Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Cage

Η πέμπτη ολοκληρωμένη δουλειά των αμερικάνων Cage έφτασε στα χέρια μας και κατάφερε να αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Ευκαιρία λοιπόν να μιλήσουμε λίγο με τον τραγουδιστή της μπάντας, Sean Peck και να δούμε τι έχει να μας πει…

Κατ’ αρχήν, θέλω να σας συγχαρώ για το καινούριο σας album! Τι κλήμα επικρατεί στην μπάντα τώρα που ολοκληρώθηκε; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Ναι, πάρα πολύ. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί αυτό είναι το πρώτο CD που κάναμε μόνοι μας, στις νέες εγκαταστάσεις μας. Οι πιο πολλοί είπαν ότι αυτός είναι ο πιο καλός μας δίσκος μέχρι τώρα, κάτι που είναι πολύ ευχάριστο για εμάς!

Τι είδους σχόλια είχατε μέχρι τώρα;

Όπως είπα, οι περισσότεροι λένε ότι είναι ο καλύτερος δίσκος μας μέχρι τώρα. Είναι σίγουρα το πιο γρήγορο που έχουμε κάνει και έχει ακόμα όλα τα στοιχεία των κλασικών Cage που μας έφτασαν στο σημείο που είμαστε σήμερα. Πήραμε πολύ καλές κριτικές από τον τύπο και από τους fans και είμαστε μέσα σε κάποια βράβευση για το καλύτερο album της χρονιάς και του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς. Είναι πολύ ευχάριστο να ακούμε ότι άρεσε σε όλους όσο κι σε εμάς.

Η ανταπόκριση του κοινού σας;

Είχαμε πολλούς έκπληκτους fans που πορώθηκαν με την ταχύτητα και την ένταση των φωνητικών. Με τον Norm, τον καινούριο μας drummer, μπορέσαμε να επεκτείνουμε την μανία και τεχνική μας, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε με τον προηγούμενο drummer μας. Στους fans μας άρεσε πολύ αυτή η νέα προσέγγιση και ακόμα τραγουδάνε μαζί με τα κομμάτια.

Αυτό λοιπόν είναι το πέμπτο album σας μέχρι τώρα, σωστά; Πιστεύεις ότι έχει υπάρξει πρόοδος στον ήχο σας σε σχέση με το “Hell Destroyer”;

Βασικά, ναι. Πρέπει να προσέχουμε γιατί αυτό το είδος metal πρέπει να διατηρεί ένα επίπεδο αυθεντικότητας, διαφορετικά χάνεις εντελώς την ουσία του heavy metal. Πρέπει να ισορροπείς ανάμεσα στο τεχνικό shredding και τις συνθέσεις, με μία καλή ανάμιξη ταχύτητας και δελεαστικότητας. Τα καταφέραμε αρκετά καλά αυτά τα χρόνια. Όλα μας τα κομμάτια πρέπει να έχουν κάτι πιασάρικο κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι σημαντικό για μας. Ξέραμε ότι θέλαμε να ανεβάσουμε ταχύτητες και να το τραβήξουμε στα όριά του ακόμα πιο πολύ αυτή τη φορά, φτάνοντας στα όρια του thrash και του speed metal σε κάποια σημεία.

Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για την ηχογράφηση, την μίξη και το mastering του Science Of Annihilation; Πόσος καιρός χρειάστηκε για την ολοκλήρωσή του;

Αυτό ήταν το πιο γρήγορο album που κάναμε. Μας πήρε περίπου έξι μήνες για να το ηχογραφήσουμε και να το ολοκληρώσουμε. Κάναμε περίπου τρεις συναντήσεις για να γράψουμε και να ηχογραφήσουμε κομμάτια και μετά να γράψουμε τα επόμενα. Όποτε συναντήσαμε πρόβλημα, καλέσαμε τον Roy Z για να μας βοηθήσει. Ήταν πολύ καλός και μας έδωσε υποδείξεις κλπ. Η μίξη και το mastering έγιναν στις εγκαταστάσεις του. η μίξη έγινε από τον Dave Garcia και εμένα. Αυτό ήταν μία δοκιμή σίγουρα. Η μίξη μπορεί να σε τρελάνει. Απλά πρέπει να συμβιβαστείς κάποια στιγμή. Θέλαμε να έχει πραγματικές heavy κιθάρες, έτσι αφήσαμε λίγο πιο χαμηλά τα φωνητικά. Μου άρεσε έτσι. Σε όλες τις συναντήσεις για μίξη των δίσκων μας, πάντα λέω δυναμώστε τις κιθάρες! Μάλλον είμαι ο μόνος metal τραγουδιστής που το κάνει αυτό!

Ποιος έγραψε την μουσική και τους στίχους των κομματιών;

Λοιπόν, εγώ, ο Dave και ο Anthony τα γράψαμε όλα. Γράφω όλους τους στίχους και τις μελωδίες των φωνητικών και στην ουσία και αρκετά riffs για τις κιθάρες. Ο Anthony έχει ένα απίθανο χάρισμα με την μελωδία και πιστεύω έγραψε μερικές απίστευτες lead κιθάρες για αυτό τον δίσκο. Ο Dave έγραψε πολλά ωραία riffs και έχουμε μάθει όλοι μας πώς να αλληλοτροφοδοτούμαστε από τις ιδέες και τα vibes μας.

Σχετικά με τι είναι τα κομμάτια;

Σε αυτό το CD τραγούδησα μερικά κομμάτια σχετικά με ένα νέο comic της Marvel, που έχει γίνει μεγάλη επιτυχία και έχει αποκτήσει πολλούς fans. Μπορεί και να το συνεχίσω στον επόμενο δίσκο. Έχω μερικά τυπικά metal θέματα όπως στο SPEED KILLS και το SCARLET WITCH. Μου αρέσει να κάνω κομμάτια όπως το DIE GLOCKE, που μπλέκεται μία συνωμοσία με την ιστορία. Το OPERATION OVERLORD είναι σχετικά με την D DAY (πρόκειται για την απόβαση της Νορμανδίας, στις 6 Ιουνίου 1944) και νομίζω είναι η πρώτη πραγματική πολεμική ιστορία που λέμε σε τραγούδι. Μένω μακριά από πολιτικά θέματα στα τραγούδια μου και θέλω απλά να τρομάζω τον κόσμο και να τον κάνω να σκέφτεται ενώ κοπανάει το κεφάλι του. Δεν συνηθίζω να τραγουδάω αισθηματικά κομμάτια, για εμπειρίες της ζωής και κοσμικά καταθλιπτικά θέματα. Θέλω να γεμίσω τον κόσμο με δυνατό metal, όπως και αυτό που μεγάλωσα.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι σε αυτό το album που είναι ξεχωριστό για εσένα για κάποιο λόγο;

Πάντα είναι δύσκολο να διαλέξεις ένα αγαπημένο κομμάτι στα albums μας, όπως οι fans. Ο κάθε ένας έχει διαφορετική άποψη όσον αφορά τα κομμάτια. Εμένα μου αρέσουν αρκετά, για διαφορετικούς λόγους. Πάντα διαλέγω το SPEED KILLS γιατί μου αρέσουν μερικά τα φωνητικά που έκανα και το POWER OF A GOD που με ανατριχιάζει!

Σχετικά με το εξώφυλλο του δίσκου; Ποιος το σχεδίασε;

Ο Marc Sasso είναι ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τα τελευταία 3 cds μας και έχει γίνει ο δημιουργός των εικόνων της μπάντας κατά κάποιο τρόπο. Αυτό το έργο το είχε ήδη σχεδιάσει και ήταν τόσο metal που απλά μας ταίριαζε. Όλοι το θαύμασαν και αυτό είναι πολύ καλό. Εγώ είχα ένα διαφορετικό σκηνικό στο μυαλό μου, αλλά αυτό έδειχνε τόσο καλό που απλά το δεχτήκαμε! Ο George Davis έκανε το εσωτερικό artwork αυτή τη φορά και ήταν επίσης πολύ καλό! Πάντα υπερηφανευόμασταν ότι διαλέξαμε κάποιες από τις καλύτερες συσκευασίες για metal. Οι fans το ξέρουν αυτό και ξέρουν ότι όταν δίνουν τα χρήματά τους για ένα CD των Cage παίρνουν πολύ υλικό που αξίζει και για να το ακούσεις και για να το δεις!!

Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για τους Cage, για να σας γνωρίσει καλύτερα το ελληνικό κοινό;

Λοιπόν, έχουμε παίξει στην Αθήνα και ήταν υπέροχα! Οι Cage είναι μία heavy metal μπάντα που αποτελείται από fans της heavy metal. Ξεκινήσαμε την μπάντα με σκοπό να ακούμε περισσότερο από το metal που ήδη αγαπούσαμε. Όταν γράφουμε κάποιο κομμάτι ή το φανταζόμαστε ή σχεδιάζουμε την εμφάνισή μας στην σκηνή, σκεφτόμαστε απλά τι θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να δούμε σαν metal fans που μεγάλωσαν προσπαθώντας να κερδίσουν μία θέση μπροστά από την σκηνή σε μία συναυλία των Judas Priest.

Πέρασαν δύο χρόνια από το “Hell Destroyer”. Τι συνέβη από τότε μέχρι τώρα;

Κάναμε τον δίσκο και παίξαμε πολλά lives στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Αλλάξαμε drummers και απλά περνάγαμε ωραία με την metal. Αισθανόμαστε ότι είμαστε στην κορυφή μας τώρα και έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Ο κόσμος ενθουσιαζόταν όταν μας έβλεπε!

Στα κομμάτια σας άκουσα στοιχεία που μου θύμισαν κάτι από Judas Priest και King Diamond. Είναι λοιπόν ένα μέρος από τις κύριες επιρροές σας;

Ναι, σίγουρα. Επίσης είναι οι WASP, οι IRON MAIDEN, οι METAL CHURCH, οι CRIMSON GLORY, οι RIOT, οι TESTAMENT και άλλοι. Κρατήσαμε τα καλύτερα στοιχεία από όλους αυτούς και σφυρηλατήσαμε ένα ατσάλινο ξίφος άθραυστης δύναμης, με μοναδικό ήχο και στυλ!

Άλλες μπάντες που θαυμάζεις;

Μπάντες όπως οι LIZZY BORDEN, οι DOKKEN, οι παλιοί QUEENSRYCHE, οι SAVATAGE, και μερικές ακόμα hard μπάντες, όπως οι RATT, ακόμα και οι HELIX ή οι BLACK AND BLUE. Πραγματικά με έμαθαν τόσες μελωδίες.

Τα μελλοντικά σας σχέδια; Σκοπεύετε να κάνετε κάποιο live στην Ευρώπη;

Ναι, σκοπεύουμε να έρθουμε στην Ευρώπη τουλάχιστον δύο φορές το 2010. Η τελευταία περιοδεία μας ήταν πολύ καλή, σαν πρώτη πραγματική περιοδεία και είχαμε μία ευχάριστη συνάντηση με τους fans μας για να τους δώσουμε εμείς το νέο μας CD. Έχουμε πολλή ζήτηση τώρα και τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλά. Ελπίζουμε να έρθουμε και στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο!

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Εύχομαι τα καλύτερα για τον νέο σας δίσκο. Θα ήθελες να τελειώσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες μας και πείτε μας ένα γεια! Πάντα έχουμε χρόνο για να απαντήσουμε προσωπικά στους fans μας και να τους δείξουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας. Πάντα αποκαλύπτω τα σκοτεινά μυστικά των Cage σε αυτούς που μας στέλνουν μήνυμα! Οι σελίδες μας είναι: www.cageheavymetal.com, www.myspace.com/cageheavymetal, www.twitter.com/cageheavymetal και ψάξτε και την official σελίδα μας στο FACEBOOK. Cheers! Sean

Βίκυ Αθανασοπούλου

Band Members:

Sean Peck – lead φωνητικά

Dave Garcia – lead κιθάρες / δεύτερα φωνητικά

Anthony Wayne McGinnis – lead κιθάρες / δεύτερα φωνητικά

Mike Giordano – μπάσο / δεύτερα φωνητικά

Norm Leggio – drums

Discography:

Unveiled, 1998

Astrology ,2000

Darker Than Black, 2003

Hell Destroyer, 2007

Science Of Annihilation, 2009

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X