Συνεντεύξεις

Rekkorder

Πέντε χρόνια μετά από την τελευταία δισκογραφική τους δουλειά, οι Rekkorder κυκλοφόρησαν το δεύτερο fulllength στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “One”. Μιλήσαμε με τον Bernd Bloedorn (κιθάρα) και την Nina Lucia (φωνητικά) προκειμένου να μάθουμε τι έχουν να μας πουν σχετικά με αυτό.

Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ, με τίτλο “One”. Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικά πράγματα για την μπάντα σας, τους Rekkorder;

Bernd: Καλησπέρα Ελίζα! Εγώ είμαι ο κιθαρίστας καθώς και ο παραγωγός των Rekkorder. Μαζί με την Nina δημιουργήσαμε την μπάντα το 2015.  Δημιουργούμε rock μουσική καθότι αποτελεί μια βασική ανάγκη για εμάς.

Το βίντεο για το πρώτο single του νέου σας άλμπουμ, ονόματι “Gravestone” γυρίστηκε ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του και, ως εκ τούτου, υποθέτω πως το “One” ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει καιρό τώρα. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ σας, με τίτλο “Breaking Silence“, τι συνέβη στο ενδιάμεσο και γιατί σας πήρε τόσο καιρό να κυκλοφορήσετε κάτι νέο;

Bernd: Ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση και την παραγωγή των κομματιών για το “One” τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Καθότι η δημιουργία ενός δίσκου απαιτεί χρόνο, καταφέραμε να το κυκλοφορήσουμε τώρα. Κάναμε ορισμένους ανασχηματισμούς στη μπάντα, γεγονός το οποίο ενδέχεται να συνέβαλε στην καθυστέρηση της εν λόγω κυκλοφορίας.

Nina: Ψάχναμε για νέους συναυλιακούς χώρους, καλλιτέχνες όπου θα συμμετείχαν στο άλμπουμ καθώς και για νέο booking agency. Ως ανεξάρτητη rock μπάντα, δεν είναι εύκολο να πετύχεις τόσα διαφορετικά πράγματα σε έναν μονάχα χρόνο. Ωστόσο, ήμασταν αρκετά παραγωγικοί ώστε να βρούμε αξιόλογους σκηνοθέτες, στους οποίους άρεσε αρκετά η μουσική μας και επένδυσαν στην δημιουργία τριών μουσικών μας βίντεο, όπως το Mary Jane. Και σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ακόμη ένα μουσικό βίντεο για το τραγούδι μας με τίτλο Sweet Control. Επίσης, ο Bernd έκανε την παραγωγή, τη μίξη και το mastering στα τραγούδια μας. Ήταν άκρως εξουθενωτικό αλλά, την ίδια στιγμή, είμαστε ευγνώμονες και παρακινημένοι όσον αφορά την δημιουργία του βέλτιστου δυνατού υλικού. Αρκετά σύντομα, όταν βρούμε τους κατάλληλους μουσικούς για να μας πλαισιώσουν επί σκηνής, θα επιταχύνουμε την διαδικασία παραγωγής μουσικής, προσφέροντας περισσότερο υλικό στον κόσμο.

Η μπάντα έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αρκετά ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, μέσω φιλανθρωπιών ή απλώς εκφράζοντάς τες μέσω της μουσικής της. Σχετικό παράδειγμα αποτελεί, φυσικά, το “Gravestone”, ένα τραγούδι το οποίο μιλάει για την κατάθλιψη. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα αναφορικά με την ανάμειξη της μπάντας με τέτοια θέματα και, ιδίως, για ό,τι αφορά τις ψυχικές ασθένειες όπου θεωρούνται και ταμπού;

Nina: Μη το θεωρείτε καθόλου ταμπού. Αν οι άνθρωποι εκλαμβάνουν την αδιαφορία σαν κάτι το φυσιολογικό, εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω το παράδειγμά τους. Το σχετικό με κοινωνικά θέματα περιεχόμενο, υποστηριζόμενο από τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία, μιλάει από μόνο του, όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος του βίντεο. Απλά ανοίγω το στόμα μου και μιλάω γι’ αυτά καθότι το θεωρώ χρέος μου ως καλλιτέχνιδα να καταβάλω τη μέγιστη προσπάθεια για τον αντικατοπτρισμό των ζητημάτων όπου αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη μοντέρνα κοινωνία, αντί να γράφω για ναρκωτικά, σεξ και αλκοόλ. Το οποίο, κατ’ εμέ, είναι αρκετά απαρχαιωμένο και βαρετό. Επίσης, έχουμε μερικά κομμάτια τα οποία μιλάνε για τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και για τις διαδικτυακές σχέσεις.

Το μουσικό βίντεο για το “End It All“ γυρίστηκε στο MazāriSharīf, στο Αφγανιστάν. Ποιανού ήταν η ιδέα και γιατί γυρίστηκε εκεί;

Bernd: Αυτό το μουσικό βίντεο προέκυψε εντελώς τυχαία. Η τελευταία μας περιοδεία, προ πανδημίας, έλαβε χώρα στο Mazare Sharif, όπου παίξαμε, μεταξύ άλλων, για μια ομάδα Γερμανών. Μετά τη συναυλία, είχαμε μια μέρα κενή μέχρι την επιστροφή μας. Οπότε αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο γυρίζοντας ένα μουσικό βίντεο.

Το εξώφυλλο του συγκεκριμένου δίσκου θα το χαρακτήριζα ως ενοχλητικά ποιητικό. Περιλαμβάνει έντονες αντιθέσεις όπως για παράδειγμα από την μία λουλούδια και από την άλλη φωτιά. Όλα είναι συνδεδεμένα με ένα κασετόφωνο έτοιμο προς ηχογράφηση ή αναπαραγωγή. Μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα για την σημασία του εξωφύλλου;

Bernd: Όταν ήμουν παιδί, οι γονείς μου μού είχαν κάνει δώρο ένα μαγνητόφωνο. Για εμένα, εκείνη ήταν η στιγμή που ξεκίνησα να ακούω μουσική και να αναμειγνύομαι με αυτήν.

Nina: Τη σημασία του εξωφύλλου την αφήνουμε να την εκλάβει ο καθένας όπως θέλει. Αληθεύει πως υπάρχουν αντιθέσεις. Συνεργαστήκαμε με τον Christian Bröhenhorst, ο οποίος ήταν από τους λίγους που κατανόησαν αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Έκανε εξαιρετική δουλειά.

Ας συζητήσουμε για τις επιρροές σας ή έστω για την αγαπημένη σας μουσική. Ας υποθέσουμε πως ξεκινάτε περιοδεία αύριο, με ποιες μπάντες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε σε αυτό;

Nina: Εξαιρετική ερώτηση! Θα αφήσω την απάντησή της στους μελλοντικούς ατζέντηδες μας όπου θα μας αναλάβουν καθώς και στους διαχειριστές της περιοδείας.  Ευελπιστώ να βρούμε τέτοια άτομα σύντομα. Εμείς απλά θέλουμε να παρουσιάζουμε ζωντανά τα τραγούδια μας και να γράφουμε μουσική μαζί. Πιστεύω πως ο χρόνος θα δείξει με ποιους θα ήταν καλό να συνεργαστούμε.

Η μπάντα έχει καταφέρει να παράγει τον δικό της μοναδικό ήχο, ενώ τα απίστευτα φωνητικά της Nina έχουν συμβάλλει κατά πολύ σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά, ποια είναι η άποψή σας όσον αφορά τον πειραματισμό με άλλα μουσικά είδη καθώς και τις συνεργασίες με διαφορετικούς καλλιτέχνες;

Bernd: Είμαστε πρόθυμοι και για τα δύο. Ήδη θα μπορούσε κανείς να πει πως τα τραγούδια μας έχουν μεγάλο στιλιστικό εύρος.

Τι στόχους θα επιθυμούσατε να πετύχετε εντός του 2022, εκτός των ζωντανών εμφανίσεων;

Bernd: Θα επιθυμούσαμε να βρούμε ένα καλό agency για να αναλάβει την διοργάνωση των ζωντανών μας εμφανίσεων, καθότι ο έως τώρα υπεύθυνος, ο Frank, δυστυχώς απεβίωσε φέτος, αλλά και μερικές εμφανίσεις στο εξωτερικό και μερικά ακόμα μουσικά βίντεο.

Nina: Να δημιουργήσουμε περισσότερη μουσική για τον κόσμο.

Αναπόφευκτη ερώτηση. Πώς σας έχει επηρεάσει η πανδημία τόσο σαν μουσικούς όσο και σαν άτομα; Σας έχει κάνει πιο δημιουργικούς; Τι εμπόδια έχει δημιουργήσει για εσάς;

Bernd: Σε προσωπικό επίπεδο, η πανδημία έχει επιφέρει πολλούς περιορισμούς στις ζωές όλων μας. Αλλά σίγουρα αυτό το οποίο μας έχει λείψει περισσότερο είναι οι ζωντανές εμφανίσεις. Αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την περιοδεία μας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, για παράδειγμα. Από την άλλη, είχαμε την δυνατότητα να επικεντρωθούμε στην παραγωγή του νέου μας άλμπουμ, καθώς και τον χρόνο να προγραμματίσουμε και να γυρίσουμε δύο μουσικά βίντεο, ένα εκ των οποίων το Mary Jane κυκλοφόρησε μαζί με τον νέο δίσκο.

Nina: Η πανδημία με ενέπνευσε να γράψω τραγούδια όπως το Broken, το οποίο προέκυψε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, αμέσως μετά την συναυλία μας στο Αφγανιστάν. Σε προσωπικό επίπεδο, μου έδωσε πολύ χρόνο να εξασκηθώ στην κιθάρα, να διαβάσω, καθώς και να αναδιαμορφώσω τον προσωπικό μου χώρο γυμναστικής στο νέο μου σπίτι στο Αμβούργο.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Rekkorder; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Bernd: Θέλουμε πολύ να επισκεφτούμε την Νότια Αμερική και να πραγματοποιήσουμε ζωντανές εμφανίσεις εκεί, στο Rock al Parque, στο μεγαλύτερο rock φεστιβάλ της περιοχής. Αλλά θα θέλαμε να παίξουμε και σε πολλές άλλες χώρες. Έχουμε ακόμα τόσα πολλά να εξερευνήσουμε και υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τη μουσική μας.

Nina: Να επεκτείνουμε την κληρονομίας μας ως Rekkorder σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζοντας να δημιουργούμε μουσική μαζί, μιας και φαίνεται να αποδίδει έως τώρα. Να κάνουμε τις μέρες των ανθρώπων καλύτερες, είτε μέσω της μουσικής είτε μέσω των ζωντανών μας εμφανίσεων. Να βλέπουμε τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να ενώνονται χάρις στην μουσική και, γιατί όχι, να τους βοηθάμε να ξεπεράσουν τις ενδεχόμενες δυσκολίες όπου αντιμετωπίζουν.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όπου αφιερώσατε σε αυτή την συνέντευξη. Μπορείτε να κλείσετε όπως εσείς επιθυμείτε!

Bernd: Χαιρετίσματα και τις καλύτερες ευχές μου προς όλους τους αναγνώστες του Greek Rebels. Ευελπιστούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις και στην Ελλάδα.

Nina: Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Ανυπομονώ να σας επισκεφτούμε για κάποια συναυλία. Να προσέχετε και να είστε χαρούμενοι. Πολλή πολλή αγάπη σε όλη την Ελλάδα! Ειλικρινά θαυμάζω αυτή τη χώρα για την πολιτιστική κληρονομία την οποία προσέφερε σε ολόκληρο τον κόσμο!

Συνέντευξη: Ελίζα Καπουράλου
Μετάφραση: Κατερίνα Νίκου

Facebook
Instagram
Twitter    
YouTube
Bandcamp
Spotify

Band Members
Nina Lucia – φωνητικά
Bernd Bloedorn – κιθάρες
Antonio Muñoz-Manero – μπάσο
Niclas Von Henko – τύμπανα

Discography
Breaking Silence, 2016
One, 2021

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X