Συνεντεύξεις

Mob Rules

Έχοντας κυκλοφορήσει φέτος τον ένατο δίσκο της πορείας τους ονόματι “Beast Reborn” και έναν από τους καλύτερους που άκουσα φέτος στο χώρο του μελωδικού power metal, άδραξα της ευκαιρίας και επικοινώνησα με τον frontman των Mob Rules, Klaus Dirks, όπου και συνομιλήσαμε για την νέα κυκλοφορία του σχήματος.

Γεια σου Klaus, συγχαρητήρια για το νέο album των Mob Rules, “Beast Reborn”. Είναι εξαιρετικό μπορώ να πω. Πώς νιώθεις τώρα που έχει κυκλοφορήσει;

Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο πολύ. Μετά από μια τόσο μεγάλη και εξουθενωτική διαδικασία σύνθεσης πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να κυκλοφορήσει.

Τι ανταπόκριση έχετε έως τώρα από τον Διεθνή Τύπο;

Μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ καλή. Πήραμε κριτικές από όλο τον κόσμο και σε όλους επίσης άρεσαν πολύ τα singlesπου είχαμε κυκλοφορήσει, ειδικά το Ghost Of A Chance για το οποίο γυρίσαμε και ένα video.

Το “Beast Reborn” έρχεται δύο χρόνια μετά το “Tales From Beyond”. Τι έγινε στο συγκρότημα μέσα σε αυτό το διάστημα;

Μετά από την περιοδεία που κάναμε το 2016 ξεκινήσαμε αμέσως να γράφουμε νέο υλικό, αλλά αυτό μας άφησε με λιγότερο διαθέσιμο χρόνο για συναυλίες το 2017. Αλλά το αποτέλεσμα μετράει πάνω απ’ όλα και σε αυτή την περίπτωση είναι ένα πραγματικό ΚΤΗΝΟΣ.

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο κυκλοφοριών;

Νομίζω ότι στο “Beast Reborn” συνεχίσαμε στο μονοπάτι που πήραμε με το Tales From Beyond. Παρόλα αυτά, το στυλ που γράφουμε τραγούδια έχει αλλάξει σε ένα πιο ενστικτώδη τρόπο. Έχουμε πλέον μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε αυτό και τόσο μεγάλη εμπειρία που αυτή η αρχή δουλεύει καλά και έχουμε αναπτύξει μία άλλη απόλαυση στο γράψιμο. Αυτό ξεκίνησε με το Tales From Beyond και γι’ αυτό το συνεχίσαμε στο “Beast Reborn”.

Klaus για ποιο λόγο του δώσατε τον τίτλο “Beast Reborn”; Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό νόημα πίσω από τον τίτλο;

Θέλαμε να ονομάσουμε το album έτσι επειδή αντανακλά την τωρινή μας κατάσταση και είναι επίσης το κύριο θέμα πίσω από πολλά κομμάτια. Θέλαμε επίσης μία εισαγωγή για να σε βάλει στο κλίμα και την ατμόσφαιρα των κομματιών, οπότε η επιλογή ήταν να του δώσουμε αυτό το όνομα. Σκεφτήκαμε πως ταιριάζει άψογα: μυστηριώδης, συναρπαστική ατμόσφαιρα και μετά το “Κτήνος” απελευθερώνεται.

Για ποια θέματα μιλάνε οι στίχοι; Είναι ξεχωριστές ιστορίες ή είναι ένα θεματικό album;

Δεν υπάρχει γενική ιδέα από πίσω, τα τραγούδια μιλάνε για ξεχωριστές ιστορίες. Το War Of Currents για παράδειγμα, λέει για την μάχη μεταξύ συνεχές και εναλλασσόμενου ρεύματος που έδωσαν οι Edison και Tesla, μια αντιπαλότητα που οδήγησε στον μοντέρνο ηλεκτρικό κόσμο που ζούμε τώρα. Έχουμε επίσης λογοτεχνικό θέμα όπως το The Hounds Of The Baskervilles ή μυστικιστικά θέματα όπως το The Gongers Sylt”, ένα έπος σχετικά με άτομα που επιστρέφουν μετά το θάνατό τους στη θάλασσα για να αναζητήσουν τους απογόνους τους. Μπορούν να βρουν σωτηρία μόνο αν τους θυμούνται, μία τρομακτική ιστορία που λέγεται εδώ στον Γερμανικό Βορρά. Έχουμε επίσης ιστορικό θέμα όπως το λυπηρό Childrens Crusade, μία μαγευτική ιστορία που αξίζει να διαβάσει κανείς. Και φυσικά κάποια πολύ προσωπικά θέματα. Οπότε αξίζει να διαβάσει κανείς τους στίχους προσεκτικά για να βιώσει τις ιστορίες.

Ο Sönke Janssen (κιθάρες) είναι η νεότερη προσθήκη στη σύνθεση του συγκροτήματος. Πες μας μερικά πράγματα γι’ αυτόν.

Πήρε μαθήματα κιθάρας από τον Sven Lüdkeπριν πολλά χρόνια και όταν χρειαστήκαμε νέο κιθαρίστα μετά την αποχώρηση του Matthias Mineur, ήρθε μόνο για περιοδείες και έγινε μόνιμο μέλος στη συνέχεια.

Πού έγιναν οι ηχογραφήσεις για το album και ποιος τις ανέλαβε;

Οι περισσότερες έγιναν στο studio του Sven, αλλά ηχογράφησα τα φωνητικά στο χώρο του παραγωγού μας Markus Teske στο Lünstetten. Αυτός ο τύπος είναι απίστευτος και πάντα με ωθεί στα όριά μου.

Και για την μίξη και το mastering; Ποιος ήταν υπεύθυνος;

Ο Markus Teske έκανε τη μίξη μαζί με εμάς. Τα έδωσε όλα και αυτό ακούγεται στο album. Το masteringέγινε από τον Jens Bogren. Τον επιλέξαμε επειδή σε όλους μας αρέσει η δουλειά του και δεν μας απογοήτευσε. Έφερε τον ήχο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το εξώφυλλο ποιος το ανέλαβε; Έχετε δουλέψει μαζί του ξανά στο παρελθόν;

Ο drummer μας, ο Nikolas Fritz ήταν υπεύθυνος για το artwork για το οποίο είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και ναι, είχε αναλάβει και τα δύο προηγούμενα. Είναι αυτός ο τύπος που δημιουργεί κάτι πραγματικά έντονο από το τίποτα.

Έχετε επίσης κυκλοφορήσει ένα videoclip και δύο lyric videos. Πες μας μερικά πράγματα γι’ αυτά και τι σας έκανε να επιλέξετε τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Τα επιλέξαμε σαν singles επειδή πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν καλύτερα τις διαφορετικές πτυχές του album. Μέχρι τώρα έχουμε λάβει υπερβολικά θετική ανταπόκριση γι’ αυτά, οπότε πιστεύω ότι κάναμε σωστή επιλογή.

Υπάρχουν σχέδια για περιοδεία ή μεμονωμένες εμφανίσεις;

Βγήκαμε μαζί με τους Brainstorm για κάποιες εμφανίσεις ενώ στο έτος θα υπάρξουν περισσότερες συναυλίες στη Γερμανία. Πραγματικά ανυπομονούμε γι’ αυτά και οτιδήποτε δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Το 2019 σηματοδοτεί τα 25 χρόνια των Mob Rules στη metal σκηνή. Τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί σας γι’ αυτό το ξεχωριστό γεγονός;

Θα δώσουμε κάποιες συναυλίες του χρόνου, αλλά δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι συγκεκριμένο ακόμα. Ποιος ξέρει όμως.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Klaus. Κλείσε τη συνέντευξη όπως θες.

Ευχαριστώ για τις ερωτήσεις. Και για όσους διαβάζουν: μη χάσετε το «Κτήνος», είτε σε CD, είτε σε LP, είτε ζωντανά στη σκηνή. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί σας.

Νίκος Σιγλίδης
Μετάφραση: Στέλλα Τριανταφύλλη

http://www.mobrules.de/
https://twitter.com/mobrulesband
https://open.spotify.com/artist/13dxEWLoiRvGU1MK4nVUj4
https://www.facebook.com/mobrulesband
https://www.youtube.com/user/mobrulesband

Band Members
Klaus Dirks – Φωνητικά
Markus Brinkmann – Μπάσο
Sven Lüdke – Κιθάρες
Nikolas Fritz – Τύμπανα
Jan Christian Halfbrodt – Keyboards
Sönke Janssen – Κιθάρες

Discography
Savage Land, 1999
Temple of Two Suns, 2000
Hollowed Be Thy Name, 2002
Among the Gods, 2004
Ethnolution A.D., 2006
Radical Peace, 2009
Cannibal Nation, 2012
Tales from Beyond, 2016
Beast Reborn, 2018

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X