haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothAlone Records_2018a_728x90 - 728|90|Alone Records_2018a_728x90||http://alone.gr/|bothwhale-728×90 - 728|90|whale-728×90|||bothwardruna 728×90 - 728|90|wardruna 728×90|||bothRODSTUDIOS-728×90-BANNER - 728|90|RODSTUDIOS-728×90-BANNER|||bothBob Katsionis 2018_728x90 - 728|90|Bob Katsionis 2018_728x90||https://bobkatsionis.bandcamp.com/|both
20000
110

Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις έναν άνθρωπο να αφήνει πίσω προβλήματα και να επιστρέφει δυναμικά. Η Marta Gabriel και το προσωπικό της σχήμα επέστρεψε μετά από κενό πέρσι με το πολύ καλό “Queen Of The Witches” ενώ φέτος ξαναχτυπά με το Mini album “At The Edge Of Time”. Δεν χάσαμε την ευκαιρία και τα είπαμε με την παθιασμένη με την metal μουσική Marta!

Γεια σου Marta! Χαίρομαι που σε έχουμε στο περιοδικό μας! Οι πιο πολλές μπάντες που κυκλοφορούν mini albums το κάνουν για να γεφυρώσουν δύο κυκλοφορίες ή όταν επιστρέφουν από μια μακριά παύση. Ποιος είναι ο δικός σας λόγος για την κυκλοφορία του “At The Edge Of Time”;

Γεια σου, σε ευχαριστούμε για αυτή την συνέντευξη! Πιστεύω πως το πιο λογικό είναι να σου πω ότι πρόκειται για μια γέφυρα ανάμεσα σε δύο δίσκους. Στο παρελθόν έχουμε κυκλοφορήσει EP και singles οπότε μια τέτοια κίνηση δεν είναι κάτι το διαφορετικό για εμάς. Είχαμε νέα τραγούδια, είχαμε νέες ιδέες αλλά δεν θέλαμε να κυκλοφορήσουμε έναν ολόκληρο άλμπουμ μιας και το “Queen Of The Witches” είναι ακόμα πρόσφατο, οπότε… Ναι, έτσι καταλήξαμε με αυτόν τον δίσκο.

Μπορούμε να δούμε τα κομμάτια ένα ένα; Το άλμπουμ ξεκινά με ένα νέο κομμάτι που φέρει τον τίτλο “At The Edge Of Time”. Το κομμάτι υπάρχει άλλη μια φορά στον δίσκο σε άλλη γλώσσα. Ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο? Ένα δώρο για τους τοπικούς οπαδούς σας;

Οι στίχοι του “At The Edge Of Time”, όπως και οι στίχοι του “When Are You”, είναι εμπνευσμένοι από το έργο του Michael Moorcock, ενός φημισμένου Βρετανού συγγραφέα φαντασίας (σ.σ.: ναι, κάπου τον έχω ακούσει…). Έχουμε λοιπόν ένα μεγάλο γκρουπ οπαδών στην χώρα μας που μας ζητούσαν εδώ και καιρό να κάνουμε κάτι στα Πολωνικά. Οι στίχοι λοιπόν αυτοί μας έδωσαν αυτή την δυνατότητα και είπαμε “Ναι, αυτό θα δουλέψει”. Οπότε κάναμε την Πολωνέζικη έκδοση του “At The Edge Of Time” που φέρει τον τίτλο “Zwiastun Burzy” το οποίο μεταφράζεται ως Stormbringer, εδώ που τα λέμε αυτός ο τίτλος ταιριάζει γάντι και εξηγεί περί τίνος πρόκειται το κομμάτι.

Το επόμενο κομμάτι είναι μια εναλλακτική έκδοση του πιο δημοφιλούς κομματιού από τον πρόσφατο δίσκο σας, το “When The Sun Goes Down”. Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδώσεις;

Συμφωνώ στο ότι το “When The Sun Goes Down” είναι μάλλον το πιο δημοφιλές κομμάτι μας από το “Queen Of Witches”. Προ καιρού λοιπόν έπαιζα με τα πλήκτρα και από ένα σημείο και μετά βρήκα τον ρυθμό του κομματιού χωρίς να το κάνω επίτηδες. Θεωρήσαμε ότι ταίριαζε πολύ στο κομμάτι και του έδινε μια διαφορετική διάσταση. Μας άρεσε τόσο πολύ αυτή η έκδοση που πήραμε την απόφαση να το περιλάβουμε στο EP. Την αποκαλούμε “Giallo Version” γιατί πιστεύω ότι δίνει στο κομμάτι μια πιο σκοτεινή και τρομακτική διάσταση περίπου σαν αυτή μιας παλιάς ιταλικής ταινίας τρόμου με τον τίτλο “Giallo”.

To δεύτερο αμιγώς νέο κομμάτι του δίσκου είναι η μπαλάντα “When Are You”. Πως και επενδύσατε σε μια τόσο απαλή μπαλάντα;

Δεν το θεωρώ κάτι το νέο για εμάς, έχουμε παίξει αρκετές μπαλάντες στο παρελθόν για παράδειγμα το “Sydonia Bork” από το Legends, το “Her Crimson Tears” από το Metal Nation ή το “Trapped Behind” από τον τελευταίο μας δίσκο και πάει λέγοντας. Όπως σου ανέφερα οι στίχοι σε αυτό το κομμάτι βασίζονται στο έργο του Moorcock και δένουν με το “At The Edge Of Time”. Μπορώ λοιπόν να πω ότι αν το At The Edge Of Time” έβγαινε σαν single δεδομένα το “When Are You” θα ήταν στην δεύτερη πλευρά του.

Τελευταίο κομμάτι είναι μια διασκευή του “Tell Me Why” από τους Quartz. Πως και διαλέξατε το συγκεκριμένο;

Λατρεύουμε να ηχογραφούμε διασκευές. Έχουμε κάνει πολλές και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε και άλλες στο μέλλον. Λατρεύουμε τους Quartz και το “Tell Me Why” έχει φοβερή μελωδική γραμμή. Έχουμε γρήγορα κομμάτια, μια μπαλάντα και ένα επικό κομμάτι στο EP οπότε ψάχναμε ένα κομμάτι που να διαφέρει. Σκεφτήκαμε αρκετά κομμάτια, καταλήξαμε σε αυτό ή σε ένα κομμάτι από Diamond Head. Τελικά κάναμε αυτό μιας και έδενε καλύτερα με το υπόλοιπο υλικό ενώ θέλαμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό από τα “τυπικά” metal κομμάτια που κάναμε στο παρελθόν. Με αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι το EP καλύπτει τα πάντα.

Οι Quartz είναι ένα φοβερό συγκρότημα αλλά όχι τόσο “γνωστό”. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εκτός από τα κλασσικά σχήματα πιο άλλα σου αρέσουν;

Χμ… Δύσκολο να σου πως μιας και το πόσο γνωστό είναι ένα σχήμα είναι και θέμα οπτικής. Οι προσωπικά αγαπημένες μπάντες μου; Πάρα πολλές! Αν έπρεπε να διαλέξω μια χούφτα θα σου έλεγα από κλασσικές Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath (λατρεύω τους δίσκους με τον Tony Martin), Scorpions, Virgin Steele, Manilla Road, Omen, Saracen… Επίσης μου αρέσουν αρκετά thrash σχήματα όπως Slayer και Testament και αρκετά death και black όπως οι Dissection, Destroyer 666, Nifelheim και Deicide. Αυτά είναι λίγα από τα αγαπημένα.

Ο δίσκος θα βγει σε 10’’ και σε digital download. Υποθέτω πως είσαι λάτρης του βινυλίου…

Φυσικά! Τίποτα καλύτερο από το να κρατάς ένα μεγάλο εικαστικό στα χέρια σου ενώ ακούς την μουσική!

Μιλώντας για δίσκους… Οι πιο πολλές εταιρίες επανακυκλοφορούν τα παλιά άλμπουμ. Από την μια το θεωρώ καλό μιας και βρίσκουμε πλέον αρκετά σπάνια άλμπουμ. Από την άλλη πόσα χρήματα άραγε πάνε στα σχήματα; Ποια η άποψη σου;

Χμ… Δεν υπάρχει σίγουρα γενικός κανόνας εδώ μιας και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική βάση συμβολαίου. Για παράδειγμα αν το συγκρότημα έχει κάποια ανάμιξη στην επανέκδοση τότε πιστεύω πως παίρνουν κάποια χρήματα. Αν τώρα κάποια σχήματα πρακτικά είχαν πληρωθεί για να ηχογραφήσουν έναν τέτοιο δίσκο δεν ξέρω αν δικαιούνται κάτι. Αν πάλι είχαν υπογράψει κάνα τρισάθλιο συμβόλαιο πάλι αμφιβάλλω. Προσωπικά πιστεύω πως πάντα πρέπει όλοι να παίρνουν ένα δίκαιο κομμάτι χρημάτων. Σίγουρα είναι παράξενο όταν ένα συγκρότημα πχ μαθαίνει από το Internet ότι οι δίσκοι τους επανακυκλοφορούν.

Τα κομμάτια του EP είναι “ολοκαίνουργια” ή υπάρχουν και ιδέες που ανασύρατε από το παρελθόν;

Πέρα από την εναλλακτική έκδοση του “When The Sun Goes Down” όλα τα άλλα κομμάτια είναι ολοκαίνουργια!

Σαν σχήμα ήσασταν υπερδραστήριοι μέχρι το 2012 και μετά μεσολάβησε ένα μεγάλο κενό. Πως νιώθεις που έχετε επανέρθει;

Νιώθω καταπληκτικά, θέλουμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα! Αυτό είναι που μας κρατά ζωντανούς, οι περιοδείες και το να προσφέρουμε μουσική στον κόσμο! Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο!

Να περιμένουμε δηλαδή έναν πλήρη δίσκο σύντομα από τους Crystal Viper;

Κοίτα, πρέπει να μου ξεκαθαρίσεις τι είναι το σύντομα για σένα (γέλια). Ναι πιστεύω πως σύντομα θα υπάρχει νέος δίσκος μας φυσικά.

Σαν σχήμα έχετε περιοδεύσει αρκετά, μπορείς να μου πεις το πιο περίεργο περιστατικό που σας έχει συμβεί στον δρόμο;

Αχ… Όταν περιοδεύεις εκτεταμένα δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να θεωρήσεις “περίεργο” (γέλιο). Σίγουρα ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει αυτή την δουλειά μπορεί να το πει αυτό. Αν δεν έχεις δει την ταινία για τους Spinal Tap στην προτείνω. Σε διαβεβαιώνω ότι πολλές από τις καταστάσεις που θα δεις στην ταινία δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά στην πραγματική ζωή!!!

Κλείσε αυτή την συνέντευξη με έναν μήνυμα για τους φίλους σας στην Ελλάδα!

Οι οπαδοί στην Ελλάδα ήταν πάντα ένθερμοι και πολύ υποστηρικτικοί. Έχουμε πολλούς φίλους στην όμορφη χώρας σας. Αγαπάμε την Ελλάδα απόλυτα. Τον καιρό, το φαγητό, τους ανθρώπους. Έχουμε ανά διαστήματα εμφανιστεί σε κάποια φεστιβάλ αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να κάνουμε μια περιοδεία εκεί!

Μιχάλης Νταλάκος

http://www.crystalviper.com/
https://www.facebook.com/crystalviperofficial
https://twitter.com/crystalviper
https://www.youtube.com/user/crystalviperofficial

Band Members
Golem – Τύμπανα
Andy Wave – Κιθάρα
Marta Gabriel – Φωνητικά, Κιθάρες
Blazej Grygiel – Μπάσο
Eric Juris – Κιθάρα

Discography
The Curse Of Crystal Viper, 2007
Metal Nation, 2009
Legends, 2010
Crimen Excepta, 2012
Possesion, 2013
Queen Of The Witches, 2017

Θέλω να το μοιραστώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.