μπορώ να πω ότι ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία στα αυτιά μου. Με συγκίνησε, με πώρωσε με έκανε να νιώσω συναισθήματα μοναδικά κάνοντας με να θεωρήσω πως σίγουρα οι Black Fate είναι το κορυφαίο power metal συγκρότημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ένας από τους υπεύθυνους για αυτήν την εξαιρετική, το δίχως άλλο, δουλειά είναι ο Gus Drax ο οποίος έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα τα οποία γεννιόντουσαν με κάθε ακρόαση του άλμπουμ. Μια γεμάτη συνέντευξη η οποία εμένα προσωπικά με κάλυψε αλλά πάντα εύχομαι να είχα λίγο χώρο ακόμα να θέσω κι άλλες ερωτήσεις.

Γεια σου Gus! Καταρχήν να σας δώσω συγχαρητήρια για το νέο άλμπουμ “Between Visions & Lies” το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο μέσω της Σουηδικής Ulterium Records. Ένα φανταστικό άλμπουμ, αν θες την γνώμη μου, το οποίο λυπάμαι που δεν το άκουσα νωρίτερα και δεν ήταν στην λίστα του top 20 για το 2014. Γενικά είστε μια γνωστή μπάντα στην ελληνική σκηνή με έδρα την Λάρισα. Εσύ μάλιστα προσχώρησες στους Black Fate λίγο μετά την κυκλοφορία του “Deliverance of Soul” του 2009. Τι μεσολάβησε απο τότε μέχρι σήμερα και άργησε να κυκλοφορήσει η νέα σας δουλειά; 5 χρόνια φαίνονται κάπως πολλά.

Gus: Kαταρχήν να σ’ευχαριστήσω πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το άλμπουμ. Ναι έχεις δίκιο 5 χρόνια είναι ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που ούτε και εμείς καταλάβαμε ακριβώς πως πέρασε. Θα έλεγα πως οι βασικότεροι λόγοι για αυτή τη «καθυστέρηση» ήταν αρχικά η επιμονή μας στην τελειότητα. Θέλαμε να είναι το άλμπουμ όσο καλύτερο γίνεται και από μεριάς συνθέσεων και από μεριάς παιξίματος και παραγωγής κλπ. Η δουλειά έγινε ως επί το πλείστον από μας τους ίδιους κι αν σκεφτείς ότι εκτός από μένα που ασχολούμαι καθαρά με τη Μουσική και με μαθήματα Κιθάρας οι υπόλοιποι δουλεύουν και αλλού καταλαβαίνεις πως ο διαθέσιμος χρόνος μειώνεται. Εκτός αυτών εγώ μέσα σε αυτό το διάστημα έκανα και τη Στρατιωτική μου θητεία οπότε ένα χρονικό διάστημα χάθηκε εκεί.

Τόσο συνθετικά, όσο και σε θέμα παραγωγής φαίνεται πως υπάρχει μια κατακόρυφη άνοδος ποιότητας για τους Black Fate. Που οφείλεται αυτό;

Gus: Στην επιμονή μας στην τελειότητα όπως είπα και πριν και ότι, σε σχέση με το “Deliverance..” θεωρώ πως κανείς μας μέσα στην μπάντα δεν έμεινε στάσιμος μουσικά. Όλοι μας εξελιχθήκαμε και νομίζω πως αυτή η εξέλιξη ‘όλων φυσιολογικά βγήκε και στο άλμπουμ. Και συνθετικά δουλέψαμε πάνω στις ιδέες που είχαμε για να βγούνε τα κομμάτια όσο καλύτερα γινόταν χωρίς περιττά σημεία η με ελλείψεις όπως και στην παραγωγή του άλμπουμ δουλέψαμε πολύ ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Πες μου και λίγα πράγματα για την διαδικασία ηχογράφησης του “Between Visions & Lies”. Η δουλειά έγινε σε δύο στάδια αν κατάλαβα καλά, σε Λάρισα και Σουηδία.

Gus: Οι ηχογραφήσεις έγιναν όλες στη Λάρισα όπως και η μίξη. Στη Σουηδία έγινε το mastering του δίσκου. Πιο συγκεκριμένα: τα τύμπανα, το μπάσο και οι Ακουστικές κιθάρες ηχογραφήθηκαν στα Warcry studios στη Λάρισα. Oι ρυθμικές κιθάρες και τα solos στο studio του Νίκου (G studios) και τα φωνητικά στο studio του Βασίλη (Hall Studios). H παραγωγή έγινε από εμάς τους ίδιους και το mix από τον Νίκο στο studio του. Το mastering έγινε από τον Erik Tordsson στα Solid Mix studios στη Σουηδία. Όπως καταλαβαίνεις κάνουμε μόνοι μας το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του άλμπουμ κάτι που μας αρέσει πολύ γιατί έχουμε τον απόλυτο έλεγχο.

Το feedback που έχετε δεχθεί έως τώρα, τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς είναι θετικό; Ειδικότερα δε, θα ήθελα να μάθω για τις Η.Π.Α. μιας και κυκλοφόρησε και εκεί το άλμπουμ σας τον Δεκέμβριο.

Gus: Και στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α οι κριτικές και η ανταπόκριση είναι ενθουσιώδης θα έλεγα και μας δίνει δύναμη, θέληση και κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά.

Με την Ulterium πως συνεργαστήκατε; Αυτή σας προσέγγισε; Είναι μια εταιρεία η οποία έχει νέες και πολλά υποσχόμενες μπάντες στο δυναμικό της.

Gus: Όχι, εμείς προσεγγίσαμε την Ulterium. Όταν είχαμε τελειώσει με την μίξη του άλμπουμ αρχίσαμε να το στέλνουμε σε δισκογραφικές εταιρίες για να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια για να υπογράψουμε συμβόλαιο. Η Ulterium και κάποιες ακόμα ενδιαφέρθηκαν πολύ ζεστά για το άλμπουμ και τη μπάντα κι αφού εξετάσαμε τους όρους που μας πρότειναν όλες καταλήξαμε στην Ulterium γιατί πιστεύαμε πως μας δίνει τους καλύτερους. Και η αλήθεια είναι πως είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την έως τώρα συνεργασία μας. Τα άτομα της εταιρίας ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και ως τώρα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να προωθήσουν το άλμπουμ και τη μπάντα. Όντως έχει κάποιες πολύ καλές και ελπιδοφόρες μπάντες στο δυναμικό της με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Theocracy και τους DarkWater.

Τον Ιανουάριο έγινε και live παρουσίαση του άλμπουμ. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Gus: Φανταστική! Παίξαμε στην πόλη μας τη Λάρισα σε ένα γεμάτο club όλο το άλμπουμ απ την αρχή ως το τέλος συν κάποια ακόμη παλαιότερα κομμάτια. Περάσαμε απίστευτα. Το διασκεδάσαμε και ανυπομονούμε να κάνουμε το ίδιο και σε άλλες πόλεις!

Από συναυλίες προγραμματίζετε τίποτα; Ξέρω ότι θα παίξετε support στους θρυλικούς Sanctuary. Πως νιώθετε για αυτό και τι άλλο θα ακολουθήσει; Κάποια περιοδεία μήπως;

Gus: Μόλις πέρασε το συγκεκριμένο live και ήταν όπως το περιμέναμε, απίστευτο!! Ανυπομονούσαμε πολύ για αυτό το live. Από εδώ κ πέρα θέλουμε να κλείσουμε όσο πιο πολλές συναυλίες γίνεται, γιατί όχι και περιοδεία ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι να βγούμε και για τις πρώτες μας συναυλίες και στο εξωτερικό.

Τελικά αν έπρεπε να διαλέξεις τι θα ήταν καλύτερο, Visions ή Lies; Δεν είναι και το πιο ιδανικό δίλημμα.

Gus: Σίγουρα το Visions! Γιατί το όραμα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι όμορφο και θετικό. Ενώ με το ψέμα δε νομίζω ότι υπάρχει ποτέ κάποια θετική κατάληξη.

Πρώτο επίσημο βίντεο για το “ Between Visions & Lies” ήταν και τo κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο, “Rhyme of a False Orchestra”. Επίσης είχαμε και ένα lyric video για το κομμάτι “Lines in the Sand”. Θα γίνει μήπως και κάποιο άλλο video; Ή δύο κομμάτια είναι αρκετά;

Gus: Μάλλον θα κάνουμε άλλο ένα! Αυτή την εποχή συζητάμε για το ποιο κομμάτι θα ήταν καλή επιλογή για 2ο video clip.

Θα περιμένουμε άλλα πέντε χρόνια για νέο δίσκο; Ξέρω… το καλό πράγμα αργεί να γίνει αλλά μετά από αυτή τη φανταστική δουλειά αναμενόμενο είναι να θέλει κάποιος κι άλλο.

Gus: Σίγουρα όχι. Είναι κάτι που λέμε και μεταξύ μας ότι δε θέλουμε να περάσουν πάλι 4 και 5 χρόνια για να βγάλουμε το επόμενο μας άλμπουμ. Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου θα έρθει πολύ πιο σύντομα αυτή τη φορά.

Επί την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι για σένα. Είσαι ένας ιδιαίτερα αναγνωρισμένος κιθαρίστας στον metal χώρο. Θα ήθελες να μου πεις τι γίνεται με τα προσωπικά σου σχέδια; Θα κυκλοφορήσεις μήπως κάποιο νέο προσωπικό άλμπουμ; Απ’όσο θυμάμαι ήσουν “In search of Perfection” (ένα πολύ καλό άλμπουμ) δεν ξέρω όμως αν βρήκες την τελειότητα.

Gus: Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μιξάρουμε το άλμπουμ των Sunburst οι οποίοι αποτελούν και προτεραιότητα μου. Έχω ιδέες και για 2ο προσωπικό άλμπουμ και σίγουρα θα γράψω κι άλλο. 100%. Είναι κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει απίστευτα. Αλλά…για να το κάνω αυτό θα πρέπει να έχω τον χρόνο να δουλέψω πάνω σε αυτές τις ιδέες. Δε θα έβγαζα τίποτα το πρόχειρο.

Για το τέλος θα ήθελα να δώσεις ένα μήνυμα προς τους φίλους της μπάντας, τους αναγνώστες του περιοδικού και τους νεαρούς κιθαρίστες που τώρα πιάνουν μια κιθάρα στα χέρια τους.

Gus: Αρχικά θα ήθελα να σ’ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη και τη φιλοξενία στο Greek Rebels! Ελπίζω να σε δω σύντομα σε συναυλία μας στην Αθήνα!Προς τους αναγνώστες και τους φίλους της μπάντας ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που μας δίνουν και που μας κάνουν να αισθανόμαστε τόσο όμορφα κάνοντας αυτό που αγαπάμε…να παίζουμε Μουσική! Προς τους νέους επίδοξους κιθαρίστες και γενικά Μουσικούς θα ήθελα να πω να μελετάνε πάντα πολύ, να παίζουν πρώτα απ’όλα γιατί το αγαπάνε κι όχι για τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτό. Να είναι αφοσιωμένοι, γιατί χωρίς αφοσίωση δεν γίνεται τίποτα και να προσέχουν πάντα τι βγάζουν απ το στόμα τους καθώς και τις επιλογές που κάνουν στην καριέρα τους γιατί πολλές φορές τα «Όχι » που θα πούμε είναι πιο σημαντικά για την καριέρα μας παρότι τα «Ναι». Να’στε όλοι καλά.

See you on the Road

Κωνσταντίνος Καραγεώργος
[email protected]

www.facebook.com/blackfategreece

Δισκογραφία:

Uncover (2000)
A Piece Οf Dream (2002)
Deliverance Οf Soul (2009)
Between Visions Αnd Lies (2014)

Μέλη συγκροτήματος:

Βασίλης Λιάκος – Μπάσο
Νίκος Τσιντζιλόνης – Ντραμς
Gus Drax – Κιθάρες
Βασίλης Γεωργίου – Φωνητικά

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X