Συνεντεύξεις

Thelemite

Οι Thelemite είναι μια Αθηναική heavy metal μπάντα. Εν αναμονή της επερχόμενης συναυλίας τους στο Level69 Live Studio μας μιλούν γι’ αυτή δια στόματος Γιάννη Μανόπουλου (φωνητικά/κιθάρα) καθώς επίσης και για την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Thelemism”.

Επιστροφή για τους Thelemite με το “Thelemism”. Πρώτη ερώτηση: γιατί σας πήρε τρεις χιλιάδες χρόνια να βγάλετε άλμπουμ από μετά το “Slave To Desire”;

Δεν καταλάβαμε πώς πέρασαν, ήταν σαν χίλια! Μπορεί να φαίνεται πολύς καιρός τα οχτώ χρόνια, αλλά αν το δεις πολυδιάστατα δεν έχει περάσει μέρα που να μην είχαμε μουσικά νέα οι τέσσερεις μας, πόσο μάλλον στην social media εποχή που ζούμε. Πέραν αυτού, συγκυρίες διαφόρων ειδών, οδήγησαν στο να αργήσει σημαντικά η κυκλοφορία, θετικές και αρνητικές. Στα θετικά είναι ότι χρειάστηκε καιρός για να ωριμάσει το υλικό και να φτάσει στην μορφή που ένιωθα ότι έπρεπε. Στα αρνητικά ότι η έλλειψη deadline από εταιρεία με έκανε προσωπικά να ολιγωρώ. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι λίγο βούρδουλα! Όταν βρέθηκε εταιρία, το υλικό παραδόθηκε στην ώρα του.

Πάμε στα του άλμπουμ. Πόσο καιρό σας πήρε η σύνθεση του υλικού; Είναι όλες οι συνθέσεις ολόφρεσκες ή δουλέψατε και σε ιδέες από το παρελθόν;

Τα τραγούδια που ακούγονται στον δίσκο ξεκίνησαν να γράφονται γύρω στο 2015, και το τελευταίο συνετέθη το 2021. Το πιο παλιό αν θυμάμαι καλά είναι το Unholy Steel και το πιο πρόσφατο το Anatolia.

Όλα τα παιδιά συμμετέχουν στην σύνθεση των κομματιών; Πως δουλεύουν οι Thelemite σε αυτόν τον τομέα;

Τους παρουσιάζω τις συνθέσεις σε προχωρημένη προ-παραγωγή, και μετέχουν ο καθένας στο όργανο του. Όσο περνά ο καιρός, προσθέτουν ιδέες και με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ξέρω ότι έκανες και την παραγωγή σωστά; Πόσο βοήθησε πιστεύεις αυτό το όραμα που είχατε για το άλμπουμ αυτό;

Όπως όλα έδειξαν, αυτό που ήταν το μόνο που μπορούσαμε να υποστηρίξουμε, ήταν και αυτό που υπέγραψε την επιτυχία του δίσκου. Χρησιμοποίησα την εμπειρία μου στην μουσική παραγωγή γιατί δεν είχαμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με κάποιον εξωτερικό επαγγελματία για αυτό, και βγήκε όπως το θέλαμε για τα τότε δεδομένα.

Βάζοντας δίπλα δίπλα το “Thelemism” με το “Slave To Desire” τολμώ να πω ότι είναι νύχτα με μέρα. Πως βλέπεις εσύ την εξέλιξη στον ήχο του σχήματος;

Αυτή ήταν και η προϋπόθεση για να το κυκλοφορήσουμε. Ήθελα πάση θυσία να φανούμε πιο ώριμοι, πιο ολοκληρωμένοι επαγγελματίες σε αυτό που παρουσιάζουμε στον κόσμο γιατί το δικαιούνται. Τα χρόνια που μεσολάβησαν με έκαναν μοιραία πιο έμπειρο στην μουσική αλλά και στη ζωή γενικότερα.

Μίλησε μας λίγο για τον… Θελεμισμό! Ξέρω ότι στιχουργικά το συγκρότημα έχει αρκετά ψαγμένους στίχους. Ήταν απλά ένα έξυπνο λογοπαίγνιο ή θέλετε να μας πείτε κάτι περισσότερο;

Συνεχίζοντας να υποστηρίζουμε την αισθητική που πρεσβεύουμε στηριγμένοι στο όνομα μας Thelemite,  ονομάσαμε τον δίσκο “Thelemism”, λιτά και μονολεκτικά.Η λέξη δεν υφίσταται, είναι δική μου επινόηση, συνδυάζοντας την αρχική έννοια του δόγματος Thelema, δίνοντας του καλλιτεχνικές προεκτάσεις με αυτό που κάνουμε και προσαρμόζοντας το έτσι ώστε να αποτελεί πλέον το δικό μας μανιφέστο. Πρόκειται δηλαδή για εξέλιξη, για την επόμενη μέρα.Thelemism, Θελεμισμός, είναι το δικό μας δόγμα, και οι φίλοι και οπαδοί του συγκροτήματος, οι πιστοί που το ασπάζονται. Αυτή είναι επίσημα η αρχή, της οποίας ο πρώτος δίσκος ήταν τα …προεόρτια! Βάζουμε με αυτή την δήλωση την υπογραφή μας ότι είμαστε μια ουσιώδης Cult Metal μπάντα, και μέσω της τέχνης μας θέτουμε τα θεμέλια τονίζοντας την ανάγκη για δημιουργία ενός δικού μας πλήθος ακόλουθων μουσικόφιλων που όμως πρεσβεύει την αχαλίνωτη φαντασία, και την απόλυτη ελευθερία του πνεύματος, με την εξύψωση αυτών μέσω της μουσικής με πάθος χωρίς όμως φανατισμό. Αυτή η ατμοσφαιρική και μυστικιστική διάθεση από πλευράς μας είναι και η αποκλειστικά δική μας αισθητική.

Ο Ρένος νομίζω ότι είναι το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας. Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

Με τον Ρένο γνωριζόμαστε από τα Jam Night που διοργανώνουμε στο Level69 στο Μοσχάτο, γίναμε πρώτα φίλοι και μας έκανε έπειτα την τιμή να μπει στο γκρουπ. Είναι κορυφαίος drummer και η πορεία του με The Silent Wedding είναι γνωστή στο κοινό. Ο Ρένος βαράει αλύπητα!

Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα τραγούδι για να ακούσει ένας φίλος ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Συνήθως διαλέγω το Violator για κάποιον που γουστάρει ξέφρενα γκάζια και το Psycho σε πιο μελαγχολική rock διάθεση.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την SleaszyRider. Η συνεργασία με τον Τόλη πως έγινε;

Με τον Τόλη γνωριστήκαμε μέσα από την συνεργασία μας με τους Passengers In Panic. Ο Τόλης μας έδωσε την χαρά να κυκλοφορήσει το δίσκο μας και ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε σε δουλείες της Sleaszy Rider σε προσωπικό επίπεδο. Ιδανικό θα έλεγα!

Ποιος είναι υπεύθυνος για το όμορφο εξώφυλλο του άλμπουμ;

Το εξώφυλλο είναι βασισμένο σε μια εξαιρετική ιδέα του καλλιτέχνη Alan Fall (Digital Grief Design). Στην πορεία αναπτύχθηκε από εμένα τον ίδιο για να ολοκληρωθεί το εικαστικό αποτέλεσμα.

Θα δούμε τους Thelemite ζωντανά; Υπάρχουν πλάνα για ζωντανές;

Φυσικά!  Σχεδιάζουμε τις εμφανίσεις μας και φυσικά σας περιμένουμε όλους στις 7 Μαϊου στο live που ετοιμάζουμε στο Level69 στο Μοσχάτο!! Θα είναι ένα καταιγιστικό Live.

Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο και σε ψηφιακή μορφή αν δεν κάνω λάθος. Ποια είναι η γνώμη σου για όλες αυτές τις πλατφόρμες;

Ναι ισχύει, μπορείτε να το βρείτε στο Bandcamp μας.Οι πλατφόρμες όπως αυτή, βοηθούν σε υπερθετικό βαθμό να προωθούνται οι δουλειές, να διαφημίζονται αλλά και να αυξάνονται οι πωλήσεις και το ενδιαφέρον.

Ποια είναι τα αμέσως επόμενα σχέδια για τους Thelemite; Θα περιμένουμε πάλι μια ζωή για το επόμενο άλμπουμ σας;

Χαχα όχι σε καμιά περίπτωση. Μάλιστα έχουμε ήδη σχεδόν ολοκληρώσει την προ-παραγωγή για το επόμενο.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Κλείσε αυτή την σύντομη συνέντευξη με ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας!

Σε ευχαριστούμε θερμά για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τον χώρο που μας δίνετε. Τσεκάρετέ μας! Join the Thelemism now!

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος

Facebook
Bandcamp
Instagram
Spotify

Band Members
Ρένος Λιαλιούτης – Τύμπανα
Ζάχος Κοτσίκης – Κιθάρες
Νίκος Μιχαλακάκος – Μπάσο
Γιάννης Μανόπουλος – Φωνητικά, Κιθάρες

Discography
Slave To Desire, 2013
Thelemism, 2021

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X