Συνεντεύξεις

Fields Of Troy

Οι Βέλγοι Fields Of Troy πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τον τίτλο “The Great Perseverance”. Το μοντέρνο τους metal μου έκανε καλή εντύπωση και έτσι πήρα την απόφαση να ψάξω να τους βρω και να τα πούμε. Διαβάστε παρακάτω μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κιθαρίστα της μπάντας, Sven Herssens.

Καλημέρα από Ελλάδα! Καλώς ήρθατε στο περιοδικό μας! Πείτε μας μερικά πράγματα για την ιστορία του σχήματος…

Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που μας φιλοξενείτε! Ξεκινήσαμε σαν σχήμα πίσω στο 2010, τότε παίζαμε ένα κράμα crossover με hardcore. Το συγκρότημα είχε στις τάξεις του μουσικούς από σχήματα όπως οι Blood Redemption, Spirit Of Youth, Solid και άλλα παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι μόλις μετά τις αλλαγές που έγιναν το 2015 μπήκαν άτομα αρκετά δραστήρια και επιτέλους αρχίσαμε να παίρνουμε μπρος!

Όπως ανέφερες σαν σχήμα υπάρχετε από το 2010 όμως φέτος μόλις κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας ολοκληρωμένο δίσκο. Τα πιο πολλά συγκροτήματα τρέχουν για να βγάλουν την πρώτη τους κυκλοφορία…

Ξοδέψαμε αρκετό χρόνο προσπαθώντας να βρούμε την κατεύθυνση του ήχου μας. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και αυτός ο ήχος που ακούς πλέον στην μουσική μας αντιπροσωπεύει! Ακόμα και όταν μπήκαμε στο στούντιο για ηχογραφήσεις κάναμε αρκετό καιρό έτσι ώστε να πετύχουμε το τέλειο κατ εμάς αποτέλεσμα.

Το όνομα σας είναι πολύ ενδιαφέρον! Έχει κάποιο συγκεκριμένο νόημα ή είναι απλά… cool;

Το όνομα προέρχεται από στοίχους που είχε γράψει ο πρώτος μας τραγουδιστής, Guy Callens, πριν ακόμα διαλέξουμε τίτλο για την μπάντα. Πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα με την προσωπικότητα μας σαν συγκρότημα και για αυτό το διαλέξαμε.

Μιας και σαν σχήμα υπάρχετε πολλά χρόνια… Πόσο “πρόσφατα” είναι τα κομμάτια στον δίσκο;

Χμ… Αρκετά από τα κομμάτια είχαν έτοιμες βάσεις. Με αυτή την λογική πήγαμε στα Oceanside Studios για να δουλέψουμε με τον Ace Zec ο οποίος και είχε ηχογραφήσει/παράγει/μιξάρει και το πρώτο μας EP. Όταν δουλεύεις με έναν τόσο ταλαντούχο άνθρωπο όπως ο Ace ακούς την μουσική σου με μια διαφορετική προσέγγιση. Μπορώ δεδομένα να σου πω ότι πολλά τμήματα γράφτηκαν ή ξαναγράφτηκαν μέσα στο στούντιο.

Μιλώντας για στούντιο μπορείς να μας πεις κάποια πράγματα για την ηχογράφηση του δίσκου;

Φυσικά. Κάναμε την προ-παραγωγή με τον Ace περίπου έναν μήνα πριν ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε και επίσημα. Το αποτέλεσμα ήταν καλό και συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι αυτές ήταν οι εκδόσεις των κομματιών που θα ηχογραφούσαμε. Ξεκινήσαμε με απλές γραμμές στην κιθάρα έτσι ώστε να έχουν μια βάση τα τύμπανα. Από εκεί και πέρα γράψαμε πολλά κανάλια για κιθάρες και μπάσο. Στο τέλος βάλαμε τα φωνητικά Ο Ace έκανε μια μίξη στο ενδιάμεσο και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μερικές βδομάδες αργότερα. Το mastering το έκανε ο Tony Lindgren, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για το mastering για το τελευταίο DVD των Opeth. Πολύ ταλαντούχος τύπος.

Πως θα περιέγραφες τον ήχο σας σε έναν ακροατή της μουσικής; Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας και πως αυτές επηρέασαν την μουσική σας.

Αχ, αυτή είναι ίσως πιο δύσκολη ερώτηση που μπορώ να απαντήσω, όλοι με ρωτάνε αυτό αλλά ακόμα δεν έχω βρει μια απλή ερμηνεία (γέλια). Κοίτα, βασικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια μίξη όλων των ακουσμάτων που πραγματικά αγαπάμε. Κάποιος μπορεί να βρει στην μουσική μας λίγο Alter Bridge, λίγο Alice In Chains, Mastodon, Opeth, Sevendust… και η λίστα δεν τελειώνει. Σίγουρα για εμάς είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις όλες αυτές οι επιρροές να δένουν αρμονικά μέσα στην μουσική μας!

Μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για τους στοίχους του δίσκου; Τι θέματα σας κάνουν να μιλάτε για αυτά;

Ω, είναι πολλά τα θέματα που μας απασχολούν, συνήθως κακές καταστάσεις. Ζούμε σε έναν κόσμο που πραγματικά είναι χρυσή εποχή για έμπνευση για στίχους. Ανισότητα, φόνοι, πολιτική… Μια μέρα να δω τα νέα ή να διαβάσω εφημερίδες είναι αρκετό για να πάρω μπροστά. Υπάρχουν και κάποιο πιο προσωπικά κομμάτι όπως το “Last Words” το οποίο μιλά για έναν καλό μας φίλο που χάσαμε μόλις δύο βδομάδες πριν βγάλουμε το πρώτο μας EP.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει ένα lyric video για το κομμάτι “Doomsayer”. Για βγάλετε και κάποιο άλλο βιντεοκλίπ; Ξέρω πως έχετε βγάλει ένα ακόμα video για το “Static Flow” στο παρελθόν…

Μπορεί να έχουμε κάτι στα σκαριά (γέλια). Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά, αυτή την περίοδο είμαστε στην διαδικασία της ανεύρεσης τοποθεσίας και σεναρίου αλλά δεν μπορώ να πω για πιο κομμάτι αφορά.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα μόνο κομμάτι από τον δίσκο για να ακούσει κάποιος… Ποιο θα διάλεγες;

Θα διάλεγα το “Aphasia”. Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι οι Fields Of Troy τέλεια. Γρήγορα riff, δυνατά τύμπανα, μελωδικές φωνητικές γραμμές. Αυτό το κομμάτι με πωρώνει όσες φορές και να το έχω ακούσει.

Υπάρχουν σχέδια για κάποια περιοδεία;

Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε το όνομα μας γνωστό. Δεν μπορώ να μιλήσω για περιοδεία. Κάποια show σε γειτονικές χώρες, κάποια μεγάλα φεστιβάλ. Αν όλα πάνε καλά… Ναι, γιατί όχι και μια κανονική περιοδεία.

Πόσο δύσκολο είναι κατά την γνώμη σου έναν νέα σχήμα να ακουστεί “φρέσκο” όταν πολύ κόσμος λέει πως δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να παιχτεί;

Χμ… Πιστεύω ότι πως ένα συγκρότημα με πέντε ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρό έχουν μια καλή πιθανότητα να παίξουν κάτι διαφορετικό. Ναι σίγουρα έχουμε τις επιρροές μας και προσπαθούμε αυτές να προκαλέσουν κάτι που να μας αρέσει. Όταν αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό στα αυτιά μας αυτό είναι το πρώτο βήμα, να γράψεις κάτι που να σου αρέσει πραγματικά. Δεν μπορώ να σου πω ότι εμείς παίζουμε με έναν τρόπο που δεν έχει ξαναπαίξει κανείς στο παρελθόν αλλά πιστεύω ότι σε έναν βαθμό έχουμε κάποια διαφορετικότητα.

Πια είναι τα άμεσα σχέδια του σχήματος;

Υπήρχαν κάποια προσωπικά θέματα τα οποία και έπρεπε να επιλυθούν τους τελευταίους μήνες. Εγώ έγινα μπαμπάς τον Ιούλιο. Ο μπασίστας μας δούλευε σε ένα τεράστιο project (χρηματοδότησε και έστησε το δικό του σχολείο!). Ήμασταν πραγματικά πολλοί πιεσμένοι σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα έχουμε ξανά επικεντρωθεί στην μουσική μας και στο συγκρότημα. Κλείσαμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επομένου. Επίσης διοργανώνουμε το δικό μας φεστιβάλ στην πόλη μας (Torhout) και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά!

Ξέρεις κάποια συγκροτήματα από την Ελλάδα; Μην το Googleάρεις!!!

Προσωπικά είμαι μεγάλος οπαδός των SepticFlesh, τους είχα δει στον Antwerp νομίζω το 2006. Είχαν μαζί τους για support τους Gojira και τους Cryptopsy! Το πιστεύεις αυτό; (γέλια)

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Κλείσε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.

Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη. Είναι περιοδικά και webzine σαν το δικό σας που κρατάνε την μουσική στην ζωή! Για τους αναγνώστες σας: καταλαβαίνω πως αφού είστε από την Ελλάδα οι πιθανότητες να μας έχετε ακούσει είναι μικρές. Μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook, κάντε like και μείνετε σε επαφή. Εύχομαι πραγματικά μια μέρα να παίξουμε στις όμορφες πόλεις σας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Μιχάλης Νταλάκος

https://fieldsoftroy.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/fieldsoftroy/

Band Members
Louis Soenens – Φωνητικά
Sven Herssens – Κιθάρες, Δεύτερα Φωνητικά
Nick Vanduynslager – Κιθάρες
Jürgen Elias – Μπάσο
Lothar Ryheul – Τύμπανα

Discography
Hardship EP, 2016
The Great Preserverence, 2018

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X