Συνεντεύξεις

Goath

Λίγα πράγματα έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με τους Goath από την ίδρυσή τους το 2015. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι Γερμανοί εκ Νυρεμβέργης κυκλοφόρησαν την τρίτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο “III: Shaped By The Unlight” και οι Serrator (τύμπανα) και Goathammer (φωνητικά, κιθάρα) μας μίλησαν σχετικά με αυτό.

Γεια σας παιδιά. Καταρχάς, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το νέο σας άλμπουμ, το οποίο μου άρεσε πολύ. Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την κυκλοφορία του. Ποια είναι τα πρώτα σχόλια που λάβατε από τον τύπο και τους θαυμαστές σας;

Serrator: Είχαμε τα καλύτερα σχόλια από ποτέ! Σχεδόν κανείς δεν είπε ότι είναι χάλια! Φαίνεται ότι πολλοί ήταν έκπληκτοι για τη «νέα» ένταση και ότι φτάσαμε στο σημείο όπου θα μπορούσες να πεις ότι η μπάντα φαίνεται να έχει εισέλθει περισσότερο μέσα στο θέμα. Οι Goath φαίνεται να έχουν δείξει τη μουσική τους ικανότητα που συμβαδίζει με το σκοτάδι και κατά κάποιο τρόπο τον πρωτογονισμό για τον οποίο είμαστε γνωστοί. Ακούγεται περίεργο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο!

Το νέο άλμπουμ έχει τον αριθμό τρία στον τίτλο. Υπάρχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ ως προς την έννοια ή απλώς σηματοδοτεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ σας; Για τι μιλούν τα τραγούδια σας;

Goathammer: Είναι και τα δύο! Δεν είναι ότι κάθε δίσκος είναι ένα μέρος μιας μεγάλης ιστορίας, το μισούμε… αλλά κάθε δίσκος από μόνος του αντιπροσωπεύει ένα κεφάλαιο των Goath. I – το κύριο τελετουργικό, η κατοχή και η φυγή από το εδώ και το σήμερα σε κάτι μεγαλύτερο, γίνεσαι ένα με τον απαίσιο, τον δικό σας δαίμονα. ΙΙ – η εμφύτευση όλων όσων αντιτίθενται στη δημιουργία και που οι χαζοί άνθρωποι μπορούν να ονομάσουν «νόημα της ύπαρξης»- απλώς «η αντιπαράθεση καθορίζει τη ζωή!» – η επιθετικότητά του οδήγησε στο τρίτο κεφάλαιο, την «τωρινή κατάσταση» – μια καρκινική, άρρωστη κατάσταση, το να βρίσκεσαι εκεί, να πονάς σαν λεπρός πριν θεραπευτείς ή ακόμα και να αποσυντεθείς.. Χωρίς να ξέρεις πού θα σε σύρουν τότε.

Θα λέγατε ότι η μουσική σας έχει εξελιχθεί σε αυτό το νέο άλμπουμ και ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του III: Shaped By The Unlight και των προηγούμενων, αν υπάρχουν;

Serrator: Πρώτα απ’ όλα ο ήχος. Είναι απίστευτα ευθύς. Ήταν η πρώτη φορά που επιλέξαμε άλλον παραγωγό, τον Ric Simon, καλύτερα να πούμε ότι αυτός επέλεξε εμάς! Είχε αυτό το όραμα για το πώς πρέπει να ακουγόμαστε και μας ζήτησε για πολύ καιρό να κάνουμε το επόμενο άλμπουμ μαζί… Δεν ήμασταν σίγουροι την πρώτη φορά, ακόμα κι αν γνωρίζαμε ότι είναι καλός άνθρωπος, αλλά πειστήκαμε αμέσως μετά μιλώντας μαζί του και ακούγοντας ποιο ήταν το όραμά του, προφανώς ήταν μια καλή ιδέα. Δείχνει ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να συνεργάζεσαι με κάποιον που μοιάζει να είναι έξω από τα καθιερωμένα και φαίνεται να έχει το πιο καθαρό όραμα! Κάπως διαφορετική οπτική.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε όταν γράφετε νέα μουσική; Είναι συλλογική προσπάθεια;

Δεν έχουμε ποτέ κάποιο κύριο σχέδιο, αλλά κάποιους «άγραφους κανόνες». Είναι: Μην μιλάτε για το πώς πρέπει να ακούγονται μέρη ή ιδέες, παίξτε τα. Μην χάνετε χρόνο με εγωιστικές βλακείες, παρατήστε το, παίξτε! Έχετε 200 ιδέες, παίξτε τις, θα δείτε, η απόρριψη 201 ιδεών μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα για να συνεχίσετε με την επόμενη ιδέα. Χωρίς μουσικά σύνορα, μόνο με την ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε «ναι, αυτό είναι»- ηχογραφήστε το, ακούστε το μετά από μερικές εβδομάδες και αν εξακολουθείτε να το γουστάρετε, ξέρετε τι να κάνετε. Και ποτέ, ποτέ δεν μαλώνουμε!

Διάβασα ότι προτιμάτε να ηχογραφείτε το άλμπουμ ζωντανά στο στούντιο. Πώς καταλήξατε σε μια τέτοια απόφαση και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας διαδικασίας;

Serrator: Δεν το κάναμε ποτέ διαφορετικά. Πρέπει να νιώθουμε τα τραγούδια/μέρη να συγχέονται το ένα με το άλλο, η χρήση κάθε είδους click track θα μας περιόριζε και θα κατέστρεφε τη μουσική μας περισσότερο από το να έβαζε τα πράγματα σε τάξη. Αφού κάνουμε μερικές ηχογραφήσεις, απλά αποφασίζουμε για το ποια λήψη ήταν η καλύτερη, δεν μας ενδιαφέρουν μικρά λάθη κλπ. Και αν το ακούσετε μπορείτε να ακούσετε ότι σε κάποια σημεία υπάρχει μια κιθάρα που δεν είναι 100 % συντονισμένη ή ένα drumfill που δεν παίζεται τόσο τέλεια, αλλά τα τραγούδια συνεχίζουν να είναι πολύ καλά… Είμαστε μία live μπάντα! Θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαστε τύποι που παίζουν τη μουσική που αγαπούν – περισσότερο από τύπους που παριστάνουν τους μουσικούς.

Όσον αφορά το εξώφυλλο, ποιος έβγαλε την ιδέα και ποιο είναι το νόημα πίσω από αυτήν;

Goathammer: Είχα μια ιδέα για το θέμα και το είπα στους άλλους, αλλά ήταν περισσότερο για τα πράγματα που πρέπει να νιώσετε όταν το βλέπετε. Νομίζω ότι το κύριο συναίσθημα που έχουμε είναι η ερώτηση: «Τι σε κάνει να νιώθεις που είσαι εδώ, να έχεις τα πάντα ή να τα χάνεις όλα ταυτόχρονα; » και η απάντησή μας ήταν… Είναι η στιγμή της κορύφωσης, του οργασμού ή ίσως να εκτελείσαι ή να καταβροχθίζεσαι από κάτι. Η στιγμή που είναι ανεξήγητη, ακόμη και αφού έχετε συνειδητοποιήσει τι συνέβη, απλά το καταλαβαίνετε αν συμβεί ξανά μόνο για να ξεχάσετε πόσο συναρπαστικό ή τρομακτικό ήταν. Η αγνή ένταση της στιγμής… Εθισμός. Σεξ! Ο Chris από Misanthropic Art τα πήγε πολύ καλά.

Τι ακριβώς είναι «ο όρκος του τράγου (The oath of the goat)»;

Serrator: «Κάνε ό, τι θέλεις» (επεξήγηση : Do what thou wilt) – Αληθινή αγάπη.

Goathammer: Η απελευθέρωση από όλα όσα κάνουν κάποιον στενόμυαλο – ακούγεται εύκολο, αλλά ο καθένας το έχει από μέσα του και αυτό είναι καλό στην κοινωνική ζωή. Το να είσαι μόνος, να αλληλοεπιδράς με τις δικές σου επιθυμίες, χωρίς άρνηση δείχνει ποιος είσαι … Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά σκοτεινό ή πολύ καλό, αλλά είσαι εσύ! Ο αποδιοπομπαίος τράγος για τον κόσμο θα μπορούσε να είναι αυτός στον οποίο ορκίστηκες.

Το 2019 παίξατε για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική. Το απολαύσατε και ποιες θα λέγατε ότι είναι οι κύριες διαφορές ανάμεσα σε ένα νοτιοαμερικανικό κοινό και ένα ευρωπαϊκό;

Serrator: Οι άνθρωποι στην Νότια Αμερική απέχουν μόλις ένα βήμα από το να αντιμετωπίσουν τον θάνατο, να τους πυροβολήσουν για μερικά δολάρια, να τους μαχαιρώσουν αν περπατήσουν στον «λάθος» δρόμο ή να μην βρουν δουλειά επειδή φορούν το «λάθος» πουκάμισο κάθε γαμημένη μέρα. Έχουν μάθει λοιπόν να απολαμβάνουν αυτό που αγαπούν όταν είναι εκεί, χίλια τοις εκατό, γιατί είναι μία υπενθύμιση πώς είναι να το χάνεις αυτό συνεχώς! Φανταστείτε λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους να λατρεύουν μια δυνατή και ακραία μουσική όπως το metal.

Goathammer: Είναι περιτριγυρισμένοι από πολύ περισσότερους καθολικούς που εύχονται να μπούνε στην κόλαση, χωρίς να γνωρίζουν ότι βρίσκονται ήδη σε αυτήν. Η ανάμειξη της εξομολόγησης, της ψεύτικης πίστης στη μοίρα και της καλής μοίρας πως ισοδυναμεί με πλούτο με έναν τόσο διεστραμμένο τρόπο. Ο κόσμος είναι παράλογος, νομίζω ότι οι Έλληνες το καταλαβαίνουν περισσότερο, αλλά γάμα την πολιτική! Μην με παρεξηγείτε, ποτέ δεν θα προσβάλω κανέναν.

Σας λείπει η ευκαιρία να μπορείτε να παίξετε ζωντανά; Πόσο σημαντική είναι για εσάς η ζωντανή αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές σας;

Serrator: Ό, τι κάνουμε, όπως ηχογράφηση, κράτηση, πρόβες… Είναι μόνο για να παίξουμε ζωντανά και να περιοδεύσουμε. Είμαστε η επιτομή μιας ζωντανής μπάντας! Να κάνουμε το στήσιμο, να ανεβάζουμε την ένταση, να τα πηγαίνουμε καλά με υπέροχες μπάντες από παντού και να κάνουμε τα πράγματα μαζί ως ένα με τους θαυμαστές – αυτό είναι οι Goath. Λόγω του Covid νιώθουμε σαν να είμαστε πιασμένοι σε κώμα! Αυτό είναι το χειρότερο από όλα!

Εκτός από τους Goath, τι άλλο κάνετε στη ζωή σας;

Goathammer/Serrator : Διαχειριζόμαστε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα: www.lglshop.com, το μπαρ μας στη Νυρεμβέργη που ονομάζεται Bela Lugosi, το οποίο είναι επίσης κλειστό αυτή τη στιγμή… Προσπαθούμε να προγραμματίσουμε εμφανίσεις!

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταλήξατε σε νέες δραστηριότητες ή επιλέξατε νέα χόμπι;

Όχι.

Πέρα από το metal, ποια μουσική είναι η ένοχη απόλαυσή σας να ακούτε και γιατί;

Goathammer: Καμία ένοχη ευχαρίστηση (γέλια) Μου αρέσει η Amy Winehouse και πολλά old school hardcore!

Serrator: Μου αρέσει κάθε είδος μουσικής που είναι ειλικρινές. Αν είναι pop ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να γίνει με πάθος και δεν ντρέπομαι για τίποτα!

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;

Περιοδείες! Ωστόσο, θα δείξει…

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για αυτή τη συνέντευξη. Οποιαδήποτε τελευταία λέξη είναι δική σας.

Σας ευχόμαστε τα καλύτερα! – Pretend to serve, while raping!(σ.σ. κομμάτι του άλμπουμ)

Συνέντευξη: Μίνως Ντοκόπουλος
Μετάφραση: Ελίζα Καπουράλου

Official Website
Facebook
Spotify
Instagram
Bandcamp
YouTube

Band Members
Goathammer – Κιθάρες, φωνητικά
Nils Fjandannson – Μπάσο, φωνητικά
Serrator – Τύμπανα

Discography
Luciferian Goath Ritual, 2017
II: Opposition, 2018
III: Shaped By The Unlight, 2021

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X