Συνεντεύξεις

Elephant Riders

Groovy riffs, ‘γεμάτο’ μπάσο, ψυχεδελική ατμόσφαιρα, αλλά και πολύ καλά φωνητικά συνθέτουν την επανακυκλοφορία των Elephant Riders με τίτλο “Supernova-Challenger”. Το τρίο από την Ισπανία χαρίζει stoner power στιγμές. Συνομιλήσαμε με τον μπασίστα της μπάντας Ignacio Córdoba για να δούμε τι έχει να μας πει για την κυκλοφορία αυτή, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια των Elephant Riders.

Γεια, είμαι η Αλίκη  Μαξούτογλου από το Greekrebels.gr. Ας ξεκινήσουμε με την τελευταία επανακυκλοφορίας σας, το “Supernova“, που εμπεριέχει και δύο τραγούδια από το maxisingleChallenger“. Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της επανακυκλοφορίας;

Ignacio: Καλησπέρα Αλίκη! Όταν το “Supernova” επιτέλους τελείωσε και κυκλοφόρησε, ο drummer μας, Antonio, έπρεπε να αποχωρήσει από την μπάντα και μετά από λίγο προσχώρησε στη μπάντα ο Δημήτρης. Λόγω αυτού, η μπάντα μπήκε στον πάγο στο χειρότερο δυνατό σημείο και το “Supernova” δεν είχε την προώθηση που άξιζε έξω από την Ισπανία, καθώς θέλαμε ακόμα καιρό για να ‘κολλήσουμε’. Στο μεσοδιάστημα, παίξαμε live σε όλη την Ισπανία, δημιουργώντας μία αφοσιωμένη fan base, που ζητούσε κάτι νέο από εμάς αυτό το χρόνο, πριν από την καινούργιο μας album που βγαίνει το 2016. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το “Challenger” για αυτούς τους οπαδούς.

Ποια ήταν η αποδοχή του ντεμπούτου album παγκοσμίως και από τον τύπο-κριτικούς;

Ignacio: Δεν θα θεωρούσαμε τους Elephant Riders ως μία παγκοσμίως γνωστή μπάντα ακόμα, εφόσον είμαστε ενεργοί μόνο λίγα χρόνια και το “Supernova” έχει δεχθεί κριτική κυρίως από τον Ισπανικό τύπο. Ωστόσο, διεθνείς κριτικές ξεκίνησαν να υπάρχουν με μεγαλύτερη συνέπεια και η γενική αποδοχή είναι εκπληκτικώς θετικές. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Ήταν η αποδοχή αυτή που αναμένατε;

Ignacio: Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζαμε τι να περιμένουμε…. Νομίζω ότι είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με τις κριτικές και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αρνητικές κριτικές και να μετατρέψουμε αυτές σε πηγή που θα μας αναπτύξει ως μπάντα. Αλλά γενικά, θα έλεγα αυτό που ανέφερε πρωτύτερα. Είμαστε θετικά έκπληκτοι με τις κριτικές που έχουμε λάβει. Στην πραγματικότητα, αρκετές από αυτές ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.

Πώς καταλήξατε στο όνομα ‘Elephant Riders‘; γνωρίζω ότι αυτό το όνομα είναι ο τίτλος του τρίτου album των Clutch. Να υποθέσουμε ότι το όνομα της μπάντας λειτουργεί ως φόρος στους Clutch λόγω θαυμασμού και / ή επιρροής από αυτήν την μπάντα;

Ignacio: Λοιπόν, τα περισσότερα άτομα σκέφτονται το ίδιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το όνομα προέκυψε λίγες ημέρες πριν από την πρώτη μας συναυλία σε μία πολύ αστεία κατάσταση, από το πουθενά. Η ιδέα ήταν να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε την αίσθηση που είχαμε όταν παίζαμε με το όνομα της μπάντας και η εικόνα τεράστιων ελεφάντων που περπατάνε δυναμικά και έχουν ως αναβάτες κάποιο είδος άγριων ανθρώπων ήταν αρκετά cool. Στην πραγματικότητα, διαπιστώσαμε αργότερα την σύμπτωση με το album των Clutch, αλλά σκεφτήκαμε ότι το όνομα ταίριαζε τόσο καλά με εμάς, που αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. Είναι αλήθεια ότι αγαπάμε κάποια από τα albums των Clutch, αλλά δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αποδώσουμε κάποιο είδος φόρου σε καμία μπάντα.

Μπορώ να διακρίνω την επιρροή των Corrosion of Conformity στη μουσική σας.

Ignacio: Ναι, σίγουρα, πάντα οι COC ήταν μία μεγάλη επιρροή σε εμάς σε όρους σύνθεσης τραγουδιών. Πράγματα, οι COC ήταν πάντα μία από τις αγαπημένες μας μπάντες. Νομίζουμε ότι έχουν την πλειοψηφία των στοιχείων που ζητάμε όταν γράφουμε τα νέα μας τραγούδια.

Υπάρχουν άλλες μπάντες που σας έχουν εμπνεύσει / επηρεάσει;

Ignacio: Είναι πολλές! Ξεκινώντας από Soundgarden, Alice in Chains, Anthrax κλπ και άλλες κλασικές μπάντες όπως Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple και Rainbow… Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εκατοντάδες, αλλά αυτές είναι οι μεγαλύτερες αναφορές μας.

Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με τους στίχους και τα θέματα που διαπραγματεύεστε στα τραγούδια σας;

Ignacio: Οι στίχοι στους Elephant Riders τείνουν να είναι γενικά πολύ κριτικοί. Έχουμε στίχους που επικεντρώνονται πολύ στην πολιτική, όπως το “Vultures”, στην κοινωνική κριτική, όπως το “ Poor Lonely Joe”, ή καθόλου κριτική, όπως το “ Animal Eyes”, που είναι απλά ένα τραγούδι για την έμφυτη ζωώδη φύση μας και εκείνα τα πρωτόγονα ένστικτα που εμείς, εκπολιτισμένοι άνθρωποι, κρύβουμε πίσω από τους πολιτισμένους τρόπους. Το “Dressed in Black” σχετίζεται με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το “Supernova” είναι ένα metal-rock τραγούδι που είναι απλά για το ίδιο το rock. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι προσεγγίζουμε αρκετά θέματα στους στίχους μας, κυρίως για οτιδήποτε θεωρούμε ενδιαφέρον ή αξίζει να μιλήσουμε για αυτό.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη σύνθεση και παραγωγή αυτού του album; Γράφετε όλοι μαζί τους στίχους και τη μουσική, ή κάποια μέλη της μπάντας είναι επιφορτισμένα με συγκεκριμένες αρμοδιότητες;

Ignacio: Συνήθως, ο Carlos γράφει το κυρίως σώμα των τραγουδιών αλλά μετά, στο δωμάτιο πρακτικής, μας έρχονται και άλλες ιδέες και δημιουργούμε την τελική ιδέα μαζί. Εντούτοις, εξαρτάται από το τραγούδι και το  πώς αισθανόμαστε στην παρόρμηση της στιγμής και το υπόλοιπο του τραγουδιού δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο. Σχετικά με τους στίχους, επίσης τους γράφει ο Carlos, γιατί θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τις ιδέες για τα φωνητικά και είναι επίσης εκείνος που θα πρέπει να ασχολείται μαζί τους. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο όλα ακούγονται πιο φυσικά. Παρόλα αυτό, στο καινούργιο album που συνθέτουμε τώρα, ο Δημήτρης έχει επίσης έναν ενεργό ρόλο στο γράψιμο των στίχων.

Παίζετε στο New Long Fest τον Ιούλιο στην Αθήνα. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτήν την εμφάνιση;

Ignacio: Περιμένουν αν βρούμε το κοινό που μας έχει πει ο Δημήτρης πολλές φορές, ένα τρελό και παθιασμένο! Γενικά, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και μας τιμά το να παίζουμε σε ένα τέτοιο μεγάλο festival και αναμένουμε με ανυπομονησία να περάσουμε καλά με όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις μπάντες εκεί!

Έχετε κάποια μελλοντικά πλάνα για περιοδεία; Θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο album από εσάς σύντομα;

Ignacio: Φυσικά, δεν θέλουμε να σταματήσουμε αυτήν την καλή πορεία που μας έδωσε το “Supernova”. Ήμασταν επικεντρωμένοι στο να παίζουμε σε συναυλίες σε όλη την Ισπανία και να προσπαθούμε να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλον καθώς παίζαμε τα τραγούδια, γιατί ο Δημήτρης ήρθε στη μπάντα μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του album. Αλλά από εδώ και πέρα και ειδικότερα μετά το New Long Fest θα επικεντρωθούμε 100% στο να γράψουμε νέο υλικό. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να το έχουμε έτοιμο περίπου την άνοιξη του 2016. Μετά από αυτήν την εκτεταμένη περιοδεία, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε σε πολλά μέρη στην Ισπανία και την Πορτογαλία, καθώς και στην Βόρεια Ευρώπη όπως Ολλανδία και Γερμανία, αλλά επίσης και Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία όπου έχουμε προτάσεις.

Τέλος, μπορείτε να μας δώσετε έναν λόγο γιατί κάποιος θα πρέπει να έρθει να σας δει στο New Long Fest;   

Ignacio: Ο πρώτος λόγος είναι να έρθει να δει την πρώτη Ισπανική stoner μπάντα που παίζει στην Ελλάδα (γέλια). Θα φέρουμε μαζί μας πραγματικούς ελέφαντες που θα ελευθερώσουμε κατά τη διάρκεια της συναυλίας!! Πιο σοβαρά τώρα, η πρότασή μου είναι να έρθει να ακούσει απλά 10 ή 15 λεπτά από τη συναυλία και μετά να αποφασίσει αν η μπάντα αξίζει ή όχι το χρόνο κάποιου. Στοιχηματίζω ότι ξέρω ποια θα είναι η απάντησή σου…

https://www.facebook.com/elephantridersband

https://elephantriders.bandcamp.com/

Μέλη μπάντας:

Carlos González: Vocals and Guitars
Ignacio Córdoba: Bass
Aggelidis Dimitris: Drums

Δισκογραφία

Supernova (2014)
Challenger (2015)

Αλίκη Μαξούτογλου

 

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X