Συνεντεύξεις

Overthrow

Killer full length άλμπουμ για τους Νορβηγούς (Tasta/Stavanger) Overthrow και δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω, από το να τους ρωτήσω όλα τα «τι» και «πως»! Βλέπετε είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, αλλά κατάφεραν κι έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά…Το δυνατό “Adjust To Darkness” είναι για να μας ταρακουνήσει, κυκλοφόρησε από την Indie Recordings, τέλη Οκτωβρίου και παρακάτω θα διαβάσετε πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια… Ο Ole Gaard (ρυθμική κιθάρα, φωνητικά) είναι στην διάθεση μας!

Γεια σας! Πως είστε?

Μια χαρά, ευχαριστούμε!

Πρώτη full length κυκλοφορία για τη μπάντα. Συγχαρητήρια! Πως νιώθετε? Ήταν όλα όπως τα περιμένετε?

Ευχαριστούμε! Οι προσδοκίες μας σχετικά με την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου, μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά μπερδεμένες. Θέλαμε να αποφύγουμε τα πολλά reviews για το άλμπουμ, αλλά φάνηκε τελικά ότι πέσαμε πάνω σε αρκετά θετικά, από αυτά. Το μόνο μας άγχος ήταν στο να μείνουμε στο τι εμείς καταφέραμε και τελικά είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Πείτε μας για την όλη διαδικασία των ηχογραφήσεων. Που έγιναν, πότε και πόσο διήρκησαν? Ήταν εύκολη δουλειά? Το διασκεδάσατε?

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα ABC Studios, σε μια πεδιάδα της Νορβηγίας, την Etne και στα Electrolüd Studios του Stavanger, με παραγωγό τον Ashley Stubbert (PiB, Pearl Jam κλπ.). Όλα τα είχαμε έτοιμα πριν καν μπούμε στο στούντιο, οπότε μας πήρε μόνο δυο εβδομάδες η όλη διαδικασία. Διασκεδάσαμε κάθε δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, αλλά στο τελικό session, λιώσαμε στο πάτωμα!

Ποιος γράφει τους στίχους και ποιος συνθέτει τη μουσική? Είναι κάτι που έχει να κάνει με το ρόλο του καθένα μες τη μπάντα, ή όλοι συμμετέχετε?

Όντας τραγουδιστής, ήταν πάντα εύκολο για μένα να γράφω τους στίχους, αλλά στο συνθετικό τομέα της μπάντας, νομίζω ότι συμμετέχουν, δημοκρατικά, στη σύνθεση της μουσικής. Θέλουμε να χρησιμοποιούμε όλες τις ανεξάρτητες εμπνεύσεις, για να κάνουμε τα κομμάτια μας περισσότερο ενδιαφέροντα, να διευρύνουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες και να μην είμαστε ρηχοί. Νομίζω ότι πετύχατε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον ήχο που θέλατε να βγάλετε προς τα έξω.

Που κάνατε την παραγωγή?

Η ηχογράφηση έγινε από τον Ashley Stubbert. Ολοκληρώνοντας ο Ashley φέρνει τον δίσκο στο εξωτερικό, για να κάνει την μίξη ο Matt Bayles (Mastodon, Isis κλπ.) με τον οποίο δούλεψαν μαζί, σε πολλά θέματα. Ο Matt τα έκανε όλα, ακριβώς όπως του τα είπαμε και πρέπει να πάρει πολλά εύσημα για το τελικό αποτέλεσμα του ήχου. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που δουλέψαμε με αυτούς τους τύπους.

Κάποιες επιρροές που σας βοήθησαν στην ετοιμασία του “Adjust To Darkness”? Ή μήπως ήταν κάτι που είχατε στο μυαλό σας, καιρό τώρα?

Εννοείται ότι οι επιρροές μας βοηθάνε να γράφουμε μουσική. Οι επιρροές μας αλλάζουν από μέρα σε μέρα και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία από όλες αυτές τις μπάντες, για να φτιάξουμε το δικό μας αποτέλεσμα. Πιο πολύ απ’ όλα πάντως, μας αρέσει να φτιάχνουμε δικά μας riffs και να κυλάμε σ’ αυτά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από μια παρέα τύπων που jammάρει!

Ποιες ήταν οι επιρροές σου από την πρώτη στιγμή που άρχισες να παίζεις μουσική? Είναι κάποιες από αυτές, οι ίδιες έως σήμερα?

Νομίζω πως όσο μεγαλώνουμε, οι επιρροές μας αλλάζουν δραστικά με τα χρόνια, αλλά στα θεμέλια μας πάντα θα εμφανίζονται βασικές επιρροές από riffs των Metallica και των Pantera. Σήμερα, οι επιρροές μας είναι από Brian Jonestown Massacre, έως Entombed, από Hellacopters έως Kyuss και Darkthrone. Το θέμα είναι να είναι καλή η μουσική…

Αρχίσατε να παίζετε από την underground σκηνή. Ποιες νομίζεις ότι είναι οι διάφορες, μεταξύ αυτού το «κόσμου» και του “mainstream”?

Νομίζω ότι η μόνη διαφορά τους, είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όσο για εμάς, το μόνο που κάνουμε είναι η μουσική και αυτό είναι όλο. Φαντάζομαι ότι οι μπάντες που κατά καιρούς κατηγορούνται ότι πουλήθηκαν, απλά γούσταραν στην πορεία τους κάποιο άλλο στυλ μουσικής. Είναι όλα σχετικά με το πόσο ανοιχτό και ειλικρινές μυαλό έχει κανείς, για τη μουσική που παίζει. Λαμβάνοντας αυτά υπ’ όψιν, δεν έχουμε σχέση με το “mainstream” και μας αρέσει ν’ ανήκουμε εκεί που ανήκουμε.

Είστε μια σχετικά νέα μπάντα… Internet. Αυτό θα σας βοηθήσει με την δουλειά σας και ότι θέλετε να πετύχετε και γιατί?

Το internet μας βοηθάει στο να ερχόμαστε σ’ επαφή με άλλα άτομα, σε όλο τον κόσμο. Καλά θα ήταν να υπάρχει ένας κόσμος χωρίς internet, TV κι άλλα, αλλά τώρα είμαστε εδώ. Για να πετύχουμε ως μπάντα, θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να χρησιμοποιούμε ότι μπορούμε για να διαδώσουμε τη μουσική μας. Αυτό πρέπει να κάνεις αν θες να σ’ ακούσουν οι οπαδοί σου.

Πως είναι η Νορβηγική σκηνή, σήμερα? Έχεις καμιά μπάντα από εκεί, για να μας προτείνεις?

Η metal σκηνή της Νορβηγίας, φαίνεται να έχει κάποια ύφεση τελευταία. Πολλές μπάντες παίζουν καταπληκτική μουσική και είναι και πολύ καλά παιδιά, επίσης. Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τους Dunbarrow, Kvelertak, Nekromantheon και Purified Ιn Blood, αν ασχολήθηκες πρόσφατα με τη σκηνή. Πολύ καλές μπάντες.

Έχω ακούσει ότι είστε υπέρ-ενεργητικοί πάνω στη σκηνή και κατά τη διάρκεια της ζωντανής σας εμφάνισης… Είναι εύκολο για σας, ηλικιακά, είναι μέρος του όλου show, ή μήπως το κάνετε για τους οπαδούς κι επειδή «και καλά» πλήρωσαν, οπότε κατά μια έννοια, το οφείλετε?

Βασικά, συνηθίζουμε να ξεμυαλιζόμαστε με τη μουσική μας και μας αρέσει να το δείχνουμε αυτό πάνω στη σκηνή. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο μόνο και μόνο επειδή οι οπαδοί το περιμένουν και δεν είναι μόνο η ενέργεια, το σήμα κατατεθέν μας. Απλά περνάμε καλά. Ναι, είμαστε νέοι κι εν καιρό, όλοι θα παίζουμε blues / jazz, καθισμένοι σε μια καρέκλα!

Ποιες οι εμπειρίες σας από live και σε ποια από αυτές, διασκεδάσατε περισσότερο?

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο χρόνων, ήμασταν πολύ τυχεροί και μοιραστήκαμε τη σκηνή με πολύ καλές και γνωστές μπάντες. Διασκεδάσαμε πολύ, περιοδεύοντας με Clutch και In Flames και φυσικά παίζοντας με τους φίλους μας Kvelertak. Οι Cancer Bats ήταν από τους πιο προσγειωμένους τύπους και απολαύσαμε το ότι μοιραστήκαμε τη σκηνή, μαζί τους.

Φαίνεται ότι το νερό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για σας και όπως βλέπουμε, υπάρχει και στο εξώφυλλο του δίσκου, επίσης. Πες μου γι’ αυτό.

Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για μας, μιας και ζούμε στη δυτική ακτή της Νορβηγίας και για κάποιο λόγο, πάντα θεωρούσαμε το νερό σημαντικό στοιχείο για τη μουσική μας. Μην ανησυχείς, απλά μας αρέσει να πίνουμε διάφορα υγρά!

Πες κάτι στους Έλληνες οπαδούς σας!

“Ouzo and gyros!” Τα λέμε όταν έρθουμε με μένος και λεηλασίες με τον Άδη και τον Ποσειδώνα!

Σας εύχομαι ότι καλύτερο σχετικά με το “Adjust To Darkness” κι ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Ευχαριστούμε πολύ!

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.facebook.com/overthrowofficial

http://www.youtube.com/user/OverthrowStavanger

http://www.myspace.com/overthrowno

http://www.twitter.com/overthrownor

Μέλη Μπάντας:

Ole Gaard – Ρυθμική Κιθάρα, Φωνητικά

Tor Arne Håland – Μπάσο

Espen Kvaløy – Τύμπανα

Erlend Færevåg – Lead Κιθάρα

Δισκογραφία:

Adjust To Darkness, 2012

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X