Συνεντεύξεις

Harkane

Οι Harkane είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 2014, ωστόσο το ντεμπούτο άλμπουμ της, “Fallen King Simulacrum”, κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ο τραγουδιστής Paimon έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Γεια σου Paimon! Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια το ντεμπούτο full-length άλμπουμ σας. Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Αλλά αυτό που παρατήρησα πως είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον,  σχετικά με τη μουσική, είναι πως δεν είναι απλά μία death metal κυκλοφορία. Συνδυάζει στοιχεία από πολλές όψεις της μουσικής. Όπως μπορώ να δω από τη σύνθεση της μπάντας, έχετε τρία άτομα πίσω από τα φωνητικά. Πώς προέκυψε η ιδέα;

Γεια σου Γιώργο, σε ευχαριστώ για τα λόγια σου! Έχουμε συλλάβει μία πολυδιάστατη και πολυπρόσωπη μουσική οπότε χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε για να κάνουμε το καλύτερο. Δύο τραγουδιστές με growl φωνητικά και μία γυναικεία φωνή.

Για εμένα προσωπικά, όσον αφορά το death metal, δεν είναι πάντα πολύ εύκολο να το ακούσω γιατί έχω την αίσθηση της επανάληψης και κάποια κλασσικά riffs και ιδέες. Στην περίπτωση σας όμως ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Πώς καταφέρατε να το κάνετε αυτό;

Απλά προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, προσπαθούμε να γράφουμε και να παίζουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια γιατί πάνω από όλα είμαστε μεγάλοι οπαδοί της metal μουσικής!

Όπως μπορώ να δω από τις φωτογραφίες της μπάντας, πράγματι έχετε μία cult αίσθηση. Υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της εικόνας της μπάντας και της θεματολογίας των στίχων;

Ναι, θέλαμε να κάνουμε ένα εγχείρημα του οποίου όλα τα μέρη να έχουν συνοχή μεταξύ τους, οπότε υπάρχει πάντα ένας συσχετισμός μεταξύ αυτού που ακούς και αυτού που βλέπεις.

Υπάρχει κάποιου είδους συμβολισμός ή ευρύ μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε με τη μουσική σας;

Αναφερόμαστε στην αρχαία ιστορία, μυθολογία και θρύλους…όλα αυτά κρύβουν μυστικά και μιλούν για το πραγματικό νόημα της ανθρωπότητας. Και το ανθρώπινο γένος είναι βυθισμένο στο συμβολισμό.

Μπορείς να μας δώσεις μερικές πληροφορίες για το υπόβαθρο του εξωφύλλου; Υποτίθεται ότι είναι ο θρόνος κάποιου, ας πούμε του Καλιγούλα; Ή είναι κάτι που απλά φαίνεται όμορφο;

Σε αυτό το εξώφυλλο είναι η εξαιρετική δουλειά του Tobia Berti που παρουσίασε το πραγματικό πνεύμα του άλμπουμ. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που παραπέμπουν στα θέματα των στίχων. Στο εξώφυλλο υπάρχει ένας προ-Κολομβιανός, αιματοβαμμένος θρόνος, ίσως του Montezuma; Είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι Nemontemi που μιλάει για μία φρικτή τελετή των Αζτέκων.

Από τη δική σας εμπειρία και όντας μία μπάντα από την Ιταλία, που λίγο πολύ υπάρχουν οι ίδιες προδιαγραφές και στην Ελλάδα, πόσο δύσκολο πιστεύεις πως είναι για κάποιον που ακούει κάτι διαφορετικό και είναι εκτός της «ζώνης ασφαλείας» του; Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε από τη χώρα σας;

Σαν ακροατής πιστεύω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει από τα ’80s και ’90s. Το internet βοήθησε στο να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ των headbangers από όλο τον κόσμο. Τώρα ένας τύπος με μακρύ μαλλί που φοράει μπλούζες μπαντών δεν είναι πλέον φρικιό.

Πες μας μερικά πράματα σχετικά με τη συνεργασία με την ιταλική δισκογραφική εταιρεία Dusktone. Πώς ήρθατε σε επαφή και πως αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν; Υπάρχει κάτι περίεργο, αστείο ή απλώς fun fact που θα έπρεπε να ξέρουμε;

Ξέραμε αυτή την εταιρεία από της μπάντες που έχει στο ενεργητικό της οπότε προσπαθήσαμε να τους στείλουμε το υλικό μας. Σύντομα μας απάντησαν και μας πρόσφεραν ένα καλό συμβόλαιο. Πρέπει να πω πως ο Valerio Solinas, το αφεντικό της Dusktone είναι ένας ωραίος τύπος και ένας πραγματικός λάτρης της μουσικής.

Αν και κυκλοφορήσατε το fulllength σας άλμπουμ σχετικά πρόσφατα, ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να μας αποκαλύψεις;

Έχουμε ένα συμβόλαιο για δύο άλμπουμ οπότε θα υπάρξει δεύτερο άλμπουμ στα σίγουρα. Και ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά θα πρέπει να το κρατήσεις μυστικό αλλιώς θα χρειαστεί να σε σκοτώσουμε Γιώργο!

Δημιουργηθήκατε πριν από σχεδόν επτά χρόνια. Ωστόσο, έχετε κάποιου είδους εμπειρία από ζωντανές εμφανίσεις; Τι θα ήταν πιο ελκυστικό για εσάς, να κάνετε περιοδείες ή να παίζετε ζωντανά σε τοπικές pub και club;

Λατρεύουμε τη σκηνή αλλά πιστεύουμε πως είναι λίγο δύσκολο να παίξουμε ζωντανά τη μουσική μας σε χώρο που δεν αρμόζει. Οπότε πρέπει να είμαστε λίγο επιλεκτικοί και για αυτό το λόγο δεν κάναμε πολλές εμφανίσεις αλλά σχεδόν όλοι οι χώροι ήταν πολύ καλοί.

Ποιες είναι κάποιες από της επιρροές σας μουσικά και όχι μόνο που επηρέασαν τη μουσική σας ταυτότητα;

Όλα ξεκινούν από τη κλασσική μουσική, από θρύλους και τη γοητεία του παρελθόντος. Παίρνουμε μεγάλη έμπνευση από κάποιους συνθέτες soundtrack όπως Πολυδούρης, Kilar, Williams και Morricone και από κάποιους εξαιρετικούς συγγραφείς που ενέδωσαν στην ιστορία και τη μυθολογία. Προσπαθούμε να μην εμπνεόμαστε από κάποια συγκεκριμένη metal σκηνή για να μην είμαστε παρόμοιοι αλλά είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τους γίγαντες που άνοιξαν το δρόμο, τους Septicflesh! Δεν θέλουμε να είμαστε πρότυπο πάση θυσία αλλά θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας και πάνω από όλα θέλουμε ο ακροατής να είναι τόσο ενθουσιασμένος με τη μουσική μας, όσο είμαστε ενθουσιασμένοι να την παίζουμε.

Με βεβαιότητα μπορώ να πω πως με αυτό το άλμπουμ έχετε καθιερώσει το δικό σας ήχο στην ακραία μουσική σκηνή. Χωρίς αμφιβολία, αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος της κάθε μπάντας. Πιστεύετε πως έχετε επιτύχει; Τι θα αλλάζατε ή βελτιώνατε;

Το “Fallen King Simulacrum” ακούγεται ακριβώς όπως θέλαμε και είναι 100% Harkane καθώς δουλεύαμε σκληρά σε αυτό για χρόνια. Ακόμα πιστεύουμε πως κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να εξελίσσεται και να εξερευνά νέες μορφές έκφρασης. Οπότε τώρα δεν μπορούμε να πούμε πως θα είναι η μουσική μας σε πέντε χρόνια. Και στην τελική, αυτό είναι καθησυχαστικό.

Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που ευχαριστείς και που έπαιξαν ένα μεγάλο ρόλο για αυτή την κυκλοφορία;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Valerio από τη Dusktone που πίστεψε σε εμάς, τον Tobia Berti για το απίστευτο εξώφυλλο του άλμπουμ και τον Daniele Ferretto για την επαγγελματική του δουλειά στις ηχογραφήσεις, τη μίξη και το mastering! Και ακόμα ευχαριστούμε τη θεά Ereshkigal για την ευλογία της!

Αυτό είναι το τέλος της συνέντευξης. Ελπίζω να σας δω κάποια μέρα να παίζετε στη χώρα μας, εξάλλου είμαστε γείτονες. Τα τελευταία λόγια σου ανήκουν.

Παίζοντας στη χώρα του Απόλλωνα και του Δία θα είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς. Ευχαριστώ Γιώργο για το χρόνο σου και για την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη μουσική μας. Τα τελευταία μας λόγια είναι το μότο μας : Join the cult!

Συνέντευξη: Γιώργος Χατζηιωαννίδης
Μετάφραση: Ελίζα Καπουράλου

Facebook
Instagram
YouTube   
Bandcamp
Spotify

Band Members
Paimon – Φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα
Kvarn – Κιθάρες, φωνητικά
Ayssela – Μπάσο, πιάνο, φωνητικά
Damned – Τύμπανα, κρουστά

Discography
Fallen King Simulacrum, 2020

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X