Συνεντεύξεις

FireWölfe

Αν και υπάρχουν σαν μπάντα από το 2010, οι Αμερικάνοι FireWölfe κυκλοφόρησαν μόλις την τρίτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο Conquer All Fear. Ο κιθαρίστας Nick Layton με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη νέα αυτή δουλειά παρακάτω.

Γεια σου Nick, πώς είσαι; Καθώς πολλοί άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν το συγκρότημα, θα μπορούσες να μας συστήσεις τους FireWölfe;

Γεια σου Γιώργο, είμαι καλά, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Φυσικά! Ξεκίνησα το συγκρότημα το 2010 με τον πρώην κιθαρίστα Paul Kleff (Reverence, Ronny Munroe) και τον τραγουδιστή David Fefolt (Masi, Angels Of Babylon, Hawk). Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο ομότιτλο album μας το 2011, το δεύτερο album μας We Rule The Night το 2014 και το τρέχον album μας Conquer All Fear το 2021. Η σύνθεση της μπάντας για το νέο album είναι ο Bobby Ferkovich (Pamela Moore, Presto Ballet) στο μπάσο, ο Marco Bicca (Pamela Moore, A Dying Planet) στα τύμπανα, ο Freddy Krumins (James Byrds Atlantis Rising) στα φωνητικά, ο Michael David (Tko) στις κιθάρες και εγώ, ο Nick Layton (exQ5) στις κιθάρες.

Πώς είναι τα πράγματα στο Vancouver με την πανδημία; Επιστρέφετε στην κανονικότητα;

Όχι, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι ακόμα φυσιολογικά. Με το πιο πρόσφατο στέλεχος του ιού υπάρχουν πολλά περισσότερα προληπτικά μέτρα, επομένως η ζωντανή μουσική δεν συμβαίνει πραγματικά και πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ελπίζω ότι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι του 2022 τα πράγματα θα φαίνονται πολύ καλύτερα.

Πόσο σας έχει επηρεάσει αυτό προσωπικά αλλά και ως συγκρότημα;

Ως ένα λογικό σημείο. Σίγουρα όσον αφορά τις ευκαιρίες ζωντανής μουσικής. Αλλά με άλλους τρόπους έχω προσαρμοστεί και το αξιοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τη διαδικτυακή μου επιχείρηση διδασκαλίας κιθάρας και τη συγγραφή/ηχογράφηση μουσικής για άλλα εγχειρήματα. Τα άλλα παιδιά στο συγκρότημα έχουν οικογενειακές ζωές και δουλειές που τους κρατούν απασχολημένους, επομένως όλοι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Έχετε ένα ολοκαίνουργιο album εκεί έξω με τίτλο “Conquer All Fear”. Πώς το υποδέχτηκαν ο Τύπος και οι οπαδοί;

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες κριτικές ήταν θετικές και έχω ακούσει καλά λόγια από πολλούς από τους θαυμαστές.

Είστε ικανοποιημένοι με αυτό; Γιατί σας πήρε επτά χρόνια για να το κυκλοφορήσετε;

Ναι, νομίζω ότι δημιουργήσαμε τίμιο μελωδικό old school metal με καλά τραγούδια, παίξιμο και παραγωγή. Η καθυστέρηση μεταξύ του τελευταίου album και αυτού οφειλόταν κυρίως σε συνεχείς αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το “Conquer All Fear”;

Αναμένουμε ότι οι περισσότεροι metal heads θα το εκτιμήσουν πραγματικά και θα τους αρέσει το νέο album, ειδικά όσοι αγαπούν συγκροτήματα όπως οι Fifth Angel, Dio, Lizzy Borden, Savatage, Judas Priest κ.λπ.

Πες μας λίγα πράγματα για τις ηχογραφήσεις του album.

Έγραψα πολλή μουσική κατά τη διάρκεια της παύσης του συγκροτήματος, οπότε όταν ο Freddy μπήκε στο συγκρότημα είχαμε ήδη ένα μεγάλο μέρος του δίσκου γραμμένο μουσικά. Όλοι ηχογραφήσαμε εξ αποστάσεως από τα στούντιο του σπιτιού μας, ακόμα και τα τύμπανα! Ο Freddy γράφει πολύ γρήγορα και μέσα σε επτά εβδομάδες είχαμε τελειώσει περίπου 14 τραγούδια.

Όταν ήρθε η ώρα να συνθέσετε τα νέα κομμάτια για το “Conquer All Fear”, ποια διαδικασία ακολουθήσατε για να τα δουλέψετε;

Συνήθως γράφω το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής. Αυτό που κάνω είναι να δημιουργήσω μια «σχεδόν τελειωμένη» διασκευή του τραγουδιού που έχει ρυθμό και κιθάρες, μπάσο, τύμπανα και μερικές φορές πλήκτρα, και στη συνέχεια στέλνω αυτή τη διασκευή στον τραγουδιστή (σε αυτήν την περίπτωση στον Freddy) για να γράψει μελωδίες και στίχους . Από εκεί πάμε μπρος-πισω μερικές φορές και τροποποιούμε τη διάταξη μέχρι να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Μόλις ολοκληρωθούν οι τελικές ρυθμίσεις, θα το αφήσουμε στην άκρη μέχρι να είμαστε έτοιμοι να ηχογραφήσουμε τα τελικά μας κομμάτια.

Ποιος έχει επηρεάσει περισσότερο τη μουσική των FireWölfe;

Πολλά κλασικά hard rock και metal συγκροτήματα όπως Judas Priest, Savatage, Dokken, Queensrÿche, Rainbow, Dio, Black Sabbath, Deep Purple, Lizzy Borden, Saxon, Yngwie Malmsteen, Van Halen, Ozzy, Michael Schenker και άλλα. Πολλοί πιστεύουν ότι ακουγόμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι παρά Αμερικανοί! Νομίζω ότι υπάρχει λίγο και από τα δύο.

Τι έχει αλλάξει στο μουσικό στυλ των FireWölfe από την αρχή της δημιουργίας σας μέχρι σήμερα;

Ας ελπίσουμε ότι γράφουμε καλύτερα τραγούδια με κάθε δίσκο, αλλά κατά τα άλλα το στυλ μας έχει παραμείνει πολύ το ίδιο από τότε που ξεκινήσαμε. Λατρεύουμε αυτό το στυλ παραδοσιακού metal!

Πρώτον, το όνομα της μπάντας. Μετά, το εξώφυλλο. Καθώς δεν σας είχα ξανακούσει, νόμιζα ότι ήσασταν μια παγανιστική/Viking metal μπάντα από τη Σκανδιναβία. Το έχετε αυτό υπόψη σας αν κάποιοι σας μπερδεύουν με αυτό ή οτιδήποτε άλλο περίεργο;

Δεν προσπαθούμε να μπερδέψουμε ή να παραπλανήσουμε κανέναν. Για εμάς όλα είναι απολύτως λογικά. Μας αρέσει το όνομα (προφέρεται “Fire Wolf”) και μας αρέσουν τα old school killer εξώφυλλα όπως τα παλιά album των Iron Maiden ή κάτι σαν το εξώφυλλο των Savatage, το “Hall Of The Mountain King”. Θέλαμε εξώφυλλο για το νέο album που θα σας έκανε να θέλετε να αγοράσετε το album κοιτάζοντας μόνο το εξώφυλλο.

Ο λύκος τι αντιπροσωπεύει ως σύμβολο στη μουσική σας;

Ο λύκος αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την ισχύ, την ανθεκτικότητα, την υπέρβαση των εμποδίων.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για να προωθήσετε το “Conquer All Fear”, καθώς υπάρχει και η μετάλλαξη Omicron σε άνοδο;

Ελπίζουμε να αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες τοπικές εμφανίσεις, τουλάχιστον αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι, και θα θέλαμε να φτάσουμε στην Ευρώπη κάποια στιγμή το 2022!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για αυτή τη συνέντευξη. Οποιαδήποτε τελευταία λέξη είναι δική σου.

Ευχαριστώ για τις καλές ερωτήσεις! Ελπίζω όλοι οι αναγνώστες σας να δουν το νέο album και να του δώσουν μια ευκαιρία. Νομίζουμε ότι θα σας αρέσει! Συνεχίστε και μείνετε ασφαλείς!

Συνέντευξη: Γιώργος Αθανασίου
Μετάφραση: Ελίζα Καπουράλου

Official Website
Facebook
Instagram
Bandcamp
YouTube
Twitter
Spotify
Deezer

Band Members
Freddy Krumins – Φωνητικά
Nick Layton – Κιθάρες
Michael David – Κιθάρες
Bobby Fercovich – Μπάσο
Marco Bicca – Τύμπανα

Discography
FireWölfe, 2011
We Rule The Night, 2014
Conquer All Fear, 2021

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X