Συνεντεύξεις

Dante Fox

Sue Willetts Manford & Tim Manford… Tο μυαλό και η φωνή των Dante Fox, οι οποίοι επέστρεψαν φέτος με μια εξαιρετική κυκλοφορία, ονόματι “Six String Revolver”. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσω με το ζεύγος Manford αναφορικά με την νέα τους αυτή δουλειά.

Γεια σας, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Dante Fox, “Six String Revolver”. Πώς αισθάνεστε τώρα που το άλμπουμ επιτέλους κυκλοφορεί;

Sue: Γεια σου Νίκο, σ’ ευχαριστώ, νιώθω υπέροχα που το άλμπουμ ολοκληρώθηκε και επιτέλους κυκλοφορεί. Αναρωτηθήκαμε πολλές φορές για το πώς και αν θα το βρεί ο κόσμος, καθώς αυτό το άλμπουμ έχει επανηχογραφηθεί πλήρως, όχι απλά επαναμιξαριστεί κι έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές σε μερικά από τα τραγούδια επίσης.

Tim: Ναι, θέλαμε να πάρουμε αυτά τα υπέροχα τραγούδια από την αρχή της καριέρας μας και να τα ευλογήσουμε με καλύτερες αποδόσεις, μερικές νέες συνθέσεις και παραγωγή που «σκοτώνει». Το πρώτο άλμπουμ μας, το “Under Suspicion” ήταν πραγματικά ένα σύνολο από demo καλής ποιότητας που η Now And Then Records ήθελε να κυκλοφορήσει. Αν είχαμε χρόνο εκείνη την εποχή, θα τα ηχογραφούσαμε ξανά. Το “Six String Revolver” οραματίζεται τον ήχο που θα έπρεπε να έχουν εκείνα τα τραγούδια από την πρώτη κιόλας φορά. Νομίζω ότι έχουμε παραδώσει ένα σύγχρονο ηχητικά άλμπουμ, παρόλο που τα κομμάτια είναι παλιότερα.

Τι είδους σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής από τους fans και τα μέσα;

Sue: Είχαμε φανταστικά σχόλια μέχρι στιγμής και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτό που έχουμε όλοι πετύχει, μια αξιόπιστη επανεξέταση του παρελθόντος μας.

Tim: Το άλμπουμ έχει συμπεριληφθεί σε πολλές best of λίστες για το 2017 και έγινε το No1 άλμπουμ του έτους σε μερικά αξιοσημείωτα ραδιοφωνικά και web περιοδικά. Έχουμε λάβει μεγάλη ανταπόκριση από τον Τύπο με πολλές καταπληκτικές κριτικές σε όλη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Φαίνεται ότι οι οπαδοί και τα μέσα έχουν πραγματικά ταυτιστεί σε αυτό που εμείς οραματιστήκαμε όταν ξεκινήσαμε αυτό το άλμπουμ.

Σε περίπτωση που κάποιοι αναγνώστες μας δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη μπάντα, θα μπορούσατε να παρουσιάσετε τα μέλη και να μας δώσετε ένα σύντομο βιογραφικό.

Tim: Η μπάντα αποτελείτε από την Sue Willetts Manford στα φωνητικά, εμένα στις κιθάρες, τον Alan Mills στο μπάσο, τον Scott Higham στα τύμπανα και τον Eric Ragno στα πλήκτρα. Οι Dante Fox έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ με κορυφαίες δισκογραφικές όπως οι AOR Heaven, Frontiers Records, NowAndThen Records και Avex, σε όλο τον κόσμο. Έχουμε περιοδεύσει και εμφανιστεί με καλλιτέχνες όπως οι ELO, Night Ranger, Stan Bush, Vixen και Romeos Daughter. Έχουμε εμφανιστεί σε πολλά κορυφαία φεστιβάλ όπως τα Hard Rock Hell, Firefest, HRH AOR, Heat Festival, HRH Ibiza και The Gods Festival. Είμαστε από το Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρούμαστε ως ηγετικό όνομα στο χώρο του Female Fronted Melodic Rock/AOR με την Sue Willetts να παρουσιάζεται στο περιοδικό Classic Rock ως μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του είδους.

Dante-Fox-2018d

Το “Six String Revolver” είναι ένα άλμπουμ με τραγούδια τα οποία παρουσιάστηκαν στα πρώτα δύο άλμπουμ σας, που είναι δύσκολο να βρεθούν θα έλεγα. Ποιος είχε την ιδέα γι’ αυτό;

Sue: Ήταν δική μου ιδέα, ήθελα να κυκλοφορήσουμε κάτι σχετικά κοντά ως προς το προηγούμενο άλμπουμ μας, το “Breathless”. Θέλαμε να ξαναφτιάξουμε, να επαναπροσεγγίσουμε  το υλικό από το πρώτο μας άλμπουμ, ορισμένο από τα οποίο ήταν βασικά demo ηχογραφήσεις. Το 2017 ήταν μια δοκιμαστική χρονιά για τους Dante Fox με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οπότε είμαι πραγματικά ευτυχής που επιλέξαμε να το κάνουμε αυτό, έχει δουλέψει πολύ καλά. Ο George από την AOR Heaven συμφώνησε αμέσως, κάτι το οποίο ήταν υπέροχο. Ο Eric, όπως πάντα, παρέδωσε φανταστική μουσικότητα και ιδέες, είναι ένας εκπληκτικά ταλαντούχος άνθρωπος, είναι ο ιππότης μου με την λαμπερή πανοπλία.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να επιλέξετε τα συγκεκριμένα τραγούδια;

Sue: Δεν έλαβα μέρος στην επιλογή των τραγουδιών, αυτό εξαρτήθηκε από τον Tim που έτρεξε τις ιδέες του προς όλους, αλλά το άφησα στον Tim, ξέρει τι κάνει.

Η «ανανέωση» των παλαιών τραγουδιών δεν είναι πάντα μια εύκολη δουλειά, αλλά πρέπει να ομολογήσω πως κάνατε εξαιρετική δουλειά. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να δώσετε έναν «ήχο των ημερών μας» σε τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν από 20 χρόνια, δίνοντάς τους επίσης τα απόλυτα σέβη που αξίζουν;

Sue: Για να είμαι ειλικρινής, αυτό το άλμπουμ δημιουργήθηκε τόσο εύκολα, μπορώ να θυμηθώ στις πρόβες που τραγουδούσα το “Matter Οf Time” για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και ακούστηκε τόσο φρέσκο, σαν να το είχαμε παίξει χθες. Αυτό δεν ήταν ποτέ επειδή δεν μας άρεσαν τα τραγούδια, ήταν που δεν μας άρεσε η ποιότητα των ηχογραφήσεων και το γεγονός ότι τώρα οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν το πρώτο και το δεύτερο άλμπουμ μας χωρίς να τους ζητήσουν γελοία ποσά γι’ αυτά. Είναι μια γιορτή του παρελθόντος, μια πολυτέλεια να μπορούμε να το κάνουμε αυτό και είμαστε γεμάτοι σεβασμό κι ευγνώμονες προς τους ανθρώπους που έφεραν αυτό το άλμπουμ στο φως, καθώς επίσης για τα εκπληκτικά σχόλια και την υποστήριξη που δεχθήκαμε.

Tim: Απλά κάνουμε ό, τι κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ηχογράφησης είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσουμε τα μέρη και να προσθέσουμε νέα. Η πρόθεσή μας από την αρχή ήταν να βελτιώσουμε τα αρχικά βασικά στοιχεία και να φέρουμε τα τραγούδια στη σύγχρονη εποχή της μπάντας.

Dante-Fox-2018c

Ποια είναι, σύμφωνα με τη γνώμη σας, η αγαπημένη σας στιγμή σε αυτή την κυκλοφορία και γιατί;

Sue: Πρέπει να είναι η ακουστική έκδοση του “All That I Need”. Επανηχογράφησα τα φωνητικά για να ταιριάζει με την απέριττη επίγευση και πρόσθεσα μερικά νέα ad-libs που πραγματικά μου αρέσουν. Μου αρέσει πολύ και το “hit single που δεν ήταν ποτέ” του “Under The City Lights”, το οποίο έχει μερικές σπουδαίες αρμονίες στο ρεφρέν.

Tim: Οι αγαπημένες μου στιγμές είναι το εναρκτήριο τραγούδι “Firing My Heart”, είναι ένα τόσο σπουδαίο stadium rock κομμάτι με εξαιρετική φωνή και φονικά πλήκτρα από τον Eric. Λατρεύω επίσης το “Lonely”, το οποίο περιέχει μερικά κομψά, country επηρεασμένα, κιθαριστικά μέρη στην εισαγωγή και ένα chorus που σκοτώνει.Το “MatterofTime” έχει μεγάλο δράμα επίσης και φυσικά μια άπαικτη φωνητική απόδοση και, ναι, αγαπάω και το κιθαριστικό solo επίσης.

Πού έγινε η ηχογράφηση, το μιξάρισμα και το mastering του άλμπουμ; Ποιος ήταν υπεύθυνος αυτή τη φορά;

Sue: Το άλμπουμ δημιουργήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες, με τον Eric στο Λος Άντζελες, τον Tim και τον Alan στα στούντιο που διαθέτουν στα σπίτια τους. Η Sheena Sear έκανε τη μίξη και το mastering στα M2 Studios, αλλά όλοι έχουμε εμπλακεί στο πώς πιστεύουμε ότι το άλμπουμ πρέπει να ακούγεται.

Tim: Κανονικά θα περνούσα χρόνο στο στούντιο κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας της μίξης, αλλά αυτή τη φορά στο “Six String Revolver”, έπρεπε να είμαι αλλού λόγω της καθημερινής μου δουλειάς, έτσι η Sheena Sear έπρεπε να κάνει μίξη στο άλμπουμ μόνη της και πιστεύουμε πως έκανε εκπληκτική δουλειά .

Έχετε επίσης ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο. Πείτε μου μερικά πράγματα για αυτό.

Sue: Θέλαμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, κάτι πραγματικό και λίγο ρετρό. Αυτό το εξώφυλλο συνέβη κατά τη διάρκεια της φωτογραφικής μας συνάντησης με τον Paul Hollingsworth. Απλά συνέβη, είχαμε μία πιο καλλιτεχνική διάθεση και η μέρα ήταν φανταστική.

Tim: Το εξώφυλλο χαρακτηρίζεται από το δικό μου, Black Gibson LesPaul Custom μοντέλο του 1976 που συλλαμβάνεται σε όλη του τη δόξα από τον απίστευτο Paul Stuart Hollingsworth.

Dante-Fox-2018b

Κάποια σχέδια για να γυρίσετε video clip και ίσως μια περιοδεία;

Tim: Έχουμε κυκλοφορήσει ένα βίντεο με στίχους για το single “Firing My Heart” και πρόσφατα επιστρέψαμε από το Heat Festival στη Γερμανία, όπου κάναμε πολλούς φίλους και επανασυνδεθήκαμε με ανθρώπους που είχαμε χρόνια να συναντήσουμε. Πρέπει να αναφέρω πως η αντίδραση στο set μας εκεί ήταν απίστευτη, καθώς ήταν το πρώτο μας show στη Γερμανία. Η συνάντηση με τους fans για αυτόγραφα ήταν συντριπτική, με ανθρώπους που έφεραν υλικό από όλο τον κατάλογο της δισκογραφίας μας να υπογράψουμε, μαζί με άλλα projects που έχουμε παίξει, όπως το άλμπουμ “Shining Line” του 2010.

Πότε να περιμένουν οι fans σας ένα νέο άλμπουμ;

Sue: Θα κυκλοφορήσουμε νέο υλικό στα τέλη του 2018, αν αυτό ταιριάξει με το πρόγραμμα κυκλοφορίας της AOR Heaven, εάν όχι θα γίνει στις αρχές του 2019.

Tim: Το νέο άλμπουμ θα είναι το επόμενο στάδιο από το άλμπουμ “Breathless” του 2016. Η Sue κι εγώ έχουμε γράψει μερικά τραγούδια και η φόρμουλα είναι up-tempo αανθεμικά τραγούδια που έχουν σπουδαία φωνητικά και riffs. Τα άλμπουμ μας “Breathless”, Lost Mans GroundκαιUnder The Seven Skies έγιναν τόσο αποδεκτά, που θα πάρουμε μια ουσία από αυτά, αλλά θα προσθέσουμε νέες επιρροές και νέες ιδέες από το killer rhythm section μας, των Alan Mills και Scott Higham.

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας προσδοκίες για την μπάντα και για εσάς προσωπικά;

Sue : Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερη ζωντανή μουσική, να συνεχίσουμε να γράφουμε και να παραδίδουμε ποιοτικό υλικό, για να απεικονίζουμε τις ιστορίες μας.

Tim: Προσωπικά θα ήθελα να πάρω τους Dante Fox σε νέες περιοχές για να παίξουν και να  συνεχίσουμε να χτίζουμε το ηχητικό προφίλ μας με ένα νέο δίσκο.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, Sue. Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα στους Έλληνες fans.

Sue: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες οπαδούς μας για την υποστήριξή τους, όχι μόνο προς τους Dante Fox, αλλά για το τι είναι η μουσική, το ενωμένο μας πάθος και η αφοσίωση κρατάνε ζωντανή τη μουσική. Ευχόμαστε ειρήνη και αγάπη σε όλους σας.

Νίκος Σιγλίδης
Μετάφραση: Στέλλα Τριανταφύλλη

http://www.dantefox.com/
https://www.facebook.com/DanteFoxBreathless/

Band Members
Sue Willetts-Manford – Φωνητικά
Tim Manford – Κιθάρα
Alan Mills – Μπάσο
Scott Higham – Drums
Eric Ragno – Keyboards

Discography
Under Suspicion, 1996
The Fire Within 1999
Under The Seven Skies, 2007
Lost Man’s Ground, 2012
Breathless, 2016
Six String Revolver, 2017

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X